МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ОТ ТОБІ Й НА - влада знайшла чим зайняти народ

06/12/2001 | Майдан
Влада закинула гру на протиставленні комуністи-некомуністи, націоналісти-русофіли , і почала грати з народом в нову захоплюючу гру - "мирити" православних і неправославних фундаменталістів.

На разі влада посилено пропагує наявність такої "проблеми" :

http://maidan.org.ua/news/index.php3?bn=maidan_news&action=view&key=992338058

Як показує досвід нашій владі проблеми порібні не для того аби їх вирішувати, а для того аби у процесі безконечного вирішуванн цих "проблем" демонструвати народу свою необхідність та необхідність надання цій владі різноманітних "додаткових повноваженнь"

Комуністична ідея, яка з одного боку протягом зими-весни "лягла кістьми" за Кучму та олігархів, а з другого боку втартила важливий сектор підтримки, яку надавали хронічно не проплачені пенсіонери, вже не може виправдати існування Кучми, як президента для чисельних національно орієнтованих українців.

Тому віднайдено нову "технологію" - тепер справжній чи мнимий розкол повинен пройти чрез відношення громадян України до візиту папи, а Кучма з двором очевидно збирається імітувати "об'єднуючу силу".

Ну а Кучмі на фоні різнобоких ідіотів та провокаторів можна буде зійти за розумного, поміркованого і взагалі за "центриста"

Відповіді

  • 2001.06.12 | Чучхе

    divide et impera

    Загалом все правильно. Чим більш розколоте суспільство, тим легше ним керувати. Загострити православно-католицькі почуття і натравити одних на других. Однак Кучма буде не об"єднувати - йому це не потрібно. Навпаки - він буде робити реверанси то в один бік, то в другий, а конфлікт потроху підживлювати...

    Майдан писав(ла):
    > Влада закинула гру на протиставленні комуністи-некомуністи, націоналісти-русофіли , і почала грати з народом в нову захоплюючу гру - "мирити" православних і неправославних фундаменталістів.
    >
    > На разі влада посилено пропагує наявність такої "проблеми" :
    >
    > http://maidan.org.ua/news/index.php3?bn=maidan_news&action=view&key=992338058
    >
    > Як показує досвід нашій владі проблеми порібні не для того аби їх вирішувати, а для того аби у процесі безконечного вирішуванн цих "проблем" демонструвати народу свою необхідність та необхідність надання цій владі різноманітних "додаткових повноваженнь"
    >
    > Комуністична ідея, яка з одного боку протягом зими-весни "лягла кістьми" за Кучму та олігархів, а з другого боку втартила важливий сектор підтримки, яку надавали хронічно не проплачені пенсіонери, вже не може виправдати існування Кучми, як президента для чисельних національно орієнтованих українців.
    >
    > Тому віднайдено нову "технологію" - тепер справжній чи мнимий розкол повинен пройти чрез відношенн....
  • 2001.06.12 | Roller

    Re: ОТ ТОБІ Й НА - влада знайшла чим зайняти народ

    Майдан писав(ла):
    > Влада закинула гру на протиставленні комуністи-некомуністи, націоналісти-русофіли , і почала грати з народом в нову захоплюючу гру - "мирити" православних і неправославних фундаменталістів.
    >

    Из этого следует только одно. Сила оппозиции в единстве. Не следует отталкивать тех, кто противостоит режиму и приходит на майдан. Все мы украинцы. И нам нечего делить кроме бога и Украины. И мы их не разделим. Краснопузая шляхта в своем репертуаре, но она уже породила своего могильщика. И имя ему народ. Народ объединенный мовой и верой.

    Если его никто не поведет, он пойдет сам.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.12 | Сергій Кабуд

      Діло кажете(–)



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".