МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Військовий податок - "За" і "проти"

06/27/2001 | Програмознавець
Є пророзиція обговорити таке питання.
Чи не пора ввести військовий податок для тих, хто не бажає служити у війську, а також, на тих, хто має відстрочку від призову.
Це би було першим кроком на шляху до професфйного війська.
Це послабило би корупцію у військоматах.

Відповіді

  • 2001.06.28 | miner

    Re: Військовий податок - "За" і "проти"

    Я думаю, що це цікава ідея.
    Взагалі, головною причиною ухилу від служби в армії є неуставні стосунки.
    Тому якщо людина потрапляє у ситуацію, коли вона може відкупитися від такого геморою, вона ВІДКУПИТЬСЯ. Проте, нам конче треба ЗАХИЩАТИ НАШУ УКРАЇНУ. Тому треба створювати цивільно-військові формування, на взірець Естонії. Це дасть потрібний ефект.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.28 | ВАСЯ ПУПКІН

      Згідний з Мінером - вступайте в УНА-УНСО !!!

      miner писав(ла):
      > Я думаю, що це цікава ідея.
      Проте, нам конче треба ЗАХИЩАТИ НАШУ УКРАЇНУ. Тому треба створювати цивільно-військові формування, на взірець Естонії. Це дасть потрібний ефект.
      =====
      УНА-УНСО- чим не взірець ???
      Слава Україні !
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.28 | Рoман ShaRP

        Чим УНСО не взірець

        Для тих , хто забув чи не читав, нагадую.

        26.04 (пам*ятний день , правда?), я йду обабіч колони УНА-УНСО, і чую, як поряд з крикам "геть кучму" один виразно вигукує "геть жидів".

        Це -- расизм, це -- шовінізм, це карний злочин -- пропаганда міжетнічного розбрату. Ну? "Брати" та "друзі" його не намагалися анітрохи його заткнути, - то не кажіть мені , що він там один такий "розумний"

        То перший (але не єдиний) і цілком достатній приклад, аби ноги моєї там не було.

        Далі. Не світ так Україну облетіли кадри , коли унсовець (чи хто то був в їх колоні?) З ХОДУ кидався на міліціянтське очеплення (чи не провокуючи тим нове "побоїще на банковій"?). Факт поодинокий -- але я не думаю, що "колеги" потм вжили до нього якісь виховні заходи.


        А за яким чортом їх понесло в Чечню? В Абхазію? Свого тут мало?
        Ой, ви мені пробачте, але воювати за півсвіту звідси я аж ніяк не хочу.

        На додачу -- то що їм закидалося на цьому форумі. "Зрадників на палю" , -- титулярне їх гасло та зо сторінки також, вони не виправдали нічим реальним. І говорити такого не слід було , а якщо вже сказав а не зробив -- тоді це взагалі, м*яко кажучи , пустопорожній трьоп, що тільки опускає іх в очах навіть націоналістів.

        Досить?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.28 | ВАСЯ ПУПКІН

          Про УНСО

          Так , дійсно, на мій погляд в УНСО є багато людей, яким не завадило бі підлікуватися. Але УНСО настільки демократична організація, що вона не може відмовити хворій людині вступити до її лав. Те ж саме і щодо національності. Навіть жид може бути членом УНА-УНСО, але такий жид, для якого "Україна - понад усе !". Всі інші жиди, які просто експлуатують нашу націю, повинні або припинити це робити добровільно, або.... Не секрет, що більшість світових банків тримають жиди. І на ці гроші вони підтримують не визвольну війну чеченського народу, а ізраїльський режим. Але це - окрема розмова. Звичайно, не можна всіх жидів стригти під одну гребьонку. Це розуміють всі. Але тут же забувають, що цей принцип стосується і всіх інших націй. В т.ч. і українців. В т.ч. і груп всередині нації, якою є УНА-УНСО. В статуті УНА-УНСО немає жодного слова про те, що "геть жидів" і т.п. А якщо так вважає якийсь із членів партії - то це його особиста справа. Чи може ви пропонуєте вживати санкції проти тих українців, яким особисто не подобаються жиди, москалі або поляки ??? О, то ви ж справжній українець ! :-))

          Рoман ShaRP писав(ла):
          > 26.04 (пам*ятний день , правда?), я йду обабіч колони УНА-УНСО, і чую, як поряд з крикам "геть кучму" один виразно вигукує "геть жидів".
          >
          > Це -- расизм, це -- шовінізм, це карний злочин -- пропаганда міжетнічного розбрату. Ну? "Брати" та "друзі" його не намагалися анітрохи його заткнути, - то не кажіть мені , що він там один такий "розумний"
          ---- Чому кричати "геть кучму" можна , а "геть жидів " - не можна ????? чим жиди кращі від кучми ?? :-)) Шутка.... Ви пишете : "один виразно вигукує". Скільки разів він вигукнув ? Десять ? сто? Тисячу ? чи може, один раз ?? Ви йшли обабіч колони, і тому почули виразно. А , напевне, ті, що йшли на 5-10 метрів далі, ніж ви, не почули нічого. І звідки ви знаєте, що він не поніс покарання за ці слова, але не відразу, а трохи пізніше ? І чому його негайно повинні були "затикати" ? це ж не діти з дитсадка йшли, а організована колона, мабуть. Якби його почали "затикати", він би міг опиратися, а тут і міліціянти би підбігли на допомогу ( незрозуміло кому). Вони ж тільки і чекали, щоб десь почалась якась бійка - відразу би повторилося 9 березня.

          > То перший (але не єдиний) і цілком достатній приклад, аби ноги моєї там не було.
          -Та просто ви дуже раціонально мислите і вважаєте за краще сидіти вдома, аніж у Лук"янівській в"язниці, що є цілком розумно.
          >
          > Далі. Не світ так Україну облетіли кадри , коли унсовець (чи хто то був в їх колоні?) З ХОДУ кидався на міліціянтське очеплення (чи не провокуючи тим нове "побоїще на банковій"?). Факт поодинокий -- але я не думаю, що "колеги" потм вжили до нього якісь виховні заходи.
          >
          ---- А чому ви так не думаєте ? про що ви взагалі думаєте ? про самогубство не думаєте часом ? а про секс ?
          >
          > А за яким чортом їх понесло в Чечню? В Абхазію? Свого тут мало?
          ---- А ви можете спокійно сидіти і спостерігати, як москалі вбивають мирне населення в Чечні?

          > Ой, ви мені пробачте, але воювати за півсвіту звідси я аж ніяк не хочу.
          --- Це ваше право. Конкретизуйте тільки, за що саме ви готові і хочете воювати. Я дам вам завтра парабелум, і ми почнемо.
          >
          Не губіться, пишіть...
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.30 | Рoман ShaRP

            Re: Про УНСО

            Про УНСО
            Йой , мені ваш стиль сподобався .... спробую дещо запозичити.


            >Так , дійсно, на мій погляд в УНСО є багато людей, яким не завадило бі підлікуватися.

            Багато -- то який відсоток -- 10% , 30 % , 50%? Які посади він обіймає, який його вплив на діяльність організаціії?

            > Але УНСО настільки демократична організація, що вона не може відмовити хворій людині вступити до її лав.
            На що хворій? Може, є таки якісь межі?

            > Те ж саме і щодо національності. Навіть жид може бути членом УНА-УНСО, але такий жид, для якого "Україна - понад усе !".
            Яку саме Україну ви маєте на увазі?

            > Всі інші жиди, які просто експлуатують нашу націю, повинні або припинити це робити добровільно, або....
            А як це -- експлуатувати націю? Вточніть, будьласка -- і продовжіть, що буде "або ..."

            > Не секрет, що більшість світових банків тримають жиди. І на ці гроші вони підтримують не визвольну війну чеченського народу, а ізраїльський режим.
            А на якого поперека їм впала чеченська війна, що їм треба її підтримувати? Втім, такий варіант ЗОВСІМ не виключено -- були і не раз розмови , що війна та вигідна саме окремим фінансовим колам -- то чому б і не підтримати-продовжити.

            >Але це - окрема розмова. Звичайно, не можна всіх жидів стригти під одну гребьонку. Це розуміють всі.
            Звичайно , звичайно.

            > Але тут же забувають, що цей принцип стосується і всіх інших націй. В т.ч. і українців. В т.ч. і груп всередині нації, якою є УНА-УНСО. В статуті УНА-УНСО немає жодного слова про те, що "геть жидів" і т.п. А якщо так вважає якийсь із членів партії - то це його особиста справа. Чи може ви пропонуєте вживати санкції проти тих українців, яким особисто не подобаються жиди, москалі або поляки ??? О, то ви ж справжній українець ! :-))
            Я пропоную їм поважати карний кодекс в тій його частині , котра стосується рівних прав різних національностей, раз в законі тим більше в уставі УНСО про "геть" нічого не сказано. Свої особисті він міг би в своєму черепку й залишити. НА публічній акції він -- публічна людина, людина, котру можуть зазняти на плівку, записати на диктофон, побачити, почути. Якби в тої колони був нормальний голова, він мав би проінструктувати своїх людей про то, яка поведінка є провокативною та неприпустимою. Звідси робимо додатковий висновок -- або в УНСО є позауставні принципи, що таку поведінку навіть на публіці дозволяють -- або командири там нулячі.

            >Ви пишете : "один виразно вигукує". Скільки разів він вигукнув ? Десять ? сто?
            Більше десяти, якщо саме це цікавить.

            > Тисячу ? чи може, один раз ?? Ви йшли обабіч колони, і тому почули виразно. А , напевне, ті, що йшли на 5-10 метрів далі, ніж ви, не почули нічого. І звідки ви знаєте, що він не поніс покарання за ці слова, але не відразу, а трохи пізніше ?
            Та ніхто навіть не зупиняв його. Хоча могли б -- словом. Чи "братів" би не послухав? Але нічого такого не було -- йде то і йде, кричить -- то й кричить ... Мені можна закинути, що я так само не зупинив ... шкода. Треба було. Винуватий.

            > І чому його негайно повинні були "затикати" ? це ж не діти з дитсадка йшли, а організована колона, мабуть. Якби його почали "затикати", він би міг опиратися, а тут і міліціянти би підбігли на допомогу ( незрозуміло кому). Вони ж тільки і чекали, щоб десь почалась якась бійка - відразу би повторилося 9 березня.

            А поки що -- запишемо, що в колоні УНА-УНСО велася якимсь *громадянином* криками пропаганда міжнаціонального розбрату, і ті , хто там йшли , спокійно з тим мирилися.
            Для мене, який то чув -- то факт. Можете , звісно , мені на слово не вірити -- тоді й цього факту нема й говорити нам ані про що.

            > То перший (але не єдиний) і цілком достатній приклад, аби ноги моєї там не було.
            --Та просто ви дуже раціонально мислите і вважаєте за краще сидіти вдома, аніж у Лук"янівській в"язниці, що є цілком розумно.

            І не без того також. Так. Коли 9-го березня я прийшов під пам*ятник Шевченку -- я ще тоді зрана відчув то, що буде звечора. І коли було то що було на Банковій я сидів в подруги та спокійно пив чай. Не можу сказати, що за те жалкую. Я не хотів грати ролю статиста, я зарані занадто добре бачив, чим того дня закінчиться та п*єса. Зо мною можна не погодитися -- будьласка, я нікому не нав*язую свого вільного вибору. Мені не було того дня по що йти на Банкову.

            Але у будь-якому разі. Я волію не мати серед своїх товаришів по організаціям (будь-яким) от таких хворих людей, котрі таке припускають. Власне мені так того дня і здалося , що він хворий ... То по-перше. По друге, волію не зв*язуватися з організаціями політичними взагалі та націоналістичного спрямування особливо (можливо, я просто не бачив такої, яка мені б підійшла). Досі я трохи, спостерігав, скажімо так, УНСО -- і з того , що написав, я не з ними. Також я не згоден з програмою КУНу -- тому що не підтримую "першість національного в житті спільноти/людини" та "підпорядкуання інтересів особи інтересам нації" ... ну і ще дещо -- то окрема тема (гадаю того , що мене різнить з КУНом для ОУН також вистачить -- тим більше , що українським націоналістом я себе не вважаю).


            > Далі. Не світ так Україну облетіли кадри , коли унсовець (чи хто то був в їх колоні?) З ХОДУ кидався на міліціянтське очеплення (чи не провокуючи тим нове "побоїще на банковій"?). Факт поодинокий -- але я не думаю, що "колеги" потм вжили до нього якісь виховні заходи.
            >
            ---- А чому ви так не думаєте ? про що ви взагалі думаєте ? про самогубство не думаєте часом ? а про секс ?

            Дивіться вище про інструктаж та лідерів ... то по-перше.
            Такого не повинно припускатися в принципі (якщо то, звичайно , не був провокаторр в лавах). А чому я так думаю і про що я думаю -- то моя особиста справа. А чому я маю думати інакше?


            >
            > А за яким чортом їх понесло в Чечню? В Абхазію? Свого тут мало?
            ---- А ви можете спокійно сидіти і спостерігати, як москалі вбивають мирне населення в Чечні?

            Я не бачив особисто, як вбивали мирне населення в Чечні, то раз. Я гадаю, що на війні кожна сторона через наявність "хворих", шовіністів та інших уродів в лавах робить злочини проти мирного населення. Як з одного так і іншого боку, то два. Я вважаю, що чеченці почали хапатися за зброю перші, роззброюючи наявні на їх території частини радянської армії в той час коли ніхто там ніякого мирного населення не вбивав та не збирався, то три. Настільки мені відомо, першими почалися злочини проти мирного населення не-чеченської національності (як-то грабунки та примусові виселення), то чотири.


            > Ой, ви мені пробачте, але воювати за півсвіту звідси я аж ніяк не хочу.
            --- Це ваше право. Конкретизуйте тільки, за що саме ви готові і хочете воювати. Я дам вам завтра парабелум, і ми почнемо.

            Вам воно треба, за що я хочу воювати?
            А якщо я скажу "за мільон баксів"?
            Цікаво було б, аби ви видали можливі варіанти ...

            Повторю себе і ще одного колегу по Майдану , --
            >На додачу -- то що їм закидалося на цьому форумі. "Зрадників на палю" , -- титулярне їх гасло та зо сторінки також, вони не виправдали нічим реальним. І говорити такого не слід було , а якщо вже сказав а не зробив -- тоді це взагалі, м*яко кажучи , пустопорожній трьоп, що тільки опускає іх в очах навіть націоналістів.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.06.30 | ВАСЯ ПУПКІН

              Все дуже розумно та логічно. Головне - мудро ! Ви справжній гетьман !

              Все дуже розумно та логічно. Головне - мудро ! Ви справжній гетьман ! Ваша мудрість по вибору політичних союзників безмежна. Я гадаю, що незабаром Ви створите нову українську партію і почнете боротися з УНА-УНСО, КУНом, РУХами і т.п., бо їхнє розуміння "України" не справжнє. А у вас - справжнє. Молодець ! Тато кучма за Вас порадіє !
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.06.30 | Рoман ShaRP

                І от нащо блазнювати? ..... (-)

                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.02 | Чучхе

                  Тре відновити податок на бездітність і виручені кошти спрямувати на зміцнення Збройних Сил)))) (-)

                  -
        • 2001.06.30 | МихайлоСвистович

          Про 26 квітня, УНСО та жидів.

          Якщо вже говорити про 26 квітня, то антисемітизму в цей день було найбільше. Але ніяк не з боку УНА-УНСО.

          В цей день, як відомо, народ вийшов захищати Ющенка. І унсовці серед цього народу становили жалюгідний відсоток. Але стільки антисемітських висловлювань я ще ніколи не чув. А лунали вони саме з вуст рухівців, кунівців та інших захисників Ющенка, які хизувалися тим, що не брали участь в акціях протесту разом з лівими (малася на увазі акція "Україна без Кучми!")і зберегли свою цноту.

          Дивно, проамериканського Ющенка (а в США сильне жидівське лоббі) захищали антисеміти. Це не камінь в город Ющенка, віне тут не винен. І не захист УНА-УНСО. Там теж є антисеміти, але вони ніяк не впливають на позицію організації.

          Чи багато хтось чув антисемітських гасел під час акції "Україна без Кучми!", де унсовці становили великий відсоток учасників? Напевно, що ні. Більше того, саме за допомогою унсовців ми багато разів відпроваджували деяких "примазавшихся" до акції антисемітів.

          Серед учасників акції був один жид, для якого Україна понад усе. Це Вілен Очаківський, мій хороший і давній знайомий ще з 1989 року. Чудова людина, ідеаліст, жертовник. Відсидів ще за радянські часи, створив на Кіровоградщині РУХ, УРП, Меморіал. Ви могли бачити його під час суду над Кучмою, де пан Вілен виступав в якості "громадського захисника" гаранта.

          Так ось, він підійшов до мене на засіданні УБК і сказав, що динамівські фанати біля свого намету написали антисемітські гасла. Я тут же підійшов до Ігоря Мазура (Тополі), голови київських унсовців, бо ці фанати були його знайомими. Ігор негайно виїхав до містечка. Коли ми повернулися після засідання, то спростерігали картину: Ігор стояв біля стенду фанатів і тикав пальцем, а фанати старанно витирали антисемітські (та расистські - про нігерів) гасла.

          Тетяна Чорновіл, прес-секретар УНА-УНСО, вже відповідала на питання на нашому Форумі щодо різкої форми багатьох гасел УНА-УНСО. Це данина традиції, так само, як ми шануємо Гонту і Залізняка, Шевченка та Хмельницького, Бандеру та інших героїв, хоча, якщо деякі з їхніх програмових гасел в наш час хтось почне висловлювати, ми не підтримаємо таких слів. Але коли ці гасла виголошуватимуться в історичному контексті на вечері пам"яті, ми схвально до них поставимося. Різні часи - різні гасла. У всіх народів є герої, які різали, вішали і т. ін. іновірців та іноплеменців. Ззгадайте всіх середньовічних європейських героїв. Але ж цивілізована Європа від них не відмовляється, хоча й не діє вже їхніми методами.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.30 | ВАСЯ ПУПКІН

            "Україна понад усе!" "україна для українців" - це хіба антисемітизм ??

            Антисемітизм - це коли я прийду в Ізраїль і почну там вирізати мирне населення. ( звичайно, я цього робити не буду) . А коли я проголошую гасла "Україна - понад усе" - то який же тут антисемітизм ??? Добре, може давайте не будемо антисемітами і будемо кричати " Україна - для жидів !" . Так краще ??
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.01 | Рoман ShaRP

              ^^^^ Перекручення, невідповідність та ліва в цьому топіку пропаганда УНСО (-)

          • 2001.07.01 | Рoман ShaRP

            Дякую, але наведених фактів то не відміняє, втім, тут ми ніби не про УНСО (чи трід є не оффтопіком?) (-)

    • 2001.06.28 | Програмознавець

      У війську можуть служити гроші

      Давайте подумаємо про таке.
      Обороноздатність держави вімірюється не тільки кількістю потенційних солдатів. Але і розвиненою інфраструктурою, якісною технікою, професійністю військовослужбовців.
      А це все гроші. Яких у бюджеті нема.
      Треба знайти механізм, який би забезпечив військо грошами. Пропонується механізм, за яким кожен юнак має військову повинність з 18 років.
      Повинність потрібно віддати або службою, або грошами. І віддавання грошами - заохочується, бо такої кількості солдатів, яка потенційно можлива, не потрібно. Податок пропонується на рівні 5000 умовних одиниць. Це багато, але це можливо.
      Це більше ніж хабар, який дають у військоматах.
      Не обов"язково відразу платити таку суму. Головне повідомити, що хочеш сплатити військову повинність. Після цього потрібно виплатити - на протязі не більше чотирьох років. Хто сплатив - не йде у військо. Хто не сплатив -йде. Сплачені гроші повертаються.
      Головне, що сплачені гроші будуть направлені на фінансування війська, а не у кишеню військомів та військових лікарів.
      Платна вища освіта нікого не злякала - всі збирають гроші і платять. Хто не зібрав - не вчиться. От і на військо гроші знайдуться. Хто не зібрав - служить сам. Хто зібрав - служать його гроші. Це не є непатріотичним, бо щоб зібрати 5000 умовних одиниць - також треба добре попрацювати.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.28 | Рoман ShaRP

        М-А-Я-Ч-Н-Я!!!

        Ввзяв я ручку та поділив 5000 на 4, а потім ще на 12 -- отримав таке, що
        БІЛЬШ , ЯК 100$ на місяць треба віддавати тільки державі просто за то , що не хочеш її *тіпа* (бо анічим серйозним службу в нинішньому війську, я чомусь так гадаю, назвати не можна) обслуговувати!!!! (це ще при всьому тому маразмі, що твориться у тому "війску")

        Пане "Програмознавець" . перепрошую, але то вже діагноз. "Відкрита пропаганда державного рекету" називається. Плати, а то ми тебе до такої нехорошої армії запхаємо. Бо війську треба гроші

        Маразм хоча б і тому, що Україна в своєму житті має НАБАГАТО нагальніші потреби, аніж військо.

        Якщо ця країна прийме такий закон -- я поїду з неї . А поїхати , до речі -- прибуткова справа! Тому що, їдучі, ви позбавляєте себе сплати частки зовнішнього та внутрішнього боргів, так само нащадків ваших -- а натомість отримуєте значно кращі умови життя.

        ЛЮДИ ЇДУТЬ ПРАЦЮВАТИ ЗА КОРДОН НАВІТЬ НА НЕЛЕГАЛІ !!!! Тому що вони не мають умов працювати тут. І на оборону цього ви тут про новий податок .... -- слів нема (пристойних , перепрошую)
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.06.29 | Програмознавець

          Пан Рoман ShaRP - ЕМІГРАНТ ?

          Рoман ShaRP писав(ла):
          >А поїхати , до речі -- прибуткова справа! Тому що, їдучі, ви позбавляєте себе сплати частки зовнішнього та внутрішнього боргів, так само нащадків ваших -- а натомість отримуєте значно кращі умови життя.

          Пан ЕМІГРАНТ ? Куди Ви збираєтесь поїхати? Хто вас дезорієнтував стосовно того, що за кордоном краще?

          А Ваші висловлювання про військо якось незручно коментувати....
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.06.30 | Рoман ShaRP

            З тими, що не бачать , сперечатися марно.

            Бо їдуть більше за кордон , а не сюди. Так, в Україну тікають афганці та корейці -- їм там в себе ще гірше ... але й ті часто не на зовсім -- а так, транзитом до Європи.

            Незручно коментувати ваші припущення про військовий податок -- очі на лоба вилазять
  • 2001.06.28 | Englishman

    Re: Військовий податок - "За" і "проти"

    Bilshist' z tyh hto mae vidstrochku vid pryzovu e studentamy, yaki ledve zvodyat' kinci z kincyamy, na nyh profesijnu armiju ne pobuduesh. Scho stosuet'sya tyh, hto "ne hoche sluzhyty", to podatok povynen buty blyz'kym za rozmiramy do vzyatky na "vidmazuvannya" v voenkomati, inakshe sluzhyty v armiji ne bude NIHTO. V svoyu chergu, takyj podatok ne zminyt' stan rechej, za yakym v nashij armiji sluzhat' najbidnishi hlopci (mozhlyvyj pozytyv- legalizacija vzyatok). Schodo finansuvannya profesijnoji armiji (za yaku ya vystupayu), to vono potribno vidbuvatys' normal'nym shlyahom, cherez podatky v byudzhet.
  • 2001.06.28 | Рoман ShaRP

    Перше "проти" , або бий своїх , аби чужі боялися.

    Мало того , що в лавах "армії", очолюваної "вєрховним галавнакаманду-Q-чмом їх нічого доброго не чекає. так з них за то, що туди не хочуть ще й податок дерти. Державний рекет -- не знайшов чи відкупитися -- служи ....

    "Служить бы рад -- прислуживаться тошно", сказав персонаж відомої п*єси.

    Служити кому ? "Дєдам"? Прапорам? Генералам, котрих на Україні так ніхто і не полічить , бо ніззззя -- державна таємниця. А персональні дачі та авто тим диковинним створінням (інакше чому б їх так берегли? ) ой-як треба.

    Але ми будемо оподатковувати і не прапорів і не генералів -- а саме тих, хто хоче позбутися такого "щастя"? Ну й ну ...

    І треба спершу розібратися з САМОЮ СИСТЕМОЮ того , хто , кому і за віщо служить -- а потім може так виявитися, що і податків стільки не потрібно, та й самої армії, може, також, вже не кажучи про її багатьох "керівників" а-ля Кузьмук енд компані.

    Нагадаю , професійна армія то коли ДЕРЖАВА платить тим, хто зобов*язуєтся її професійно захищати. А то , що пропонується -- то два кроки назад у середньовіччя, коли дійсно вводилися податки та збори "на війну".

    До тогож, як вказав шановний Englishman, з багатьох тих, хто не хоче служити (та й кому та служба потрібна? ) здерти нема чого.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.28 | Програмознавець

      А як у Швейцарії ?

      У Швейцарії є військовий податок, якщо я не помиляюсь. Може хтось має інформацію щодо цього.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.06.28 | Рoман ShaRP

        А які умови життя в Швейцаріі? (-)

      • 2001.06.28 | Фарбований Лис

        Re: А як у Швейцарії ?

        Я не знаю щодо Швейцарії, але знаю, що в одній із країн Європи проблему хабарництва медкомісіям вирішили одним махом. Було зв*язанао дві речі - армію і права водія. Той хто недійсний для служби в армії по здоров*ю не може водити автомобіля.
        Після прийняття цього закону, кількість нездорових для армії людей зменшилась в кілька десятків разів.
        Призно те саме можна ввести на інші причини для відгулу від армії.
        Я вважаю за нормальне не призивати в армію молодога менеджера заводуЯ, якщо той може найняти замість себе м*язистого бугая, що в якості солдата вартуватиме 10-х менеджерів в окулярах.
  • 2001.06.28 | Рoман ShaRP

    Друге "проти" -- про корупцію в війскоматах.

    Коріпція в них була завжди -- і в Америці свого часу теж.

    Це ж вічний закон попиту та пропозиції -- є люди, зацікавлені в .... відсутності служби чи її ліпшому місці -- і є люди, що можуть на то вплинути. І всьо. Досить для корупції.

    Отже , корупція зникне лише з самими в.к. Навіть якщо ввести дисбат за хабарництво.


    А якщо викорінять корупцію в війскоматах -- треба буде викорінювати її ще й у медиків, шановні. А у медиків вона зараз -- квітне й пахне (хіба не в тих, хто працює в дорогих професійних клініках. Там вони знаюь, що їх сплачуюють достойно).

    А корупція в поліклініках та комісіях -- то ще півбіди.

    Але мені розповідали СТІЛЬКИ про корупцію В МЕДИЧНИХ УЧБОВИХ ЗАКЛАДАХ ....

    Ви собі то можете уявити? "Лікар" , "вивчений" за хабарі. І не дантист навіть, -- хірург.

    То може , давайте спершу введемо медичний податок , та займемося корупцією в медиків?


    P.S. Пропозиція модераторам. До "Брудної мантії" додати "Велику кишеню", -- знайдеться про що поговорити.
  • 2001.06.28 | Фарбований Лис

    Re: Військовий податок - "За" і "проти"

    Я тут виступатиму як особа, що відбігала 2 роки в кірзових чоботах.
    Все знову впирається в повинність і в пільги. Знову одні звільнені і щасливі, а інші в чоботах і нічого з цього не мають.
    Я все таки хотів би виходити із принципу рівності всіх. Несправедливо вирішувати проблеми одних за рахунок інших.
    А рішення дуже просте, його знайшли майже всі країни крім постсовковських.
    Людина, що іде в армію повинна отримувати якусь компенсацію, як то грошову чи у вигляді замінника грошей, тоді буде баланс між потрібною кількістю солдатів, так і кількістю бажаючих.
    Матеріальна компенсаія - гроші.
    Нематеріальна - служба 18 чи 24 місяці звільняє від конкурсу при вступі до Університету.
    Крім того, армія має дати безплатно кілька спеціальностей, як то водія-профі, чи ще щось.
    Дивлячись на рівень доходів населення, то і ЗП солдата не буде високою.
    Це і вирішує проблему дідовщини, бо корінь дідовщини саме в примусовій праці. Діновщини немає ні на заводах ні в колгоспах. І вона зразу появляється навіть в гуртожитках університетів, як тільки но появляється суспільна неоплатна праця.
    Практика ряду країн показує, що професіональна армія дорожча тільки в часи державної кризи, що загрожує війною, чи під час самої війни.
    А що робити тим, що не ідуть в армію? Вони повинні тихо заздрити тим, що в армії.
    :))
    Всі щасливі.
    Хто платить?
    Той хто не йде в армію, тобто все цивільне суспільство.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.28 | Рoман ShaRP

      ОЦЕ -- ДІЛО!!!!!!!

      Можу тільки додати, що не тільки "конкурс" -- навіть навчання у універі "пройшовшим" можна зробити безкоштовним. Держава свого не втратить -- універи своє СТОРИЦЕЮ отримають з контрактників, а викладачі -- на хабарях :(: (тож хороша тема для підняття -- яко можна позбутися корупції у ВУЗах , і чи то взагалі можливо. Взагалі освіта -- поле неходжене ...).

      І , дозвольте нагадати , -- систему міняти треба , "бо не наливають молоде вино в старі міхи"
  • 2001.06.29 | Antifriz

    Re: Військовий податок - "За" і "проти"

    Може хтось спочатку розкаже нахуя Україні армія взагалі?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.06.30 | trick

      Re: Військовий податок - "За" і "проти"

      Taka jak e zaraz - tochno ne potribna.
  • 2001.06.30 | zinc

    а можна ще Хайнлайна обчитатись

    він взагалі в своїх утопіях майбутнього громадянство гарантував тим, хто послужить в армії, а інших нафіг...
    щось в цій ідеї звичайно є (на ідеалістичному рівні). хочеш впливати на долю своєї держави, голосувати і т.і. -- послужи спочатку їй, а хочеш просто жити в ній спокійним життям пофігіста, ну то й живи...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.01 | Рoман ShaRP

      Від приверженця Хайнлайна -- привіт!!

      В даному разі служба пропонувалася як форма доведення своєї відповідальності

      Дещо на зразок того , про що пише, насмілюся заявити, пан Степовик , -- спочатку в "Євангелії", а потім -- в "Еліті".

      Але в даному разі ФОРМА не повинна підміняти собою суть. Армія Хайнлайна (добровільна! і така, в якій важко залишитися, -- легше "вилетіти") та армія, особливо українська , хоча, в принципі, і будь-яка інша (найближча калька ним бралася, звісно, з американської), -- то є дуже різні речі.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.02 | zinc

        Everyone fights, nobody quits !

        я повнеістю згоден,
        тільки в мене причина і наслідок змінені містами: наша армія така, бо в ній служити мусиш, і не ясно навіщо...
        А в Хайнлайна ти робиш свідомий вибір та доводиш свою спроможність
    • 2001.07.01 | Сергій Кабуд

      Найкраще це вирішили у Швейцарії. Всі громадяни країни мають вдома уставну зброю, регулярно їздять на збори.

      От і нам так треба зробити.
      Водночас і рекету капець прийде.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".