МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Терминатор-2

05/29/2001 | ilia25
Ющенко снова в роли дубины против "динамовцев":

"Поэтому перспектива боёв олигархов с Кучмой (и обратно) и клановые схватки между собой – это будет увлекательное зрелище. Даже, может быть, прогрессивный процесс. И, судя по тому, что власть готова санкционировать нарождение какого-то немыслимого конгломерата "демократических сил", где должны ужиться и недоношенные национал-оппозиционеры вместе с демократическим недорослем Ющенко под патронатом дядьки-смотрителя Плюща, и ошмётки НДП, и шоколадный Порошенко, "солидарный" с "правильными" донецкими братанами, Индустриальным союзом Донбасса и Азаровым, и аграрии вместе с главной мамой всех недовганевских селян Катериной Ващук, судя по этому плану, Банковая, похоже, готовится на первом этапе просто к обрезанию СДПУ(о). При этом, зная, что операция не будет лёгкой – иначе зачем столько усилий по скрещиванию ужа с ежом, бульдога с носорогом, напоминающих строительство бессмысленной пустовойтенковской "Злагоды"? Иными словами, пошел процесс накопления сил к пожиранию Суркиса – Медведчука вместе с "Демсоюзом" Волкова и исключению их возможного контроля над будущим парламентом? Ну, то, что попутно необходимо разодрать едва зачатую объединённую оппозицию и не допустить условий для её реанимации – это само собой. Короче, такая себе "широкая коалиция демократических, антиолигархических сил", мечта главы АП Литвина и отставного Ющенко одновременно. Кстати, этот "отец украинских реформ", "сын" украинского Президента получил благословение Кучмы вернуться в политику, значит – п..ец политике, если он в самом деле что-то делать начнёт. Но главное, что может объединять разношерстную компанию – от национал-демократов до не "социал-демократических" олигархов – это действительно нелюбовь к объединённым эсдекам. Ситуация не нова, "Грани" сто раз об этом писали. И, судя по уже упомянутым деталям, Кучма под завязку накачан этим же общим чувством. И изготовился? Ну, тут главное дело трезво силы рассчитать. "Идёт Лиса по лесу, злая-презлая. Навстречу Волк: "Ты чего, рыжая, не в духе?" "Да вот, встретила Колобка в лесу и говорю ему: "Колобок-колобок, я тебя съем". А он мне отвечает: "Пошла ты, рыжая падла, а то пасть порву". "Дура ты дура, - говорит Волк. - Это же не Колобок, это Ёжик из зоны вернулся".

Поэтому, чтобы не быть, как смешная рыжая дура, гарант (публично, по крайней мере) должен быть "над" лесной разборкой? А ему уже невтерпёж. Срывается, блин, с катушек. Поневоле зауважать троицу Медведчук – Суркис плюс Волков можно: это ж надо, Президент сам окоротить своё наиближайшее окружение не в состоянии, всю страну под знамёна борьбы с "отработанными" и "отбракованными" приближёнными собирает!

Ну, чего ж не благословить Ющенко на возглавление такой широкой коалиции? Президента с семьей (днепропетровской и донецкой) напугали ярко засветившиеся сегодняшние и перспективные аппетиты эсдеков – и Ющенко тоже считает их главными врагами для себя и – расширительно – для Украины. У "батьки з сином", то есть у Кучмы с Ющенко, теперь общая задача образовалась. Разве "надежда нации" не соображает, что это Кучма расправился с ним руками олигархов? Разве не соображает, что финансово-политические холдинги – это порождение и опора системы, созданной Кучмой? Разве не соображает, что уменьшится влияние одних – возрастёт давление других? Да всё он соображает, хотя, может, и туго, этот кумир на безрыбье, да кишка оказалась тонка против главного зла выступить. Теперь ему будет позволено стать лидером и флажком борьбы в любимой позе – не "против", а "за": ага, за Украину. Но без эсдеков. Согласитесь, для патологического боягуза это звучит совсем не так страшно, как "за Украину без Кучмы"."

Полный текст тута:
http://www.grani.kiev.ua/2001/text/18/korob18r.htm

Відповіді

  • 2001.05.29 | Shooter

    Re: Терминатор-2

    Коробова все більше збивається на істерику. А як вчить історія, істеричні керенські - програють.

    Кучма вже - політичний небожитель. Боротьба сьогодні ведеться за вибори 2002 і 2004.

    Тому тактика і стратегія Ющенка - майже 100% вірна.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.05.29 | Augusto

      Q-чмовське "небо", здається більш cxожим на "пекло"!

      Shooter писав(ла):

      > Кучма вже - політичний небожитель. Боротьба сьогодні ведеться за вибори 2002 і 2004.

      Що робить з Q-чма не "небожителя", а "пекложителя", чи то для народу - демона!
      Він більше cxожий на великого напіврозчавленого таргана, зламлена людиноподібна істота...

      Кучма готовий поділитися повноваженнями і більше не хоче бути президентом

      УП, 28.05.2001, 20:38

      версія для друку

      Дивно, але хтось ще бачить в Кучмі "героя". Нехай навіть "Героя дня" на НТВ. Савік Шустер спеціально приїхав до Києва, мабуть щоб поєднати приємний футбол з корисним, але неприємним Кучмою.

      Розмова не вдалася. Кучма пов'язував окремі слова в речення явно насилу. Плюс до того, до нещастя для глядачів режисери щось як завжди прогледіли, в результаті звук вийшов огидним. Якби не Кучма, то такий матеріал вважався б браком і в ефір не пішов. Запис програми дуже нагадував за якістю плівки Мельніченка - точно такий же ледве помітний голос гаранта, тільки без матів.

      Шустер розпочав з Черномирдіна. Напевно, останні "Кукли" навіяли - там руда лялька, що дивовижно нагадує президента України, за командою Черномирдіна слухняно поверталася обличчям до Росії, до заходу спиною.

      "Призначити не кар'єрного дипломата, а кар'єрного політика - я не міг сказати жлодних недобрих слів, я міг сказати тільки позитивне своє ставлення". Так говорить гарант.

      Шустер тут же поцікавився - як це так - "впливовий політик, що був прем'єром однієї могутньої держави стає послом в іншій могутній державі. Як ви розцінюєте Черномирдіна - як політика чи як дипломата?"

      Кучма Я, передусім, розглядаю звичайно, як політика. Дипломат це для нього сьогодні, як кажуть, навантаження, притому додаткове…

      Шустер Ім'я Черномидіна тісно пов'язане з Газпромом, перед яким в України великі борги.

      Кучма Я абсолютно не пов'язую це. По-перше, борги не такі вже і великі, а по-друге, ми домовилися про структуризацію цих боргів. Тому мені здається, що розмови про цю складову призначення в пресі, як Віктор Степанович каже, трохи перебільшені, і не мають під собою серйозних підстав.

      ШустерРосійські інтереси великі і багато хто з росіян тут працюють досить успішно, мають прямий вихід на адміністрацію. Тепер вони будуть це робити через Черномирдіна?

      Кучма Російський бізнес і так себе почуває комфортно в Україні, в нас точно такі ж умови, як в Росії. Це не іноземець, я маю на увазі російський бізнес в Україні. Звичайно, призначення Віктора Черномирдіна - більше економічний чинник, ніж політичний.

      ШустерКандидатура Кінаха пройде?

      Кучма Шляхи господні не звідані в поведінці нашої Верховної Ради. І не знаю, чому вона рада, а з якоїсь проблеми можна від них чекати на сюрприз. Але за прогнозом завтра все має пройти благополучно, і затвердять, я думаю, Кінаха. Я сьогодні стою на дещо іншій побудові системи влади України, ніж є сьогодні в Україні. Я навіть готовий поступитися своїми повноваженнями як президент. Я вважаю, що дійсно майбутнє системи - обрання парламенту, формування майбутньої політичної коаліції і на основі цієї коаліції затвердження прем'єр-міністра. Треба відходити від невизначеності, коли…

      ШустерЩо означає "поділитися повноваженнями"?

      Кучма …в Конституції не передбачена структуризація парламенту…

      ШустерНу, ви знаєте, коли я говорю з президентом республіки, а він говорить, що готовий поділитися повноваженнями, ви знаєте, в мене просто слів немає!

      Кучма Візьмемо Європу, там все-таки протягом багатьох років відпрацьована система взаємовідносин виконавчої і законодавчої системи влади…

      ШустерХто для вас зараз Ющенко?

      Кучма Хто для мене Віктор Ющенко сьогодні? Поки - виконуючий обов'язки прем'єр-міністра. А як далі буде - все залежить від його бачення майбутнього…

      ШустерЛідер опозиції?

      Кучма Я з цим не можу погодитися. Лідером опозиції в повному розумінні цього слова він не може стати. Якої опозиції, якщо він декларує європейський вибір, ринкову економіку, побудову демократичного суспільства. Я хочу спитати тоді у нього - до кого він в опозиції? Опозиція сьогодні - комуністи, в них абсолютно інше бачення розвитку країни.

      ШустерНаскільки я розумію, для вас все зрозуміло- вбивство Гонгадзе це не політичне вбивство?

      Кучма Я ніколи такого не говорив. Навіть якщо це і кримінал, я буду розцінювати це як політичне вбивство. Тому що, в крайньому випадку, його використали як політичне. Сьогодні, як кажуть, замах на свободу і життя журналіста має політичний характер, хто б чого не говорив. І я сьогодні не можу сказати однозначно, хто і що за цим стоїть.

      ШустерПротягом всій цій історії різні сторони виявили себе по-різному Росія, Європа, США. Ваша система пріоритетів після цього змінилася?

      Кучма Якщо ви маєте на увазі Росію, коли після виборів президентом став Путін, - дуже довго відносини між нашими країнами стали прагматичними, конструктивними і ясними цілі і задачі. Це саме головне. Нова політика нового політичного керівництва в Росії призвела до зміни і мого бачення дій і відносин з Російською Федерацією. А те, що по Україні була зроблена така спроба такого конституційного… неконституційного перевороту, зміщення неконституційним шляхом президента України - звичайно. У мене внутрішньо щось там перекинулося, так скать.

      ШустерНа вчорашньому матчі "Шахтаря" у Києві поруч з вами стояли Григорій Суркіс, футбольний олігарх київського "Динамо" і Рінат Ахмєтов - футбольний олігарх донецького "Шахтаря". Тобто футбол перетворюється в політику в Україні. Партія СДПУ(о) об'єдналася навколо "Динамо", а "Регіони" навколо "Шахтаря".

      Кучма Ну, по-перше, партії "Регіони" поки немає як такий біля "Шахтаря". Партії самої ще немає. Я не виключаю, ми ж, і Росія живе європейськими цінностями, і Україна хоче жити точно такими ж цінностями, європейськими. Ось вибори недавно в Італії привели до перемоги Берлусконі. Хто такий Берлусконі? Великий телемагнат і господар "Мілана". І я думаю, що перемога "Мілана", остання, перед самими виборами, вона також сприяла перемозі Берлусконі. Сьогодні все політика, вся економіка - це велика політика.

      ШустерЯ розумію! Вам треба, щоб "Динамо" Київ обіграло "Шахтар" 6:0 і ви будете президентом.

      Кучма А навіщо мені президентом? Я президентом вже більше не збираюся…
    • 2001.05.29 | ilia25

      Re: Терминатор-2

      Shooter писав(ла):
      > Кучма вже - політичний небожитель. Боротьба сьогодні ведеться за вибори 2002 і 2004.

      З чого ти це взяв? Вся влада в країні належить Кучмі і він не збіирається ії нікому віддавати, а тим більше Ющенку.

      На мою думку ти просто видаєш бажане за дійсне, але у тебе не має жодних підстав називати Кучму "небожителем".
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.05.29 | Shooter

        Re: Терминатор-2

        "Я взяв" з того, що на виборах 2004 Кучма не буде брати участь.

        Пемога ж у 2004 на 75 відсотків буде куватись в 2002.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.05.29 | ilia25

          Re: Терминатор-2

          Shooter писав(ла):
          > "Я взяв" з того, що на виборах 2004 Кучма не буде брати участь.

          З чого ти взяв, що він не буде брати участь?

          До тих виборів ще біль ніж три роки практично абсолютної влади Кучми. По твоєму це робить його "небожителем"? За ті три роки він встигне ще три рази Ющенка підняти та з брудом змішати.

          А також за цей час він зможе і знайти собі путиненка, і всіх конкурентів помочити.

          В нього під контролем і адмінресурс, і податкова і силовики, і засоби массової інформації. Тобто все необхідне для досягненя будь якої мети в політиці -- навіть вибрати себе на третій термін в тому числі.

          > Пемога ж у 2004 на 75 відсотків буде куватись в 2002.

          На 75? А чому не на 13, або не на 96? І з чого ти взяв, що Кучма дозволить Ющенку перемогти в 2002-му?

          Який там зараз рейтинг у Ющенка? 33? Ще недавно був 44. Кучма рейтинг Ющенка використовує та буде використовувати виключно для дискредитації опозиції та боротьби з Суркісом-Медведчуком.

          Вагалі, чому ти вважаєш, що Ющенко є хоч трохи самостійним політиком, що в нього є ще якісь плани, аніж виконувати кожний наказ Кучми? Тому, що Ющенко такий щирий українець?

          Невже Ющенко колись сказав, або зробив щось таке, що не було б на 100% лояльним до Кучми?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".