МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Чому об'єднання всіх демократів та патріотів до Нашої України Ющенка дасть найкращій ефект

07/20/2001 | Сергій Кабуд
Гадаю що ФНП, УБК, Мороз, ПРП, навіть УНА мають об'єднатися до цього фронту.

Тут п. Мартинюк писав про комулятивний ефект.
Що ж це означа?

А це просто позначає що в Україні буде створено не якусь нову маленьку партійку чи середнє об'єднання, це означає, що купа політиків, навіть більшість політиків яким можна вірити хоча б частково розуміє що треба покласти край номенклатурному бєспрєдєлу, що треба забеспечити перемогу.

Населення, побачивши це, буде ставитися зовсім по іншому до Нашої України. Це перейде в якість всеукраїнського демократичного фронту, це об'єднає більшість суспільства на основі звільнення України від паскудних совєтських порядків і мафіозної системи.

Люди це почують і голосів це об'єднання назбирає значно більше, ніж маленькі партійки по одинці.
Це буде якісний перехід.

Чи відбудеться це єднання залежить від нашіх політиків.

Треба їм пояснювати, що таким чином замість 10% вони будуть мати більше.
Можна прорахувати це.

Також таким чином можна почати будувати наступ і на мажоритарні округи.

Закликаю всіх майданівців підключитися на розробку цієї моделі.

Відповіді

  • 2001.07.20 | Наливайко

    Згоден. (Можете не клікати, це є весь меседж).

  • 2001.07.21 | Dmytro

    Рух "Наша Україна" як критична маса політичної революції

    Сергій Кабуд писав(ла):
    > Гадаю що ФНП, УБК, Мороз, ПРП, навіть УНА мають об'єднатися до цього фронту.

    А Рух (Рухи)? Чи ви вже розглядаєте Рух як осердя "Нашої України"? Тоді чому збоку стоїть ПРП, яке в блоці з Рухом?

    Зараз вони не зможуть об'єднатися через розбіжності Рух/ПРП - СПУ, Рух - ФНП, Рух/ПРП - УНА. Розбіжності на рівнях партійному і прихильників, яке проявляється й на цьому форумі. Те що не тримається купи не потрібно зліплювати, це породить нерозуміння, зайві суперечки й посилить розбіжності замість співпраці.

    Коли б йшлося про об'єднання довкола ідеї референдуму чи іншої ідеї повалення існуючого ладу, тоді зрозуміло. Але це ідея ФНП-УБК-УНА-СПУ, а інша частина принаймні публічно такого не декларує і йти на ризиковані дії не збирається.

    Йдучи окремими блоками партійні колони можуть через координацію утворювати єдиний фронт, і якщо ситуація зміниться і об'єднання буде доцільним, тоді об'єднуватись і далі. Доцільність укрупнення виникне в умовах деякого загострення - війна або її загроза, революційна ситуація, коли режим при підтримці Росії (вже почалося) оголошує противників ультранаціоналістами-фашистами, новим пугалом замість комуністів.

    > Тут п. Мартинюк писав про комулятивний ефект.
    > Що ж це означа?
    >
    > А це просто позначає що в Україні буде створено не якусь нову маленьку партійку чи середнє об'єднання, це означає, що купа політиків, навіть більшість політиків яким можна вірити хоча б частково розуміє що треба покласти край номенклатурному бєспрєдєлу, що треба забеспечити перемогу.

    Кумулятивний ефект - тиск на вузькому напрямі з метою прориву. Блок Ющенка передбачає ширше ідейне об'єднання, тож швидше слід говорити про "критичну масу". Відсотків 30-50 визначаються по тому як збираються голосувати колеги, знайомі, сусіди. Після деякої маси особистих інформаційних зв'язків критичних для вибору позиції телереклама та інша агітація на користь інших альтернатив майже не спрацьовує.

    Проривний (кумулятивний) ефект скоріше пов'язаний з пропозицією нових принципів, нового стилю боротьби, своїх правил. Вести боротьбу за своїми правилами, які противник не дуже розуміє і не здатен до них прилаштуватися. Проголошення ідейних принципів, а не учасників, сходження-самміт - із цього ряду "нової політики".

    > Населення, побачивши це, буде ставитися зовсім по іншому до Нашої України. Це перейде в якість всеукраїнського демократичного фронту, це об'єднає більшість суспільства на основі звільнення України від паскудних совєтських порядків і мафіозної системи.
    >
    > Люди це почують і голосів це об'єднання назбирає значно більше, ніж маленькі партійки по одинці.
    > Це буде якісний перехід.
    >
    > Чи відбудеться це єднання залежить від нашіх політиків.

    Доля об'єднань залежатиме від згоди у формуванні спільного виборчого списку. Всі партії, що приєднується до блоку, претендують на місця у верхній частині списку. Коли йдеться про одну партію, вона якось сформує список-рейтинг, але як формувати список з НРУ+УНР+КУН+...? Конєв вже говорить - Рухові (НРУ) - 70%, двом партіям-партнерам по 15%. А ще з'являється Ющенко зі своїм списком, який неначе вже існує з не одним десятком прізвищ і претензією на повноваження формувати верхню частину списку?

    Через побоювання, що час від часу підтверджуються про зв'язки керівництва НРУ за АП, "об'єднанням трьох Рухів" і завищеними претензіями керівництва НРУ на представництво у виборчому списку можливо вчинити так - або не включати до "Нашої України" Рухи, або особливу роль об'єднаного Руху підкреслити в назві - Рух "Наша Україна". Тобто не блок і не фронт, а рух! Рух колись був "за перебудову", синтетична назва викликатиме певні асоціації.

    Якщо партійці просто зберуться і почнуть формувати список, в підсумку вони ймовірніше лише пересваряться і потенційний блок чи фронт розпадеться. Потрібен інший більш об'єктивний механізм. Скажімо проведення за американською схемою "праймеріз" по всій Україні серед виборців-партійців і співчуваючих (ті що зареєструються як учасники, або надішлють поштою, вирізавши з газети).

    > Треба їм пояснювати, що таким чином замість 10% вони будуть мати більше.
    > Можна прорахувати це.

    Напередодні голосування по В.Ющенку у Верховній Раді, М.Томенко оприлюдив соціологічні дані про довіру-підтримку уряду В.Ющенка. Серед загальних замірів були вибірки по партійцям. Серед комунністів підтримувало уряд 50%, серед соціал-демократів (о) - понад 60%. Якщо коаліція "Наша Україна" набере відповідної ваги і стане центром політичного тяжіння, тоді може виникнути стан переорієнтації традиційних політичних орієнтацій - патріотичні прихильники КПУ та СДПУ(о) перекинуть симпатії до блоків Мороза та Ющенка.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.21 | Сергій Кабуд

      Блискуче продовження теми!

      Я навмисно рухи не назвав.

      А уявіть, що в запалі патріотизму найбільш розумні політики(а це буде якнайтоньший розрахунок)
      взагалі роспустять свої партії, щоб приєднатися, чи хоча б вийдуть із партій.
      Попередньо з'ясувавши місце у списку НУ...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.21 | Мартинюк

        Набирання критичної маси для досягнення кумулятивного ефекту.

        Туп правильно згадували про певну різницю між критичною масою і кумулятивним ефектом.
        Однак для того аби досягти "кумулятивного" ефекту -прорвати фронт номенклатрної бандократії якраз і треба прагнути досягнення цієї критичної маси. Будь яка велика політична маса притягує прихильників вже просто за рахунок цієї маси. Якщо ця політична структура ще асоціються з якимись надіями це ефект стає ще більш разючим.
        Проурядові блоки не дають надії принципово. За них голосуватимуть "аби не було гірше". Тому великий "некучмівський блок" автоматично притягне до себе масу співчуваючих.

        До речі зараз основний метод боротьби влади з Ющенком - це настирливе "обмазування" Ющенка об Кучму.
        Фекаліями по великих площинах...
  • 2001.07.21 | Мартинюк

    А тим часом у Києві :

    В 11.00 начнется региональная конференция "Русский фактор в
    современном Киеве", на которой будет заявлено о создании
    предвыборного блока партий "За Русь единую" и "Русско-украинский
    союз". Ожидается участие представителей украинского и
    российского парламентов, Украинской православной церкви (МП),
    посольства РФ в Украине (Музей истории Киева, ул. П.Орлика, 8).
    Т. 295-14-23.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.21 | Максим’як

      Re: А тим часом у Києві :

      Добре, хоч легалізуються. Не має нічого страшного в цьому, коли у Верховній Раді є вже кілька подібних утворень. Проте, якщо гроші дають згори на такі заходи, то завжди знайдеться охочі, он, як петеушники від СДПУ (о) на мітинги ходять.

      Лише би інші не куплялися на такі заходи.
    • 2001.07.21 | CG

      А ви бачили список їхніх московських "кураторів"? ... наприклад полковник В. Алксніс, що прославився своїми витівками в Прибалтиці...

  • 2001.07.21 | Михайло Свистович

    Закликаю всіх майданівців не робити цього.

    Пане Сергію, я ставлюся до Вас з величезною повагою, але при такому ставленні до справи кому потрібні ці моделі? І для чого? Щоб тішитися, які ми розумні?

    Ми не зможемо втілити це в реальне життя, оскільки навіть найпростіші завдання, які я поставив на Форусі, нам не під силу.

    Коли я закликав (ще раніше) допомогти опозиції конкретною роботою, згоду на це дали аж двоє людей, Ви та Skapirus. А ще Фарбований Лис написав, що так робити неправильно, треба дати якомусь студенту 20 гривень, щоб той пішов до бібліотеки і знайшов статті в "Дзеркалі тижня" про Тигипка, хоча я 10 разів писав, що в нас просто немає цих 20 гривень.

    Skapirusa зараз немає і не буде місяць. Тому надія лише на Вас, бо Ви давали згоду. Чому б Вам не взяти на себе вибірку карикатур з "Інформ-бюблетня" та "Граней"?
    відгукнулося аж двоє
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.21 | Сергій Кабуд

      Добре. Послухаюсь. П. Михайле, ви можете на моє мило будь коли написати і дати конктетне завдання.

      Карикатури вже вибирає Аугусто, так?
      Давайте щось інше чи вкажіть що саме.
      Я зараз буду зайнятий, але через приблизно 9 годин залізу в інтернет і зроблю.
      Я вже
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.21 | Михайло Свистович

        Re: Добре. Послухаюсь. П. Михайле, ви можете на моє мило будь коли написати і дати конктетне завдання.

        Пошукайте, будь-ласка, тоді про комуністів та губернаторів, оскільки Ви в нас чи ненайдосвідченіший Інтернетник.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".