МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

От це цікаво!

05/24/2001 | Shooter

Поки тут АВ займається демогогією на рахнок "украінская ідея нє сработала" (зовсім не звертаючи, правда, уваги на те, що їй "совіцький леґіон" не дав навіть з коротеньких штанців вирости), а Прєдсказамус ділить націоналістів на "козлів і ангців", здається мені, що Ющенко разом з "самим хитрим головою колгоспу" мовчки роблять свою справу.

Бог їм в тому помагай.

Ющенко станет лидером партии власти?

Председатель Верховной Рады Украины Иван Плющ и премьер-министр Виктор Ющенко ознакомили президента Леонида Кучму с идеей создания центристского политического объединения, вокруг которого со временем могли бы объединиться политические силы центристской ориентации в широкий блок по подготовке к парламентским выборам 2002 года.

Об этом сообщает "Интерфакс-Украина" , со ссылкой на информационное управление Верховной Рады.

Беседа президента, спикера и премьера состоялась вечером в среду. Л.Кучма и И.Плющ посетили В.Ющенко, который находится на стационарном лечение в Клинической больнице "Феофания".

По словам спикера, консультации о создании нового политического объединения будут продолжаться. К ним в ближайшее время будут привлечены представители центристских партий, организаций и блоков.

По результатам консультаций определяться программные принципы, конфигурация и принципы деятельности политического новообразования.

И.Плющ не исключил, что основу будущего объединения составит 3-4 политические партии, представленные в парламенте депутатскими фракциями и группами. Он не назвал эти партии, однако указал, что речь не идет о политических силах, которые исповедуют радикальные политические взгляды или заявили о своей оппозиционности.

В дальнейшем, подчеркнул спикер, новое политическое объединение будет открытым для всех политических сил, "парламентских и внепарламентских" партий, коалиций и движений, которые разделяют его "основополагающие принципы".

Відповіді

  • 2001.05.24 | Аля

    Re: От це цікаво!

    А вот это мне уже совсем интересно:

    В «коалицию Ющенко» войдет Азаров?

    Сегодня Виктор Ющенко встречался с Николаем Азаровым. Во время встречи обговаривались возможности создания коалиции демократических сил, сообщает Part.org.ua.
    Напомним что сегодня Виктор Ющенко и Иван Плющ заявили о том, что на выборы 2002 года они пойдут вместе. Как сказал И.Плющ, «в создаваемую коалицию не войдут силы, заявившие об оппозиционности». Также, по его словам, в коалицию демократических сил войдут 3-4 партии, имеющие сейчас фракции в парламенте.

    Неужели Ющенко настолько же хамелеон, как и Марчук? Может, я что-то недопоняла?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.24 | Гура

      Re: От це цікаво!

      >Напомним что сегодня Виктор Ющенко и Иван Плющ заявили о том, что на выборы 2002 года они пойдут вместе. Как сказал И.Плющ, «в создаваемую коалицию не войдут силы, заявившие об оппозиционности». Также, по его словам, в коалицию демократических сил войдут 3-4 партии, имеющие сейчас фракции в парламенте.

      >Неужели Ющенко настолько же хамелеон, как и Марчук? Может, я что-то недопоняла?

      Наоборот, он последователен: :-)

      1) С Плющем и Кучмой подписал общение против оппозиции.
      2) Когда он сказал "я ухожу, чтобы вернуться" - он не сказал с кем он вернется.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.24 | NoName

        Re: От це цікаво!

        Створюється коаліція "Ющенко, Плющ, Азаров + ?" проти "Марчук & СДПУ(о)".

        Але, звичайно, все це такі дрібниці порівнюючи з велелюдними (150 чоловік) акціями опозиції.
        Злочинний режим доживає останні дні!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.24 | Englishman

          Re: От це цікаво!

        • 2001.05.24 | Englishman

          Re: От це цікаво!

          Vybachte, schos' v pershyj raz ne spracyuvalo.

          NoName писав(ла):
          > Створюється коаліція "Ющенко, Плющ, Азаров + ?" проти "Марчук & СДПУ(о)".
          >
          > Але, звичайно, все це такі дрібниці порівнюючи з велелюдними (150 чоловік) акціями опозиції.
          > Злочинний режим доживає останні дні!

          Til'ky ni meni, ni zdaet'sya j vam, ne vidoma meta takogo ob'ednannya. Nevzhe z metoju "rozbudovy" nen'ky?
      • 2001.05.25 | Косарик

        Ющенко - він зовсім нєканкрєтний...

        1. Високий рейтинг йому дістався задармо. Всю брудну роботу зробила Юля Тимошенко, а всі лаври дістались йому. Мабуть, за фотоґенічну зовнішність, та за те, що носить білу хусточку у зовнішньій кишені піджака.

        2. Жодного разу і жодним словом він не пітримав опозицію. Якраз навпаки - продовжує обережно відмежовуватись. А опозицію з Ющенком пов'язує лише одне - бажання використати його гарний імідж.

        3. Хоча загальна біда опозиції - це відсутність справжніх лідерів, Ющенко не тягне на лідера. Він же зовсім нєканкрєтний - щось намагається викрутити, киває на всі сторони, а головне - ніхто ніяк не може зрозуміти, які ж його мотиви. Не краде - це добре. Але чому? Чого він хоче? І чому народ про це нічого не знає?
    • 2001.05.24 | Майдан

      Спроба "приватизації" політичного капіталу Ющенка.

      Якщо це правда. Або ж втягування його в чергову лажу з метою підірвати його великий рейтинг ( потім скажуть - вибач Вітя, ми передумали).

      Можливо ігри більшого масштабу. Проте на всяку гру знайдеться...
      Але все таки виглядає що братва трошки наклала в штани і гарячково комбінує все що можна і не можна.
      Гадаю піар про "смерть опозиції" зараз посиленно впаковується у вуха Ющенка. Можливо то одна з основних причин педалювання цієї теми.
      Шлюби Тигипка з Азаровим, Медведчука з Волковим тому приклад. Таке робиться не від нудьги, а від болісного усвідомння того, що електорат все ж таки не гумовий.
  • 2001.05.24 | Englishman

    Hm. Nevzhe mozhna NASTIL'KY vydavaty bazhane za dijsne? (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.24 | Shooter

      Їй-богу - шо малі діти...


      Реакції "майданної" публіки ще цікавіші. :):.

      Що ми маєм?
      Маєм елкторальне поле правих, яке стійке +- 4 відсотки.
      Маємо електоральне поле лівих, яке теж порівняно стійке (але відсотки якого почали зменшуватися саме завдяки Ющенку).
      Маємо мізерне (якщо без "пресування" через підвладні "зливні" канали і прямого підкупу виборців) електоральне поле бандюків.

      Проте маємо "неоране" поле (відсотків 30-40) тих, хто не визначився. І це "неоране" не голосуватиме за правих - "ето же сплашниє бандєровци", проте і не поведеться на лівих - "да нєт, спасібочки, камунізм уже бил" .

      Ющенка нема (допустимо). За кого голосує відсотків 40 виборців? Швиденько вгадуйте.
      Підказую - за бандюків або "нєзавісімих", котрих потім на корню скупляють в парламенті ті ж бандюки.

      Ще не доходить? Хід (я не кажу вже про партії) наперед не годен продумати?

      Ющенко "йде" сьогодні по ідеальній "стопі" - працює на полі "безідейного" українського електорату. Котре на сьогодні "безмежне". І котре своєю пасивністю і безідейністю, але водночасно "безмежністю" і вирішує сьогодні долю України.

      Тепер дивимся дальше. Між бандюками і Ющенком відсотків 80 "ніяких" виберуть Ющенка. Що ж стається, колив парламент проходять "ющенківці", праві, ліві і бандюки?

      Бігцем відгадуйте.

      А не продовжуйте займатись безпредметними поділами на "ортодоксних і нормальних націоналістів".

      "Хоч з чортом" (цитата), (проте не з бандюками), бо завтра вже не буде за що (боротися, єднатися, переживати, ненавидіти етс.)
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.24 | технолог

        Шутер, ти теж як мала дитина

        Саме ці 30-40 відсотків просто не ходять на вибори. А от поведінка твого улюбленця деморалізує саме ту частину електорату, яка ще здатна реагувати на оточуюче середовище та якось визначатись.
        А за дев'ять місяців до виборів всю цю новостворювану коаліцію десять разів змішають з тим, над чим ми намагаємось піднятись. І в Плюща вже такий досвід є, і у В.Ю. буде. Але Україні від цього не легше. І "маленьким українцям", так само як і "великим українцям" буде непереливки.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.25 | Shooter

          Мова про тих, хто ходить. Скажімо, відсотків 30, котрі голосували за Кучму (-)

      • 2001.05.24 | Englishman

        A vy mabyt' vzhe duzhe doroslyj?

        Vsi ci vashi ideji pro hytrist' dij "chesnogo prem'erya" mayut' sens nastil'ky, naskil'ky spravedlyvi vashi uyavlennya pro spravzhni motyvy Yuschenka. Ne vyklyucheno, scho vin praciyue na sebe, i scho vin e dijjsno duzhe hytroyu (ale dlya sebe) lyudynoyu. Do rechy, schos' ne bachyv vashoji reakciji na mozhlyvyj soyuz Yuschenka z Azarovym.

        >>А не продовжуйте займатись безпредметними поділами на "ортодоксних і нормальних націоналістів".

        Ce ne do mene. Ya v cij dyskusiji uchasti ne prjmayu.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.25 | DevRand

          Re: A vy mabyt' vzhe duzhe doroslyj?

          О, у вас дуже цікава тема! Дозвольте й мені вставити свого слоїка на дьоготь.
          Щоб сильно не розтікатись, хочу почати з "простої і незаперечної істини" (с) ;)) - насправді нам лідери не потрібні :). Все що б не робив зараз Ющенко - все на краще ;). Ідеальний IMHO варіант з точки зору "справжнього дао" це розводити бджіл і чекати, коли його запросят на іннА-Угурацію ;)
          Думаю розвинути це пізніше в драфтах, в розділі про партії, "добрих царів - батьків народу - гарантів конституції". Якщо коротко - ідея насправді відома всім: "гарантом конституції" (c) (своїх прав!) повинен бути сам народ (реалізація - маленькою але активною частиною, відсотків 5 думаю буде досить). І гарантував усіма доступними методами - дякуючи НеДохтору більшість з них виписана в бібліотеці, в книжці Жене Шарп - для тоталі(автори)тарних систем. А в майбутньому (за умови розвитку демократії при тому ж Ющенко :) ) - включно до бажання й можливості вийти на вулицю і почубитися трохи з "представниками влади". Але це так би мовити "стратегічні плани" - а поточні, тактичні (на правах реклами! ;)) запрошую всіх в драфти, там давно не поновлювалась гілка присвячена "програмі дій форумців".
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.25 | Мартинюк

            Ющенко з того дістане стільки ж користі як від "Звернення трьох"

            Приєднуюся до думки що ми зараз спостерігаємо щось на манір кампанії по приватизації Миколаївського глиноземного - абсолютно абсурдна затія за допомогою потужного піару навязується громадській свідомості як щось неминуче і майже корисне.

            Як на мене це затія Плюща а не Ющенка - він , як уже казали лежить у лікарні і думає про свої бджоли...

            Доволі хвацька спроба врятувати українську олігархію та основні здобутки злодійократії - положити під колеса, загрузлих у болоті суспільно-політичної кризи, олігахічних колісниць з награбованим народним добром статує всенародного ідола Ющенка. Ідея просто геніальна - і з болота можна виїхати, лишній раз у своє задоволення потоптатися по ненависному ідолу, і ще раз поплювати в пику народу, який цього ідола собі зліпив.

            До речі це варіант того що пропонував Ющенку Удовенко, тільки краще опрацьований.

            Маю можливість бачити результати соцопитуваннь, які свідчать що зимово-весняна політична криза невідворотно змінила електоральні орієнтири українців. Придворні "соціолухи" надалі малюють стандартні картини електорального "благодєнствія" на основі того що колишні члени КПУ ( яких в Україні близько 4 млн) відповідають в анкетах "так" на запитання "Чи жили ви за часів СРСР краще", а з десяти відсотків які твердять що їм подобаються ідеї соцільної демократії та охорони природи роблять висновки що вони проголосують за СДПУ(о) та ПЗУ.

            Вітя - не будь дурнем, не влазь у чергову лажу.

            Єдиний конструктивом у цьому може бути дезертивсво НДП ( її братва останнім часом явно опускає) з прокучмівського фронту і поступовий перехід її ( без Пустовойтенка) до часу виборів на бік опозиції.
        • 2001.05.25 | Shooter

          Про романтиків і реалії

          Милі мої романтики.

          Я теж був би вельми радий, якщо б на сьогодні в Україні була сформована <В>нормальнапарламентсько-президентська система влади (хоча би така, як в наших західних сусідів) з пропорціною системою виборів та іншими атрибутами типової європейської демократії. Проте сьогодні це нереально - саме із-за дуже низького ступня "громадянськості" сьогодішнього пересічного українця, його "неідейності".

          "Маємо, що маємо" (с) - на жаль, але нікуди від цього не дітися. Тому майбутні вибори виглядають так: 20 гарантованих відсотків -комуністи, <В>максимум 30 відсотків ВСЯ сьогоднішня явна, скрита, різка, конструктивна та інші опозиції.

          Згадайте минулі вибои, коли "братва" ще була короткоштанцева. Проте навіть тоді "зелені" (+ "канкрєтнообрізані") легко пройшли в парламент, вклавши (всього-навсього) певну суму в рекламну кампанію. Тоді вони ще не мали "тєлєбачєнь" і газет, "їхні" люди не сиділи на багатьох ключових посадах. Пройшли ж "братани" саме з допомогою голосів <В>ніяких українців (хохлів), котрих сьогодні в Україні до 50 відсотків.

          Тому "похід Ющенка" в опозицію восени минулого року <В>був би програшем як Ющенка, так і опозиції, але головне - <В>найближчих 10 років України. Так само приєднання Ющенка до блоку націонал-демократів сьогодні би додало їм 5 відсотків голосів. Проте Ющенко без націонал-демократів може претендувати відсотків на 20 голосів. А в парламенті вони і так будуть діяти разом.

          Про азаровців (тобто донеччано-порошенківців). На сьогодні на Україні є двоякий бізнес (грубо):

          1. той, котрий після накопичення стартового капіталу вже став самодостатнім і для якого сьогодні вигідна (відносно) стійка економічна система + ринки збуту. Нагадую: донеччани - це металургія. В Росії їм "нічого" робити - свого металу вистачає. Тому вони кровно зацікавлені в доступі на західні ринки, - а значить, і в "прозахідному" (наскільки це сьогодні є можливим) прямуванні України та "європизації" укр. суспільства.

          2 - "бізнес" - котрий без доступу до державних коштів (найяскравіший приклад - туповато-мордатий Саша) сьогодні вже десь на рівні власника кафе чи магазинчика.

          Чи зможе Ющенко - сам, з нац-демами, з УБК/ФНП -провести ефективну передвиборну кампанію? Не зможе. Хто виграє? Бандюки, комуністи, Росія (надіюсь, не потрібно перераховувати, хто програє?). Хто може бути зацікавленим в Ющенкові як гарантові стійкості і західного прямування? Бізнесмени "1 групи". Тому співпраця з азарівцями (не блокування ) - необхідна і навіть бажана.

          Про Кучму. Так, він лох, совок, рагуль етс. Можливо, і злочинець (правний. те, що він моральний злочинець - в мене немає сумнівів). Проте не використати сьогодні його неприязнь до бандюків було би, як мінімум, нерозумно.

          Чесне слово - дивно мені, що доводиться пояснювати елементарні правила "політичної математики".

          Вчіться. Вчіться правил реальної політики в умовах негромадянського суспільства. Просто грати по знайомих і логічних правилах. Проте коли "банкір" встановлює свої правила гри і постійно їх міняє - виграти нелегко. Проте можна. Для цього треба тільки "грати" поперед банкіра.

          Думайте. Бо наступного літа це вже буде робити пізно.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.05.25 | сергій

            Ющенку потрібен крутий політичний консалтінг.

            Якщо серьозно– щоб виграти вибори маюмо підійти до цього професійно. Це має робити команда, яка дослідить всі нюанси і розробить детальну стратегію кому і з ким і як об'єднатися і як діяти аж до конкретних ідей передвиборчих гасел, тактики і т.і.
            Це успішно зробив ФЕП Єльцину і Путіну.

            Ось так ми можемо перемогти.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.05.26 | Аля

              В ЗН статья Мостовой:ТРЕТЬЯ СИЛА

              http://www.zerkalo-nedeli.com/statya.php?id=31146
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.05.26 | Косарик

                Про що й кажу - не тратьте, куме, сили...

                Саме такий висновок можна зробити з наполегливих (але приречених) спроб прив'язати Ющенка до опозиції. Опозицію (і революцію) він вважає огидними.

                Цікаву ж ролю він призначив "фашистам" (тобто переважній більшости майданівців) - роль галасливої, малочисельної і неспроможної ні на що публіки за межами футбольного майданчика.

                Висновок простий. Якщо опозиція ще на щось сподівається - полиште в спокої Ющенка і знайдіть іншого лідера (як, наприклад, Юлю Тимошенко).


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".