МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

(>>) Євген Головаха. Влада та опозиція у «посткасетному суспільстві»

07/01/2001 | Горицвіт
Стаття відомого соціолога в журналі "Критика":

http://krytyka.kiev.ua/articles/s1-5-2001.html

Відповіді

  • 2001.07.02 | Мартинюк

    Про що сказано і про що не сказано

    Більшість написаного відповідає дійсності. Опозиція дійсно не пропонувала єдиної чіткої програми. Деякі діячі опозиції асоціювалися з їхнім минулим і доволі незаперечним прокучмізмом, а тому викликали здивування і розгубленість.
    Але на жаль це всім давно відоме і без цієї статті.

    Повторюється міф про те що Ющенка зняли через опозицію. Так нібито автор цілий рік до того не дивився телевізор, і не має знайомих які б пояснили йому що Ющенка зняли не за протести опозиції а за перешкоджання вилученню коштів з бюджету та енергетики та переведенню їх за кордон.

    Виглядає що трохи неохоче автор визнав те що дії опозиції послужили своєрідним "дахом" для преси, яка відчула зараз відносне полегшення.
    Автор взагалі не говорить що в Українв вперше у влади чітка і недвозначна опозиція. Автор не говорить , що обмежуючи своїм існування свавільність перзиденської адміністрації ця опозиці фактично вже впливає на політичний процес та прийняття державних рішень.

    Та к , Кучму не зняли. Але Україна зробила дуже суттєвий крок до демократіїі і настільки ж віддалилася від східного авторитаризму Москви.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".