МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Одеса-Броди

07/13/2001 | Shooter

Все-таки Марчук - найбыльша загадка. Ніби і не повний мудак, але на прикладі хоча би "Одеси-Бродів" в черговий раз переконуєшся, що за "лички" і маму рідну продасть.

Ну і цікаве інфо "ззовні".

http://www.sme.sk/clanok.asp?vyd=20010713&cl=79507

Kaspická ropa (нафта) by mala konkurovať ruským zdrojom

BRATISLAVA - Objem kaspickej ropy pochádzajúcej z nálezísk v Azerbajdžane a Kazachstane, ktorú by mohol Transpetrol (словацький монополіст по транспортуванню нафти) prepravovať ropovodmi Družba a Adria, bude závisieť od jej ceny a kvality. Ako uviedol prevádzkový riaditeľ Transpetrolu Jaroslav Linkeš, kaspická ropa by mala byť cenovo i kvalitatívne porovnateľná s ruskou ropou. Transpetrol chce zvýšiť prepravu ropy hlavne na Balkán prostredníctvom ropovodu Adria. Už v súčasnosti transportuje do Chorvátska, Bosny a Hercegoviny a Srbska 400-tisíc ton ruskej ropy ročne. Potenciálni odberatelia kaspickej ropy na Balkáne sú aj v Slovinsku.

O kaspickú ropu prejavil predbežný záujem aj Slovnaft (словацький монополіст по переробці нафти), maďarská ropná a plynárenská spoločnosť MOL (угорський монополіст), Česká rafinérská a rafinérie v okolí nemeckého Ingolstadtu. Na Slovensko by sa mala dostať novým ukrajinským ropovodom Odesa - Brody. V posledných rokoch je kapacita Družby, ktorá dosahuje 21 miliónov ton ročne, využitá len na polovicu.

Medzinárodné ťažobné spoločnosti a budúci odberatelia sa však musia dohodnúť na podmienkach transportu kaspickej ropy. Prevádzkový riaditeľ Transpetrolu je presvedčený, že ropa bude pre odberateľov cenovo aj kvalitou prijateľnejšia než doposiaľ využívaná ropa z ruských zdrojov. (Переклад останнього речення. Технічний директор Транспетролу переконаний, що (каспійська) нафта і ціною, і якістю буде більш цікава для покупців, ніж використовувана до сьогодні російська нафта) Definitívne dohody očakáva až v roku 2003. (sita)

Відповіді

  • 2001.07.13 | Shooter

    До уваги адміністрації Майдану!


    Пропоную на Майдані відкрити нову рубрику - Агітаційні матеріали. І туди скидати всі дані, котрі би потім можна було використовувати "нашими" при передвиборній аґітації.

    Стаття про Одеси-Броди могла би бути першою. :):
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.14 | Пані

      Предложение

      Сделать раздел в Драфтах - Агитационные материалы. И сгружать все туда. Хотя бы на первых порах.
  • 2001.07.13 | Сергій Кабуд

    Жодного слова не розумію, може знайдете електроний перекладач?(–)

  • 2001.07.13 | Augusto

    Оце да! круто!

    Все-таки Марчук - найбыльша загадка. Ніби і не повний мудак, але на прикладі хоча би "Одеси-Бродів" в черговий раз переконуєшся, що за "лички" і маму рідну продасть.



    Якщо неповний мудак маму за лички продасть, то що ж зробить повний мудак? І де ви таких знаходите? А Марчук як, вузький чи широкий українець (ця термінологія мене ще вразила з нитки про Мельниченка!)

    П.М. Можлива відповідь:
    -Не знаю,- сказав Шутер,- міряти треба, нехай штани скидає!
    Він розсіяно витягнув з кишені гумову рукавичку та вазелин.
  • 2001.07.13 | Shooter

    Re: Одеса-Броди (переклад)

    Каспійська нафта би мала конурувати російській.

    БРАТІСЛАВА. Об'єм каспійської нафти з родовищ в Азербайджані і Казахстані, котру би міг Транспетрол (словацький монополіст по транспортуванню нафти - прим. моя) транспортувати трубопроводами Дружба і Адрія, буде залежати від її ціни і якості. Як зазначив технічний директор Транспетролу Ярослав Лінкеш, каспійська нафта би мала ціново і за якістю не поступатися російській нафті. Транспетрол хоче збільшити транспортування нафти в основному на Балкани через трубопровід Адрія. На сьогодні до Хорватії, Боснії і Герцеговини та Сербії щороку транспортується 400 тис. тон російської нафти. Потенційні покупці каспійської нафти на Балканах існують і в Словенії.

    Попередню зацікавленість в каспійській нафті виявив Словнафт (словацький монополіст по переробці нафти), угорська нафтова і газова компанія МОЛ, Чеська нафтопереробна компанія і нафтопереробні компанії в околицях німецького Інґолштадту. На Словаччину би каспійська нафта була транспортована новим українським нафтопроводом Одеса-Броди. На протязі останніх років максимальна потужність трубопроводу Дружба - 21 мільйон тон щороку, - використовується лише наполовину.

    Міжнародні нафтодобувні консорціуми і майбутні покупці мусять домовитися про умови транспорту каспійської нафти.Технічний директор Транспетролу переконаний, що (каспійська) нафта і ціною, і якістю буде більш цікава для покупців, ніж використовувана до сьогодні російська нафта.
    Підписання конкретних угод очікується в 2003 році (сіта).
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.14 | Сергій Кабуд

      дякую(–)



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".