МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЩО МИ БУДЕМО РОБИТИ В ЗВ"ЯЗКУ З ВБИВСТВОМ ІГОРЯ ОЛЕКСАНДРОВА та деякі інші питання..

07/14/2001 | Михайло Свистович
Панове, дуже коротко, бо не маю часу. Я зараз займаюся виключно питанням нашої реакції на вбивство І. Олександрова, тому нічого не можу сказати про вчорашню прес-конференцію Луценка та Чемериса. Бачив сьогодні Чемериса, він лише одним словом сказав про неї так, як про щось не дуже важливе.

Після ваших закидів на Форумі, я зрозумів, що, за своєю зайнятістю дійсно не усвідомив важливості реагування на це вбивство. Тому сприйняв це як керівництво до дії і обіцяю, що зроблю все, що в моїх силах. В крайньому випадку звернуся від Майдану до всіх ЗМІ і поставлю їх раком, тобто, вони змушені будуть якось реагувати.

Але, гадаю, що до цього не дійде. Вчора на останній барикаді в Олеся Донія зустрівся з деякими журналістами. Здивувало, що ніхто не збирався нічого ініціювати, тобто, єдиними ініціаторами якихось кроків виявилися відвідувачі Форуму Майдану.

Але деякі журналісти не проти зреагувати. Тому сьогодні я зустрівся ще з деякими, вони ще з іншими, тобто, якийсь механізм вже запущений. Це займе кілька днів, бо важко всіх зібрати, та й ми ще не знаємо, що будемо робити, тому, прошу, подавайте ідеї.

Ми вже намітили день і час зустрічі, але де це буду, коли і хто вже відгукнувся, я поки що не напишу, щоб убезпечити їх від можливих наїздів.

Реагування на вбивство журналіста не буде майданівською ініціативою, оскільки, бажаючи здобути славу ініціатора та борця, можна загубити справу, якщо в інших ЗМІ зіграють амбіції. Не будемо їх випробовувати.

Що було в Донія? Звучала музика, пили пиво тощо. Це була непогана культурницька акція, але я на неї пішов виключно заради того, щоб зустрітись з журналістами.

Біжу далі по цих справах, хоча механізм вже запущений, і справа робитиметься і без мене, але, гадаю, що можу зробити в цьому напрямку ще багато корисного.

Відповіді

  • 2001.07.15 | Рoман ShaRP

    У зв*язку з акціями , -- ЦЕНТР ЗАХИСТУ ЖУРНАЛІСТІВ ! http://www.zahist.kiev.ua/index.htm (Att) Адмінгруппі ПРОШУ УВАГИ!

    Дещо шукав, для бiблiотеки натомiсть знайшов сторiнку цьої органiзацiї .

    У них своя невелика бiблiотека, але ГОЛОВНЕ -- ТЕМА нiби спiвпадає з "Гарячими" на Майданi.

    Та як як не є представником адмiнгруппи i нiчого не вирiшую -- першим починати заводити контакти не став (пошлю їм листа з повідомленням), але можу взяти то на себе , якщо буде мені таке доручення.

    Висловлю побажання від себе, що можливо з ними можна співпрацювати -- обмін новинами, кнопками, "Брудна Мантія" і т.п. не програли б певно.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.16 | Technar

      Будь яка ініціатива вітається

      Почніть хоча б з обміну кнопками. Пошліть їм нашу та попросить їхню. Як пришлють, то наділшіть мені.
  • 2001.07.16 | Ihor

    Re: ЩО МИ БУДЕМО РОБИТИ В ЗВ"ЯЗКУ З ВБИВСТВОМ ІГОРЯ ОЛЕКСАНДРОВА та деякі інші питання..

    Люди які отримують гроші з бюджету за розслідування злочинів називаються міліціонери.
    Тому одним з першочергових завдань є поставити ментів на те місце де вони мають бути.
    Треба вимагати щоденного звіту від ментів про розслідування справи. Якщо менти нічого не можуть повідомити тоді треба ставити під сумнів доцільність подальшого перебування їх на посадах.
    Треба знати імена тих хто розслідує справу, та подальшу посадову ієрархію аж до міністра внутрішніх справ. Імена цих нероб повинні бути на язику у якнайбільшої кількості громадян.
    Треба з камерою їх відловлювати де тільки можна і атакувати запитаннями. Біля міністерства внутрішніх справ варто розвісити плакати з надписами - "Ганьба бездарній міліції".
    Журналісти мусять в кожній статті згадувати про загиблого журналіста, Гонгадзе, та бездарних ментів. А якщо не дають писати в газетах, пишіть на стінах будинків, на мостах, автобусах, вантажівках.... щоб вийшло як в Євангеліє ....
    Якщо я замовчу то камні завопіють.

    Взагалі вважаю що доцільно завести на майдані чорний список урядових осіб які або порушують Конституцію, або провинилися в чому іншому як Петруня з СБУ-шного СІЗО, або є просто бездарами і займають посади на які не мають ні моральної ні фахової придатності.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".