МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Фінансування проекту - ПЛАН

06/03/2001 | Косарик
1. Для організації фінансування проекту необхідно (маст) мати рахунок в одній з "цивілізованих" країн, найкраще в Канаді або США, де проживають більшість закордонників, які хочуть і можуть допомогти фінансово.

2. Технічно найбільш вдалим методом є передача М.Свистовичу дебетної карти, за домопогою якої він зможе використовувати гроші з такого закордоного рахунка. Можливі деякі юридичні нюанси у випадку, коли картою користується не та особа, яка є власником рахунка. Можливо треба буде заснувати юр. особу в США або Канаді, для якої М.Свистович був би офіційним предстаником в Україні. Канадська дебетна карта найзручніша, оскільки вона має тільки номер і підпис (немає імені або інших атрибутів).

3. Існує проста можливість організації невеличкого благодійного фонда, використовуючи www.paypal.com. Ця система дозволяє запитувати гроші в будь-якої особи, яка має електронну адресу, та проживає в одній з 38 країн:

Anguilla, Antigua, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Canada, China, Costa Rica, Curacao, Denmark, Dominica, Dominican Republic, Finland, France, Germany, Greece, Grenada, Hong Kong, Iceland, India, Ireland, Israel, Italy, Japan, Luxembourg, Mexico, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Singapore, South Africa, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, United Kingdom

Позитивний ефект - не буде понтів типу "Хочу допомогти, але не знаю як". Інформацію про такий благодійний фонд можна буде вмістити в роздил "Спочатку прочитайте, як ви можете допомогти акції Україна без Кучми" (Розділ та назву акції доведеться змінити)

4. Цей план надсилаю на форум, оскільки ані Свистович, ані Технар, наскільки я зрозумів, не приєдналися до групи Антифріза, не дивлячись на персональне запрошення від нього (Антифріза).

============

Не стосується фінансового плану, але мені здається, що сподівання багатьох людей були, що Майдан - це трохи більше ніж балачки, тобто трохи більше організації, де є розподіл праці, відповідальність, та єдина мета.

Відповіді

  • 2001.06.03 | Фарбований Лис

    Re: Фінансування проекту - ПЛАН

    Абсолютно підтримую.
    Добавляю пункт, що все таки треба почати з того чи потрібні гроші, скільки і на що, в який день і так далі. Поки такої інфорнмації не6має, ми не можеио обговорювати такі речі, більше того, так ми плодимо корупцію в лавах опозиції.
    Я вже не говорю про те, що хотілось би мати легкий доступ до структури опозиції. Неможливо вкладати гроші в організацію невідомохї структури. Я не думаю, що на зібрані гроші Свистович купить собі кросовки і дачу, але кошторис має бути. знову нагадую, що я маю деякий досвід роботи з грантами, тому можу подати принципи складання планів складання списку витрат та принципи отримання грошей. Механізм передачі грошей через океан ви вже показали.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.03 | Максим"як

      Re: Фінансування проекту - ПЛАН

      Не потрібно зразу орієнтуватися на все. Мені важко осмислити всі можливі потреби. Думаю іншим також. Але, якщо ми маємо бажання бачити Майдан кращим, то потрібно встановити, що нам потрібно для Майдану додатково? На цю працю знайти 2-3 студентів і оплачувати їх прямим грошовим переказом, або зробити їх представниками якоїсь фірми і т.д.
      Рахунок дійсно краще за океаном мати. Як виникатимуть нові плани і потреби в коштах, так і послідовно вони розглядатимуться. Кожен конкретний випадок.
  • 2001.06.03 | ilia25

    Давно пора

    Я могу заняться этим делом, но только через две недели, я завтра улетаю в коммандировку.

    Еще г-ну Свистовичу просьба прокоментировать эту идею.

    Технар рассылал информацию о "централизованом" способе первода денег, но стомость пересылки там совершенно небесная, Western Union и то дешевле. Если речь идет о более-менее регулярной поддержке, дебетная карта -- это наиболее практичный метод.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.03 | trick

      Re: Давно пора

      Majdan sam mozhe zaroblyaty groshi v on-line jak konsaltingova lavka - tut je i jurysty, i psyxology, i sysadminy itd. . Tobto Majdan mozhe staty brand-name z pryblyzno takym podannyam - "Think Net".
      IMHO.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.03 | Майдан

        Скиньте подробиці по милу

        Якщо можна трохи детальніше - порядок укладання угоди, поширення "пропозицій" і так далі.
  • 2001.06.04 | Technar

    Прошу мене персонально нікуди не запрошувати

    Косарик писав(ла):

    > 4. Цей план надсилаю на форум, оскільки ані Свистович, ані Технар, наскільки я зрозумів, не приєдналися до групи Антифріза, не дивлячись на персональне запрошення від нього (Антифріза).

    І не приєднаюся ні до чого. Не тратьте, кумо, сили й не запрошуйте. Зараз часу в мене немає навіть цей сайт читати.

    Я підтримую та підтримуватиму цей сайт у робочому стані усіма засобами, що є доступними для мене. Обговорювати інші питання я не є в змозі. Вибачайте.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.04 | Roller

      Хочу заметить.

      Хочу заметить.

      Технарь поступает мудро.
    • 2001.06.04 | Косарик

      Може і мудро, але довго так Майдан не протягне...

      Я чудово розумію позицію Технаря - на те він і Технарь. Але питання в іншому.

      Йдеться не про ще одну балакнину - а про те, як конкретно організувати регулярну фінансову допомогу. Присутність представників Майдану необхідна - бо з ким же тоді домовлятись?

      У простішому варіанті можна фінансувати окрему людину (як, наприклад, Михайла Свистовича) і надсилати йому гроші поштою. Маю, однак, думку, що більшість потенційних спонсорів хотіли б бачити
      а) організацію, яку треба підтримувати
      б) програму дій і кошторис

      Гадаю також (персональна думка), що фінансування УРП (до якої належить Свистович) є набагато менш привабливим, ніж фінансування гіпотетичної організації, яка може вирости з Майдану.

      П.С. Про персональні запрошення - за що купив, за те і продаю. Маю повідомлення від Антифріза про те, що він надіслав запрошення Майдану і Технарю, а також якимсь іншим особам.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".