МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Обговорення Заяви "Робітничого спротиву" щодо приїзду Батька Римського.

06/25/2001 | Верник
Заява “Робітничого Спротиву”
Буржуазія ніколи і нічим не гидувала заради одержання чергового грошового куша, і метушня, що розгорнулася навколо приїзду Римського Батька, - зайве тому підтвердження. Та частина українського капіталу, економічні інтереси якої зв'язані з західним імперіалізмом, використовувала цю подію для спроби переорієнтації геополітичного курсу країни у вигідному їм напрямку. У строкаті байки про вікові традиції європейської духовності, "на яку потрібно орієнтуватися", вони пакують лайно своїх суто економічних інтересів. Інша частина українського капіталу, інтереси якої зав'язані в тугий вузол з інтересами російського імперіалізму, що виростає, зберігаючи зовнішній нейтралітет, інкримінувала через посередницькі шовіністичні організації православно-слов’янофільску істерію. В обох таборах оплачуваними весільними генералами виступають продажні вищі ієрархи уніатської і православної церков, які набивають собі ціну шляхом цинічного залучення в політику під релігійними гаслами парафіян своїх церков. Намагаючись монополізувати ринок таких послуг, діячі цих церков в Україні вже давно розгортають кампанію по цькуванню в засобах масової інформації представників інших релігійних організацій, використовуючи при цьому методи чорного піара. Великим нападкам з їх боку піддаються ще прихильники наукового атеїзму. У цій справі пїдприємці від релігії одержують сьогодні всебічну допомогу від держави, що легалізує насадження ними містицизму в державних навчальних закладах і в армії. Немає нічого дивного в такому союзі - експлуататорські кляси завжди намагалися відстрочити свій відхід з історичної арени, заливаючи гниюче тіло своєї держави формаліном релігійних обіцянок загробних "компенсацій" для експлуатованих. Буржуї намагаються використовувати приїзд понтифіка для втягування експлуатованих мас у русло своїх політичних інтересів. Ми протиставляємо їм гасла, що вимагають не тільки припинення маніпулювання через церковну верхівку релігійними почуттями віруючих, але і видалення ракових пухлин попівщини з державних установ : 1)Припинити безвідповідальні дії буржуазії по втягуванню релігії в цинічні двобої, що розпалюють межрелігійну і міжнаціональну напругу! 2)Ужити заходів до демонтажу монопольного становища православних і уніатських трестів на релігійному полі. 3)Припинити державні дотації цим церквам і політику дискримінації всіх так званих “нетрадиційних” церков! 4)Зробити послідовне і повне відділення церкви від держави. 5)Скасувати введені в державних школах і вузах курси богословських наук, згорнути плани введення в армії інституту військових священиків!
Тільки самоврядування робітничої кляси України при повному робітничому демократичному контролі над державним апаратом взмозі безпосередньо вирішити всі духовні проблеми українського суспільства!
23.06.2001

Відповіді

  • 2001.06.25 | Мартинюк

    З примітивного атеїзму народилася і примітивна заява.

    Ну дійсно діти граються, лише не в індійців а в пролетарських революціонерів.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.26 | Верник Олег

      Re: Граємось, Мартинюк, граємось...

      Не зовсім зрозуміле речення пана Мартинюка. Хіба все, що не подобається - це гра дітей? Зачикай, Мартинюк, спробую довести твою помилку, вже не багато часу залишилося...
  • 2001.06.25 | Сергий Кабуд

    Я згоден з часткою звернення.

    Дійсно, нетрадиційні релігії мають бути урівняні в правах з традиційними.
    Я б пропонував підтримувати будь яку релігію, якщо вона запроваджуються українською мовою.

    Особливо це важливо для протестантських напрямків, які малиб перспективу і взагалі за своєю природою найбільше віддалені від держави.
    І найбільш зрусіфіковані.
  • 2001.06.25 | Остап

    "Робітничий спротив" проти "ринку релігійних послуг" (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.26 | Augusto

      Олег Вернік, син Папи Римського, троцькіст...

      Олеже, ти не перебрав? Чи Алєксандр Пушкін, то все ж Сашко Гарматний?:):


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".