МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПРОХАННЯ ДО ВСІХ: РОЗІШЛІТЬ ЦЕ ПО ВСЬОМУ СВІТУ.

06/13/2001 | Майдан-Інформ
Просимо всіх відвідувачів сайту Майдан розіслати цей текст по всіх можливих електронних адресах мас медіа та організацій, в тому числі й закордонних.

Прохання, хто може, перекласти це також на інші мови (російську, англійську, німецьку, французьку, іспанську і розіслати це по закордонних мас медіа та організаціях.

В суб"єкті прохання написати "Ukraina bez Kuchmy" (англійською мовою "Ukraine without Kuchma" і відповідно іншими мовами).

Наводимо сам текст.

ПРАВООХОРОНЦІ ЗААРЕШТУВАЛИ ОПОЗИЦІОНЕРА ЗА СПРОБУ ВИЙТИ В ПРЯМИЙ ЕФІР.

Вчора на нашому сайті (www.maidan.org.ua) з 18.00 до 20.00 мало відбутися пряме спілкування з головою Київської УНА Ігорем Мазуром, звільненим 29 травня з СІЗО СБУ під підписку про невиїзд.

Про цю зустріч було повідомлено на Вільному Форумі сайту Майдан ще 7 червня. Повідомлення про конкретну дату і час інтерактивного спілкування з’явилося в новинах та на форумі сайту 9 червня.

Ми зустрілися з Ігорем Мазуром о 14.30 на засіданні Громадянського комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми!", куди він спеціально приїхав, щоб взяти участь у прямому ефірі на Майдані. Засідання Комітету відбувалось в офісі Соціалістичної партії України за адресою: м. Київ, вул. Воровського, 45.

Засідання закінчилося о 17.00, в нас залишалось ще півгодини часу для виїзду до місця, звідки ми мали виходити в Інтернет, тому Ігор вирішив занести звернення Всеукраїнського комітету захисту політв’язнів до Папи Римського до Апостольської нунціатури в Україні, будинок якої знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Тургенєвська, 40 (за 500 метрів від офісу Соціалістичної партії), а я залишився в офісі Соціалістичної партії для розмови з головою "Зеленої партії ХХІ" Орестом Мельниковим та відповідальним секретарем Комітету “За Україну без Кучми!” Олександром Божком.

На порозі будинку, у дворі якого, окрім нас, знаходилося й багато сторонніх осіб, ми домовилися зустрітися через півгодини в офісі Соціалістичної партії. Але Ігор Мазур не прийшов ні через півгодини, ні через годину. Хоча до нунціатури веде тільки одна дорога і розминутися ми не могли, я, про всяк випадок, попередив вахтера, щоб Ігор, якщо з’явиться, чекав на мене і побіг до нунціатури. Але в нунціатурі мені повідомили, що в найближчі дві години сюди взагалі ніхто не приходив і, тим більше, не приносив ніяких звернень.

Повернувшись назад, я дізнався у вахтера, що Ігор не з’являвся. Я почав телефонувати до штабу УНА-УНСО, голові виконкому організації Юрію Тимі та прес-секретарю УНА-УНСО Тетяні Чорновіл. Юрія Тими вдома не виявилося, Тетяна Чорновіл відповіла, що знає про прямий ефір Ігоря Мазура на Майдані, але їй нічого невідомо, щоб він мав якісь інші плани на сьогодні. Вона ж повідомила мені, що телефон у штабі не працює.

Тоді я взяв таксі і поїхав до штабу. Там Ігоря Мазура останній раз бачили о 14.00 і про подальше його місцеперебування нічого не знали.

Я згадав, що він вийшов разом з Головою Київської обласної УНА-УНСО Миколою Головачем, дружиною голови УНА-УНСО Андрія Шкіля Зоряною та головою Української консервативної республіканської партії Степаном Хмарою. Зателефонувавши на мобільний телефон до Степана Хмари, я дізнався, що вони відразу розсталися з Ігорем Мазуром, який пішов до нунціатури один.

До сьогоднішнього дня ми не подавали відомостей про його зникнення, оскільки все ж припускали варіант, що Ігоря Мазура раптово відволікли інші важливі справи, а таке повідомлення правоохоронці могли використати як привід для його арешту, оскільки він знаходиться на підписці про невиїзд і повинен постійно перебувати в Києві.

Але сьогодні ми дізналися, що Ігоря Мазура заарештували саме між 17.00 та 18.00. Тобто, це сталося по дорозі до нунціатури.

Прес-центр Громадського комітету захисту Конституції “За Україну без Кучми!” однозначно розцінює факт арешту Ігоря Мазура як спробу перешкодити його прямому спілкуванню з відвідувачами Інтернету або як спробу не допустити передачі Апостольській нунціатурі звернення Всеукраїнського комітету захисту політв’язнів до Папи Римського.

На це вказує той факт, що суд виносив рішення про арешт Ігоря Мазура без його присутності і навіть не повідомив підсудного про судове засідання. Тому в нас виникають підстави припускати, що насправді ніякого судового засідання не було, а рішення суду з’явилося вже після арешту.

Не дивлячись на арешт Ігоря Мазура, на наступному тижні на Вільному Форумі сайту Майдан (www.maidan.org.ua) відбудеться інтерактивне спілкування в прямому ефірі з одним з керівників УНА-УНСО, який знаходиться на волі. Дата та час прямого ефіру будуть проанонсовані заздалегідь, але про особу співрозмовника відвідувачі нашого сайту дізнаються лише під час самого спілкування. Ми змушені тримати це в таємниці, щоб вберегти інших людей від нових арештів.


Керівник прес-центру
Громадянського комітету
Захисту Конституції
“За Україну без Кучми!”
Михайло СВИСТОВИЧ

Відповіді

  • 2001.06.13 | Сергій Кабуд

    СБУ/гестапо робить це в останню хвилину перед інтерв'ю з метою якнайбільше залякати нас.

    саме таким чином цей арешт пов"язаний з майданом демонструє майдану афігіваючу силу і могутність гестапо.
    тремтіть майданівці!
    ну і начальству звіт–
    ворожий центр закордонного націоналізму, що оперує з підтримки цереу було блоковано!

    не було проведено конференцію з відомим і небеспечним Тополею.

    Нічого, мотузок на якому повісять останнього гебіста вже виробляється на ткацькій фабриці в секретному місці.

    так шо гестапо може саме насрати в панталони від переляку
  • 2001.06.13 | Майдан-Інформ

    Англійський текст.

    LAW ENFORCEMENT HAVE ARRESTED AN OPPOSITIONER FOR AN ATTEMPT TO PARTICIPATE IN AN ON-LINE INTERNET SESSION

    June 12, on our opposition web-site (www.maidan.org.ua) from 6.00 to 8.00 p.m. an on-line discussion was scheduled with the Head of Kyiv Ukrainian National Assembly (UNA) organization Igor Mazur, who was released from the remand prison of the Ukrainian Security Service on May 29 on recognizance not to leave the capital.

    This meeting had been announced on the Maidan Free Internet Forum as early as on June 7.
    The exact date and time of the on-line discussion appeared on the news on June 9.

    We met Igor Mazur at 2.30 p.m. at the meeting of Civic Committee for the Protection of Constitution “Ukraine without Kuchma”, where he came to take part in the on-line discussion.
    The meeting was held in the premises of the Ukrainian Socialist Party.

    The meeting was over at 5.00 p.m. and we had half an hour to reach the site. Therefore, Igor decided to stop by the Roman Catholic Nunciature to deliver the Appeal of the Ukrainian Committee for the Protection of Political Prisoners to the Pope – 500 meters away from the office of Socialist Party. I have stayed in the office to talk to the Head of 21 Century Green Party Orest Melnikov and the executive secretary of the Ukraine without Kuchma Committee Olexandr Bozhko.

    In a crowded place at the doorstep we agreed to meet one another in half an hour in the Socialist Party office. However Igor Mazur did not show up neither in half an hour nor later.
    Although there is only one way that leads to the Nunciature and there was no way that we could miss each other. When I called the Nunciature I was told that nobody came there for the last two hours.

    Neither did anybody of the UNA-UNSO members whom I was able to call knew of Igor’s whereabouts. They all were aware of Igor’s intention to participate in an on-line Internet discussion and nobody had any information of him changing his plans. UNA-UNSO office telephone was not working and I took a cab to go there. Igor was not around and was reported to be seen there last time at 2.00 p.m.

    Until today, we did not report Igor missing as we assumed that some other more important business might have made to change his plans. Law enforcement would also take advantage of such a report and arrest him again.

    It is only today that we learned that Igor Mazur was in fact arrested between 5.00 and 6.00 p.m. of that very day, which is why he was not even able to make it to the Nunciature.

    The Media Center of the Civic Committee for the Protection of Constitution Ukraine without Kuchma views Igor Mazur’s arrest as an attempt to prevent him from going on-line and addressing the Internet audience or an attempt to prevent him from passing the Ukrainian Political Prisoners Protections Committee Appeal to the Pope.

    This is also evidenced by the fact that the court has ruled on Igor Mazur’s detention in absentia and did not even invite the indictee to the court’s session. It also prompts us to think that there was no court session as such and the appropriate ruling appeared after the actual detention.

    However, notwithstanding the fact of Igor Mazur’s arrest, next week the Maidan Free Internet Forum (www.maidan.org.ua) will run an on-line discussion with one of the UNA-UNSO leaders, who has not yet been detained. The date and time will be announced beforehand, but the name of the person will appear only at the actual time of the session. We will have to keep it secret to rule out the possibility of another arrest.

    Mykhailo Svystovych,
    Head of the Press Center,
    Civic Committee for the Protection of Constitution “Ukraine without Kuchma”
  • 2001.06.13 | Майдан-Інформ

    Re: ПРОХАННЯ ДО ВСІХ: РОЗІШЛІТЬ ЦЕ ПО ВСЬОМУ СВІТУ.

    Ще раз просимо розіслати ці тексти (українською та англійською мовами). Ми пробували робити це з шарових електронних пошт, через що повністю провалили сьогодні стрічку новин, але нам постійно вертались наші послання назад. Навіть не знаємо, чи комусь вони потрапили.

    А потім Яху та інші взагалі відмовились їх відправляти. Мабуть, сприйняли за спам.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.14 | Горицвіт

      Як це відмовились

      > А потім Яху та інші взагалі відмовились їх відправляти.

      Як це? Таке враження, що ви щось напутали. Я давно користуюся mail.yahoo.com, нічого такого не було.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.14 | Майдан-Інформ

        Re: Як це відмовились

        Розсилка йшла на 2000 адрес. Яху запропонувала відкрити персональну скриньку за 35 доларів.
  • 2001.06.14 | Сергій Кабуд

    деякі деталі щодо арешту

    Начебто прокуратура опротестувала звільнення Тополі в міському суді. Суд протест задовольнив і сбу одразу ж заарештувало пана Мазура
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.14 | Майдан-Інформ

      Re: деякі деталі щодо арешту

      Але на суд Тополю навіть не викликали.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".