МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

О!О!О! єщо одін упавшій вніз! На полпуті ввєрх! Тадада!

07/18/2001 | Augusto
"Тімашенко воррррровка! Ющєнка алігаррргх!" А них саміх одного за одним! Краса і сила! Хто ж з істаблішмeнта на черзі? Давайте грати в тоталізатор!

Затримано Діденка, праву руку Бакая

УП, 18.07.2001, 17:50, оновлено о 19:24

версія для друку

Ще минулої суботим "за класичною схемою а-ля Лазаренко" в аеропорту німецького Франкфурту було затримано Ігоря Діденка. Людину, яка після "добровільної" відставки Бакая навесні 2000 в ранзі "виконуючого обов'язки" була другим за історію керівником монопольного НАК "Нафтогаз України".

Про те, що трапилося з Діденком в Німеччині, повідомили агентству Інтерфакс-Україна "компетентні джерела в Генеральній прокуратурі України". При цьому агентство поки що не має в своєму розпорядженні інформації по суті обвинувачення, пред'явленого німецькою стороною Діденку.

Однак джерело в Генпрокуратурі не виключає зв'язку між затриманням Діденка і справою з обвинувачення народного депутата Віктора Жердицького, також арештованого у Німеччині восени 2000.

Відповідаючи на питання про можливість екстрадиції Діденка до України, співрозмовник агентства сказав: "Якщо його будуть тримати по справі Жердицького, навряд чи".

Більше за українську прокуратуру вдалося дізнатися "Новому каналу". Діденко проходить по одній справі з народним депутатом Віктором Жердицьким, якого підозрюють в розкраданні коштів остарбайтерів. Про це повідомили у прокуратурі Ганновера.

Зараз Діденко знаходиться у СІЗО Ганновера, заявив спікер міської прокуратури Томас Клінге в інтерв'ю "Новому каналу". "Спочатку йому нададуть можливість висловитися на свій захист. Чи був він пособником Жердицького. А далі – в залежності від ситуації. Я сумніваюся, що обидвох підозрюваних посадять в одну в'язницю. Це суперечить правилам слідства. Співучасників саджають окремо один від одного. Але я зобов'язаний не розкривати, де саме сидить підозрюваний Діденко", - повідомили в прокуратурі Ганновера.

У листопаді минулого року генпрокурор Потебенько підтвердив, що Ігор Діденко проходить як обвинувачуваний за кримінальною справою про розкрадання валютних коштів в сумі 4 мільйона німецьких марок з "Градобанку", призначених для остарбайтерів. Зі слів прокурора, Діденко "все визнав і розкаявся, на відміну від Жердіцкого", якого було заарештовано в Німеччині і який свою провину в Україні відкидав. З Діденка була взята підписка про невиїзд.:): Ну а він представив слідству детальне свідчення про обставини злочину і сприяв слідству у встановленні істини.

З посади глави "Нафтогазу" Діденко був звільнений 21 червня 2000 року з грандіозним (на ті часи) скандалом.. Нелегітимність голови НАК на збори "Укрнафти" спеціально приїхала засвідчити віце-прем'єр Тимошенко. 5 вересня Печерський райсуд відновив Діденка на роботі. Однак Кабмін це рішення проігнорував, і суддя Замковенко навіть погрожував Ющенку адміністративною відповідальністю. Однак пізніше, як вже взимку розказав суддя УП, Діденко від своїх претензій на керівництво НАК відмовився. Відповідно, і Ющенка ніхто не чипав.

Відповіді

  • 2001.07.18 | Shooter

    Добєй Бакая - 3


    Чи "Добєй Бакая-4"? Дєркача ж бо два.

    Щоб вони перегризлись між собою, сабаки погані...:(:
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.18 | Augusto

      А Коростєль, що тепер німцями керує? :))

      Доб'ють Бакая, я ставлю на Андрюшу-Хрюшу, ІМХО він по вуха замішаний в продаж зброї, а на Заході дуже полюбляють таких: з Росії (ну то екс ССССР), КГБ, смерть продає... Живе широко, не витримає як Волков, я на нього ставлю ! ;):
    • 2001.07.18 | Фарбований Лис

      Re: Добєй Бакая - 3

      А хто пам*ятає як Ющенко мочився з діденком?
      Ну і писок був у Діденка.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.19 | Мартинюк

        Діденка я знаю.

        З комсомольців, зайнявся бізнесом вже в 1989. Він колись фінансував РУХ, зіїзди діаспори, тощо.
        По бізнесу звязаний із Стецьківим та ПРП. Це удар по ПРП і таким чином як не дивно по Ющенку. Конфлікт з урядом - цікавий, варто покоаптися в його суті.
        Гадаю що проблеми в нього трохи іншого плану аніж Деркача - його мочать як "нерусского" .

        Справа ж грошей гастарбайтерів залежить все таки більше від Арбітражного суду, який "киданув" "Градобанк" та власника ордену Почесного легіону Тигипка який стояв за цим. Діденко та Жердицький програли битву за цементні заводи України. Завдяки Тигипку ці заводи попали в руки французів, а його "Приватбанк" позбувся конкурента у вигляді "Градобанку".
        До речі в число засновників "Градобанку" входив і Мороз. Чисто символічно-кілька акцій, але входив.
  • 2001.07.18 | Програмознавець

    Чого вони пруться до тієї Німеччини? Хто їх "розводить" на поїздку ? (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.19 | Мартинюк

      Франкфурт -місце пересадки і зупинки літаків.

      Там спиняють майже всі літаки , а також там відбувається персадка на майже всі світові авіалінії.

      Напевно Діденка просто забрали в аеропорту.
    • 2001.07.19 | Augusto

      Власна тупість, звичайно!

      Ну як ці типи можуть зрозуміти, що вони погані? Це ж неможливо! Погана оппа-зіція прибігла, оббрехала, мамо! Це помста політичних невдах хорошим хлопцям! А ми такі як всі в всьому світі - добрі хлопці! Голови рубаєм, гроші в бідних крадем, багатим відвозим! Ордени отримуєм "За заслуги другого ступіня".

      П.М. Ось де знижується (якщо ще взагалі є) авторитет України!

      П.М.М. Ще раз кажу, хто ще вірить, що Лазаренко та Жердицький мовчать? Плюс плівочки з власного архіву? Так хто ж на черзі?


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".