МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

про Україну -- на ABC Nightline

07/02/2001 | zinc
на минулому тижні одна з передач Nightline на каналі ABC була присвячена Україні та візиту Папи Римського.

Почали з візиту. Розказали трошки про історію церков на Україні, витоки конфлікту між МПЦ та УГКЦ. Показали зустріч Папи з Кучмою, плавно перейшли на його проблеми. Уривки інтерв'ю з ним про справу Гонгадзе та плівки. А також самі уривки з плівок.Були коментарі про становище на Україні Тарасюка та Бжезинського (того самого, що все плани будує :))
Порадувало, що їхня інформація про Україну взагалі, та теперішнє становище зокрема, стає все повнішою та точнішою.
Потім плавно переїхали на геополітичне становище. Розмова проходила між ведучім в студії, Володимиром Познером у Москві та (скажу пізініше ім'я та посаду, бо забув) аналітиком з Вашінгтону. Показово. Що думають самі українці нікого не хвилює. Здивував та засмучив Познер, який сказавши про спільну історію, спільну (?!) мову, та 40% (?!) етнічних росіян на Україні, вів прямо російсько-великодержавницькі проповіді, уникаючі будь-яких коментарів на тему Кучми. Вашінгтонська учасниця розмови теж досить прямо повторила слова Буша про "Україну в Європі" і поділилася їхньою дилемою. Сказала, що Кучма як людина не заслуговує їхньої підтримки, але вони не хочуть, щоб разом з Кучмою залишився без підтримки той курс, який він декларував. З усього було схоже, що він їх дістав, але вони не хочуть встрявати у внутрішні справи, ще й під носом Росії. Тому їх задовільняє, щоб наша зовнішня політика не суперечила їхнім позиціям та інтересам, а там хоч вогонь гори.
Постараюся знайти запис або детальну транскрипцію передачі.

Відповіді



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".