МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

gencid u sabra i shatila livan 1982 -> belgija 2001 -> sprava proty izarilskogo premiera ichaka sharona - politychni vbyvstava v ukrajini 1994-2001 -> belgija 2002 -> sprava proty ukr. presydenta leonida kuchmy

07/06/2001 | viktor viktor viktor
geoncid u sabra i shatila livan 1982 -> belgija 2001 -> sprava proty izrailskogo premiera izhaka sharona - politychni vbyvstava v ukrajini 1994-2001 -> belgija 2002 -> sprava proty ukr. presydenta leonida kuchmy

ha?

pravylno ja govoryu?

Відповіді

  • 2001.07.06 | Майдан

    А давайте перелічимо ці вбивства :

    --Хто -------Коли

    Шевченко( журн.)-???
    Чумак (фінансист) -???
    Деревянко (редактор)- ???
    Знущання над сімєю Табурянського -???
    Щербань - ???
    Гетьман - 1998
    Маряна Чорна - 1999
    Вячеслав Чорновіл -1999
    Георгій Гонгадзе -2000
    Олександр Ємець -2000
    Мозговий (член УНСО з Харкова)- 2001

    Прошу доповнити список прізвищами вбитих або загиблих при загадкових обставинах політичних діячів, депутатів, журналістів,активістів громадських організацій, державних службовців.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.06 | viktor viktor viktor

      Re: А давайте перелічимо ці вбивства :

      jakshcho maty Georgija Gongadze zaraz podast' u sud u Belgiji na Kuchmu - ce bude peredavatysia jak vazhlyva novyna po vsiomu sviti, jak zaraz peredayut pro Sharona i jogo zlocyny u Sabra i Shatila.

      Ce realnyj krok, jogo treba robyty, bo jakshcho ni, to tak i zalyshatsia odni slovesa na Majdani - tipa - Kukushka hvalit Petuha za to chto hvalit on Kukushku.

      abo Maidanci hvaliat Stepovika, za te shcho hvalit vin Elitu.
    • 2001.07.06 | Іщенко Володимир

      Є ж брошурка

      На слуханнях 20 червня організованих "Республікою", "Репортерами без кордонів" та Інститутом масовї інформації роздавалась брошурка "Преса і влада: хроніка протистояння". Там є більше випадків репресій проти журналістів.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.07 | Майдан

        Давайте поставимо її у бібліотеку.

        Окрім того вбивали не лише журналістів.
    • 2001.07.07 | НеДохтор

      УП: Убито ще одного українського журналіста

      УП, 7.07.2001, 14:12
      http://www.pravda.com.ua/?1077-1-1
      ----------
      Убито ще одного українського журналіста

      УП, 7.07.2001, 14:12

      Життя ще одного незручного обірвалося за невідомих обставин. Влада, як завжди, не бачить політичних мотивів. Вранці в суботу в лікарні помер Ігор Александров, 45-річній директор телерадіокомпанії "ТОР" міста Слов'янськ Донецької області, на якого кілька днів тому напали невідомі. Ігор Александров пропрацював на ТРК "ТОР" 10 років.

      Близько 7:45 ранку вівторка, 3 липня, кілька невідомих, озброєних бейсбольний бітами, напали на директора ТРК "ТОР" прямо в офісі телекомпанії і жорстоко його побили. Скільки було нападників – не відомо, але пізніше на місці злочину були виявлені дві закривавлені важкі професійні бейсбольний біти. Відтворити картину того, що відбулося в той страшний день, УП спробувала за допомогою регіонального видання "Східний проект". Розказує заступник директора телекомпанії Сергій Чернета: "Ми почули незрозумілий шум внизу (редакція "ТОР" знаходиться на 4-м поверсі) і з випусковим інженером Миколою Ковальчуком спустилися сходами. Біля них у калюжі крові лежав Ігор, він ще намагався підвестися... Замість обличча було суцільне криваве місиво".

      Свідків злочину не було. Охорони в "ТОР" немає. "У міському травматологічному відділенні, куди Ігоря Александрова доставили в коматозному стані другого ступеня, у потерпілого виявили вдавлений перелом черепа, відкриту черепно-мозкову травму з пошкодженням мозку. Стан був дуже важким. Об одинадцятій годині почалася операція, до якої незабаром підключилися викликані з Донецька медики-нейрохірурги. Останній шов на голову потерпілого вони наклали тільки о п'ятій вечора". Потім кілька днів потерпілий знаходився в глибокій комі. Медики відразу винесли свій вердикт – шансів на одужання у Александрова мало. Була порушена кримінальна справа за статтею "Замах на вбивство".

      І вже в той же день, коли напали на Александрова, через кілька годин після початку розслідування, начальник слов'янської міліції Михайло Слепанев переконував пресу в тому, що цей злочин не має під собою політичних мотивів: "Ну, говорив Александров з екрана, говорив, і що з цього?" Головний міліціонер міста також не виключив версії про те, що напад на директора телекомпанії міг мати під собою особисті мотиви. На наступний день версій у міліції було вже "декілька". "Але професійна діяльність Александрова не вважається головною причиною злочину. Міліція упевнена, що основна версія - це помста. Щоправда, яка помста і за що, не уточнюється. Заяв про загрози на адресу Александрова в правоохоронних органах не зафіксовано", - повідомляє "Східний проект".

      "Мешканцям Слов'янська Ігор Александров відомий передусім як відкритий опозиціонер міській владі, тому вже зараз містом поширюються масові пересуди саме в політичному ключі. Відмінну від думки міліції версію висловив через декілька годин після нападу заступник директора ТРК Сергій Чернета: "Я не виключаю, що це пов'язано з професійною діяльністю Ігоря Александрова, за останні два місяці Ігор Александров жодного разу не виходив в ефір з авторськими програмами. І уже ясно, що цей напад ніяк не можна назвати хуліганством. Професійні бейсбольний біти! Та звідки вони взагалі могли взятися в Слов'нську?! Біти демонстративно кинули на місці нападу. І це – хулігани?"

      У п'ятницю міжнародні правозахисники "Репортери без кордонів" виступили із спеціальною заявою обурення щодо того, що відбулося в Слов'янську. Свій лист організація відправили на ім'я прем'єр-міністра України Анатолія Кінаха.

      "Журналіст, якого вже було надмірно покарано українським правосуддям, і який оскаржив це у Європейському суді з прав людини, зараз знаходиться між життям і смертю", - заявив у п'ятницю генеральний секретар "Репортерів без кордонів" Робер Менар.

      "Якщо міністерство внутрішніх справ і Прокуратура захочуть вжити всіх необхідних заходів, щоб ідентифікувати нападників Ігоря Александрова, то розслідування безсумнівно буде результативним". "Ми просимо Вашого особистого втручання, щоб зробити так, щоб обидва органи ухвалили рішення боротися з насильством проти преси в Україні, яке досягло незрівнянних в Європі масштабів", – ідеться в листі Менара Кінаху.

      У 1998 проти Ігоря Александрова була порушена кримінальна справа за фактом образи честі і гідності нардепа Олександра Лещинського, якого журналіст назвав "горілчаним королем", а його бізнес – таким, що несе горе сім'ям. Рішенням міського суду Александрова позбавили права займатися журналістською діяльністю протягом 5 років. І хоча в 2000 році справа була закрита через відозву скарги депутата Лещинського, Александров наполягав на анулюванні першого вироку суду. До моменту смерті справа Александрова знаходилася на розгляді в Європейському суді з прав людини.
      http://www.pravda.com.ua/?1077-1-1
      ----------
  • 2001.07.06 | viktor viktor viktor

    Re: gencid u sabra i shatila livan 1982 -> belgija 2001 -> sprava proty izarilskogo premiera ichaka sharona - politychni vbyvstava v ukrajini 1994-2001 -> belgija 2002 -> sprava proty ukr. presydenta leonida kuchmy

    u Belgiji je zakon, po jakomu inozemci mozhut buty sudymi v Belgiji, jakshhcho vony porushuvaly prava lyudyny.

    korystuyuchys cym zakonom, zhertva genocydu v livani (sabra i shatila - lageri musulmanskyh bizhenciv, znyshcheni hrystyjanskymy boyovykamy, jaki druzhyky z Izrailem - vojennym nachalnykom todi buv suchasnyj premier Ichak Sharon)) - podala v suda na Sharona za zlochynyn proty prav lyudyny.

    teper bachyte paraleli mizh sharonom i kuchmoyu?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".