МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Кучма посилює боротьбу з відмиванням “брудних” грошей [ЩО ЦЕ В ЛІСІ ЗДОХЛО? Чи це ІКД для закордону *]

07/23/2001 | Рoман ShaRP
http://www.volia.com:80/control/UA/news/news?handler=pbsh&act=no&scatid=10000231786#nlid30000008564


Кучма посилює боротьбу з відмиванням “брудних” грошей

Президент України Леонід Кучма підписав Указ «Про додаткові заходи по боротьбі з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом».
Як повідомили УНІАН в управлінні інформації та зв'язків із громадськістю Адміністрації Президента, документ видано з метою подальшого удосконалення роботи з боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом, забезпечення створення комплексної системи державного контролю над сумнівним операціям, що здійснюються суб'єктами підприємницької діяльності, активізації участі України в розвитку міжнародного співробітництва в сфері протидії відмиванню доходів.
Уряду доручено вжити невідкладних заходів зі створення комплексної системи боротьби з відмиванням доходів, отриманих злочинним шляхом. Для цього варто активізувати роботу з прискорення прийняття закону про запобігання і протидію легалізації (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом, вирішити питання з покладанням функцій по забезпеченню співробітництва з Групою з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) і її Європейською групою аналізу на Державну податкову адміністрацію. Також створити з числа представників відповідних міністерств і відомств Міжвідомчу робочу групу з дослідження методів і тенденцій у відмиванні коштів та інших доходів, аналізу ефективності заходів, що здійснюються для запобігання і протидії відмивання таких коштів і доходів, дотримання при цьому конституційних прав і свобод людини та громадянина. Організаційно-технічне забезпечення діяльності створюваної Міжвідомчої робочої групи покладається на Державну податкову адміністрацію України.


* ІКД -- Імітація Кипучої Діляльності


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".