МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Віктор Андрійович Ющенко, що втілює собою одвічну незбагненність загадкової (хохляцької) електоральної душі.

06/10/2001 | Shooter
"Товариство споживачів Ющенка" або "список Ющенка".

"Тут годилося б уточнити, що схильний до вічного пошуку батька-наставника Віктор Андрійович давно, хоч і не досить гласно, знайшов його в особі Івана Степановича Плюща...Плечі ж молодого реформатора, який «ще мусить гарувати», — найнадійніший транспорт для заїзду в новий парламент (Плюща). Більше того, якщо цей в’їзд буде тріумфально переможним для «широкої коаліції демократичних сил», можна розраховувати на третій термін головування у Верховній Раді. Ну а Ющенку тоді може випасти другий дубль прем’єрства. ("відповідь Донію")...

Аграрна партія, за задумом Івана Плюща, мала стати центровим гравцем задуманого демократичного блоку. Тим часом тривають спроби організувати депутатську групу, яку збирає Роман Безсмертний. Оскільки ідеологічний стрижень цього плющівського проекту розмитий, якщо не сказати — відсутній, то його реалізація потребує ювелірної праці, а отже більше часу й зусиль. Хоча, за окремими даними, його реалізатори планують впоратися із завданням до кінця нинішньої сесії. Кістяк групи складуть мажоритарники-бізнесмени. Робоча назва — «Україна». Напевно, подарований Євгеном Кушнарьовим, хоч і трохи забутий, та все ж використовуваний колись бренд «Нова Україна» вирішено трохи відредагувати. Оголошення про остаточне формування нової групи обіцяє завершити перехід у небуття фракції НДП і наблизити розвал фракцій «Демсоюз» і СДПУ(о). Добровільним донором можуть стати також «Регіони України». Потенційні члени новотвору, подейкують, перебувають нині в лавах «Трудової України» і фракції «зелених». Цей складний конгломерат із решток НДП і безпартійних, але сильних своїм фінансовим ресурсом, мажоритарників, не будучи дітищем Івана Плюща, цілком вписується в його глобальний план створення широкої коаліції. Під сумнівом поки що входження в цей блок «Регіонів України». Перспектива піти шляхом «Громади», яка виграла попередні вибори завдяки тотальному пануванню в самій лише Дніпропетровській області, має змусити відмовитися партію Азарова від самостійного походу. Занадто великий ризик промахнутися. Та й ставлення до головного податківця країни з боку гаранта останнім часом не якнайкраще. Не дай Боже партія втратить одну з головних запорук своєї моці. Тут справді є над чим помізкувати.

Таким чином, товариство споживачів Ющенка розширюється день у день. І домінування в ньому Івана Плюща багатьом бачиться гарантією того, що Віктор Андрійович не зможе відмовитися очолити блок. Тим більше що сам заявив недавно щось у тому сенсі, що відчуває себе єдиним цілим із Іваном Степановичем...

Стан здоров’я глави парламенту, що свого часу зазнав наслідків чорнобильської аварії, справді не найкращий. Та й не має він після всіх пережитих злетів і падінь за час своєї політичної кар’єри особливого бажання продовжувати її на такому ж високому регістрі. Тож активні спікерські рухи останнього часу викликані самим лише благим наміром не дати Ющенку і великій українській політиці втратити одне одного...прагматичні й чіпкі реформаторські уболівальники навряд чи допустять приватну власність Ющенка на себе самого і таки втягнуть його в політичне колективне господарство. У цьому випадку від форми господарювання залежатиме електоральний врожай."

Коментар.Будучи прихильником "правих" і бачучи своїм електоральним об'єктом блок НРУ-УНР-ПРП-КУН-(можливо)Батьківщина, буду максимально сатисфактнутий, якщо "список Ющенка" ghb,kbpyj виглядатиме так, як його спрогнозував автор цитованої мної статті.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".