МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ФОРУМ НАЦІОНАЛЬНОГО ПОРЯТУНКУ НА ВИБОРАХ МОЖЕ ЗІТКНУТИСЯ З НЕСПОДІВАНОЮ ДЛЯ СЕБЕ ПЕРЕШКОДОЮ.

07/27/2001 | Михайло Свистович
І подолати її буде важче, ніж “чорний” піар та адміністративний ресурс. Цією перешкодою буде антикампанія УНА-УНСО, оскільки ці хлопці готові принести себе в жертву заради України, але не заради політичних кидал.

А тепер по порядку. Всім відомо, що УНСО в номінації ОРГАНІЗАЦІЯ-ПОРЯДНІСТЬ АКЦІЇ “УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ!”, якби був оголошений такий конкурс, безперечно зайняла б перше місце. Ці хлопці знали, що їм, в разі поразки, дістанеться першим, а в разі перемоги – останнім.

Ці хлопці добиралися до Києва хто як міг. Частину квитків оплатив УБК, але бажаючих взяти участь в акції було значно більше. Хтось добирався за свої гроші, хтось за позичені, комусь квитки купляли друзі чи знайомі. А Володимир Павлюк, який зараз сидить за гратами, прийшов пішки взимку аж з Чернівців по снігу та морозу у дірявих чоботах. Він вийшов разом з кількома десятками людей пішим походом (пам”ятаєте, на Майдані з”явилося повідомлення, що Буковиною йде похід на Київ. Спочатку, коли вони йшли по Чернівецькій області, їх з десятків стали сотні, але потім кількість різко зменшилась. Кінець кінцем рештки походу сіли в поїзди та елетрички, а пішки йшли тільки троє. Але до Києва дійшов один Володя, двоє інших не витримали і теж сіли на поїзд.

Коли він ночував у мене, я спитав його, чому він не сів в поїзд разом з усіма. І він спокійно пояснив, що організатори походу полум”яно розповідали, що потрібно заради України пройти цю відстань пішки, щоб по дорозі пояснювати людям, хто такий Гонгадзе, чому режим Кучми злочинний тощо. Він теж полум”яно виступав, тому і мусив дотримати свого слова. Нікому з інших він не дорікав, якщо вони не витримали, то це їхні проблеми, а він не міг зрадити своєму слову навіть перед собою. До речі, всю дорогу він ніс два прапори: в одній руці український, в другій – чеченський. Ночував, де доведеться. По дорозі його забирали в міліцію, але відпускали, не знаючи, що з ним робити. Він сміявся, що йому навіть подобались вечірні арешти: відпадала проблема пошуку ночівлі.

Хочу відразу випередити підколки словесних революціонерів. Він абсолютно нормальний, вже не молодий (йому за 40), спокійний та врівноважений, але не загальмований. Тобто, хоча у всіх революціях бере участь багато божевільних, до нього це визначення не підходить.

Все наметове містечко трималося на унсовцях. Вони, напівголодні і не дуже тепло вдягнуті цілодобово позмінно чергували в наметовому містечку, спали штабелями в офісах УКРП (Хмара віддав їм свій офіс повністю), УРП, СПУ без білизни, не маючи змогу помитись. А політики приходили вдень з гаслами і торгували їблом, інакше не скажеш.

Я час від часу брав унсовців до себе ночувати, розселяв їх по друзях та знайомих (DevRand не дасть збрехати), де вони могли помитися і нормально поїсти, купляв їм продукти (тоді в мене ще були гроші). А ось, наприклад, голова нашої Ірпінської “Батьківщини” категорично відмовився прийняти хоч на одну ніч хоч одного мешканця наметового містечка з регіонів (чи то унсовця, чи то костенківського рухівця, чи то соціаліста) і сказав, що члени його партії теж нікого не приймуть. Природньо, що всім я допомогти не міг, тому були хлопці, які не мились по два тижні. А якби кожен з партійців-киян погодився взяти до себе хоч раз на тиждень по одному унсовцю, обличчя акції не було б таким бомжуватим.

Під час демонстрацій я ледь не набив морду кільком членам інших партій, бо мене дістало, що, як тільки поряд з сотнями людей, серед яких десятки були здоровими чоловіками, з”являлось три-чотири підпилих задерикуватих молодики, ці бугаї, замість того, щою дати їм по морді, починали кричати: “Де УНСО, де УНСО?” І хлопчики з УНСО, деякі вдвічі менші за кожного з цих демонстрантів, мчали цим бугаям на допомогу, що збивало стрій, оголяло фланги, створювало нервозність. Під час однієї з таких “тривог” один з унсовців, біжучи на допомогу якомусь мудаку, впав і зламав руку.

Багато хто з кабінетних та віртуальних революціонерів, особливо ті, хто любить в затишному кафе за келихом пива попросторікувати про ідею та чин та поскаржитися на відсутність в українців героїзму, пояснять вам, що для унсовців такий спосіб життя нормально, що їм це в кайф, що їм більше нічого не треба.

Такому стереотипу унсовці завдячують Дмитрові Корчинському і реламним листівкам на кшталт “Якщо ти хочеш побачити світ не через вікно туристичного автобусу, а через приціл БТРу” тощо. Мушу зруйнувати цей стереотип. Унсовці давно не такі. Так, вони готові за першим покликом стати на захист своєї чи чужої свободи, але маніакального бажання воювати в них немає. Вони не мазохісти, і їм не подобається мерзнути, голодувати, битися тощо. Вони це роблять, бо є така необхідність. А так, вони, як і всі інші хочуть ходити в реторани чи на пляжі, гратися зі своїми дітьми, гарно вдягатися, нормально працювати і нормально відпочивати.

Небагато серед унсовців і вуличних хуліганів. Навпаки, більшість з них навіть подумати не можуть, щоб забрати в когось гроші в темному провулку. Щоправда, поповнюються лави УНСО багато в чому завдяки цій категорії молодих людей, але вони з часом або перевиховуються, або покидають лави УНСО, зрозумівши, що помилились адресою.

Я не хочу сказати, що всі унсовці білі та пухнасті, переводять бабусь через дорогу, не лаються матом, мають знання кандидата наук і володіють комп”ютером. Але вони і не схожі на той стереотип недоумкуватого, але щирого хулігана, якому в кайф набити комусь морду, не схожі і на бандитів-більшовиків, які грабують банки. Вони теж не проти мати якісь політичні дивіденди, але це питання для них другорядне. Як писала в нас на Форумі Таня Чорновіл, УНСО скидало Кучму, а решта думали про вибори.

Наслідками 9 березня переважна більшість політиків була страшно задоволена. Аякже, такий піар на весь світ. Деякі, правда, обурювались насильством, але вони і не будуть мати дивідендів, тобто їхнє обурення щире (це дрібні партії). До речі, з мєнтами бились не одні унсовці. Більше того, унсовці навіть не становили більшості тих, хто фізично протистояв міліції (правда, це в абсолютному вимірі, а у відсотках УНСО, звичайно, попереду), але наступного дня після арештів всі якось вирішили мовчки відмежуватися від своєї участі в бійках.

Партійні лідери роздавали наліво і направо інтерв”ю українським та іноземним ЗМІ, забуваючи, що в цей час в камерах мєнти б”ють тих, завдяки кому в тебе беруть інтерв”ю. Витягали унсовців з камер майже виключно ліві депутати. Соціалісти мотались по райвідділах, а комсомолець Старинець, якому я зателефонував, навіть покинув хрестини, де його дружина була кумою, і разом з нею поїхав розбиратися з мєнтами. З правих же долею унсовців опікувався лише костенківський рухівець Жовтяк. У судах їх захищали також Шишкін і Кармазін.

Це було на початку. А ось щодо тих, хто сидить у СІЗО, повелися зовсім негарно.

Спочатку щодо ув”язнених організовуали якісь акції протесту, але, коли зрозуміли, що це затягується, зайнялися своїми партійними справами. В підсумку в пікетуваннях брало участь кілька десятків чоловік, з яких більшість становили унсовці-кияни (бо з регіонів вони не мали за що привезти людей). Не можна сказати, що інших партій на пікетуваннях не було. Прапори їхні майоріли, їхні представники роздавали інтерв”ю, але тих прапорів було трохи менше, ніж людей. Звичайно, такі партії як УКРП, УРП, УХДП, ХНС, ЗПУ-ХХІ, СДПУ, ППУ більше 5-10 чоловік виставити б просто не могли. Але “Собор” міг би при бажанні привести кілька десятків, а такі чисельні партії як СПУ чи “Батьківщина” і пару сотень.

Тепер щодо фінансового боку справи. Спочатку ув”язненими ще займалися, депутати писали скарги, Мороз ходив до Радченка, соціалісти та “Батьківщина” дали трохи грошей на адвокатів. Але зовсім трохи. Пам”ятаю, як унсовці шукали гроші, щоб заплатити адвокатам хоча б по 50 гривень.

Добре, що є такі адвокати, які працюють не за гроші, а за ідею. Але, по-перше, їх обмаль, по-друге, вони не завжди самі кваліфіковані, по-третє, їм теж потрібно за щось жити. В підсумку вимальовується ситуація, що Таня Монтян веде дві справи, їй треба прочитати (і не як художню книжку) 76 томів, вона весь час проводить у тюрмі, а в неї, між іншим троє маленьких дітей, які хочуть їсти. А ще її чоловік (суддя Юрій Василенко) лише зараз отримав належну йому від держави квартиру, яка потребує капітального ремонту. А на ремонт теж потрібні гроші. До того ж вони повинні десь жити, тому знімають квартиру, що також не дешево.

В судді Василенка зарплата мізерна. Таня як кваліфікований адвокат могла б заробити нормальні гроші, але в неї на це немає часу. Вона не може дозволити собі взяти якісь грошові справи. Тим більше, що в неї є совість, і вона розуміє: чим довше вона читатиме ці 75 томів, тим довше хлопці сидітимуть. Її просили взяти під захист ще шостого унсовця, але вона просто фізично вже не може потягнути ще одну справу. Відмовлялась вона ледь не зі сльозами на очах, адже найгірше – це бачити своє безсилля в ситуації, коли ти знаєш що і як робити, але не можеш фізично. Тому в деяких хлопців ще й досі немає адвокатів.

Час від часу ті з унсовського керівництва, які залишились на волі, ходять за Юлею та Турчиновим як бідні родичі, терпляче вичікують, коли на них звернуть увагу, випрошують для ув”язнених кошти. Час від часу їм щось дають, але це, як писав Сергій Кабуд, трохи більше ніж милостиня. Що там казати, якщо майданівці (DevRand і компанія), які навіть не мають власного житла, зібрали й передали в СІЗО передачу, бо серед ув”язнених майже ні в кого немає родичів, які б могли за свій кошт приїхати до Києва. І передали майданівці труси, шкарпетки, шорти, капці, бо хлопців забрали ще взимку. Тобто, в багатьох унсовців немає навіть елементарного набору змінної білизни.

І ось такі люди, на жаль, залишаються за бортом великої політики, а депутатами стають ситі партійні функціонери.

Коли утворився блок ФНП, унсовців туди не запросили (до лівого блоку під егідою СПУ унсовці самі б не пішли, бо вони є правими). Зате запросили Онопенка з його УСДП, хоча він не лише не входив ні до ФНП, ні до УБК, а навіть не раз відкрито від них публічно відмежовувався. Ні, він не виступав за Кучму, це скоріше нагадувало позицію рухівців.

На прес-конференціях Юля робить вигляд, що нічого не сталося, а на питання про УНСО говорить загальними фразами на кшталт “блок ще остаточно не сформований”, “ми відкриті до вступу й для інших партій”, “з іншими партіями, в тому числі й з УНА-УНСО, ведуться консультації” тощо.

Ті з керівництва, хто залишився на волі, казали мені, що їх не лише не запрошували до блоку, але й переказали через третіх осіб, участь УНА у ФНП небажана.

А тепер по суті. Що збираються робити унсовці?

Вони дуже ображені, збираються творити свій власний блок або йти на вибори самотужки і під час виборчої кампанії не стидатися у висловлюваннях. Тобто, вони під час цієї кампанії скажуть всю правду про ФНП. І багато суто секретних моментів, якщо вони вийдуть на люди, сильно зашкодять ФНП на виборах. А стріли УНСО будуть спрямовані саме на ФНП, оскільки на соціалістів образа менша, бо блок СПУ-УНСО не міг виникнути як суміш ліво-правих, тобто, тут претензій УНСО не має.

Чи зашкодить це Україні? Не знаю. Тут багато залежить від Ющенка. Адже через контрагітацію з боку УНСО від ФНП відійдуть найбільш моральні та безкомпромісні виборці. За бандюків вони не проголосують, за комуністів теж. Деякі, можливо, проголосують за УНСО, деякі за Мороза, а більшість, напевно, за Ющенка. Якщо Ющенко не стане на пропрезидентські позиції – все нормально, якщо стане – тоді гірше, бо УНА 4% не візьме, а ФНП якісь голоси все ж втратить (а з голосами й кілька депутатських місць). Між іншим, коли люди дізнаються, що опозиція кидає своїх, вони можуть відвернутися від такої опозиції. Бо це жлобство, прирікати людей на ув’язнення заради кількох зайвих депутатських мандатів. І так думаю не лише я. Багато рядових учасників опозиції теж матюкаються в бік свого керівництва. Навіть молоді соціалісти, хоч СПУ завинила перед унсовцями менше, ніж ФНП.

Але недаремно я відклав свій постиг на сьогодні. Справа в тому, що в мене прямий і безпосередній зв’язок з ув’язненими, в тому числі й з Андрієм Шкілем. Щойно розмовляв з дружиною Андрія Зоряною. Вона розповіла, що антикампанію проти ФНП унсовці почнуть набагато раніше, ніж почнеться передвиборча кампанія. І стаття в “Україні молодій” – це лише перша ластівка.

До речі, ця стаття не мала вийти. Андрій подумав і вирішив, що, поки ще існує можливість домовитись, такі речі випускати на люди не варто. Але людина, в якої була ця стаття, виїхала з Києва. Я бачив як в суботу Зоряна шукала її, щоб зупинити публікацію, питалася, чи не в мене вона (дружина Шкіля не знала, в яку газету вона буде віддана). Але не знайшла, тому стаття вийшла чисто випадково.

Мені це все гидко і противно. Ну невже не можна було домовитися? Не хочете брати унсовців у блок, то запросіть на переговори, поясніть і домовтесь. Наприклад, такий варіант:
УНСО йде на вибори окремо, але не парить проти ФНП. Для цього вигадується версія про чотири не бандитських крила: ліве, праве, ющенківське та радикальне, які йдуть окремо, щоб зібрати побільше голосів, охопивши весь електорат. За це Юля б мала найняти ув”язненим дорогих першокласних адвокатів та дати гроші на кампанію деяких лідерів УНСО, що пішли б по мажоритарці на Галичині (можна й інший варіант – УНСО як партія не входить у ФНП, але до списку, лише не в першу п”ятірку, включають деяких з її членів).

Також варто було б Юлі заплатити заборгованість за їхні офіси, щоб хлопці не забарикадовувались там від бажаючих їх виселити ментів, не падали і не ламали хребтів, як це було у Львові. До речі, сумарна заборгованість за офіси в унсовців складає не більше 5 тисяч гривень. Це ж не гроші для Юлі. Тільки на 26 квітня, коли скидали Ющенка, вона звезла до Києва 15 тисяч чоловік. Якщо навіть на кожного пішло лише по 20 гривень (автобус туди і назад), то це вже 300 тисяч. А насправді ж їх ще годували і, пишу вперше і прямо, платили на кожного по 16 гривень. Деякі, правда, отримали по 10, але то вже на совісті відповідальних за групи з партії “Батьківщина”. І що вони добились? А нічого. Менше, ніж неоплачувані та голодні мешканці наметового містечка.

Юля витратила на 26 квітня багато грошей, а отримала мізер, тоді як, пошкодувавши значно меншу суму на адвокатів для ув’язнених, вона втратить незрівнянно більше.

Але це все були мої роздуми. Вчора Андрій Шкіль передав мені з камери, що вони не будуть торгуватися. Або їх беруть у блок, або не беруть. Не знаю, може він змінить свою думку, але поки що настрій в ув”язнених саме такий.

Стаття в “Україні молодій” – це лише перша ластівка. Далі будуть більш сильні ходи, якщо питання не вирішиться. Зараз унсовці з усіх діячів опозиції довіряють лише мені. І я не зраджу їхньої довіри. Якщо буде інформаційна війна між ФНП та УНСО, я стану на бік ПРАВДИ. А ПРАВДА – на боці УНСО, оскільки вони моральніші за інших. До того ж принцип “своїх не кидають” є для мене святим. Хай навіть мене виженуть з рідної УРП, яка також увійшла до блоку ФНП (проте не думаю, що до цього дійде, бо газета “Самостійна Україна” передрукувала інтерв’ю з Шкілем з “України молодої”).

Я вже передбачаю критичні стріли на свою адресу, що це зашкодить опозиції, що це зіграє на користь бандитів, але, перепрошую, ми з друзями ініціювали акцію “Україна без Кучми!” не для того, щоб хтось став депутатом. На площу нас покликала кров нашого друга Гії Гонгадзе (це була не причина, але крапля, що переповнила чашу), і мені гидко, коли люди використовують його смерть для того, щоб стати депутатами. А чи не буде їх мучити совість, що вони сидять у Верховній Раді завдяки тому, що інші сидять в СІЗО?

Особливо мене дивує позиція з боку тих членів ФНП, хто знає, що таке ув’язнення, в тому числі і Юлія Тимошенко. Тому я стаю на бік унсовців в цій ситуації. Для чого підтримувати таку опозицію, яка у своїй моральності недалеко пішла від позиції? І це не перший такий випадок, коли опозиція плює на моральність, на закон, на формальну процедуру, на домовленості. Після цього мимоволі закрадається думка, що всі дії Ю. Тимошенко на користь України – це лише ситуативне спів падання загальнонародних інтересів з її особистими. Вона “мочила” конкурентів, не давала їм красти, а народ отримав світло та пенсії. Пробачте, знову боротися з олігархами в обличчі Ю. Тимошенко я не хочу (хоча буду, якщо доведеться). Тому вже сьогодні потрібно показати опозиції, що ми не будемо її підтримувати лише за опозиційність. Це повинно позитивно вплинути на саму опозицію, її лідери повинні зрозуміти свої помилки і змінити совковий підхід до справ на європейський. Якщо вони цього не зроблять – на фіга вони потрібні.

Сподіваюсь, що цей постинг донесуть до відома Ю. Тимошенко. Поки що ні унсовці, ні я, ні хтось інший ще чекають і не виносять сміття з хати, але завтра це може статися. На разі контакти з ув’язненими продовжуються. Я сповіщатиму про них в міру того, що можна виставити на Форум, бо навіть з нього інформація може поширитися, що поки що не є бажаним.

Відповіді

  • 2001.07.27 | Наливайко

    Re: ФОРУМ НАЦІОНАЛЬНОГО ПОРЯТУНКУ НА ВИБОРАХ МОЖЕ ЗІТКНУТИСЯ З НЕСПОДІВАНОЮ ДЛЯ СЕБЕ ПЕРЕШКОДОЮ.

    Добре сказано. Так, своїх не кидають, чим би це не мотивувалося.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.27 | zinc

      от цього й було страшно

      поки боротьба йшла виключно проти -- все було a la guerre comme a la guerre. А як тільки дійшло до за, то кожен в основному за себе.
    • 2001.07.27 | Сергій Кабуд

      А не треба вірити совкам ніколи. Їх треба дурити, видурювати в них гроші, а вірити чи довіряти ніколи

      Краще за все їх знищувати фізично, але це можливо лише під час війни. Зараз ні.

      Все ж таки правий був Микола Середа, коли написав і я його зацитував тут, лише коли перший раз з'явився на Майдані–
      як п.Юля така хороша, то нехай вийде і скаже скільки де і як вона грошей набанкувала і де вони зараз, а якщо вона стала така патріотка, то нехай покається.
      Так і вийшло що йде боротьба кланів, а чесних людей бе зкопійки вони викорисовують.
      Може ще прокуратура Юлю засуне в зад до в'язниці і тоді в маленькій жіночій голові ще трохи щось повернеться.
      Вже не знаєш що йробити, чим більше знаєш правди про "нових " українських тим більше хочеться вийняти шмайстер.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.09 | НАПАЛМ

        Re: На все приходить час розплати

        Коли ми виймемо свої АКА, то їм не допоможуть ні їхні гроші,ні їхні "прихлєбатєлі". Рано чи пізно "день гніву" настане і тоді кожен відповість за діла свої і за слова свої.
  • 2001.07.27 | Предсказамус

    Спасибо, Михаил.

    Впервые недоумение по поводу отношения к УНСО со стороны оппозиции у меня вызвало спокойствие, с которым был принят факт гибели одного из УНСОвсцев, не доехавшего из Киева до дома. Какое-то непонятное равнодушие. Когда по УНСО прокатился государственный каток после 9 марта и это опять как-то было воспринято спокойно, оставалось только думать, что помощь идет, но негласно, чтоб не давать карт в руки черных PR-щиков. Я так и подумал. Спасибо, что Вы внесли ясность.
    Относительно Тимошенко - сегодня у нее минимум одним сторонником стало меньше.
    P.S. Тут было еще много, но решил покуда сдержаться. Не хочу заражать своим отвращением окружающих.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.27 | Сергій Кабуд

      А дійсно п. Предсказамус наче свій, я щось раніше не бачив, маю визнати(–)

      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.27 | Предсказамус

        Не уверен

        Не уверен, что мы с Вами можем считать друг друга "своими". Много несовпадений во взглядах. Но подлецов и предателей очень не люблю. А порядочных людей очень уважаю. Жизнь показала, что УНСО - порядочные люди, по отношению к которым поступили подло.
  • 2001.07.27 | Ihor

    Сила УНСО - в тому що вони завжди ставлять інтереси України понад власні інтереси...

    Я так думаю що не треба відходити від цього.

    Дійсно сталася конфліктна ситуація, але УНСО повинно робити те що краще для перемоги на виборах, а також демонстувати що Україна не така вже й ковбасно-безнадійна держава і що є група людей тут які ставлять Справедливість та Честь понад усе. Хоч би для тих кому зараз 10-18 років.
  • 2001.07.27 | Мартинюк

    Ритуальне жертвоприношення унсовців

    Дуже добре що цю статтю врешті написано- справа з увязнениним унсовцями є бридким наривом на обличчі опозиції який слід вилікувати та вилікувати ті "недуги" опозиції які до цього приводять.
    Чим раніше почати лікування - тим більше шансів на одужання.

    Унсовців зараз приносять в жертву чудернацьким принципам української "політичної коректності", вірніше тому що цим вважається.
    Фактично це є чіткою ознакою що опозиція ( в лиці своїх "респектабельних" лідерів) іде на якийсь компроміс з владою. Відмежування від репресованих вязнів УНА-УНСО означає де факто що ці лідери також відмежовуються і від якихось поглядів та політичних позицій котрі асоціюються з УНА-УНСО.

    Так що з це за речі, погляди, ідеї та принципи, котрі зараз знищуються і засуджуються разом з членами УНА-УНСО? Безперечно це не та радикальна велеслівна клоунада, якої УНА-УНСО позбулася разом з Корчинським, і яку останній встиг все таки продемонструвати окремо від УНА-УНСО в часі зимових подій.

    Напевно це моральна прямолінійнісь УНА_УНСО та небажання йти на компроміси...

    Напевно це не заборонена нашою Конституцією готовність відповісти силою на на незаконне насилля над собою,
    Напевно близькість духу і зрозумілість позицій УНА-УНСО надзвичайно багатьом простим і не закомплексованим українцям...
    І врешті це напевно дві великих літери "У" в назві та готовність померти за цю Україну, якщо не в ній самій то вдалекій Чечні ...

    Однак що ж має взамін від влади "компромісуюча" сторона? А не має вона нічого, лише факт своєї уступки, яку влада трактує просто як початок відступу, який на думку цієї влади має закічитися повним розгромом опозиції.
    І ще має опозиція за це відкрите презирство до себе , яке цідиться з кожного слова високих чинів та з кожної сторінки привладної преси...

    Якби не УНСО, то палатки опозиції рознесли б якість "хуліганисті громадяни", "псевдоанархісти", опери в цивільному, тобто це питання було б "вирішено" так як влада , олігархи та номенклатура "вирішує" три чверті своїх проблем - шляхом незаконного застосування сили і насильства. УНА-УНСО показало що це зачароване коло можна розривати не порушуючи законів. То ж напевно опозиція демонструє відмежування і від цього. То ж чи випустили б декого з тюрми навесні , якщо б влада могла так просто порозганяти маніфестантів у зимовому Києві?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.28 | Пані

      Что-то с памятью моей стало...

      ...припоминается аналогичное жертвоприношение в начале 90х.
      Что это было - арест Степана Хмары или что-то другое никак не могу вспомнить. Когда демократы скушали очевидное надругательство над законом и здравым смыслом ради какой-то высшей цели (слово политкорректность тогда еще не было в моде). Может вы мою память оживите?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.28 | Майдан

        Хмара, Ратушний,Березанський, Головач...

        Цих людей забрали по справі з полковником Григорєвим. Мав шанси попасти в цю компанію теперішній покійник Ємець, але очевидно допомогли звязки в МВС.
        Хмару до речі здав парламент - його забрали прмо із сесійного залу.

        Рух врешті таки зміг відновити свй авторитет привівши 1 травня 1991 року до тюрми на Лукянівці де тримали Хмару більше 50 тис. киян. Цим керував "Комітет визволення політвязнів" під проводом нашого спільного знайомого Мартинюка.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.28 | Пані

          Ага, значит еще не склероз!

          Я помню разговоры местных демократов (как "нац" так и не-"нац") в то время. "Ну он (Хмара) же просто хулиган! Зачем он вообще в метро полез! Зачем к тому мусору цеплялся! А дыма без огня не бывает! Такие люди дискредитируют национальную идею!" Все, кто вел такие разгоовры благополучно продались существующей власти - кто раньше, кто позже. В основном продались по дешевке.

          Я предсказываю ту же самую судьбу всем тем, кто сейчас хает УНСО. Могу только надеятся, что к тому времени, как они созреют продаваться, власть поменяется и покупать их откажется.
        • 2001.07.28 | AST

          Я памятаю цю величну ходу!

          Море людей, що заполонили вулиці Київа, тисячі синьо-жовтих прапорів!
          І попереду - Мартинюк! :-)
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.28 | Мартинюк

            Я скромно йшов збоку.

            Вперед напросився йти молодий чловік на прізвище Дикий . Я віддав йому мегафона ( вияснивши чи знає він дорогу до Лук"янівки). Потім він пару тижнів відсидів у вязниці, я якої вийшов увінчаним славою народного героя та улюбленцем національно свідомого дівоцтва...

            Колона повинна була пройти по Хрещатику і спинитися на Майдані Незалежності де вже завзято відтирали один одного від мікрофона лідери РУХу ( я їм навіть трибуну був замовив і там , на місці наметового містечка-2000 її і поставив).

            Однак колона несподівано для "вождів" пройшла далі до теперішнього Українського Дому і повернула вверх через Михайлівську площу на теперішню Велику Житомирську. Першим отямився Дмитро Понамарчук, але ніхто не послухав його розпачливих зойків - "Завертайте, завертайте".

            Вожді на трибуні спочатку не втямили що робиться - "змова" була задумана на рівні "рухівської середньої ланки" , хоча в момент "переповороту" до неї долучилися Лариса Скорик і Богдан Тернопільський. Колона видалася напрочуд довга і йшла мимо трибуни хвилин зо 20 , допоки там почали підозрювати щось неладне.

            Оскільки рухівські вожді нічого не знали про такий сюрприз, то відповідно нічого не знали і "правохоронні" органи. Вони отямилися лише тоді, коли голова колони наблизилася до Львівської площі.

            Вперед по напрямку руху були послані групи молоді, яким вдалося заблокувати кілька автомобільних колон ОМОНу, які пробували виїхати на вулицю Артема з вузьких бокових вуличок. Молодь, преважно студенти, хлопці і дівчата просто лягали на асфальт і зупиняли передні машини, а з ними і всю колону.

            Поки ОМОНівські колони вибрались із вузьких і покручених вуличок лавина демонстрантів досягла Лукянівки. Влада змогла виставити заслони фактично лише навпроти самої тюрим. Вже перед Лукянівкою появилися розгублені вожді , які примчалися на тачках і почали героїчно імітувати свою історичну керучо-спрямовуючу роль в українському демократичному русі.

            Слід сказати що першим все таки прибув київський "оберполіцмейстер" генерал Недригайло - не змігши словесними засобами спинити колону, просто пішов разом з нею. Демонстранти почали , на манір пісні про Сагайдачного, насмішкувато співати "Гей, долиною козаки йдуть, попереду Недригайло". Врешті Недригайло був непоганий чоловік, за що його в же у вільній Україні "помилково" застрелили на полюванні.

            Першим з вождів появився Павличко, потім Горинь, а вже потім і вся інша братія.

            Дана історія до речі є дуже показово ілюстрацією для стилю "керівницва" лідерів Народного Руху - вони тормозили будь які інціативи з низу, а коли вже не можливо було щось спинити і затормозити, прибігали і ставали на "чолі".

            Істини ради слід визнати що від Гориня все таки час від часу виходили якісь інціативи ( наприклад інціатива живого ланцюга у 1990 році), а сам він добросовісно працював , намагаючись вивести якийсь лад у рухівській бюрократії. Однак з 1991 року у нього почалися якісь проблеми з серцем, які виводили його з ладу саме тоді коли він був найбільш потрібен ( гадаю підсипали - він жив у готелі, зайти і приправити його знаменитий чай було не складно).

            Після подій мене остаточно кваліфікували як провокатора і агента Москви ( з якої я був приїхав рік перед тим). Активістам РУХу анонімно надсилали фотографії, де я в часі тих подій стояв поряд з генералом Недригайлом.

            Виживанням мене з РУХу, займався особисто Лавринович, і йому це врешті вдалося - на свій день народження - 24 серпня 1991 року я вийшов з лав чиновників Руху. Правда в той день при великому зібранні народу я ще заліз на щоглу перед входом у Кабмін та повісив там синьо-жовтий прапор, але про це колись іншим разом
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | AST

              Чергова порція дезинформації

              З задоволенням прочитав нотатки Мартинюка. Загалом він правильно змальовав перебіг подій, але, на жаль, не обійшовся і без властивої кадру зловмисної дезинформації.
              Мартинюк. Напруж мозок і пригадай червоноградських шахтарів, які очолювали колону і які, власне, і блокували дві машини з ОМОНом на розі Володимирської і Великої Житомирської (орієнтир - там де у підвалі каву з кон`яком наливали).
              Пригадуєш?
              Чувак нацарапав кілометровий постинг про 1.05.1991 і жодного слова про шахтарів.
              Згадувати про події, повязані з багаточисельними маніфестаціями на підтримку Хмари і забути згадати шахтарів - це все одно що писати про історію наметового местечка-2001 і "забути" УНСО.
              Хіба не так, Мартинюк?

              П.С.
              Походом на Лук`янівку керував Мартинюк - агент Москви.:-)))
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | Михайло Свистович

                Шкода, що мене там не було.

                Тому не можу ні підтвердити, ні спростувати нікого. Я тоді був чи в мами, чи в тещі, вже не пам"ятаю, і бачив ці події лише по телевізору.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.29 | ВАСЯ ПУПКІН

                  І мене там не було.... Я був у Маші Пупкіної :-)) (-)

              • 2001.07.29 | Мартинюк

                Про "шахтарів"

                У першій шерензі були люди в шахтарських , а вірніше в будівельних касках. Хоча там дійсно було декілька чоловік з Червонограда, однак переважна частина тої першої шеренги, яка "організовано" завернула в сторону Лукянівської тюрми і потім дійсно брала участь участ у блокуванні ОМОНівських машин була членами тодішньої охорони РУХу, звичайним студентами, членами СУС, СНУМУ та того ж таки УНА. Каски були для того аби в разі сутички з ОМОНом у хлопців голови зоставалися цілішими . Народ їх дійсно сприймав за шахтарів, ми ж особливо не старалися цю ілюзію розвіювати.

                Десь місяць до того я особисто їздив на одну з київських будов за лантухом касок. Ради сміху навіть взяв декілька білих "начальницьких" касок , одну з яких вручив свому безпосередньому шефу Гориню.

                До речі в день походу до Лукянівки я ще скупив всі пиріжки на вокзалі і автомобілем привіз їх під Лукянівку, бо зголоднілий народ збирався розходитися, змучений очікуванням результатів переговорів з начальством тюрми ( якими звично зайнялися вожді, після того як перебралися від пустої трибуни на Майдані до Лукянівки).

                Однак коли повернувся до Лукянівки, то застав демонстрантів оточеними з усіх боків кордонами ОМОНУ. Хоча й це почасти вирішувало проблему забезпечення наявності протестуючимх мас у даному місці, однак люди все одно хотіли їсти. Тому я мусив вирішувати складне питання доставки мішків з пиріжками до голодних мас. Це вдалося зробити через територію трамвайного парку, який примикав до місця події. Роботяги допомогли донести мішки з пиріжками до стіни і перемістити їх ( і мене з ними) через стіну трампарку у табір оточених.
                Прибуття провізії помітно підняло трохи підупалий настрій "оточених", пиріжків було стільки що ним навіть годували омонівців , що загалом сприяло зниженню їхньої агресивності .
                До речі ці пиріжки були куплені за гроші теперішнього німецького вязня Діденка.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.29 | AST

                  Re: Про "шахтарів"

                  Мартинюк писав(ла):
                  > У першій шерензі були люди в шахтарських , а вірніше в будівельних касках. Хоча там дійсно було декілька чоловік з Червонограда, однак переважна частина тої першої шеренги, яка "організовано" завернула в сторону Лукянівської тюрми і потім дійсно брала участь участ у блокуванні ОМОНівських машин була членами тодішньої охорони РУХу, звичайним студентами, членами СУС, СНУМУ та того ж таки УНА. Каски були для того аби в разі сутички з ОМОНом у хлопців голови зоставалися цілішими . Народ їх дійсно сприймав за шахтарів, ми ж особливо не старалися цю ілюзію розвіювати.
                  >
                  > Десь місяць до того я особисто їздив на одну з київських будов за лантухом касок. Ради сміху навіть взяв декілька білих "начальницьких" касок , одну з яких вручив свому безпосередньому шефу Гориню.

                  Напиши ще, що ти особисто малював на касках надписи на зразок "Червоноград-Вугілля", "Шахта N" і т. ін.
                  Ну, щоб "...особливо не старалися цю ілюзію розвіювати".
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.29 | Мартинюк

                    Попроси в начальства оперативну зйомку 1991 року

                    І уважно передивися ще раз.
                    Можливо перестанеш писати дурниці.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.07.29 | AST

                      Чергова спроба спійманого на брехні Мартинюка звести все до образ і до апеляції до міфічного "начальства"

                      Слухай, Мартинюк.
                      Зрозумій, нарешті, що ти далеко не єдиний, хто брав участь в тих усіх подіях. Тебе тикнули носом в брехню. Відповідь - образи і конспірологія.
                      Припиняй!
                      Ато розкажу всім історію що робив Мартинюк під час друго захоплення Хмари (в готелі "Україна")
                      Памятаєш?

                      Нарешті.
                      Ще раз прошу конкретно наголосити: ти можеш відповісти за свої слова, що у поході на Лукьянівку 1 травня 91-го приймали участь не червоноградські шахтарі, а перевдягнені під шахтарів "мартинюківці"?
                      Кажи! Не ховайся!
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.07.29 | Shooter

                        AST, Ви ж ніби збирались справою зайнятися.


                        Бо поки що виключно спостерігається Ваше міряння з Мартинюком "в кого довший"...
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.07.29 | AST

                          Re: AST, Ви ж ніби збирались справою зайнятися.

                          Я щойно як-раз зробив одну корисну для суспільства справу, Шутере.:-))
                          "Довше" і "грубше" - безперечно в Мартинюка! :-))
                          Я лише наголошую на певних суттєвих елементах брехні в його постингах, бо загалом нетерпимість до дискусій, широке використання брехні, намагання звинуватити у власній безпорадності будь-кого (злочинну владу, агентів Банкової,...), на жаль, було головною вадою усієї опозиції під час невдалої антикучміскької кампанії.

                          Якщо не зупинити клієнта зараз, то через десять років Мартинюк буде на повному серьозі розповідати як він особисто відкривав чеську візу Мельниченко або визволяв з Лукьянівки Юлю Тимошенко.
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.07.30 | Мартинюк

                            Колися швидше AST!

                            Раз у тебе такі гарячі дані.

                            Але покійний зараз але всім відомий сусівець Гвоздь, який був у цьому першому ряду ну аж ніяк на шахтаря не тягне.
                            Там таки були рухівські "страйкомівці" з Червонограда, і вони дійсно були активними учасниками "змови", але іх би не стало й на третину, а не те що на всю ширину Хрещатика. А касок в РУСі тоді всяких і різних було стільки що можна булоб б і демонстрантам видавати. В тому числі і "шахтарських" касок , які залишалися від поїздок червоноградців до Києва ( до речі на пікетування Лукянівки).

                            Може ще скажеш що я не був головою "Комітету по визволенню політвязнів" утвореного РУХом?

                            Тобі здається що ти знайшов якусь невідповідність і з її допомогою пробуєш поставити під сумнів все інше сказане мною ( в чому ти явно нічого такого не знайшов - а то б гвалту було). Але тут не такий легковірний народ . Навіть враховуючи те що за 10 років я міг би щось призабути чи переінакшити, ти все одно нічого суттєвого не накопав. Якщо маєш за мету вияснити істину, а не просто "підвісити за яйця" то спробуй обійтися без базарної лайки та брання народу на "глотку"..

                            А коли Хмару брали другий раз, то я пив пиво із телевізійним добродієм Степурою на бульварі Шевченка (спасибі що нагадав) З огляду на це побачив що в готелі "Україні" твориться щось, однак зміг лише долучитися до натовпу. Тоді таки дійсно нічого не зміг зробити, та й самого комітету вже не існувало ( бо ж вважалося що справа з Хмарою вичерпана)

                            Як маєш щось цікаве то вивалюй сюди. Але врахуй що я не слабко-нервовий... Боюсь що нічого серйозного не знайдеш, хіба що вигадаєш , але буде навіть цікаво...

                            Якщо не буде якихось фактів, лише обзивання, то більше на тебе не буду тратити час .
                      • 2001.07.29 | Ihor

                        Якщо ви там були, то подайте якусь інформацію, а то все "вокруг да около"...

                        Якщо хочете щось повідомити то кажіть до кінця, і не зупиняйтесь на половині історії.
                        Мовляв - я щось знаю але не скажу. Сказав "а" то вже кажи і "б".
                  • 2001.07.31 | Чучхе

                    Трохи на захист Мартинюка

                    > Напиши ще, що ти особисто малював на касках надписи на зразок "Червоноград-Вугілля", "Шахта N" і т. ін.
                    > Ну, щоб "...особливо не старалися цю ілюзію розвіювати".

                    Я пам"ятаю ту демонстрацію, але таких написів не пригадую. (правда, тоді стільки було тих демонстрацій, що може переплутую?). Пам"ятаю, що в цих демонстраціях на захист Хмари йшла вся київська навколополітична тусовка. Попереду з мегафоном бігав в касці Євген Дикий - нині він в "Гельсинки-90", а тоді був активістом УСС). Там був ще співголова ПЗУ Іванов, кілька УНСОвців, СНУМ в повному складі, трохи підбуханий і агресивний. А шахтарів я там і не бачив.
                • 2001.07.29 | ВАСЯ ПУПКІН

                  От тепер уже Діденку впаяють на повну катушку :-)) (-)

    • 2001.07.28 | Фарбований Лис

      Re: Ритуальне жертвоприношення унсовців

      Пане Мартинюк, ви говорите добрі речі, але виникає низка запитань до самих УНА-УНСО.

      1)Зокрема, як вони оцінюють свою роботу? Скількома номерами в списку ФНП?
      2) Чи є взаємозв*язок з сидячими і списком? Чи не вийде так, що сидітимуть в камері одні, а в ВР - інші?
      3) Чи був це політичний розрахунок - обмін зони на ВР? Чи, може, це було спонтанно?
      4) Чи пішли б на це УНА-УНСО кілька місяців тому, якби знали, що їх не братимуть в "чарівний список"?
      5) Як оцінити політичний баланс ФНП від ролі УНА-УНСО тоді і зараз? Чи не виходить так, що "він дав, він і взяв"?
      6) Чи не вийде так, що УНА-УНСО і є тією троянською кобилою, яка посадивщи кількох українських патріотів в тюрму і розбивши ФНП виконає своє першочергове завдання? Це питання абсолютно спекулятивне відносно завдання, але за результатом воно буде саме таким.
      7) Не УНА-УНСОм єдиним жити. А що робити тим, хто брав участь в діях опозиції і не є членом УНА-УНСО? Яку їм давати компенсацію? Адже по логіці теми УНСО просять компенсації за боротьбу за Україну, і постає інше питання, чи тих наймали?

      Якщо ця дискусія ще протягнеться якийсь час, то точно залишиться враження, що неотримана перемога, участь в спробі піддається поділу. Що потрапити в список і було ціллю посилання молодих хлопців на барикади.
      Все. Встидно.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.28 | Предсказамус

        Порядок ведения дел

        Вопросы УНСО нужно задать. После того, как они решат свои проблемы. Не раньше.
        В бизнесе нередко бывает, что по результатам совместного дела у одного из партнеров возникают проблемы. Второй может или помочь, или не помочь. Встречаются и те и другие. Я относил Тимошенко к первым, а оказалось, что она из вторых. Политиков не виню, у них свои правила игры, как правило, грязные. Но если информация Михаила соответствует действительности (а оснований сомневаться нет), то бизнесмен Тимошенко неправа. Я бы с ней и семечками возле метро торговать не стал.
      • 2001.07.28 | Михайло Свистович

        Я відповім за Мартинюка.

        Хоча з ним про це не домовлявся, тож він може і сам щось додати, якщо я не все напишу.

        Фарбований Лис писав(ла):
        > Пане Мартинюк, ви говорите добрі речі, але виникає низка запитань до самих УНА-УНСО.
        >
        > 1)Зокрема, як вони оцінюють свою роботу? Скількома номерами в списку ФНП?

        Повірте, вони на багато не претендують. Не більше, ніж найменш впливова партія у блоці ФНП. І значно на меншу частину, ніж "Батьківщина".

        > 2) Чи є взаємозв*язок з сидячими і списком? Чи не вийде так, що сидітимуть в камері одні, а в ВР - інші?

        Зв"язок є, хоч і не прямий. Але пріоритет - сидячим.

        > 3) Чи був це політичний розрахунок - обмін зони на ВР? Чи, може, це було спонтанно?

        Це було спонтанно. Зона виникла набагато раніше ніж сама ідея створити передвиборчий блок ФНП.

        > 4) Чи пішли б на це УНА-УНСО кілька місяців тому, якби знали, що їх не братимуть в "чарівний список"?

        На що пішли? На шеренги міліції? Звичайно, пішли б.

        > 5) Як оцінити політичний баланс ФНП від ролі УНА-УНСО тоді і зараз? Чи не виходить так, що "він дав, він і взяв"?

        Не розумію питання. Будь ласка, конкретизуйте.

        > 6) Чи не вийде так, що УНА-УНСО і є тією троянською кобилою, яка посадивщи кількох українських патріотів в тюрму і розбивши ФНП виконає своє першочергове завдання? Це питання абсолютно спекулятивне відносно завдання, але за результатом воно буде саме таким.

        Так само можна назвати троянською кобилою "Батьківщину" та Ю. Тимошенко. В неї є всі шанси не стати нею. Для цього необхідно лише домовитись з унсовцями. Вона ж і не пробує цього робити.

        > 7) Не УНА-УНСОм єдиним жити. А що робити тим, хто брав участь в діях опозиції і не є членом УНА-УНСО? Яку їм давати компенсацію? Адже по логіці теми УНСО просять компе....

        Ні про яку компенсацію тут не йдеться. Йдеться про непорядність одних щодо інших. Якби "Батьківщина" просто творила б блок не з усіх правих партій опозиції, або йшла б на вибори сама, або цей блок не називався б ФНП, то нічого подібного б не було.

        Але існує ще одна проблема!!!! Всі зациклились на УНСО та виборах. Але ніхто не каже, що опозиційні грошовиті політики не допомагають унсовцям вийти з-за грат чи хоча б не намагаються полегшити їхнє перебування там. Мені, наприклад, ніщо не заважало передати їм гроші та одяг, зібрані майданівцями.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.29 | Фарбований Лис

          Re: Я відповім за Мартинюка.

          Дякую.
          Добре, це все так.
          Алу все таки я зрозумів, що проблема в першу чергу в тому, що УНСО не включають в "золотий список" на кандидатів в депутати, що легко можна пояснити, і це невключення абсолютно логічне і самі УНСО повинні розуміти про шкоду від їх включення. А то патріотизм за посаду не є патріотизмом, це вже має іншу назву.
          А ФНП поступає підлувато, якщо не робить все що в його силах по звільненню хлопців із тюрми.
          Тобто проблема має вирішення в консенсусі, коли ФНП щось робить для підсудних, а УНСО відмовляєтться відщ публічної участі в ФНП на час виборів.
          І УНСОвці хай не виступають від імені УНСО, а хай будуть від імені опозиції. За них, як за громадян заступились би багато хто, але не за як членів УНСО.
          Я не казатиму про своє відношення до УНСО, я хочу нагадати, що УНСО має один з найбільших ненгативних рейтингів в Україні. І саме їх сприймають як крайню фашистську організацію. І саме вони є пуджалом для багатьох. А для політиків мати справу з УНСО - це все одно, що в щось вляпатись.
          Хай хлопці не ображаються, а ле такий вже у них імідж.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.29 | Мартинюк

            А наведіть будь ласка соціологічні дані

            Звичайно для Бродського, Пінчука та Азарова УНА-УНСО є фашистами, чортами і таким подібним. Однак те саме вони в принципі можуть сказати і про Ющенка . А Бродський, Чародєв та Суслов це вже таки і сказали.

            Я не вважаю що в Україні нема напівфашистських органзацій. Такі є , наприклад СНПУ, різні проросійські чорномундирні організації, які зараз прикрашають своїми шеренгами різні комуністичні тусовки і такі подібні. Однак я не вважаю УНА-УНСО фашистською організацією.

            Можливо ми з Вами просто живемо у різних Українах - ви живете в Україні Бродського, Суслова, Людмили Кучми та комсомольських бізнесменів , для яких фашисти є ті хто їм не подобається, тобто УНА-УНСО і Ющенко.

            Я живу в Україні де УНА і Ющенко є просто тими ким вони є насправді, але аж ніяк не фашистами.
            Голосувати на виборах все таки буде не та перша Україна яка багато галасує зараз, а та Україна друга.

            Ви все таки повині задуматися до чиєї думки Вам слід в першу чергу прислухатися і орієнтувати на неє наших політичних діячів.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.29 | Фарбований Лис

              Re: А наведіть будь ласка соціологічні дані

              Пане Мартинюк, якщо ви вже мені відповідаєте, то хоч уважно читайте.
              А ваші закиди безпідставні і безвідповідальні.
              Ви хочете результати соціологічних досліджень? А що, у вас є результати, що не відповідають моїм тезам?
              Я не назавав УНСО фашистами і так не вважаю, я говорив про їх репутацію. А репутація складається не з вашого враження і не з мого.
              З приводу Україн в яких ми живемо, то, можливо, ми дійсно живемо в різних Українах, але повірте, що я якщо і радів за Марчука на останніх виборах, то я це робив щиро з точки зору доцільності, і, на відміну від декого(!), не робив через те, що він мене спасав від тюрми, а бізнес від краху...
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.30 | Мартинюк

                А яке це має відношення до УНА-УНСО ?

                Судячи з останнього абзацу ви на всю Україну натякаєте що я маю сидіти там само де і унсовці?
                Це до речі "інтелігентна" форма доносу .

                Марчука я підтримував тому, що таке рішення прийняла УРП, а в політиці деякі речі краще робити "строєм". Я написав колись на фороумі "Балачки" що мав надію зберегти свій бізнес. Однак цього не сталося, бізнес довелося закрити . А як би у злодійократії були б хоч найменші підстави мене посадити я б уже там був.

                Тепер щодо УНА-УНСО - їх імідж ( до речі майже на всій території України, окрім Криму та деяких закапелків Донбасу) є скоріше позитивним, аніж негативним. Їх вважають молодим, щирими, але наївним і дещо нерозумними романтиками. Рейтингт УНА-УНСО різко піднявся після їх участі в акціях "України без Кучми".
                Бажання приймати у навязану владою гру "Батога і пряника" дуже дискредитує в першу чергу тих хто має намір вїхати у Верховну Раду називаючи себе опозиціонером.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.31 | Фарбований Лис

                  Re: А яке це має відношення до УНА-УНСО ?

                  Пане Мартинюк, повірте мені, що я ніскільки не хотів вас зачепити і про ваші справи я нічогісінького не знаю. Також, я вже не пам*ятаю що ви розказували на балачках про свій бізнес і я не знав що він у вас був.
                  Я не хочу, щоб ми на майдані з*ясовували стосунки, і до УНСО це вже дійсно немає еніякого відношення. Просто, ви мені закинули про різні України в яких ми живемо і ваш закид теж ніяк не стосувався теми УНСО, а мене він зачіпав, бо ту Україну, яку ви мені виділили аж ніяк мене не стосується. "Сам дурак" не може бути аргументом.
                  Про бізнеси я написав, бо я знав, що таке було і є.
                  І ви мене вписали до не дуже чемної компанії, а я таким не є.
                  Також ви даремно відхрещуєтесь від Марчука. І не кажіть, що ви підтримали Марчука через рішення УРП і тільки. Чи ви зараз не вірите, що якби Марчук тоді був виграв, то теперішні його побратими сиділи б в тюрмі? Марчука можна любити чи не любити, але він не Кучма.
                  Марчук добрий тоді, коли наші інтереси збігаються з його інтересами. І Кучма був його свідомим вибором і Марчук вже жалів і ще жалітиме...
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.31 | Михайло Свистович

                    Re: А яке це має відношення до УНА-УНСО ?

                    > Також ви даремно відхрещуєтесь від Марчука. І не кажіть, що ви підтримали Марчука через рішення УРП і тільки. Чи ви зараз не вірите, що якби Марчук тоді був виграв, то теперішні його побратими сиділи б в тюрмі? Марчука можна любити чи не любити, але він не Кучма.
                    > Марчук добрий тоді, коли наші інтереси збігаються з його інтересами. І Кучм....

                    Ніхто б ніде не сидів. Марчук - це не Кучма, але він не дуже далеко від нього пішов.
          • 2001.07.29 | ВАСЯ ПУПКІН

            Re: Я відповім за Мартинюка.

            Фарбований Лис писав(ла):
            > А то патріотизм за посаду не є патріотизмом, це вже має іншу назву.
            ------ Ні фіга !!!!! Найбільший прояв патріотизму - це піти працювати на посаду (депутата, прем"єр-міністра) і робити справи на користь Україні, назло ворогам ( Росії, олігархам, комунякам і т.п.), знаючи, що можеш навіть отримати кулю в голову. А ви думаєте, що на посаді депутата тільки "хатинки" за кордоном собі будувати можна ? то не судіть по собі...

            > А ФНП поступає підлувато, якщо не робить все що в його силах по звільненню хлопців із тюрми.
            ------ Треба вивести колону танків до будинку ГПУ ( У робочий час) і дати добрий залп по цій будівлі. Чи в силах це ФНП ?
            > Я не казатиму про своє відношення до УНСО, я хочу нагадати, що УНСО має один з найбільших ненгативних рейтингів в Україні. І саме їх сприймають як крайню фашистську організацію. І саме вони є пуджалом для багатьох.
            ----- Брєд сивого лиса.... Що ви зробили, щоб змінити рейтинг УНСО ? Оббріхували нас перед селянами ? Чи що ? Конкретно ?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.29 | Фарбований Лис

              Тільки про останній абзац...

              По перше, то нє брєд, а моя думка.
              По друге, я про УНСО не брехав.
              Щодо рейтингу УНСО, то я на нього не впливав, бо там вже слон потоптав все і я не думаю, що легко буде щось зробити з тим рейтингом. Пацієнт скоріше мертвий ніж живий (це про рейтинг).
              Я іноді пробую комусь доказати, що УНСО не є фашистами, це складно пояснити, але це важко зрозуміти тим, хто переконаний, що УНСО є фашистами.
              Прошу звернути увагу, що я ще ніколи нічого поганого не говорив про УНСО. Я тільки говорив про їх рейтинг чи репутацію. Я не знаю, чи ви знаєте що це таке. Я можу багато сказати поганого про КПУ, але фактом є те, що цей звіринець має високий рейтинг.
              Про пупкінський бред я мовчатиму.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.30 | Сергій Кабуд

                я б додав що все краще з УНА було б добре якось зберегти, вигадавши якісь маневр

                може навіть утворивши нову партію типу тої в яку перетвориться УБК, типу антиноменклатурна, анти олігархична, але це треба поміркувати як воно буде....
                і от туди і перетягнути все цінне і всі найкращІ чесні люди з УНА
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.30 | Нестор Мазепа

                  якісь маневр

                  Зробити їм давнгрейд iз партiї до "спортивно-патрiотичної" молодiжної органiзацiї -- i буде всьо чотко.
                • 2001.07.30 | ВАСЯ ПУПКІН

                  УНА - українська Національна Асамблея

                  Асамблея- це Об"єднання. Об"єднання фізичних і юридичних осіб.
                  Створював УНА пан Анатолій Лупиніс, царство йому небесне. А розвалював - самі знаєте хто.
                  А щодо рейтингу.... Мені здається, рейтинг - це те, що нижче пупка... :-)--%<
              • 2001.07.30 | Мартинюк

                Законодавством не передбачено тюремного увязнення за низький рейтинг...

                Окрім того хто говорить про низький рейтинг УНА-УНСО - предствники та прихильники партій , які або взагалі ніякого "рейтингу" не мають або маюють 1-3% ( тобто в межах математичної похибки"

                Чомусь УНА-УНСО з "низьким рейтингом" у свій час не заважало їм навипердки тупцювати навколо ( чи біля) "України без Кучми", коли вони зрозуміли що це піднімає їх власний рейтинг. Тепер вони використовують набутий таким чином "політичний капітал" не для блага України, а для бридких торгів з владою. І одною із позицій цього торгу є згода на нищення УНА-УНСО.
          • 2001.07.30 | Михайло Свистович

            Проблема не в тому.

            Проблема не у невключенні УНА у блок, а в тому, як це було зроблено: без попередження, без узгодження. Ніхто навіть не поцікавився: "А чи треба допомогти тим, хто сидять?" (Між іншим, родини деяких з них, втративши годувальників, не мають що їсти. Ми їздили по селах, збирали їжу для наметового містечка, а містечко тоді розігнали, то ми віддали все, що залишалося (картопля, капуста) родинам унсовців). Ми - це ірпінські мешканці наметового містечка. А політики на такі "дрібниці" не мають часу. Ось головна причина.
      • 2001.07.30 | Evgen

        Re: Ритуальне жертвоприношення унсовців

        Pytanna po-mojemu v tomu, shob takym chunom vytjagtu chloptsiv z vjaznyci. A trojan'skuj kin'-tse toj, chto zdaten zpadutu-v dannomu vypadku-tse FNP.
  • 2001.07.28 | ВАСЯ ПУПКІН

    Re: ФОРУМ НАЦ ПОРЯТУНКУ НА ВИБОРАХ МОЖЕ .....

    Михайло Свистович писав(ла):
    > І подолати її буде важче, ніж “чорний” піар та адміністративний ресурс. Цією перешкодою буде антикампанія УНА-УНСО, оскільки ці хлопці готові принести себе в жертву заради України, але не заради політичних кидал.
    >
    > А тепер по порядку. Всім відомо, що УНСО в номінації ОРГАНІЗАЦІЯ-ПОРЯДНІСТЬ АКЦІЇ “УКРАЇНА БЕЗ КУЧМИ!”, якби був оголошений такий конкурс, безперечно зайняла б перше місце. Ці хлопці знали, що їм, в разі поразки, дістанеться першим, а в разі перемоги – останнім.
    >
    > Ці хлопці добиралися до Києва хто як міг. Частину квитків оплатив УБК, але бажаючих взяти участь в акції було значно більше. Хтось добирався за свої гроші, хтось за позичені, комусь квитки купляли друзі чи знайомі. А Володимир Павлюк, який зараз сидить за гратами, прийшов пішки взимку аж з Чернівців по снігу та морозу у дірявих чоботах.

    ----- Большоє чєловєчєскоє спасіба !
  • 2001.07.28 | Пані

    Оппозиция все время проигрывает именно потому, что кидает своих

    В этом отношении даже Кучмо более последователен (если сравнение возможно), потому он до сих пор наверху.

    Вопрос к Свистовичу - кажется мелькала информация о том, что Харьковская правозащитная группа занималась судьбой кого-то из УНСОвцев. Так ли это?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.28 | ВАСЯ ПУПКІН

      У цьому і полягає дія принципу "поділяй та владарюй", нав"язана нам нашими ворогами ....

      ... а також менталітет нації.
      Але менталітет можна змінити. Наприклад, шляхом природнього відбору. Тільки в ролі природи повинне виступити УНА-УНСО.
      На жаль, більшість теперішніх РУХ івців складають люди, патріотизм яких полягав у жовто-синьому прапорі, гімні "Ще не вмерла..." та тиражуванні пам"ятників великому алкоголіку Тарасу Григоровичу. Коли вони це все отримали з рук вчорашніх комуняк (Кравчука, Кучми...), виявилося, що виконалися їхні як програма -мінімум, так і програма-максимум. "Но єслі всє открить путі - куда ідті і с кєм ідті..." - співав Макаревич. Рухівці, мабуть, через свої "ідейні" переконання не слухали російськомовного Макара, і тому не знали про можливість такого парадоксу.
      То що робити ?
      Створити організацію, строго на націоналістичній ідеології, яка б об"єднала як буржуазію, так і пролетаріат. Дійсно, ми всі рівні, але не один перед одним, а всі - перед Богом. Тому розумна людина повинна зрозуміти, що рівень достатку не може бути у всіх однаковий. А зрозумівши це - побудувати свій власний шлях до багатства. Хто цього не зрозуміє, той буде бідним все життя, і можливо помре під час чергового великого октябрського путчу.

      Отже, націоналістична ідея. У цьому немає нічого поганого. Навіть москалі говорять, що "нам всьо равно , на каком язикє чєловєк разговаріваєт, лішь би он бил чєловєком". То ж давайте, раз вам "всьо равно", розмовляти державною українською мовою. Але це - не самоціль. Переступивши через мовні питання ( а поступитися мусять саме москалі, бо вони живуть у НАШІЙ державі УКРАЇНА), ми зосередимося на питаннях політичних - а саме організації приходу до влади національно-патріотичних сил, усунення з України, а можливо і з лиця Землі, олігархів.
      Хто такі олігархи ? Часто ставлять знак рівності між поняттями "олігарх" та "багата , задоволена життям людина" або "новий українець"-"новий русскій". Це не так. На мою думку, олігархи - це люди, які використовуючи своє багатство, впливають на законотворчість таким чином, щоб створити саме для себе найсприятливіші економічні умови, а своїх конкурентів поставити у несприятливе законодавче поле. Тобто , це люди, які пишуть закони "під себе" і мають можливість внаслідок цього ці закони обходити або бескарно порушувати. Часто закони написані настільки заплутано, що для їх вивчення і пошуку обхідних шляхів треба затратити значний час ( тиждень- другий, а то й місяць або рік). За цей час ті люди, які заклали у даний закон обхідні шляхи, уже на 100% використали ці шляхи , збагатилися і вносять поправки , які змінюють умови гри. Отже, звичайним "неолігархічним" бізнесменам дуже важко знаходити ці обхідні шляхи і вести свій бізнес у рівних з олігархами умовах.
      Слава Україні !
    • 2001.07.28 | Михайло Свистович

      Re: Оппозиция все время проигрывает именно потому, что кидает своих

      Вона виясняла обставини загибелі взимку харківського унсовця Мозгового з наметового містечка. Але нічого не вияснила, окрім того, що він був збитий двома машинами.
  • 2001.07.28 | Ростислав

    Багато в чому я з тобою згоден

    Лише поясни мені чим завинила саме Батьківщина і ФНП? А Рух, ПРП, врешті решт "За правду!" і цей..."Опір"?
    Михайло, ти певно знаєш, чому з УНСО свого часу боялись мати справу - надто вони були схожі на ГеБістську підставу. І от тепер...Виступають саме проти безкомпромісної опозиції (з СПУ є кому боротись), а не проти угодовців.
    Я згоден, що Тимошенко робить непорядно, не допомагаючи вийти УНСовцям з буцигарні. Але те, що збираєтьтся робити УНСО (а ти збаираєшся їм в цьому допомогти) - на руку лише владі. Подумай.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.28 | Михайло Свистович

      На хєра нам така "безкомпромісна" опозиція, яка заради кількох депутатських мандатів здає своїх?

      Ростислав писав(ла):
      > Лише поясни мені чим завинила саме Батьківщина і ФНП? А Рух, ПРП, врешті решт "За правду!" і цей..."Опір"?

      А Рух і ПРП не здали своїх, бо вони не були з унсовцями по один бік барикад. Чи ти хочеш сказати, що вони опозиція? Врешті решт в рухів та ПРП є формальні підстави не допомагати унсовцям, бо і рухівці і ріпківці не поділяють всіх наших поглядів та дій під час акції "Україна без Кучми!"
      А "За Правду!" взагалі не збираються йти на вибори як суб"єкт процесу. Те, що вони не допомагають унсовцям вийти з буцегарні (як і СПУ, до речі) - хрєново, але ж в блок вони унсовців взяти не можуть, а ФНП - може, тому чинить вдвічі гірше.

      > Михайло, ти певно знаєш, чому з УНСО свого часу боялись мати справу - надто вони були схожі на ГеБістську підставу. І от тепер...Виступають саме проти безкомпромісної опозиції (з СПУ є кому боротись), а не проти угодовців.

      Про унсовців як про гебістів можна було б говорити, якби вони першими почали піарити проти ФНП. Але ж вони збираються робити це лише у відповідь на кидок. Якби ти сидів, а в цей час хтось, плюнувши на тебе, здобував би депутатський мандат, як би ти повівся?
      І ще, унсовці поки що нічого не роблять (я вже писав, що стаття в УМ з"явилася випадково), а з ФНП, як і з СПУ, теж є кому боротися. А щодо "безкомпромісності", то перший компроміс вже є - з власною совістю. До того ж унсовців навіть неприйняття унсовців до блоку пройшло підло та підступно. Нормальні люди спочатку хоча б запрошують на розмову, де кажуть: "Хлопці, ми не можемо вас взяти до блоку з таких і таких причин..." А ФНП зробили все тишком-нишком.

      > Я згоден, що Тимошенко робить непорядно, не допомагаючи вийти УНСовцям з буцигарні. Але те, що збираєтьтся робити УНСО (а ти збаираєшся їм в цьому допомогти) - на руку лише владі. Подумай.

      Подумав. Довго думав і зараз ще думаю. Якщо вони вже зараз кидають одноокопників, то що робитимуть, як прийдуть до влади? Тоді вже не буде таких важелів впливу на них.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.28 | Ростислав

        Бий своїх, аби чужі боялись?

        Михайло Свистович писав(ла):
        > Ростислав писав(ла):
        > > Лише поясни мені чим завинила саме Батьківщина і ФНП? А Рух, ПРП, врешті решт "За правду!" і цей..."Опір"?
        >
        > А Рух і ПРП не здали своїх, бо вони не були з унсовцями по один бік барикад. Чи

        А "Батьківщина" хіба була?

        >ти хочеш сказати, що вони опозиція? Врешті решт в рухів та ПРП є формальні підстави не допомагати унсовцям, бо і рухівці і ріпківці не поділяють всіх наших поглядів та дій під час акції "Україна без Кучми!"

        Дивно. Бачив фотку, на котрій Стецьків з Чорноволм поруч з УНСОвцями. Та й "марш Правди" охороняли саме УНСО. Зрозумій, я не хочу "перевести стрілки", але трохи дивує направленість "удару"...

        > А "За Правду!" взагалі не збираються йти на вибори як суб"єкт процесу. Те, що вони

        Наївний ти, Михайло - читай останнє ДТ...

        [..]
        > > Михайло, ти певно знаєш, чому з УНСО свого часу боялись мати справу - надто вони були схожі на ГеБістську підставу. І от тепер...Виступають саме проти безкомпромісної опозиції (з СПУ є кому боротись), а не проти угодовців.
        >
        > Про унсовців як про гебістів можна було б говорити, якби вони першими почали піарити проти ФНП. Але ж вони збираються робити це лише у відповідь на кидок. Якби ти сидів, а в цей час хтось,

        До речі, а ФНП обіцяла УНСО спільний блок? Здається ні. То про який "кидок з блоком" йдеться?

        > плюнувши на тебе, здобував би депутатський мандат, як би ти повівся?

        Та я знаю, що воно так і буде. Ну то й що? Ми ж займаємось тим чим займаємось не заради мандату - чи не так, Михайло?

        >І ще, унсовці поки що нічого не роблять (я вже писав, що стаття в УМ з"явилася випадково), а з ФНП, як і з СПУ, теж є кому боротися. А щодо "безкомпромісності", то перший компроміс вже є - з власною совістю. До того ж унсовців навіть неприйняття унсовців до блоку пройшло підло та підступно. Нормальні люди спочатку хоча б запрошують на розмову, де кажуть: "Хлопці, ми не можемо вас взяти до блоку з таких і таких причин..." А ФНП зробили все тишком-нишком.

        Те що УНСО в блоці ФНП не потрібен - я й сам згоден, ти знаєш моя думку з цього приводу. А те що відмова фофрмлена у такій формі - так це такий стиль в Тимошенко, ти певно знаєш: вона всіх навколо себе вважає за ґвинтики.

        >> Я згоден, що Тимошенко робить непорядно, не допомагаючи вийти УНСовцям з буцигарні. Але те, що збираєтьтся робити УНСО (а ти збаираєшся їм в цьому допомогти) - на руку лише владі. Подумай.

        > Подумав. Довго думав і зараз ще думаю. Якщо вони вже зараз кидають одноокопників, то що робитимуть, як прийдуть до влади? Тоді вже не буде таких важелів впливу на них.

        Кидають, як ти вже певно пересвідчився, всі. Маєш лише вибір - хто з більшою користю це зробить.
        Бачиш, на мою думку навіть "заяву трьох" Ющенку можна було б вибачити, якби він дійсно щось з того мав, як вважють ющенкофіли. Але ж ми знаємо, що це не так.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.28 | Михайло Свистович

          Це вже не свої, якщо вони не одумаються.

          Ростислав писав(ла):
          > Михайло Свистович писав(ла):
          > > Ростислав писав(ла):
          > > > Лише поясни мені чим завинила саме Батьківщина і ФНП? А Рух, ПРП, врешті решт "За правду!" і цей..."Опір"?
          > >
          > > А Рух і ПРП не здали своїх, бо вони не були з унсовцями по один бік барикад. Чи
          >
          > А "Батьківщина" хіба була?
          >
          Була. І в Комітет "За Україну без Кучми!" "Батьківщина" входить, хоч і завжди представлена там другорядними особами, і в ФНП були як лідери "Батьківщини", так і УНА-УНСО, і намети "Батьківщини" стояли на Хрещатику, і люди були, хоч і мало, якщо взяти її чисельність. І надписи були на наметах: "Власність депутата Турчинова" тощо.

          > >ти хочеш сказати, що вони опозиція? Врешті решт в рухів та ПРП є формальні підстави не допомагати унсовцям, бо і рухівці і ріпківці не поділяють всіх наших поглядів та дій під час акції "Україна без Кучми!"
          >
          > Дивно. Бачив фотку, на котрій Стецьків з Чорноволм поруч з УНСОвцями. Та й "марш Правди" охороняли саме УНСО. Зрозумій, я не хочу "перевести стрілки", але трохи дивує направленість "удару"...
          >
          Будь-хто може бути поряд з унсовцями, але це не значить, що вони разом. Якщо студенти "Заправдисти", яких заарештували 9 березня, фотографувалися 9 квітня під час "Походу Правди" з полковником Савченком, то це не означає, що вони разом. І "Похід Правди" охороняли не унсовці, а студенти. Унсовці лише брали в ньому участь (можливо й в охороні, але, здається, що ні). Стецьків з Чорноволом взагалі на Президії Комітету "За Правду!" виступали проти того, щоб унсовці брали в ньому участь, бо боялися, що знову станеться бійка. Ми з Чемерисом запевняли його, що з боку унсовців все буде нормально. Зійшлись на тому, що вони (як і членеи інших партій) не підійматимуть своїх прапорів і не охоронятимуть колону. Охорона була підготовлена зі студентів заздалегідь і майже поіменно. Якщо туди втерся якийсь унсовець з нашивкою, це не міняє суті справи.

          А в направленості удару немає нічого дивного. Унсовців кинув ФНП, а не хто-небудь інший (а Юлія Тимошенко є лідером ФНП). Стецьків з Чорноволом завжди відмежовувались від унсовців, навіть випустили інструкцію для членів Комітету "За Правду!", в якій було написано, що будь-які чутки, що Комітет "за Правду!" є структурою СПУ чи УНСО, вважати провокаціями. Ми ще зчинили скандал з цього приводу, вимагаючи дописати туди ще й ПРП, НРУ та решту партій (а краще - викинути інструкцію, що й було зроблено).

          До того ж Стецьків з Чорноволом не відіграють в блоці Ющенка, який ще не сформований (і невідомо які партії в ньому будуть), головної ролі, тому не могли б там лобіювати інтереси унсовців, навіть, якби хотіли.

          > > А "За Правду!" взагалі не збираються йти на вибори як суб"єкт процесу. Те, що вони
          >
          > Наївний ти, Михайло - читай останнє ДТ...
          >
          Дай, будь ласка, лінк або хоча б назву і номер газети, бо я з першого разу не знайшов. Якщо це так - я зіпсую їм кампанію. В Положенні про Комітет записано, що він не може бути суб"єктом виборчого процесу.

          >До речі, а ФНП обіцяла УНСО спільний блок? Здається ні. То про який "кидок з блоком" йдеться?

          Унсовці є такими ж членами ФНП як і представники інших партій. Керівник УНА Андрій Шкіль входить до Ради Форуму. Коли створювався правий блок ФНП, Юля домовлялась, наприклад, з Морозом, Стецьківим, Чорноволом про це, а от унсовців проігнорувала.

          >плюнувши на тебе, здобував би депутатський мандат, як би ти повівся?

          Та я знаю, що воно так і буде. Ну то й що? Ми ж займаємось тим чим займаємось не заради мандату - чи не так, Михайло?

          Хто заради, а хто не заради. Як не свого - то чужого. Я займаюсь тим, щоб непорядні люди не ототожнювались зі словом "опозиція". Якщо вони вже колись стали на шлях порядності, то хай не збочують з нього, а йдуть далі.

          >Те що УНСО в блоці ФНП не потрібен - я й сам згоден, ти знаєш моя думку з цього приводу. А те що відмова фофрмлена у такій формі - так це такий стиль в Тимошенко, ти певно знаєш: вона всіх навколо себе вважає за ґвинтики.

          Буває, що ґвинтик досить відчутно встромляється в одне місце. І хоч не вбиває, але сильно заважає жити. Я стану таким ґвинтиком, якщо між ФНП та УНА-УНСО (і не лише з тими, що на волі, а й з тими, що в тюрмі) не будуть залагоджені справи "полюбовно".

          >Кидають, як ти вже певно пересвідчився, всі. Маєш лише вибір - хто з більшою користю це зробить.
          Бачиш, на мою думку навіть "заяву трьох" Ющенку можна було б вибачити, якби він дійсно щось з того мав, як вважють ющенкофіли. Але ж ми знаємо, що це не так.


          До чого тут Ющенко? Він ніколи не був з нами в опозиційному до Кучми таборі, тому він зрадив лише мої ілюзії та сподівання щодо нього, але не мене.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.28 | Ростислав

            Щодо "За правди!"

            На жаль немаю часу відповісти повністю. Наразі тримай лінк на статтю:
            http://www.zn.kiev.ua/statya.php?id=31742
            "...Хто ж піде на вибори під девізом «За правду» ще не зовсім ясно. Існує декілька варіантів їх подальшої діяльності. Члени оргкомітету наразі відмовчуються і наголошують, що діяльність у виборах комітету буде вирішуватися на другому з’їзді, який має відбутися орієнтовно у вересні. Цілком можливо, що «заправдівці» підтримуватимуть блок, який очолить Віктор Ющенко. Але не виключено, що вони виступатимуть за ПРП, якщо ця партія раптом опиниться поза об’єднанням «Наша Україна». А на з’їзді можуть прийняти рішення про те, що комітет «За правду» братиме участь у виборах як окрема політична партія..."
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | Михайло Свистович

              Це все роздуми "Дзеркала тижня".

              І не більше. Навіть, якщо хтось із заправдистів і хоче йти на вибори під брендом "За Правду!", це ще не означає, що так буде.

              Про свою думку і можливі дії щодо цього я вже писав.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | Shooter

                Оффтопік. Знову з ДТ.

                Передвиборча кампанія статртує!!

                http://www.zn.kiev.ua/statya.php?id=31740

                І як прочитаєш - серце помідоровим соком обливається: такі вже Кононов, Курикін & Co святі та божі...Прямо не зелені, а білі і пухнасті...
      • 2001.07.28 | sych

        Re: На хєра нам така "безкомпромісна" опозиція, яка заради кількох депутатських мандатів здає своїх?

        A z inshogo boku, naihaty na FNP - ce sho, vajlyvishe nij zvalyty Kuchmu i systemu?

        Zgoden z Безсторонній - zaprosit' Yul'y, pogovolit', domovtes'a. A to vje pochalos'a:
        na forumi vje gvalt, "стаття в УМ з"явилася випадково"...

        Moje krashche vse j vstanovyty prioritety borot'by? Spochatku - Kuchma, a potim systema,
        a potim, yaksho "вже не буде таких важелів впливу на них" - i na Yul'u budemo naizjaty.
        VSE POVYNNO ITY PO CHERZI.

        Os' Vam ta cherga:

        1. Kuchma
        2. Yogo "tovaryshchi"-systemnyky(Poteben'ko, Radchenko, Azarov, gubernatory i t.d.)
        2. "Patsany" z "Trudovoi Ukrainy", KPU ta inshyh "partiy".

        A to c'a sytuaciya meni nagadue "i sam ne gam, ta i drugomu ne dam"...
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.28 | Михайло Свистович

          А стаття в "УМ" все ж з"явилась випадково.

          Ну не для мене ж унсовці імітували пошуки Тані Чорновіл. Вони навіть не знали моєї думки щодо цього всього. Я випадково побачив, що вони, отримавши від Андрія Шкіля вказівку не друкувати статтю, шукали рукопис.

          sych писав(ла):
          > Zgoden z Безсторонній - zaprosit' Yul'y, pogovolit', domovtes'a. A to vje pochalos'a:
          > na forumi vje gvalt, "стаття в УМ з"явилася випадково"...
          >
          > Moje krashche vse j vstanovyty prioritety borot'by? Spochatku - Kuchma, a potim systema,
          > a potim, yaksho "вже не буде таких важелів впливу на них" - i na Yul'u budemo naizjaty.
          > VSE POVYNNO ITY PO CHERZI.
          >
          > Os' Vam ta cherga:
          >
          > 1. Kuchma
          > 2. Yogo "tovaryshchi"-systemnyky(Poteben'ko, Radchenko, Azarov, gubernatory i t.d.)
          > 2. "Patsany" z "Trudovoi Ukrainy", KPU ta inshyh "partiy".
          >
          > A to c'a sytuaciya meni nagadue "i sam ne gam, ta i drugomu ne dam"...

          Це все - до Юлі Тимошенко. Як писав Мартинюк, скільки ми можемо стояти раком, працюючи на городі, навіть, коли з нас скидають штани.

          Цю нашу політкоректність весь час використовували непорядні та нахабні політикани. ДОСИТЬ!

          P.S.
          Якби ми з дружиною свого часу не проявили нахабства, зараз би вже УРП, можливо, була б десь у "Злагоді", а не в УБК чи ФНП. І керував би нею не Л. Лук"яненко, а Б. Ярошинський з "Єдності - 2000", яка годується з рук Індустріального союзу Донбасу.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.28 | Augusto

            Політкоректна дефініція.

            Навіть якщо я не поділяю поглядів УНСО (як взагалі голодранці можуть бути "праві", я взагалі не добираю), але УНСО ні в чому, більшому ніж войовничі вигуки не була помічена на теренах України, тому якщо бути об'єктивним, то розмови всіх антіунсовців йдуть про "мислезлочин", а це вже трохи далі здорового глузду, це до Орвела. Якщо верещати як наляканий ховрашек: "УНСО, спасіть мене від бандитів!" є політичнокоректним, то допомога тим, хто прибігав рятувати шкуру, теж є коректним , тим більше тут можна вести розмову про "вербальну угоду", (бо людська культура передбачає елементи вдячності (якщо ми розмовляємо про людей)), внаслідок якої УНСО може очекивати на допомогу тих, хто звертався по допомогу УНСО в минулому (і її отримав). Мені здається, що ми б мали допомогти УНСО знайти свій шлях, щоб врятувати їх від впливу ультраідей та запобігнути стигматизації членів УНСО.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | Михайло Свистович

              Готовий підписатись під кожним Вашим словом (-)

    • 2001.07.28 | Безсторонній

      Запросіть Ю. Тимошенко для участі у цьому діалозі.

      Якшо ви робите kinda public pre-release ваших внутрішніх стосунків, то запросіть її до розмови. Audiatur et altera pars, як кажуть.

      "Зараз і тут" ваша позиція виглядає справедливою, а Юля - свинею.

      З іншого боку впадає в око що її чоловік теж у тюрмі, і вийти бодай з її допомогою, звідти не може.

      Отже запросіть, прийде чи не прийде - це ЇЇ справа, а запросити - ВАША.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.28 | Михайло Свистович

        Можливо, запросимо.

        Безсторонній писав(ла):
        > Якшо ви робите kinda public pre-release ваших внутрішніх стосунків, то запросіть її до розмови. Audiatur et altera pars, як кажуть.
        >
        Але я не хочу виносити це на публіку більше, ніж це обговорення. Все ж сподіваюсь, що питання буде залагоджене шляхом переговорів. Ну, буває ж таке, що закрутилась в людини голова від власної слави та значущості, особливо, якщо під боком щоденно десятки підлабузників кричать про це в обидва вуха.

        > З іншого боку впадає в око що її чоловік теж у тюрмі, і вийти бодай з її допомогою, звідти не може.
        >
        Тим більше, вона має розуміти, що тюрма - це не санаторій. Я ж не кажу, що вона має їх витягнути. Вона має все для цього зробити. Її чоловік має хорошого адвоката. І не одного. А в хлопців по одному на кількох. І не завжди найкращі.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.28 | trick

          Re: Можливо, запросимо.

          Probachte, Myxajlo, ale chy e mozhlyvist perenesty superechky takogo rodu pislya vyboriv? Bo my vmijemo pochaty "sratys'"(probachte) za bulavu jakoi she nema. Meni zdetsya sho takyj napryam skandalu prosto bude pochatkom rozkolu i chvar u opozycii, jaki plavno perejdut na blok NU (J). Chogo i treba bude Q&Co. A ta publika vzhe zh rozstarajetsya.
          Tobto chy mozhna dotrymuvatys pryncypu - "Rozborky - pislya, a ne "zamist""?
          Zvychajno, pry cyomu sam fakt (i naslidky) takogo dijsno svynstva [jakso to vse tak] zalyshaetsya.
          Do rechi, e garantija sho ludy jaki peredavaly "proxannya pro nebazhanist Unso v vyborch. spysku Fnp" ne peresliduvaly pry cyomu, skazhimo tak, interesy jaki vidminni vid interesiv opozycii?
          IMHO.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.28 | Михайло Свистович

            Після виборів буде пізно.

            trick писав(ла):
            > Probachte, Myxajlo, ale chy e mozhlyvist perenesty superechky takogo rodu pislya vyboriv? Bo my vmijemo pochaty "sratys'"(probachte) za bulavu jakoi she nema. Meni zdetsya sho takyj napryam skandalu prosto bude pochatkom rozkolu i chvar u opozycii, jaki plavno perejdut na blok NU (J). Chogo i treba bude Q&Co. A ta publika vzhe zh rozstarajetsya.

            Після виборів леді Ю просто пошле всіх подалі. І унсовці сидітимуть. До того ж і до виборів ще далеко, то що, приректи їх на ще кілька місяців в"язниці? До того ж це від мене не залежить. Унсовці вже самі вирішили, що в разі кидка, вони піаритимуть на виборах проти ФНП. І я на них вплинути не зможу і не маю навіть морального права.

            > Do rechi, e garantija sho ludy jaki peredavaly "proxannya pro nebazhanist Unso v vyborch. spysku Fnp" ne peresliduvaly pry cyomu, skazhimo tak, interesy jaki vidminni vid interesiv opozycii?

            Можливо, але ймовірність дуже маленька. Єдине, що вони могли переконати Ю. Тимошенко в тому, що унсовців треба кинути. Але ж вона розумна жінка. І тому, якби не хотіла, ніхто б її в цьому не переконав. Я вже мовчу про те, що вона ЧУДОВО ЗНАЄ про відсутність в унсовців адвокатів, умови їхнього сидіння та інші речі, бо унсовці випрошують ті копійки, що вона їм дає, безпосередньо в неї. Сам бачив.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | trick

              Re: Після виборів буде пізно.

              OK, ale zh v pryncypi borotba ide ne za te shob zaminyty odnu persony na inshu (Q. na Ju abo she kogo), a za te shob vid svynstva/nedolugozti/poganosti odnijei persony pry vladi (buvaje take - on podyvitsya na Busha Jr.) ne zalezhav stan sprav u suspilstvi.
              Meni vse zh taky zdaetsya _DUZHE_ slushnym propozycija prytyagty [a lipshe - "prysadyty"] Yuly _OSOBYSTO_ na Majdan i zadaty ij pary "laskovyx". Jaksho vona zaxoche zbrexaty/"lapshu vishaty" to zvisno, nixto ij v cyomu ne zavadyt.
              Ale zh i na Majdani ne prydurky (jak minimum - nixto v cyomu ne pryznaetsya :) ).
              Tobto treba v pershu chergu namagatys _prygasyty_ cej skandal. Bu bude kaka. IMHO.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.28 | Михайло Свистович

                Скандалу ще немає.

                trick писав(ла):
                > Meni vse zh taky zdaetsya _DUZHE_ slushnym propozycija prytyagty [a lipshe - "prysadyty"] Yuly _OSOBYSTO_ na Majdan i zadaty ij pary "laskovyx".

                Я спробую, але це підживить скандал.

                > Tobto treba v pershu chergu namagatys _prygasyty_ cej skandal. Bu bude kaka. IMHO.

                Я це і хочу в міру своїх сил зробити.
      • 2001.09.10 | Марта

        Re: Запросіть Ю. Тимошенко для участі у цьому діалозі.


        > З іншого боку впадає в око що її чоловік теж у тюрмі, і вийти бодай з її допомогою, звідти не може.
        Думаю, що у Безстороннього вже якось повинні зникнути сумніви, може чи не може п. Юля витягнути з тюрми, якщо їй це потрібно. Деталі: офіційно п.Тимошенка суд випустив із тюрми нібито на поруки 24 депутатів, у п.Шкіля таких порук - 28, а також взірцеві характеристики, документальні свідчення доброчинної діяльності та інші подібні дурниці - і жодного ехвекту. Все, я сподіваюсь, зрозуміло.
  • 2001.07.28 | AST

    Ей, опозиція! Просте запитання.

    А хто тепер з вас може дати гарантію що ВИ ВСІ не "кинете" тих, хто вам повірив в грудні- березні, тим, хто повірив вашим гаслам, тим, хто повірив Морозу на рахунок Гонгадзе?
    Відповідайте!
    Виступ "опозиції" проти Кучми на основі "цифрових записів" - це повна і остаточна ПРОФАНАЦІЯ демократичного руху в Україні. 50 чоловік присутніх на мітингу, присвяченному початку "судьбоносного референдуму про відставку Кучми" - це знущання над здоровим глуздом. Подивіться, нарешті, правді в очі!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.28 | trick

      Re: Ей, опозиція! Просте запитання.

      Sudyachy z Vashyx zakydiv, Vy:
      a) Vvazhaete sho Gongadze abo des vtik, abo "samozakopavsya" u Tarashi.
      b) Zapysy "sxvalsyfikovano".
      c) Sudyte pro pidtrymku opozycii tilky po zovnishnim efektam (kilkist "prysutnix" - pryamo jak na "partsobranijax")

      A chym vasha opinija vidriznyaetsya vid "Oficijno sxvalenoi" opinii AP, Q&Co, Dolbanova i vsilyakyx Po*ebenkiv? Vyxodyachy z cyogo ja ne dumaju sho vy "poviryly u grudni-berezni".
      IMHO
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.28 | AST

        Re: Ей, опозиція! Просте запитання.

        trick писав(ла):
        > Sudyachy z Vashyx zakydiv, Vy:
        > a) Vvazhaete sho Gongadze abo des vtik, abo "samozakopavsya" u Tarashi.

        Ні, йому живцем відгризли голову особисто Кучма з Кравченко. Потім недбало закопали.

        > b) Zapysy "sxvalsyfikovano".

        А ви особисто слухали записи Мельниченка?

        > c) Sudyte pro pidtrymku opozycii tilky po zovnishnim efektam (kilkist "prysutnix" - pryamo jak na "partsobranijax")

        Так, згоден, більшість українців абсолютно свідомо показує в кишені дулю владі. Але це аж ніяк не досягнення опозиції, не вводьте себе в оману.
        Задача опозиції як раз і була в тому, щоб перетворити пасивний протест в активний спротив валді. Цього не сталось.

        >
        > A chym vasha opinija vidriznyaetsya vid "Oficijno sxvalenoi" opinii AP, Q&Co, Dolbanova i vsilyakyx Po*ebenkiv? Vyxodyachy z cyogo ja ne dumaju sho vy "poviryly u grudni-berezni".
        > IMHO

        На жаль, це правда - був дурний і на деякий час повірив.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.28 | trick

          Re: Ей, опозиція! Просте запитання.

          AST писав(ла):
          > Ні, йому живцем відгризли голову особисто Кучма з Кравченко. Потім недбало закопали.

          Do rechi, tezh versija.

          > А ви особисто слухали записи Мельниченка?

          A sho, "nizzya"?

          > Задача опозиції як раз і була в тому, щоб перетворити пасивний протест в активний спротив валді. Цього не сталось.
          >
          9.03.2001.

          She raz pytannya:
          Chym vasha opinija vidriznyaetsya vid "Oficijno sxvalenoi" opinii AP, Q&Co, Dolbanova i vsilyakyx Po*ebenkiv?

          > На жаль, це правда - був дурний і на деякий час повірив.

          "Z viroju - do cerkvy." (c) 2001. Pani. Majdan.Org.Ua.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.28 | AST

            Re: Ей, опозиція! Просте запитання.


            > > А ви особисто слухали записи Мельниченка?
            >
            > A sho, "nizzya"?

            Можна, але я не маю жодних сумнівів, що ви, особисто, записів Мельниченка не слухали взагалі.
            Хіба не так?
            Який сенс тоді сперечатись з вами про їх автентичність?


            > > Задача опозиції як раз і була в тому, щоб перетворити пасивний протест в активний спротив владі. Цього не сталось.
            > >
            > 9.03.2001.

            Ну і що? Злочинна влада дала пізди купці демонтрантів, які охуїли і полізли на Адміністрацію. Якби демонстрантів було 100 тисяч - наслідки були б іншими.
            Чому прийшло лише пару тисяч, переважно активісти партій та УНСО, а не більше - це питання до опозиції, а не до режиму.
            Мабуть тому, що імідж опозиції виявився занадто непривабливим для більшості людей.

            >
            > She raz pytannya:
            > Chym vasha opinija vidriznyaetsya vid "Oficijno sxvalenoi" opinii AP, Q&Co, Dolbanova i vsilyakyx Po*ebenkiv?
            >

            Для вас мабуть секрет, молодий чоловіче, але в Україні окрім Потебенька, Кучми, Долбанова, вічно-красножопого лузера Мороза, бомжувато-патріотичних унсовців, вічно-жебракуючих самих по собі майданівців, та вічно-жебракуючих в Юлі решти опозиціонерів, для вас мабуть секрет, що окрім усієї цієї публіки яка просто дістала постійною брехнею, є інші точки зору.
            Просто найменша спроба дискусії тут на Майдані, як я подивився, навмисно і буро гальмується "авторитетом" Мартинюком під соусом пошуків "агентів Банкової" і так далі, і таке інше.
            Спробуйте відкрити очі і ви побачити що між позиціями Потебенька і Мороза їснує іще безліч інших варіантів походження вбивства Гонгадзе і касетного скандалу. І якщо людина їх висуває, то це зовсім не означає що вона має причетність до влади.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | trick

              Re: Ей, опозиція! Просте запитання.

              AST писав(ла):
              > Можна, але я не маю жодних сумнівів, що ви, особисто, записів Мельниченка не слухали взагалі.

              Varto sumnivatys zavzhdy :))

              > Хіба не так?

              Nu, jak minimum vono vysyt v Ineti vzhe z pivroku.
              Tobto navit teoretychno je jmovirnist sho chuv :)))
              > Який сенс тоді сперечатись з вами про їх автентичність?

              A sho, pan je expert z system obrobky sygnaliv?
              I vzhe proviv expertyzu? Nu todi da...
              Podilitsya vysnovkamy , pls.

              > Ну і що? Злочинна влада дала пізди купці демонтрантів, які охуїли і полізли на Адміністрацію. Якби демонстрантів було 100 тисяч - наслідки були б іншими.

              A jakby 99? abo 98 tysach? Abo 50? De riznycya?
              Banalnist, ale skilky ludej bulo na Krasnij Ploshi u Moskvi u 1968? (protest proty vvodu vijsk u ChexoSlovachchynu)?

              > Мабуть тому, що імідж опозиції виявився занадто непривабливим для більшості людей.

              A chomu vy tak dumaete?

              >Для вас мабуть секрет, молодий чоловіче,

              Dyakuju :). Davno ne chuv :)

              <.....>
              >Спробуйте відкрити очі і ви побачити що між позиціями Потебенька і Мороза їснує іще безліч інших варіантів походження вбивства Гонгадзе і касетного скандалу. І якщо людина їх висуває, то це зовсім не означає що вона має причетність до влади.

              Tak, vy absolutno pravi. 2*2=5 takozh maje pravo na isnuvannya (jak versija). tak samo jak i 2*2=3.
              i bezlich podibnyx do nyx. Pry cyomu dejaki budut dosyt blyzki do istyny.

              IMHO
        • 2001.07.28 | Сергій Кабуд

          Та, АСТ, а шо ви пропонуєте?????(–)

          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.28 | AST

            Re: Та, АСТ, а шо ви пропонуєте?????(–)

            Я вже колись відповідав вам - десь з місяць тому.
            Перше, що повинна зробити "опозиція" - це припинити брехати.

            Проте, вони цього не зроблять. Занадто вже спокусливо для деяких пролізти на плівках Мельниченко до Верховної Ради.
            А те, що таким чином втрачається потенційна довіра в нелюмпенізованого електората - це їх вже не обходить.
            Тим, хто бреше - посміюючись при цьому між своїми що, мол канешно з цим Колею і його плівками справа дуже темна - а потім на мітингах надриває глотку "Кучма вбив Гонгадзе" - тим віри немає.
            І коли на Майдані запитують - чому до опозиції не приєдналась еліта нації: інтелигенція, письменникі, журналісти - це наслідок саме тієї брехні.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.07.28 | Предсказамус

              Приглашение к конструктивному диалогу

              > Тим, хто бреше - посміюючись при цьому між своїми що, мол канешно з цим Колею і його плівками справа дуже темна - а потім на мітингах надриває глотку "Кучма вбив Гонгадзе" - тим віри немає.

              Есть предложение помочь оппозиции обрести веру нелюменизированного электората. Какую именно правду мы должны от них услышать, что поверить? (спрашиваю, как нелюмпенизированный электорат). Даже не столько об убийстве Гонгадзе (но и об этом тоже). Что Вы лично хотели бы от них услышать?
            • 2001.07.29 | Сергій Кабуд

              Я повністю згоден з цією тезою що не треба брехати.

              Знаюте чому брехали? Бо підсвідомо розраховували, що гроші типу юліних та морозівський авторитет, а можливо і гроші, можуть виявитися сильнішими за негатив від брехні..і дійсно, якщо б Юлія не була така тупа, як нажаль більшість совкових тьолок, да простять мене шановні пані, що тут присутні, бо не про їх ведеться, –
              так от була б Юлія розумною і профінансувала б збройне повстання–
              "ми" б вже давно(десь з лютого) "вішали б комісарів" по всій Україні. І навіть вже б закінчили, бо треба повісити було б десь декілька сотен, а інших на стадіон Дінамо, нехай пишуть пояснювальні з деталями про то як знущалися і катували.

              Але совкова тупа гнила злодійкуватість все ж сильнішою виявилася в нашіх грошовитих нових українських, які самі гідні мого шмайстера.

              На позиціях відсутності широкого фінансування треба діяти трохи інакше.

              Але ж про Мельніченка я з вами не згоден.
              Кучма і начальство що до смерті Георгія повелися так, що більше немає кого підозрювати.
              Так шо маю заявити–
              кучма і його люди а може ще й кацапи з путінського кгб а також різні ологархи –
              всі вони співучасники вбивства і мають бути покарані.
              Краще за все повісити. Без суда.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.07.29 | ВАСЯ ПУПКІН

                Сергію, маю до вас одне зауваження ...

                Сергій Кабуд писав(ла):
                > Але совкова тупа гнила злодійкуватість все ж сильнішою виявилася в нашіх грошовитих нових українських, які самі гідні мого шмайстера.
                Слово "шмайсер", мені здається, пишеться без літери "т"....
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.07.29 | Нестор Мазепа

                  Та нi, шмайстер -- то така страшна зброя

                  До язика крiпиться.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.07.30 | Сергій Кабуд

                    pправильно. це і мається на увазі. вбиває шмайстер миттю всіх(–)

            • 2001.07.30 | Мартинюк

              Опозиція повинна навчитися говорити правду як це роблять Долганов і Кучма.

              Ну AST, ти просто "НеоЗаправдист" якийсь.
    • 2001.07.28 | Михайло Свистович

      Ей, позиція!

      AST писав(ла):
      > А хто тепер з вас може дати гарантію що ВИ ВСІ не "кинете" тих, хто вам повірив в грудні- березні, тим, хто повірив вашим гаслам, тим, хто повірив Морозу на рахунок Гонгадзе?

      Гарантію можуть дати всі, але не всі її виконають. Підкажіть спосіб: принести привселюдну присягу, розписатись кров"ю? Так я знаю друзів Гії Гонгадзе, які різали собі руки і братались з ним кров"ю, а зараз тихенько сидять по кутках.

      > Виступ "опозиції" проти Кучми на основі "цифрових записів" - це повна і остаточна ПРОФАНАЦІЯ демократичного руху в Україні. 50 чоловік присутніх на мітингу, присвяченному початку "судьбоносного референдуму про відставку Кучми" - це знущання над здоровим глуздом. Подивіться, нарешті, правді в очі!

      Ви б, звичайно, хотіли, щоб ми ніяк не відреагували на появу цифрових записів, але не дочекаєтесь.

      А про референдум я згоден. І про це вже писав. Але то знову ж таки ініціатива Ю. Тимошенко. Референдуму немає, але стараннями його ініціаторів всі знають, що "Стецьків і Чорновіл є агентами Банкової", бо вони від початку попереджали про неможливість його проведення. І найцікавіше, що, якщо референдум провалиться (а так воно, напевно, і буде), ніхто цього не згадає, але Стецьків з Чорноволом тавро "зрадників" з себе вже не змиють.

      Це, кажучи словами Предсказамуса, "ірраціональна політологія".
    • 2001.07.28 | Shooter

      Re: Ей, AST! Просте запитання.


      Ви тут, на Майдані, весь час шумите, всіх хуями обкладаєте - від УНСО починаючи і Морозом закінчуючи...

      Цікаво би було почути, що і як Ви хочете досягти.

      А якщо вже так в одному місці сильно свербить, і існує бажання "внести свою лєпту", проте всі до однієї сили, згідно Вас, - сцикуни і імпотенти, то створюйте свою - най, най...

      Я Вам навіть кілька ідей для назви можу підкинути - УРА чи, скажімо, "Жовто-сині бригади".
      І вперьод - починайте діяти. Глянь - і бандюки в монастирі подадуться, а своє майно бідним віддадуть...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.28 | AST

        Shooter діло каже, між іншим.

        Правильно.
        Все, досить правити теревені.
        Пішов діяти.

        Всім до побачення. Дякую за дискусію, персональні побажання всього найкращого Мартинюку.
  • 2001.07.30 | Чучхе

    А що це за стаття в "Україні молодій"? Я щось пропустив, про що йдеться? (-)

    -------------
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.30 | Михайло Свистович

      Re: А що це за стаття в "Україні молодій"? Я щось пропустив, про що йдеться? (-)

      Вона є на Нашому Майдані, якщо погортати трохи назад. Зветься "УНСО - до суду? УНА - до страти?"
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.31 | Чучхе

        Якщо бути справедливими, то тре визнати, що й УНА не безгрішна.

        Те, що події 9 березня повністю на совісті влади - в цьому я не сумніваюсь. Їх можна було б уникнути, давши, наприклад, мітингуючим можливість спокійно процти до АП (небо від того не впало б на землю). Однак самовпевненість міліцейського начальства призвела до трагічних наслідків.

        Однак чому з УНА ніхто не хоче мати справу. Та шановні - імідж же не той! УНА свідомо пишалася своєю маргінальністю і нікому не потрібністю. Чи на УНСОвські кандидати на теледебатах замість того, щоб сказати щось путнє, крутили з магнітофонів "Кому в УНСО, кому в мєнти"? Чи не вони бігали з "провідником" Корчинським по Абхазіям, вивчали праці Славка Артеменка про ножі Дикого заходу та метальне каміння. А на сторінці цієї організації й досі мабуть лежить дуркувата праця "В поході з УНСО", в якій ліпиться образ члена партії, як порокуреного найманця "з тарганами" в голові.
        Звичайно, я розумію, що УНА зробила кілька кроків до перетворення на "нормальну" політичну організацію. І те, що йшли на Київ, це дуже добре. Але тре було трохи раніше подумати про те, як до них ставляться пересічні люди. Багатьох може саме ця аббревіатура - УНСО - відлякнула.

        З тієї ж причини ніхто з ФНС не хоче сильно афішуватися з УНСОвцями, бо одразу ж ідеологічна машина витягне на гору і метальні ножі, і антисемітизм і листівки "запрошуються фізично здорові чоловіки без зайвих психологічних комплексів для захисту українських інтересів на Кавказі". Кому це потрібно.

        Вихід УНА з ФНС - повна дурниця. Від цього добре нікому не буде.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.07.31 | Мартинюк

          Законодавством не передбачається увязнення за знайомство з Корчинським і читання писаннь Артеменка.

          Тим більше що обох вже давно нема в УНСО.

          А ось припускають що деякі кандидати від "правильної" опозиції у зеленій юності займалися онанізмом. То як же тепер їх у депутати висувати - адже з ними виборці боятимуться ручкатися ?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.07.31 | Предсказамус

            Порядочность и целесообразность

            У всех аргументов против помощи УНСО есть общая черта: отдается предпочтение целесообразности перед порядочностью. Это очень политично, но мерзковато.
            P.S. Была оказана нужная помощь, пусть тайно, негласно, можно было бы если не простить, то понять...
          • 2001.07.31 | Чучхе

            А по суті?

            Мартинюк писав(ла):
            > Тим більше що обох вже давно нема в УНСО.

            Тільки широкому електоральному загалу це невідомо.

            По суті ж я не чекав на своє писання ніякої відповіді, лише попробував пояснити, чому на мій погляд деякі лідери ФНП не в захваті від дружби з УНСО. Я не робив жодної власної оцінки. І не розумію, чому претензії за це маю приймати я, а не , наприклад, Корчинський.

            Попробую ще більше розширити свою думку: чи є щось спільне в промовах, припустімо, Тимошенко і Шкіля? Перша говорить про бюджетний кодекс і приватизацію обленерго та майбутне гірничої промисловости. Шкіль говорить про відродження коліївщини. В їх інтересах і баченні дійсности дуже мало спільного, тому вимагати від них гарячих обійм - безглуздо. Інша річ, що обоє працюють на одну ціль - скидання Кучми, Тимошенко залучаючи до цього своїх бізнесменів, а Шкіль - молодь, так само, як Мороз залучає до цієї опозиції лівих. Всі роблять одну справу, і виходити УНСО з ФНП - це дурниця і, вибачте, за москалізм "позьорство".

            Оце ЄДИНЕ, що я хотів сказати.

            Пардон.
        • 2001.07.31 | Кормілєц ™

          Який же ти Чучхе і яке твоє проміння...

          ...якщо ти є (за перепрошенням) сцикун?
          І боїшся своїх думок.
        • 2001.08.05 | ВАСЯ ПУПКІН

          Ви вважаєте, що україна не має своїх інтересів на Кавказі ? (-)

          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.06 | Чучхе

            Чому ж, є. Це, наприклад, захист етнічних українців, що стали заручниками чужих війн

            Те ж УНСО, воюючи за Грузію, спровокувало масове вигнання українців з Абхазії. Це - для прикладу.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.06 | Михайло Свистович

              Re: Чому ж, є. Це, наприклад, захист етнічних українців, що стали заручниками чужих війн

              Чучхе писав(ла):
              > Те ж УНСО, воюючи за Грузію, спровокувало масове вигнання українців з Абхазії

              І зробило більше, ніж всі українські дипломати разом взяті. Грузини й досі надзвичайно поважають українців за те, що жменька унсовців там воювала. І в підсумку ми маємо одного з найкращих союзників на Кавказі.

              Абхазьких українців, звичайно, шкода, але, по-перше, навряд чи переважна більшість з них усвідомлювали себе українцями, а, по-друге, якби не УНСО, можливо, українців виганяли б з Грузії.

              Мені Гія Гонгадзе розповідав, що був у Грузії такий період, коли там розвинулась фобія до всього негрузинського. І навіть на нього криво дивились, бо він "полукровка", світловолосий та блакитноокий, хоча Гія зробив для незалежності Грузії стільки, що мало хто з чистокровних грузинів до нього дорівняється. Він був затятим грузинським націоналістом. Пам"ятаю, коли він мав приїхати до Києва, і ми мали пиячити, Петро Шеревера (комендант червоного корпусу університету Шевченка під час студентського голодування 1990 року, а нині - мій кум) із задоволенням всім анонсував: "А сьогодні ми побачимо змагання, хто більший націоналіст - Гонгадзе - грузинський чи Свистович - український).
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.06 | Чучхе

                Не згоден і ще раз не згоден


                > Абхазьких українців, звичайно, шкода, але, по-перше, навряд чи переважна більшість з них усвідомлювали себе українцями, а, по-друге, якби не УНСО, можливо, українців виганяли б з Грузії.

                Ну це ж не аргумент. Навіть якби одного вигнали, все рівно операцію можна було б важати провальною. Тим більше, що є чудовий зразок на території Грузії - та сама Пд.Осетія, в конфдікт довкола якої УНСО не втручалося, завдяки чому, завдяки чому всі місцеві як осетини, так і грузини чомусь вважають, що Україна підтримує саме їх. Українська громада в Цхінвалі їснує, і навіть підтримує якісь контакти з КУНом. Абхази створення такої громади не допустять тепер нізащо (та й з кого її тепер створювати). А таких геополітичних союзників, як Грузія можна набрати по світу скільки завгодно. Наприклад, Македонію, Боснію, та Румунію. Фактично, той же ГУУАМ, де ГУАМ розраховує паразитувати з У. Взагалі, набирання таких союзників, це збиткова російська тактика скуповування бідних держав, типу Киргизії чи Вірменії. Якщо вони хочуть в те бавитися (така дружба коштує грошей), нехай. А нащо нам така економічна потуга, як Грузія?


                >
                > Мені Гія Гонгадзе розповідав, що був у Грузії такий період, коли там розвинулась фобія до всього негрузинського. І навіть на нього криво дивились, бо він "полукровка", світловолосий та блакитноокий, хоча Гія зробив для незалежності Грузії стільки, що мало хто з чистокровних грузинів до нього дорівняється. Він був затятим грузинським націоналістом. Пам"ятаю, коли він мав приїхати до Києва, і ми мали пиячити, Петро Шеревера (комендант червоного корпусу університету Шевченка під час студентсько....
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.06 | Михайло Свистович

                  Re: Не згоден і ще раз не згоден

                  > А таких геополітичних союзників, як Грузія можна набрати по світу скільки завгодно. Наприклад, Македонію, Боснію, та Румунію. Фактично, той же ГУУАМ, де ГУАМ розраховує паразитувати з У. Взагалі, набирання таких союзників, це збиткова російська тактика скуповування бідних держав, типу Киргизії чи Вірмені....

                  Паразитування та бідність союзників це квіточки у порівнянні з тою вигодою, яку дає нам Грузія як транспортний коридор для азербайджанської нафти, що послаблює нашу енергетичну залежність від Росії. Якби Грузія не була нашим спільником, вона б пристала на умови Росії транспортувати нафту через Грузію до РФ. Те, що наші можновладці не змогли скористатися з доброї волі грузин, то вже проблема Кучми (і всіх нас, на жаль), але УНСО тут не винне. А ось Вірменія - дійсно бідний і не дуже потрібний союзник. І з нею Україна нічого не має, на відміну від Азербайджану, стосунки з яким в нас набагато теплішію
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.06 | Максим’як

                    Re: Правильно. Будь-який дружній народ, це впершу чергу психологічна перемога.

                    Крім того, є ще міжнародні організації де голос кожної країни багато важить.

                    Крім того є дуже багато позитиву в культурних відносинах при таких добрих стосунках.

                    Так як колись Індія була фактично лідером неприєднаних країн, так сьогодні і Україна може стати лідером такого типу для посткомуністичних європейських і азіатських країн, а також і для деяких латиноамериканських.

                    Колись в 1990 році Україна за потенціальними економічними можливостями (ресурси, кваліфікація і технології) займала 7 місце за оцінками західних спеціалістів.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.08 | ВААСЯ ПУПКІН

                      Обмежені люди і мислять обмежено.

                      Україна , незалежно від дій УНА-УНСО, незалежно від успіху дій УНА-УНСО, незалежно від того, що про це говорять чучхи, МАЄ свої інтереси на КАВКАЗІ, за КАВКАЗОМ - аж до самих АНД і КОРДІЛЬЄР. Хто цього не розуміє.... що ж, комусь же треба і пшеничку сіяти....
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.08 | НеДохтор

                        Re: обмежені ... обмежено

                        ВАСІ ПУПКІНУ, як майстру слова дарую для вільного використання термін:
                        "необмежена обмеженість".
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.08.08 | zinc

                          Re: уточнення: ВААСІ (-)

  • 2001.08.01 | Володимир Паламарчук

    Re: ФОРУМ НАЦІОНАЛЬНОГО ПОРЯТУНКУ НА ВИБОРАХ МОЖЕ ЗІТКНУТИСЯ З НЕСПОДІВАНОЮ ДЛЯ СЕБЕ ПЕРЕШКОДОЮ.

    А от я пропоную запровадити рейтингову таблицю по національному спорту — "киданню" соратників. Традиція стара: і дума є про трьох братів, які з Азова тікали. Гімн для цього руху уже, вважайте, є. А тепер приклади: Ющенко швиргонув Юлю Тимошенко, аж зафурчала. А як іще можна пояснити його мовчання і неучасть в опозиції, коли олігархи почали "копати" під неї, зняли з посади та ще й посадили. Юлія Володимирівна, та й ми всі (чого гріха таїти) пожбурили хлопців з УНСО, які, зрештою, сидять за нас. Правда ж, і нічого казати, що ось я проти був. А поміг чим? Так, реально. Зрештою, кожен з нас може навести достатньо прикладів. От і пропоную: зробимо рейтингову таблицю з цього виду спорту. Думаю, хтось і назви до цього придумає добрі. А таблицю публікувати — ми ж демократи і боремось за свободу та права людини, права на інформацію теж. Така таблиця дала б можливість певної систематизації наших лідерів за певною, цілком виразною ознакою. Ну, хто за?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.02 | zinc

      від'ємна маса

      а ви знайомі з концепцією від'ємної маси ? якщо ні і цікаво, то я можу пояснити...
      а висновок скажу зразу, маса саме тому позитивна у нашому всесвіті, що у всесвіті з негативною масою просто не могло б існувати нічого крім атомів цієї маси.
      Подивіться на україну, у нас, і без втілення вашої пропозиції, у кожного знайдуться сотні причин, щоб відштовхуватися від іншого замість того, щоб притягуватися до нього.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.02 | Володимир паламарчук

        Re: від'ємна маса

        > а ви знайомі з концепцією від'ємної маси ? якщо ні і цікаво, то я можу пояснити...
        Цікаво, можете переслати на мило, щоб не завантажувати цей сайт, але , я вважаю, що й іншим це було б цікаво.
        > Подивіться на україну, у нас, і без втілення вашої пропозиції, у кожного знайдуться сотні причин, щоб відштовхуватися від іншого замість того, щоб притягуватися до нього.
        Ви всерйоз вважаєте, що реалізація цієї пропозиції пизвела до загального відштовхування всіх від всіх?
        Я мав на увазі тільки те, що далеко не всі ми такі "білі і пухнасті" як би того хотілося, а визнати свою слабкість це почати її поборювати. Окрім того, загальна реалізація такого проекту настільки абсурдна, що крім сміху викликати нічого не може. Отже, поки що мене не переконали в помилковості такої пропозиції.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.06 | zinc

          Re: від'ємна маса

          є конкретна фізична абстракція від'ємної маси і є мета-фізична проекція цього поняття. Отже, уявімо собі, що існує речовина, для якої закон всесвітнього тяжіння записується зі знаком мінус, тобто два точечних тіла будуть відштовхуватись з силою пропорційною добутку мас і зворотньо пропорційною квадрату відстані між ними. Очевидно, що для такої речовини буде неможливо буде утворити будь-які тіла, бо кожні два елементи будь-якої системи будуть відштовхуватись. Це, звичайно, доказ на пальцях, але можна і строго довести, що в системі з домінуючіми силами відштовхування стабільні стани неможливі.

          Те ж саме можна вважати і універсальним філософським принципом (хоча доведень не бачив). І застосовуючі цей принцип до людських колективів, отримуємо, що там, де панують почуття недовіри, підозри, ненависті, зневіри (тобто відштовхування), нічого путящого вийти не може.
          Звичайно, це не заклик до того, щоб бути "лохом", вірити всьому, що чуєш тощо. Твердження буде справедливим для абстрактного середнього випадку, тому в житті його справедливість вар'юватимется.
          Проблема в тому, що навіть борючись за добро, люди дуже часто сіють зло, і плоди того зла бувають жахливі.
  • 2001.08.06 | АВ

    Re: ФОРУМ НАЦІОНАЛЬНОГО ПОРЯТУНКУ...

    В этом названии и содержится проигрыш...

    Никто не намерен спасать нацию, каждый думает о себе и своей семье. А ещё - о стране.

    А нация - подмножество граждан.

    Либо давайте националистам по три голоса (члены КПСС голосуют за троих...) - либо подмножество не достигнет власти над множеством статистически...

    Как заставить граждан разлюбить гражданствои возлюбить нацию? А зачем? Мы ж не кочевники пустынные, у нас страна есть...

    Так что - путаница в терминах победы не приносит...

    Даже на этапе названия нужно думать, а не "победим - потом подумаем"...

    А вот за "гражданского порятунку" - проголосовали бы!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.07 | Чучхе

      Якщо відкинути особисті наїзди, то це те, що й я казав про УНС0

      Є у Хайама віршик, який я процитую російською (все"дно всі українські переклади також з російської)

      Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало
      Два важных правила запомни для начала:
      Ты лучше голодай, чем что попало есть
      И лучше БУДЬ ОДИН, ЧЕМ ВМЕСТЕ С КЕМ ПОПАЛО


      Це дуже гарно ілюструє спроби взяти собі в союзників усіляких підозрілих (хоч без сумніву і патрітичних) елементів
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.07 | Чучхе

        Sorry, цей постинг відносився до нитки започаткованої ХОМОю а не АВ (-)

        як це я наплутав - не знаю
      • 2001.08.07 | Михайло Свистович

        Згоден.

        З віршиком

        Чучхе писав(ла):
        > Є у Хайама віршик, який я процитую російською (все"дно всі українські переклади також з російської)
        >
        > Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало
        > Два важных правила запомни для начала:
        > Ты лучше голодай, чем что попало есть
        > И лучше БУДЬ ОДИН, ЧЕМ ВМЕСТЕ С КЕМ ПОПАЛО
        >
        Тому я краще виберу УНСО, які не підставлять, прикриють спину в бою, не здадуть, не продадуть.
        >
        > Це дуже гарно ілюструє спроби взяти собі в союзників усіляких підозрілих (хоч без сумніву і патрітичних) елементів.

        Це хто кого взяв? Унсовці були з першого дня, а серед учасників ФНП дехто на опозиційних акціях з"явився пізніше, а декого (Онопенка) й зовсім у опозиційних структурах не було, хоча, мабуть, на всякий випадок, намет УСДП (в якому не часто хтось був, а вночі взагалі нікого) певний короткий час стояв на Хрещатику.

        Що ж робити, коли "правильні" і не "підозрілі" боялися за свої задниці і спостерігали за акцією збоку.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.08 | Чучхе

          Re: Згоден.

          Михайло Свистович писав(ла):
          > З віршиком
          > Тому я краще виберу УНСО, які не підставлять, прикриють спину в бою, не здадуть, не продадуть.

          Я тут поапелюю до ще корчинських часів. У тебе в Ірпені зараз служить греко-католицький священник Микола Бердник, який колись відсидів мабуть з рік за покладання вінка з колючого дроту до пам"ятника Леніну в 91 році. Підбив його на це Корчинський, сказав, що ми мовляв тебе витягнемо з нашими зв"язками. І не витягнув, по-моєму палець об палець не вдарив, але розголос собі зробив. І рядові члени УНА по-моєму для Бердника й Духовникова теж нічого не робили. Те саме відправляння під кулі в Абхазію це взагалі на мій погляд взагалі чудова підстава.

          > Це хто кого взяв? Унсовці були з першого дня, а серед учасників ФНП дехто на опозиційних акціях з"явився пізніше, а декого (Онопенка) й зовсім у опозиційних структурах не було, хоча, мабуть, на всякий випадок, намет УСДП (в якому не часто хтось був, а вночі взагалі нікого) певний короткий час стояв на Хрещатику.
          > Що ж робити, коли "правильні" і не "підозрілі" боялися за свої задниці і спостерігали за акцією збоку.

          Якщо йти далі за цією логікою, то я маю підтримувати ще й Щит Батьківщини. Ці кадри торчали там постійно.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.08 | Михайло Свистович

            Не зациклюйся на подіях кількарічної давності.

            Чучхе писав(ла):
            > Я тут поапелюю до ще корчинських часів. У тебе в Ірпені зараз служить греко-католицький священник Микола Бердник, який колись відсидів мабуть з рік за покладання вінка з колючого дроту до пам"ятника Леніну в 91 році. Підбив його на це Корчинський, сказав, що ми мовляв тебе витягнемо з нашими зв"язками. І не витягнув, по-моєму палець об палець не вдарив, але розголос собі зробив. І рядові члени УНА по-моєму для Бердника й Духовникова теж нічого не робили. Те саме відправляння під кулі в Абхазію це взагалі на мій погляд взагалі чудова підстава.
            >
            По-перше, Микола в Ірпені не служить. В нас взагалі немає греко-католицького священника і організованої громади. Ірпінські греко-католики їздять до Києва на Аскольдову могилу.

            По-друге, до чого тут Корчинський? Я вже стомився писати, що УНСО змінилося. Що тих людей, яким воно завдячує поганому іміджу про себе, там вже немає. І жоден з унсовських опонентів немає їм що закинути, окрім апеляції до того, що її колись заснував Корчинський, який є зараз для унсовців самою ненависною людиною.

            І "Щит Батьківщини" там не стирчав постійно. Вони крутилися біля нас, але постійно влаштовували всілякі провокації, тому ми їх поперли на другий день і били по морді, коли вони намагалися з"явитися в наметовому містечку.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.10 | Чучхе

              Re: Не зациклюйся на подіях кількарічної давності.

              > По-друге, до чого тут Корчинський? Я вже стомився писати, що УНСО змінилося. Що тих людей, яким воно завдячує поганому іміджу про себе, там вже немає

              Я казав не про Корчинського, а про рядових членів організації, які палець ою палець не ударили, щоб визволити із тюрми хлопців, закинутих туди їх (хай тодішнім) провідником. Виходячи з цього я й казав, що в розвідку з УНСО не піду.

              А Микола Бердник сам мені казав про служби в Ірпені. За що купив, за те й продав. Не розумію, нащо йому мене обманювати. В Ірпені у нього немає телефону, але він часто буває в Києві у своєї матері - подзвони їй, спитайся. телефон 2660053 . Або можеш спитатися за Бердника в церкві Миколи Доброго - там його добре знають - 4161180
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.10 | Михайло Свистович

                Re: Не зациклюйся на подіях кількарічної давності.

                Чучхе писав(ла):
                > Я казав не про Корчинського, а про рядових членів організації, які палець ою палець не ударили, щоб визволити із тюрми хлопців, закинутих туди їх (хай тодішнім) провідником. Виходячи з цього я й казав, що в розвідку з УНСО не піду.
                >
                По-перше, що ті рядові самі могли зробити?

                По-друге, в УНСО - залізна дисципліна, тому без наказу провідника (а ним був Корчинський) там нічого не робилося.

                По-третє, рядовий склад УНСО з тих часів теж сильно змінився.

                По-четверте, рядові унсовці наших днів зробили все, що могли, на відміну від подій минулих. Вони пікетували СБУ, МВС, суди, Генпрокуратуру тощо. Те що інші їх не підтримали так, як могли б, то вже не провина УНСО.
    • 2001.08.08 | ВААСЯ ПУПКІН

      Шура, хочу спросить Вас как художник художника :

      АВ писав(ла):
      >
      > А нация - подмножество граждан.
      >
      Как это ???
      Мне казалось, что наоборот, нация - это объединение граждан, т.е. граждане - подмножество нации. ?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.09 | АВ

        Re: Василь, а система такая:

        Если назвать совокупность особей вида "гомо сапиенс" нацией, то граждане - её подножество, поскольку есть же и предки нации и потомки нации и в честь предков или потомков можно гражданам и "секир башка"...Как коммунисты - в честь счастия потомков - "башка - секир"...а нация их была - "пролетарии", граждане же были подмножеством...

        А у нас - даже новорожденный уже имеет гражданские права, когда о национальных он ещё и не слышал, занят был...

        Мы все - граждане, а лишь потом - нация. Кроме того мы бесспорно граждане, а вот нации - они разные, болгары и русские, чукчи и гагоузы, иудеи и татары...

        Приедет ли миллиард китайцев, станут ли гражданами и не переименуют ли "титульну нацию" - я не обсуждал, лень.

        Но "нация" - есть подмножество граждан, если считать в стране. А если на планете - то Украина - лишь часть диаспоры, т.е. "нации", что является "чуждыми" гражданами.

        А проблемы с Кучмой - только в той части "нации", что граждане и именно Украины...

        Значит - планетарная украинская нация - пересекается с этническим подмножеством украинцев в множестве граждан Украины. А далее - по теории чисел.

        (Многовато слов, но сам пытаюсь понять, прав ли я...Есть тому причина, о ней - не буду, но критерий подмножества - важен не только терминологически, а и логически...)
  • 2001.08.07 | ХОМА

    Михайло Свистович: лицемірний жебрак

    Незважаючи на всі старання "персоналу" "Майдану" нарешті вдалося прочитати Форум (оскільки з більшості доступних мені комп'ютерів "Майдан" відкривається в "рогатому" кодуванні; знайомі програмісти кажуть, що це елементарна помилка вебдизайнерів-початківців). І що я читаю: виявляється, лицемірний плач Шкіля в фінансованій Кабміном газеті, яка підтримує Ющенка і за п'ять тисяч гривень готова в межах однієї шпальти полюбити (в обох розуміннях) будь-кого - це "випадковість" (з одного боку) і "тільки початок кампанії проти ФНП" (з іншого). Те що ці думки практично виключають одна одну - вже відзначено вище, я ж зупинюся на лицемірстві не п.Шкіля, а п.Свистовича, який чергової образи від опозиції (розміщену в т.ч. з його допомогою статтю в "УМ" практично ніхто не помітив) стерпіти вже не зміг. І розповів на весь укрнет про всі свої попередні образи. Точніше, про одну образу - грошей йому на сайт не дали !!! Причому ображений він не на своїх друзів - родину Чемерисів (які взяли кіка десятків тисяч уйов у американців під "Майдан", а створили собі змі.кієв.юей), а на Юлю Тимошенко, яка відмовилася фінансувати "Майдан" без чітких ґарантій врахування її медійних інтересів !!!
    Проте про особистий мотив писати якось незручно, то "Майдан" вирішив підставити свою лапу (як жаба у відомій приказці про підковування коня) до унсовських наїздів на ФНП (відзначте, лише на ФНП - тобто "мочити" Мороза будуть пізніше, "по одному", як лицемірно заявляє Шкіль про "одиноких вовків" УНСО). До честі Юлі, вона на політрекет УНСО вдруге не повелася - адже взимку унсовців допустили в УБК саме під загрозою того, що "вовки" (а може, просто чиїсь вірні пси ?) будуть агітувати проти акції. Тоді ніхто не задумався: а що ж це за антикучмісти такі, які готові враз міняти свої переконання ? Їх і після 9 березня брали виключно для того, щоб змусити опозицію масово виступати на захист цих дрібних і злісних хуліганів, забувши про все інше. Трюк не вдався, провокатори і цілий ряд людей з неврівноваженю психікою, які вважали цих провокаторів ґуру, ізольовані від публіки. Сидітимуть вони, очевидно, до весни 2002, і якщо за них ніхто не вступиться, тихенько вийдуть на волю. А весь цей період з-за стін СІЗО СБУ лунатиме добре відрежисований голос Шкіля : "Громадяни ! Я з Тимошенко і Морозом однієї крові !" І рефреном в провладних ЗМІ : "Вони однієї крові !.."
    Одна з версій появи "плівок Мельниченка", поки що ним самим не спростована, гласить: він вирішив продати плівки після того, як на неодноразові прохання виділити кошти на лікування хворої дитини начальство відповіло відмовою. У Свистовича в родині, на щастя, всі здорові, але "улюблене дітище" - "Майдан" - кульгає на обидві ноги (руки, голови, IP-адреси...) Чим не привід уявити себе майором - на радість майорів, полковників і ґенералів з Володимирської...
    P.S. Особисто я не вважаю п.Свистовича (на відміну від Шкіля) провокатором. Він просто наївна людина, про яких наші північно-східні сусіди кажуть "простота хуже воровства". Дійсно, краще б він Юліні (чи американські) гроші дерибанив...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.07 | DevRand

      Назва трохи той, підгуляла :)

      Варіант: Замість "Свистович:Лицемірний жебрак" пропоную "Свистович:Кровожерний Хробак "
      (Давно я не бачив настілько довершених зразків агітпропа по-совітьськи)

      P.S Приходь як небудь на зустріч майданівців, я тебе кодування в броузері навчу перемикати. Free of charge
      :))))))))

      P.P.S Здається у АСТ з"явився достойний конкурент :)))))))))
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.07 | Спостерігач

        А в чому саме "агіт проп"?

        Ніби факти не перекручені (виправте мене, якщо я помиляюсь). А висновки...Висновки кожен робить сам.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.07 | Михайло Свистович

          Факти теж перекручені.

          Але подробиці - завтра.
        • 2001.08.07 | DevRand

          Е, спостерігачеві тре розказувати що то є "агіт проп"? ;)

          А вам не знайомий ось такий стиль? Чи ви вже до нього занадто звикли? ;)

          Хомі нарешті вдалося прочитати (а йому цього не давали!!) що цей лицемірний жебрак, який припускається
          елементарної помилки, вкупі з лицемірним п.Шкілем, який до того ж лицемірно плаче,
          не врахувавши при цьому медійних інтересів п.Тимошенко,
          не витримав чергової образи від опозиції і
          підставив свою лапу, щоб захистити цих вірних псів, цих дрібних і злісних хуліганів з добре
          відрежисованими голосами, при тому що сам цей жебрак (і все з ним пов"язане)
          кульгає на обидві ноги (руки, голови, IP-адреси...)
          при цьому він уявляє себе майором - на радість майорів, полковників і ґенералів з Володимирської - так ось цей типчик - це (хто б міг подумати!) просто наївна людина.


          Що стосується фактів - так от мені здається, що м"яко кажучи таки трохи вони перекручені :). Точніше те що я бачу - то не факти, а вільна подача подій у трактуванні добродія Хоми.
          Не можу сказати нічого лише про газету та грант на інший сайт -
          тут в мене інформації нема.

          P.S IMHO, не можна здавати своїх союзників. Інакше вірити тобі після цього ніхто не буде. Кожен, кого починає пресувати влада повинен знати, що його не забудуть і не здадуть - це запорука успіху. Все інше - це просто намагання виправдатись перед своєю ж совістю.
      • 2001.08.07 | Михайло Свистович

        Ні, там кодування ні до чого.

        DevRand писав(ла):
        >
        > P.S Приходь як небудь на зустріч майданівців, я тебе кодування в броузері навчу перемикати. Free of charge

        Кодування перемикати він вміє. Там дійсно якась проблема, і не лише там, а й на деяких інших комп"ютерах. Он, в Дмитра Лиховія з "України молодої" теж таке було, а потім саме налагодилось. Я не фахівець в цьому - не знаю причини.
        >
        > P.P.S Здається у АСТ з"явився достойний конкурент :)))))))))

        Ні, це іншого поля ягода. АСТ - щирий.
    • 2001.08.07 | Чучхе

      ХОМА, чи хто-небудь інший, розшифруйте ці слова

      ХОМА писав(ла):
      родину Чемерисів (які взяли кіка десятків тисяч уйов у американців під "Майдан", а створили собі змі.кієв.юей),
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.07 | Михайло Свистович

        Я про це вже писав.

        Пам"ятаєте, я писав, що хтось розпускав чутки, що під Майдан взяли фінансування, мені довелось багато часу витратити на перевірку тощо. От саме про родину Чемерисів і розпускалися ці чутки. Мені було дико і неприємно, бо від Чемериса я такого не чекав, тому не пошкодував часу на перевірку. Виявилось, що це - брехня. Гроші їм дали дісно під сайт ЗМІна, а не під Майдан.

        Другу чутку, що через два тижні закінчується потужне фінансування Майдану, я вже не перевіряв. Але в ній родина Чемериса не звучала. Можливо, знали про мою першу перевірку, а можливо хотіли посварити мене з кимось іншим.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.08 | Чучхе

          Re: Я про це вже писав.

          Михайло Свистович писав(ла):
          > Пам"ятаєте, я писав, що хтось розпускав чутки, що під Майдан взяли фінансування, мені довелось багато часу витратити на перевірку тощо.

          Ну а у цього "хтось" є ім"я? Ти ж від когось почув?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.08 | Михайло Свистович

            Я почув не з першоджерела,

            а від твого кума. Якщо він захоче, то скаже тобі, хто йому сказав про це. Але це також було не першоджерело.

            До того ж про це мені казали потім десятки людей (наприклад, студенти), але вони теж не були не першоджерелами, а самі від когось почули. Звідки ростуть ноги - я не знаю, але і ХОМА, напевно, теж не першоджерело, бо перша чутка з"явилася ще до того, як він з"явився у стані опозиції.
    • 2001.08.07 | Михайло Свистович

      Ой, як класно! Ти хоч би приховав деякі факти, щоб замаскуватися.

      Вчорашня моя погроза оприлюднити прізвища викликала самовикриття. Найсмішніше, що коли я називав ім"я Олег, то мав на увазі не тебе, а твого тезку, прізвище якого закінчується на "к".

      Я саме сьогодні думав, що, після звинувачень Ростиславом мене у ліні (в дивацтві - приймається, всі чесні люди - диваки), треба все ж описати історію з пропозицією грошей, але все не наважувався, бо якось виходило негарно: конфіденційні розмови виносити на люди. Цей постинг позбавляє мене мук сумління, але відповідь на нього я дам завтра, бо сьогодні не маю часу (я про це попереджав ще вчора).

      А тут заторкну лише питання "рогатого" кодування.

      ХОМА писав(ла):
      > Незважаючи на всі старання "персоналу" "Майдану" нарешті вдалося прочитати Форум (оскільки з більшості доступних мені комп'ютерів "Майдан" відкривається в "рогатому" кодуванні; знайомі програмісти кажуть, що це елементарна помилка вебдизайнерів-початківців).

      Це не перша подібна скарга. Я сам бачив комп"ютери, з яких Майдан прочитати неможливо. Як приклад можу привести комп"ютер в Коаліції "Свобода вибору", за яким полюбляв сидіти голова секретаріату Комітету "За Правду!" Андрій Гусак (ХОМА знає, про який комп"ютер йдеться). З решти комп"ютерів Коаліції Майдан читався. Так що старання Майдану тут ні до чого. Для чого нам сайт, якщо ми "намагаємося", щоб нас ніхто не читав.

      Але Коаліція тут ні до чого. Це просто для прикладу, бо до "Свободи вибору" ХОМА і Ко відношення не мають. Вони сидять в "Батьківщині".

      Я ще тоді писав про це Технарю, бо підозрював, що цей випадок непоодинокий, і ми втрачаємо потенційних читачів. Технар відповів, що для цього йому потрібно знати деякі данні комп"ютерів, але я забігався й забувся які.

      ХОМА звертався до мене, що в нього "рогате кодування" (причому воно з"явилося не відразу, бо спочатку Майдан на тому ж (чи тих же) самому (самих) комп"ютері (комп"ютерах) читався), але я ніяк не виберу час знову спитати Технаря про це. Тому запитую прямо на Форумі, оскільки подібні проблеми можуть виникнути в кожного.

      Пане Технарю. Напишіть, будь ласка, окремою гілкою, які дані комп"ютерів і на яку адресу Вам потрібно надіслати, якщо комп"ютер не читається в жодному кодуванні.

      А на всі інші звинувачення відповідатиму завтра.

      P.S. Хоч літо, а шапки горять.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.07 | Сергій Кабуд

        Любі друзі, з кодуваннями завжди будуть проблеми

        і ніхто тут не винен
        особливо в Україні, де в людей різні інколи старі системи...
        до всього ще додається проблеми з укркодуваннями, яких ще більше чим з роскодуваннями

        так шо краще за все вивісити якісь інструкції по читанню та писанню, ніж намагатися зробити сторінку правильнішою

        нарікання на невірний дізайн тут не до чого
        одних лише бравзерів у різних версіях за 20 чи 30 штук..
        аще системи різні, платформи різні, топто все перемноживши ми маємо сотні чи то тисячі комбінацій!!!!!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.09 | Technar

          Сергій правий (СВИСТОВИЧУ)

          За півроку життя майдану мені писали тільки тричі про кодування. Жоден не відповів на моє питання про його систему (браусер, ОС, тощо).


          Сергій Кабуд писав(ла):

          > так шо краще за все вивісити якісь інструкції по читанню та писанню, ніж намагатися зробити сторінку правильнішою

          Я про це думав. Питання у тому, як написати інструкцію у разі, коли вони нічого прочитати на сайті не можуть через кодування. Додати щось внизу сторінки ангійською мовою або волапюком - не проходить, бо ніхто з такими проблемами до кінця сторінки не долистає. А якщо ставити зверху - то навіщо це абсолютній більшості відвідувачів, в яких проблем немає. Потрібна думка спеців з інтерфейсів.
      • 2001.08.08 | ХОМА

        Отак і з'ясовується, кому є що приховувати

        Михасю, довелося спеціально шукати твій постинг з погрозами "назвати прізвища". Вітаю, контекстний пошук на "Майдані" працює добре :-). Оскільки ти поки що називаєш лише імена :-), а "завтра" вже настало, то швидше за все ти просто "забув" і прізвища, і дати, і обставини, і як кожна д...ивакувата людина, щиро віриш у свою власну версію подій. Але це не до мене, це до Ґлузмана...
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.08 | Михайло Свистович

          Доведеться тобі, Олеже, ще ніч не поспати.

          Ну не встигаю я і сьогодні написати. Купа справ. Навіть більш важливі справи доводиться відкладати, наприклад, обіцяну НеДохтору відповідь про мої враження від Юліного інтерв"ю, про адмінресурс тощо. Щойно закінчилась зустріч в реалі, ще треба багато чого зробити. От саме зараз встановлюю PGP, завтра буду вчитись з ним працювати.

          Так що доведеться всім почекати принаймні до завтра, хоча сьогодні ті, хто прийшов на реальну зустріч, дізналися про всі подробиці. І вважають мене "кровожерним хробаком", а не "лицемірним жебраком".

          Передай привіт тому, хто підписувався ніком Ярослав Демидас у постингу "ОПІРуй, не ОПІРуй". Він в архіві нашого форуму.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.09 | Михайло Свистович

            А цю ніч спи спокійно.

            Ну немає на це в мене поки що часу. Але є раціональна пропозиція: хай хтось з вас напише все докладно, як було насправді. Без прізвищ. Це ж можна. А я додам, якщо з чимось не погоджусь. А народ розсудить. Гадаю, що факти, як писав Спостерігач, зійдуться.

            Найкраще, щоб писав Ростислав. Він серед вас найкращий, найрозумніший, найщиріший, найвиваженіший і найдовірливіший. Але я не вважаю довірливість поганою рисою.

            Якщо до понеділка не буде нічого написано, тоді напишу я.
    • 2001.08.08 | Майдан-Інформ

      Re: Михайло Свистович: лицемірний жебрак

      Надивовижу гидко.
      Чого ти, Хомо, наїжджаєш на Мишка. Він непогана людина.
      Якщо наїжджати, то вже в мене хоч яке правоє, а ти чого? Більшість сказаного — брехня. Зокрема, щодо Юлі. А щодо участі в УБК, то це хто кого приймав? Я сидів у таборі з перших днів і добре бачив, хто і як там був, до чого надавався. Так от, Юля до УБК проявила хоч якесь відношення тільки після "лікбезу" у Лук'янівці. А до того — не дуже. А хлопці з УНСО — були з першого дня.
    • 2001.08.09 | Dies Irae

      Re: Михайло Свистович: лицемірний жебрак

      Хомчику, якщо ти здатен на тривалу та змістовну розмову з використанням всього арсеналу аргументів то я можу задовільнити твоє здорове прагнення докопатися до істинного сенсу речей. А якщо у тебе якійсь проблеми і ти не хочеш скористатися з нашої допомоги то користуйся "супер-комфортом" - кажуть допомагає :)
  • 2001.08.12 | Богдан

    Можна було б повірити і розчулитися, якби особисто не знав кількох УНСОвців.

    Серце стискається при думці про невинно арештованих УНСОвців. Проте постривайте, пригадую кількох своїх знайомих членів цієї організації. Вони звичайні найманці з порушеною війною психікою. Я не говорю про дикі крики на вулицях "Ворогів на палю!!!". Хоча Ви самі розумієте, що нормальна людина такого навіть ніколи не подумає, а не те що кричатиме на всю Україну. Я говорю про оплачені невідомо ким вбивства молдаван на території їхньої держави. Один мій знайомий УНСОвець привіз звідти 10000 $ та фотографії, де доблесні УНСОвці обнімаються з бородатими російськими козаками. Він з насолодою розповідав, як вони "мочили молдаван". З тих пір про УНСО я для себе все зрозумів. Дуже здивувався, коли УНСО було залучене до акцій протесту опозиції. Я одразу ж подумав, що лідери опозиції допустили величезну помилку. І я не помилився. Всі ми бачили, як після спровокованої міліцією сутички саме УНСОвці "кинулися в бій". Нічого дивного ці люди звикли вирішувати всі конфлікти саме так. Що стосується оплати участі в акціяк опозиції, то може пан Свистович разом з УНСОвцями і мають якесь до цього відношення. Я особисто разом з товаришами захищав заарештовану Юлю безплатно. А захищати провокатора Шкіля в мене чомусь бажання немає.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.12 | Augusto

      І тому - українці одна з найнедружніх націй в світі.

      Бо завжди йде так: того правильно, йому так і треба, а ось МЕНЕ не чипайте! А брехати, то не важко! Ось дивиться: #brehnya intensivity = "100%"# я особисто бачив фото Богдана голого в лазні з ТіГиГипком та їншими гомосєками, коли він цілувався взасос з московськими бородатими козаками. Також йому дали з Москви велики гроші за зраду.... (піставьте самі)... #/brehnya#
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.12 | Ihor

        Поясніть мені, чому совки вірять в інформацію яку чують від випадкових людей, і в той же час мають підозри до близьких людей?...

        Цікаво було б провести опитування.
        1. Чи вірите ви що бійці української повстанської армії ходили по селах та знищували мирне українське населення в 40-х роках?
        2. Чи позичили б ви приятелю якого знаєте понад 10 років, на слово - 3000 гривень?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.12 | Augusto

          А це просто!

          Перше - не вірю.

          Друге - залежить з якої сторони я його знаю!
      • 2001.08.13 | Богдан

        Re: І тому - українці одна з найнедружніх націй в світі.

        Дивно. Мені чомусь не повірили, хоча в мені немає сенсу брехати. Що ж людину про яку я розповідав звати Олег Панько. Він був моїм одногрупником. Група механіків, механіко математичного факультету Львівського університету ім. І. Франка. Хай вас не милить назва престижного вузу. С таким самим успіхом він міг вчитися в кулінарному технікумі, тобто ніяк. Це я говорю для того, щоб показати, що я не видумую. Хто хоче може перевірити. Але це я думаю не потрібно, бо навряд чи хтось сумнівається, що УНСОвці воювали пліч-о-пліч з бородатими російськими козаками в Придністров'ї та Сербії. Цього не заперечують навіть самі УНСОвці. Так що ще раз повторюю, видумувати якусь не реальну історію в мене немає сенсу, досить послатися на загальновідомі факти. Про оплату ратних подвигів УНСОвців я заговорив у відповідь на твердження про те, що Юля оплачує виступи опозиції. Цікаво, а хто платив УНСОвцям в Придністров'ї.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.13 | Augusto

          Re: І тому - українці одна з найнедружніх націй в світі.

          Богдан писав(ла):
          Цікаво, а хто платив УНСОвцям в Придністров\'ї.

          Простим "ст(р)ільцям" УнСо - ніхто! Вони там безоплатно були! Чи були там задіяни гроші (а я теж маю відомості, що були), то до зрадникостукачів з першого керівницьтва, Корчинський, Добчинський, Бобчинській та Галкінд. А що, козак то некошерно? Ну немовби гріх важкий? В Біблії 11 заповідь "Не наблизишся до козака"?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.14 | Чучхе

            майже так

            Augusto писав(ла):
            А що, козак то некошерно? Ну немовби гріх важкий? В Біблії 11 заповідь "Не наблизишся до козака"?

            Як на мене це-таки дійсно щось типа западла. Якщо вже вдаватися до так любимого унсовцями (зокрема Шкілем) тюремного жаргону, то наблизитись до козака = "зашквариться".
          • 2001.08.14 | Михайло Свистович

            Пробачте, що не маю часу багато писати.

            Але я особисто знаю унсовців, які в гарячі точки добирались за свої гроші і нічого там, окрім харчування не отримували. І не збиралися, бо їхали з ідейних міркувань.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.15 | Богдан

              Re: Пробачте, що не маю часу багато писати.

              Одже УНСОвці є різні. Одного лише я не розумію, що то за ідейні переконання, які заставляють допомагати росіянам вбивати молдаван на території їхньої держави? І ще я не розумію ідейних переконань, які співпадають з ідейними переконаннями Мілошевича з Ко.

              І ще одне. Якщо УНСО піддається на дешеві провокації ментів і лізе битися з міліцією, то чого потім нарікати і паплюжити союзників по опозиції.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.15 | Augusto

                Дійсно! Менти ж це честь, розум та цнота України!

                Богдан писав(ла):
                > І ще одне. Якщо УНСО піддається на дешеві провокації ментів і лізе битися з міліцією, то чого потім нарікати і паплюжити союзників(? A.G.) по опозиції.

                Вони перши взяли в руки палки з наміром гамселити українців, що зібралися святкувати юбілей національного поета, тому, їх чипати було зась!
                А коли УнСо захищало Мілошевіча, якщо то не таємниця?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.16 | Богдан

                  Re: Дійсно! Менти ж це честь, розум та цнота України!

                  > Вони перши взяли в руки палки з наміром гамселити українців, що зібралися святкувати юбілей національного поета, тому, їх чипати було зась!

                  Повністю згоден. А УНСО як відреагувало? взяло турнікети і підіграло ментам. Ті були щасливі аж світилися. На другий день по телебаченню наввипередки всі канали показали, яка опозиція є "неконструктивна". А якщо б в цих людей були мізки, а не воєнний інстинкт, то вони б зметикували, що набивши на лобі рядового мента гулю турнікетом нічого досягти не можна. Я розумію, якби був розрахунок взяти штурмом адміністрацію президента, скинути Кучму і т.д. як це зробили серби. Тоді такі дії можна було б чимось пояснити. А так це просто тупа бійка під гаслом "наших бьють".

                  По-друге: по Молдавії ви я бачу зі мною згідні.Там справді важко щось сказати. Сором тай годі. По Сербії прямих даних по участі УНСО в війні на боці сербів в мене немає. Були повідомлення ЗМІ і туманні натяки керівництва УНСО. Я маю на увазі телевізійне інтервью Шкіля, в якому він гнівно клеймив НАТО, яке напало на "братній народ" і УНСО не залишиться байдужим до страждань"братів-сербів" і тому подібну галиматью. В цьому інтервью він сказав, що УНСО офіційно не посилає людей в Сербію, але багато членів УНСО туди поїхали "як приватні особи".
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.16 | Augusto

                    А приватні особи і є приватні особи!

                    Самі відповідають за власну поведінку! Дії НАТО в Югославії не добули першого приза навіть в країнах НАТО, тому все ж скажу, що бомбардування було, що найменше, контроверсійне. Ніяк не можу собі уявити "приватного" УнСоВця, що з ревом шугає небом навздогін літакам НАТО...
                    Турникет не був принісений з собою,та взагалі не може бути розцінений, як зброя, то помь'якшує вину, а ось менти діяли заздалегідь сплановано: вони перевдягнулися в оперетковий одяг та озброїлися принесеними з собою засобами нанесення побоїв, що підпадають під визначення зброї! Але чомусь вони взагалі не відповідають...
                  • 2001.08.16 | Михайло Свистович

                    Re: Дійсно! Менти ж це честь, розум та цнота України!

                    Богдан писав(ла):
                    >
                    > Я маю на увазі телевізійне інтервью Шкіля, в якому він гнівно клеймив НАТО, яке напало на "братній народ" і УНСО не залишиться байдужим до страждань"братів-сербів" і тому подібну галиматью.

                    А Вам подобалось, коли на голови мирніх, ні в чому невинних людей падають бомби. Якби комусь з Ваших рідних натівською (чи будь-якою іншою бомбою) відірвало б руку чи ногу, гадаю, Ви б виступали різкіше за Шкіля проти НАТО.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.16 | Богдан

                      Re: Дійсно! Менти ж це честь, розум та цнота України!

                      > на голови мирніх, ні в чому невинних людей падають бомби.

                      Ну ви даєте пане Свистович!!! Я вражений і був про вас кращої думки.

                      Серби вели тотальний геноцид мусульман і хорватів. Концтабори як в третьому рейху чи при сталінізмі. Етнічні чистки і обстріл міст з цивільним населенням. І все це на ура сприймається практично усіма сербами. В Росії і тій було більше чесних людей, які виступали проти воєнних злочинів своєї країни. Сербія це таж московщина - не гірше і не краще. Такий же безмірний шовінізм, повне несприйняття прав інших націй. Для них є тільки велика Сербія. Я здивований, як весь цивилізований світ так довго міг дозволяти такі страшні злочини. І кому як не вам знати що ніякі бомби не падали ні наякі мирні голови. Бомбили тільки вночі стратегічні об'єкти і засоби пропаганди. Мій знайомий серб розповідав мені як донька Мілошевича і за сумісництвом керівник одної з найбільших телекомпаній винесла в бомбосховище всю свою колекцію кактусів. Не дай Бог якийсь кактус розіб'ється. А своїх підлеглих, працівників телекомпанії заставляла ночувати на роботі. Так вона надіялася вберегти від борбандування свою власність. І НАТО справді не наважилось кинути туди бомбу, хоча цей об'єкт був визначений як такий що підлягає бомбардуванню. Ті мирні люди, які загинули від бомб НАТО були підставлені під ці бомби за допомогою російської агентури. По розвідданих наприклад це мала бути воєнна колона сербів. По бомбили, а виявилось що це біженці-мусульмани з Косово.

                      УНСОвці "як праватні особи" були помічені в горах Косово чомусь знову пліч-о-пліч з росіянами і чомусь знову воювали проти місцевого населення. Ви говорили, що милостиво не будете виносити бруд з хати опозиції. Та, чоловіче, УНСО саме в бруді по вуха. І опозиції ще не раз будуть закидати співпрацю з УНСО.

                      Але я розумію якщо у вас психологія УНСОвця, то теза про велику Сербію для вас не є дикою. Зате про всесвітній заколот масонів і євреїв поговорити завжди можна. Чи може ви не знаєте таких самих ідіотських ідей про "ВЕЛИКУ УКРАЇНУ", які витають в головах УНСОвців і час від часу злітають у нах з язика.

                      Слава Богу, що серби хоч трохи тепер взялися за розум, видають військових злочинців міжнародним судам. Правда вони не покаялися в своїх злочинах, але цивилізований світ вже відкритий для них.

                      І останнє я не хочу, щоб хтось подумав, що я радію з тяжкого становища УНСО тепер в Україні. УНСОвці в даному випадку дійсно є політичними в'язнями і як я говорив, винні лише в тому, що повелися на тупу провокацію. Але панове ви роками компроментували Україну за кордоном. Тепер ви своїми безглуздими діями компроментуєте опозицію. Моя вам порада: або пошліть к бісовій матері Юлю, не кажіть, що ви в блоці ФНП і дійте на власний розсуд і від власного імені. Тоді природно не звинувачуйте когось в своїх промахах. Або координуйте свої діїї якщо не з здоровим глуздом, то принаймі з партнерами по опозиції.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.08.16 | DevRand

                        І навпаки...

                        >Ну ви даєте пане Свистович!!! Я вражений і був про вас кращої думки.

                        А чому ви дивуєтесь? Він як писав ваш колєга, є "лицемірним жебраком"! ;)

                        >Серби вели тотальний геноцид мусульман і хорватів. Концтабори як в третьому рейху чи при сталінізмі. Етнічні чистки і обстріл міст з цивільним населенням.

                        ви ще забули згадати албанців. тих самих албанців які зараз вирішили зробити собі подарунок у вигляді шматка Македонії. До речі, хочу вам нагадати що зараз у Гаазі перебувають за військові злочини хорвати і мусульмани також.

                        >Я здивований, як весь цивилізований світ так довго міг дозволяти такі страшні злочини.

                        Та , розумієте, просто вони як правило вирішують питання, виходячи з своїх бізнесових інтересів.


                        >І кому як не вам знати що ніякі бомби не падали ні на які мирні голови. Бомбили тільки вночі стратегічні об'єкти і засоби пропаганди.

                        І зрідка амбасади, ось як наприклад китайську. Це я так, додав трохи іншої точки зору.
    • 2001.08.20 | ХОМА

      Саме тому я й не вірю Шкілю. А Свистовичу (який вірить) - співчуваю.

      Проте головне - не це. Нагадаю, про що я писав кілька тижнів тому:

      Їх і після 9 березня брали виключно для того, щоб змусити опозицію масово виступати на захист цих дрібних і злісних хуліганів, забувши про все інше. Трюк не вдався, провокатори і цілий ряд людей з неврівноваженю психікою, які вважали цих провокаторів ґуру, ізольовані від публіки. Сидітимуть вони, очевидно, до весни 2002, і якщо за них ніхто не вступиться, тихенько вийдуть на волю. А весь цей період з-за стін СІЗО СБУ лунатиме добре відрежисований голос Шкіля : "Громадяни ! Я з Тимошенко і Морозом однієї крові !" І рефреном в провладних ЗМІ : "Вони однієї крові !.."

      Проект, власне, президентський, але якщо якийсь наївний Свистович підключиться - теж непогано...
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.20 | Augusto

        Вау! Я в захваті!

        Ще одне прояв "героїчної бездіяльності"! раніше все, що робилося, було "вигідне" Росії, та Росією зплановано! Зараз -"вигідно" АП, та зплановано АП! Новий саунд, кул!

        П.М. Тут просто діє презумпція невинності, та рівність перед законом, ніхто тут Шкіля, здається не цитує, та його портрет надобраніч не цілує?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.20 | Фарбований Лис

          Re: Вау! Я в захваті!

          Даруйте, але все більше стає очевидним те, що унсовці з героїв перетворюються в звичайнісіньких гівнюків.
          Нічого, може ця пормилка допоможе в майбутньому в виборі партнерів.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.20 | Михайло Свистович

            Re: Вау! Я в захваті!

            Фарбований Лис писав(ла):
            > Даруйте, але все більше стає очевидним те, що унсовці з героїв перетворюються в звичайнісіньких гівнюків.

            І по чому це видно? Наведіть конкретні факти.

            > Нічого, може ця пормилка допоможе в майбутньому в виборі партнерів.

            Дійсно! І тоді ніяких акцій просто не буде. Чи занєте Ви, що без УНСО наметове містечко після Нового року простояло б не більше тижня? Ну максимум два.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.20 | Фарбований Лис

              Re: Вау! Я в захваті!

              А гівнюки тому, що читайте ваш першородний допис про проблему.
              Так роблять тільки гівнюки. Вони розводять опозицію, беруть її на "гоп-стоп".
              Судячи з вашого першого повідомлення, виходить так, що їх не цікавила ні опозиція, ні ідея, ні протести. Вони заробляли дивіденти, які вони зараз вимагають. Як для мене, то це найганебніший вчинок УНСО, про який я коли-небуть чув.
              Ви кажете про їх допомогу, ну добре, я не заперечую допомогу, але давайте якось оцінимо ту допомогу і оцінимо те чого вони вимагають. Невже УНСО були ключовою організацією серед опозиції?
          • 2001.08.20 | Augusto

            А як так? Зненацька?

            Чи можна їм допомогти, якщо вони збилися з дороги? Чи треба це? Чи етично користуватися допомогою УНСО під час демонстрації, а потім кинути напризволяще? Бачите скільки запитаннь?
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.20 | Фарбований Лис

              Re: А як так? Зненацька?

              Augusto писав(ла):
              > Чи можна їм допомогти, якщо вони збилися з дороги? Чи треба це? Чи етично користуватися допомогою УНСО під час демонстрації, а потім кинути напризволяще? Бачите скільки запитаннь?
              ++++++
              Домогти кажете?
              В чому?
              Так, етично користуватись допомогою УНСО, якщо така була. А от вимагати оплати за допомогу, як це робить УНСО, неетично.
              З приводу призволящого. А що були домовленості? А як там на рахунок узгодженості дій? Якщо б я був із буйними на демонстрації, то мені б дуже не хотілось нести за них відповідальність.
              УНСО влетіли на провокацію, так треба було голову мати, а не тільки ногами дригати.
              А зараз УНСО поступає підло, тому, що на відмову в включення в блок вони мають тихенько піти геть.
              Я ніскільки не оправдовую дії ФНП за недопомогу ув*язненим, але виглядає так, що ФНП все таки вляпались в гівно з отим УНСО.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.20 | Augusto

                Доки не буде рефлексу - не кидати тих, хто був с тобою,

                не використовувати ворогів України для зведення особистих рахунків, доти не буде народу, а буде отара.

                П.М. Якщо УНСО, або окремі УНСОвці неправі, ІМХО - спочатку їх на волю, а вже потім - розбор польотів. Я відверто кажу, що я не в захваті від УНСО.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.20 | Фарбований Лис

                  Re: Доки не буде рефлексу - не кидати тих, хто був с тобою,

                  Абсолютно погоджуюсь, я вже про це писав.
                  Читайте оригінал, Свистовича.
                  Так вийшло, що УНСО грозяться використовувати ворогів проти тих хто був з ними.
                  Навіть можна запропонувати резюме цієї теми:
                  1) Опозиція мусить допомогти УНСО, щоб "не кидати тих, хто був с тобою".
                  2) Закулісно вирішити відносини. Задуматись, чи були з тобою ті, що тебе кинуть потім?
                  3) Знайти раціональний вихід із становища і коли на то треба то об*єднати зусилля чи розійтись як в морі кораблі.
                  Хто піде до ворога за допомою, тому нема місця серед нас.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.22 | Михайло Свистович

                    Re: Доки не буде рефлексу - не кидати тих, хто був с тобою,

                    Фарбований Лис писав(ла):
                    > Абсолютно погоджуюсь, я вже про це писав.
                    > Читайте оригінал, Свистовича.
                    > Так вийшло, що УНСО грозяться використовувати ворогів проти тих хто був з ними.
                    > Навіть можна запропонувати резюме цієї теми:
                    > 1) Опозиція мусить допомогти УНСО, щоб "не кидати тих, хто був с тобою".
                    > 2) Закулісно вирішити відносини. Задуматись, чи були з тобою ті, що тебе кинуть потім?
                    > 3) Знайти раціональний вихід із становища і коли на то треба то об*єднати зусилля чи розійтись як в морі кораблі.

                    І як знайти вихід? Хто має зробити перший крок? Що робити, якщо ФНП відмовиться шукати вихід?

                    > Хто піде до ворога за допомою, тому нема місця серед нас.

                    До ворога ніхто не піде. Але, коли УНСО та ФНП перестануть бути друзями, то чому унсовці повинні мовчати чи брехати, коли їм задаватимуть питання про те, як їх кинули?
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.23 | Augusto

                      Дивиться пункт 1.

                      Нікого НЕ кидати, а всі розбори відкласти до визволення полонених.
                      IMHO Хто кидає, давати позитивне Ай-Ді (треба ж знати своїх героїв, а то "ФНП кидає", це майже як "доля!") - персонально на кидалу, щоб не вносив розбрат без команди. Шоб було відомо - відговорний пан(і) X.X.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.09.05 | Михайло Свистович

                        В найближчі кілька днів я дам всім багато нової інформації, бо це все - абстрактні слова (-)

              • 2001.08.20 | НеДохтор

                Re: ББС

                Вся ця суперечка була би серйозною, якби пан Свистович з самого початку навів пряму мову УНСОвців. Можна було взяти інтерв’ю, або самі УНСОвці не маленькі діти і могли би говорити від першої особи.

                А так виходить принцип бабка-бабці-сказала. Поверніться до першого постингу пана Михайла, з котрого почалася ця тема.
                Там побачите: "Ті з керівництва, хто залишився на волі, казали мені, ...".

                Хто казав? Хтось один? чи це якесь колегіальне рішення? Скільки УНСОВців це підтримують, чи є хтось проти? Балачки в політиці - це несерйозно.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.21 | Augusto

                  Я ось не хочу казати про "підтримку УНСО",

                  бо то для мене занадто, але про підтримку простих українців, що зараз за гратами. Якщо вони помиляються, то не тим їх судити, хто зараз намагається! Ми тут знайшли з Фарбованим Лисом деяке політкоректне резюме, яке не потребує від їнших визнавати ідеологію УНСО, що Ви думаєте про те?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.21 | НеДохтор

                    Re: Я ось не хочу казати про "підтримку УНСО",

                    Augusto писав(ла):
                    > бо то для мене занадто, але про підтримку простих українців, що зараз за гратами. Якщо вони помиляються, то не тим їх судити, хто зараз намагається! Ми тут знайшли з Фарбованим Лисом деяке політкоректне резюме, яке не потребує від їнших визнавати ідеологію УНСО, що Ви думаєте про те?


                    Після Форуму українців у пана Михайла буде більше часу і напевно він надасть можливість самим УНСОвцям розказати про свою теперішню і майбутнью ідеологію. Тоді можна продовжити тему.
                • 2001.08.25 | Михайло Свистович

                  Не штовхайте мене на озрив стосунків з людьми.

                  НеДохтор писав(ла):
                  > Вся ця суперечка була би серйозною, якби пан Свистович з самого початку навів пряму мову УНСОвців. Можна було взяти інтерв’ю, або самі УНСОвці не маленькі діти і могли би говорити від першої особи.

                  Наводжу пряму мову: "Нас не запрошували до блоку, з нами ніхто ні про що не говорив, не узгоджував, не попереджав, не сповіщав. Всі зробили вигляд, ніби нас немає. Але через других осіб натякнули, що наша присутність в цьому блоці не бажана. Ну то ми не набиваємось. Пішли вони на хуй" (Пряма мова є пряма, без купюр).

                  Я спитав: "І що ж видалі з ними збираєтесь робити?"

                  Унсовці: "А що з цими мудаками можна робити? Пішли вони на хуй".

                  Я б з задоволенням назвав прізвища цих унсовців, але вони цього не хочуть. справа в тому, що серед унсовців є різні точки зору на те, як бути далі у стосунках з іншими опозиційними силами. Ці двоє вважають, що треба їх послати і робити свою справу, не виступати проти ФНП публічно, залишити їхній гріх на їхній совісті, хоча і розуміють, що совісті там нема.

                  Розумієте, мені багато людей кажуть свої образи, думки, але просять їх не оприлюднювати. І це - їхнє право. Якщо я щось пишу, то роблю це так, щоб ніхто не здогадався, хто це сказав. Я вважаю, що це - не завжди правильно, але, повторюю, це їхнє право. Якщо людина підходить до мене і, наприклад, каже: "Давай зробимо так, щоб всі подумали, що соціалісти (республіканці, унсовці - підібрати за смаком) козли, а республіканці (соціалісти, унсовці - підібрати за смаком) - цяці, то я таку людину посилаю і попереджаю, що залишаю за собою право оприлюднити її слова. А буває, що не попереджаю, бо мені краще знати всі її підступні наміри, щоб запобігти їм. Але, якщо людина критикує когось і має на це підстави, то я можу це оприлюднити (не назвавши прізвища), а можу не оприлюднити, бо це зашкодить опозиції. Випадок з кидком унсовців - це, як справедливо писав Ілля, свинство, тому я й виніс на форум ці чвари. Я б може цього і не робив, але після того як вийшла стаття в "Україні молодій" (без моєї допомоги, хоч ХОМА і хоче тут довести, що це не так), і її передрукувала "Українська правда", а на наш Форум виставив Ілля, приховувати щось вже не було сенсу.

                  Якщо я, пане НеДохторе, називатиму всі прізвища, то скоро мені просто перестануть довіряти будь-що, тому і виходить бабка-бабці сказала.
                  >
                  > Хто казав? Хтось один? чи це якесь колегіальне рішення? Скільки УНСОВців це підтримують, чи є хтось проти?

                  Це не колегіальне рішення. Це думки одного чи двох членів проводу. У всякому разі один з них точно член проводу УНА. Щоло лругого - не впевнений, але він теж достатньо там впливовий. Ви знов скажете, що це несерйозно, але, перепрошую, не можу ж я займатись Майданом і вивчати структуру всіх опозиційних партій. Це їхня внутрішня справа. Звичайно, все знати було б непогано, але на це не вистачає часу. Пробую надолужити, та не відкладати ж мені свою базгранину лише тому, що я не знаю, двоє чи один з них члени проводу.

                  Як тільки в мене з"явиться час, я опишу докладніше, як далі просуваються тут справи. Також запрошу Таню Чорновіл. але це буде не раніше, ніж через тиждень. Я сплю по три години вже сьомий чи восьмий деньі просто не встигаю діяти і в реалі, і на Майдані. Ви чули про виступ Лук"яненка на Форумі українців. Так ось, нескромно зазначу (і всі республіканці це підтвердять), що без мене (а ще в більшій мірі без моєї дружини) цього б виступу просто не сталося. А знаєте скільки часу, сил і нервів це нам коштувало? Можете запитати ДевРанда, він розкаже.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.25 | Фарбований Лис

                    Re: Не штовхайте мене на озрив стосунків з людьми.

                    Пане Свистовичу, цитую Вас:
                    Вони дуже ображені, збираються творити свій власний блок або йти на вибори самотужки і під час
                    виборчої кампанії не стидатися у висловлюваннях. Тобто, вони під час цієї кампанії скажуть всю правду
                    про ФНП. І багато суто секретних моментів, якщо вони вийдуть на люди, сильно зашкодять ФНП на
                    виборах. А стріли УНСО будуть спрямовані саме на ФНП, оскільки на соціалістів образа менша, бо
                    блок СПУ-УНСО не міг виникнути як суміш ліво-правих, тобто, тут претензій УНСО не має.
                    *****
                    Ви можете дати оцінку цій позиції УНСО??? І чи є це позицією УНСО насправді?
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.08.25 | Михайло Свистович

                      Я дам велику і розлогу відповідь з врахуванням нових відомостей після того як закінчу свої справи в реалі (-)

                  • 2001.08.25 | НеДохтор

                    Re: дякую за відповідь ...

                    Дякую за відповідь. Ця інформація прояснила для мене, та напевно і для інших, що було наведена думка 1-2 УНСОвців, і що можливі і інші думки.

                    Дійсно буде правильніше оцінити ситуацію із майбутньої інформації, коли вона з’явиться.

                    Також прохання.
                    Якщо є можливість і коли з’явиться у Вас час, подайте будь ласка, у матеріалах Форуму українців виступ Левка Лук’яненка.
                • 2001.09.07 | Михайло Свистович

                  Вчора в мене відбулася зустріч з одним не останнім діячем "Батьківщини".

                  Ми з ним дуже давно знайомі (з голодування 90-го року). Я не буду наводити зміст розмови, хоча він би дав купу аргументів на мою користь, бо це була дуже відверта розмова з приводу цього мого постингу, а такі речі не публікуються, бо потім ніхто вже більше не захоче розмовляти вдверто.

                  Під час цієї розмови моє ставлення до "Батьківщини" лише погіршилось, але щодо справи унсовців я дізнався деякі нові дані на користь "Батьківщини" які я маю перевірити не тому, щоб довести, що "Батьківщина" погана, а щоб вияснити істину, хто з кількох осіб, з якими я розмовляв про унсовців, бреше, і чи дійсно якісь гроші, хоч і занадто малі, виділяються, але не всі доходять до унсовців.
      • 2001.08.20 | Деструктивний Елемент

        Провокація - мати Революції. Вчіться у Самостійної України і Віктора Ющенка

        ХОМА писав(ла):
        > Проте головне - не це. Нагадаю, про що я писав кілька тижнів тому:
        >
        > Їх і після 9 березня брали виключно для того, щоб змусити опозицію масово виступати на захист цих дрібних і злісних хуліганів, забувши про все інше. Трюк не вдався, провокатори і цілий ряд людей з неврівноваженю психікою, які вважали цих провокаторів ґуру, ізольовані від публіки. Сидітимуть вони, очевидно, до весни 2002, і якщо за них ніхто не вступиться, тихенько вийдуть на волю. <...>
        > Проект, власне, президентський, але якщо якийсь наївний Свистович підключиться - теж непогано...

        Висновок. Провокації слід готувати й виконувати осмисленно. Створювати свої провокації. Якщо йде політична чи якась інша війна, провокація всього лише бойовий метод - розвідка боєм.

        Коли свій підрозділ нарвався на провокацію чи засідку, бойових побратимів при можливості слід виручати. Принаймні підтримувати морально. (Навіть заарештованого можна обрати депутатом, як свого часу було обрано Бродського.) Інакше ставлення - мовляв самі винні - є виразом відсутності єдиного "фронту", єдиного центру координації.

        Вчіться у Самостійної України, яка влаштувала провокацію проти компартії. І Віктора Ющенка, який єдиний їх тоді підтримав, надіславши свого радника В.Цибулька - інакше був би штурм і жертви. В той час, коли Ющенко підтримав чи точніше не кинув Самостійну, інші "націонал-демократи" гидливо сторонились.
  • 2001.08.25 | Малюк

    Re: ФОРУМ НАЦІОНАЛЬНОГО ПОРЯТУНКУ НА ВИБОРАХ МОЖЕ ЗІТКНУТИСЯ З НЕСПОДІВАНОЮ ДЛЯ СЕБЕ ПЕРЕШКОДОЮ.

    Дуже цікаву тему розглянув автор даної статті. Цікаву, хоча б тому, що на сьогодні обидві сторони (ФНП та УНСО) намагаються відкрито не витупати з приводу даних позицій.
    Є не являюся палким прихильником ні ФНП ані УНСО хоча визнаю роль обидвох у подіях, які відбувалися зимою-весною 2001 року. В кожній з цих структур доволі багато людей, готових на жертовність заради Незалежності України. Але там же і є присутні інші, ті, які використовують перших як місток для власної кар'єри.
    Коней на переправі не міняють. Так само не покидають власних солдат на полі бою. Генерал, який не спробував захистити своїх людей автоматично попадає під розстрільну статтю трибуналу.
    Думаю, що і Юлія Тимошенко і Андрій Шкіль повинні набратися мужності, щоб висловити одне одному власні незадоволення та визнати помилки, яких вони припустилися.
    Вибори - виборами, але на них не закінчиться здобування справжньої Свободи, а після виборів нас, однодумців, може стати ще менше.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.28 | Михайло Свистович

      Абсолютно з усім згоден, але в одному Ви помиляєтесь.

      Малюк писав(ла):
      > Думаю, що і Юлія Тимошенко і Андрій Шкіль повинні набратися мужності, щоб висловити одне одному власні незадоволення та визнати помилки, яких вони припустилися.

      По-перше, це важко зробити через те, що Шкіль за гратами.

      По-друге, Тимошенко не має, що висловити Шкілю. Вона не звинувачує його ні в чому, не має щодо нього незадоволення, не каже, що в УНСО були помилки.

      Унсовців просто кинули і все. Вони стали непотрібні, бо мороки з ними багато (гроші на адвокатів хоча б), а політичних дивідендів на цьому не здобудеш. У всякому разі так вважають в "Батьківщині", що вкладені у допомогу унсовцям кошти не дадуть потрібного ефекту. Розумієте, там до політики та моралі ставляться як до бізнесу.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.28 | Богдан

        УНСО - приклад безкорисливої жертовності?

        Михайло Свистович писав(ла):
        > Розумієте, там до політики та моралі ставляться як до бізнесу.

        УНСО - приклад безкорисливої жертовності?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.29 | Михайло Свистович

          В акції "Україна без Кучми!" - так!!! В іншому - не знаю, бо не бачив (-).

          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.30 | Богдан

            Re: В акції "Україна без Кучми!" - так!!! В іншому - не знаю, бо не бачив (-).

            Помиляєтесь пане Свистович. Ви чисто екстреміську одержимість приймаєте за безкорисливу жертовність. Подальша поведінка УНСО показує, що це не так. Адже безкорисливі і жертовні не торгуються з партнерами по опозиції і не сваряться з ними. Щодо рядових УНСОвців, то коли я говорив з учасниками протестів, то побачив, що вони понняття зеленого не мають за що вони і проти кого вони. Вони виконували вказівки керівництва, а керівництво прикидувало кількість мість в передвиборчрму списку опозиції.
      • 2001.08.28 | Спостерігач

        Андрей Шкиль: Революционера закаляет все – в первую очередь жизнь. «ForUm»

        http://www.for-ua.com/prnt.php?id=v010828141826

        Андрей Шкиль: Революционера закаляет все – в первую очередь жизнь. «ForUm», 28.08.01

        28.08.2001

        Фюрер УНА-УНСО дает интервью из тюремной камеры: о своем уголовном деле; что закаляет революционера; что произошло 9 марта и о многом другом.




        - Известно ли Вам или Вашему адвокату, когда завершится расследование Вашего дела, и когда его материалы будут переданы в суд?


        - Сейчас закончено предварительное следствие и скоро дело передадут в суд. Темпы чрезвычайные. И судя по поведению следователей, на них давили достаточно интенсивно, чтобы ускорить ход дела. Это отработанный метод: дела тех, кого должны посадить и не боятся этого сделать, заканчивают быстро.


        - Какие статьи Вам "шьют", и какие сроки по ним Вам грозят?



        - Часть вторая 71 статьи тянет на 8-15 лет. «Шьют» не то слово, гвоздями прибивают. Некоторые материалы по статье 74 выделены в отдельное дело по статье 84, насколько я понял – это для перестраховки, чтобы держать нас и еще большое количество людей, которые проходили как свидетели, на крючке при позитивном для нас решении дела по статье 74.


        - В каких условиях Вас содержат в тюремном изоляторе (сколько человек в камере, хорошее ли питание, можно ли читать прессу и книги)? Кто Ваши соседи по тюремной камере?


        - Условия обычные. Круглосуточное наблюдение, включен свет. Тумбочка, которую обыскивают раз в неделю. Табуретка. Кран. Решётки на окне и на нем же металлический намордник, который пропускает небольшое количество света и распекается под солнцем.

        Большие замки и глазки для подглядывания. Сижу в одиночке с мая, с того времени как объявил голодовку.

        Когда были соседи, один из них был афганец-наркоторговец, а другой – молодой юноша с 12-летним тюремным стажем.

        Питание хорошее благодаря маме, которая каждый день ходит в СИЗО с передачей.


        - Каково состояние Вашего здоровья? Применяют ли к Вам методы физического устрашения? Как часто вызывают на допросы? "Добрый" ли Ваш следователь или "злой"? Пробовало ли СБУ Вас вербовать?


        - Сейчас состояние здоровья нормальное. Время лечит. Конечно, ко мне не применялись методы физического воздействия, должность не та. Давить пробовали, но бросили это неблагодарное дело. Все следователи пытаются быть добрыми, распространяются о поддержке нашей борьбы и надежды на нашу победу, собираются вступить в УНА, и мимоходом "клепают" дело.

        Интеллектуальный уровень у всех разный, но в общем ниже, чем я рассчитывал. Допросы меня обошли, потому что никаких показаний я не давал, собираюсь давать их только в суде. Вербовать – есть определенная категория людей, к которым даже не подходят с подобными предложениями. Да и здесь нет таких, которые бы могли завербовать даже тех, которые бы хотели быть завербованными.


        - Есть ли у Вас информация о "судьбе" Ваших соратников, арестованных вместе с Вами после 9 марта? Дает ли кто-то из их признательные показания?


        - Конечно, сведения о моих побратимах есть. Я знаю, что они рядом, что большинство держится мужественно. Благодаря тому, что никто из них не стал стучать, со многих наших союзников, в частности с Луценко, Хмары, Жовтяка, Чорновола, были сняты все обвинения и были вынесены постановления об отказе привлечения их к уголовной ответственности.

        Из 16 арестованных только одиннадцать – члены организации, остальные попали под раздачу и имеют только касательное отношение к УНА-УНСО. Один из них имел унсовскую повязку, другой знал кого-то из руководителей, ещё один имел неосторожность объявить себя симпатизирующим нам. Есть такой, который вступил в УНСО за месяц перед арестом, а другой за три дня. Так что коллекцию СБУ собрало разнородную.

        Двое "признали свою вину" и, как по мне, оговорили сами себя, потому что состава преступления, т.е. массовых беспорядков, 9 марта не было.

        Руслан Зайченко, председатель Черкасской организации УНА-УНСО даже умудрился обвенчаться в СИЗО.


        - Как лично Вы интерпретируете события 9 марта? Что тогда произошло?


        - Акция 9 марта ничем бы не отличалась от других оппозиционных акций, если бы не накопление отрицательной энергии в окружении президента, которое решило покончить с оппозицией раз и навсегда. И перед МВД было поставлено задание спровоцировать и наказать оппозицию.

        Чему в деле есть неоспоримые доказательства. Из показаний одного из майоров МВД следует, что инструктаж относительно событий 9 марта происходил 7 марта утром. "Будут организованы массовые беспорядки, – сказали ментам,– но вы должны добросовестно выполнять свои обязанности". Могу авторитетно заявить, что акция возложения цветов к памятнику Шевченко оппозицией планировалась только вечером седьмого в общих чертах. Т.е. деталей не знал никто, кроме милиции. Для нас это была заурядная акция оппозиции, которая не должна была закончиться взятием какой-либо администрации. К тому же просто смешон результат их "массовых беспорядков" - два сломанных пальца у милиционеров, а остальные отделались легким испугом.

        На нас еще пытаются повесить 42 потерянные за 10 лет независимости резиновые дубинки и 73 комплекта формы. А также принудить заплатить по 73 гривны за кв. метр отмывки фасада проходной МВД от яиц. А еще нам пытаются приписать повреждение муниципального имущества, которым оказались две тротуарные плиты, стоимость которых – 6350 грн. Даже генерал милиции за такие деньги всю свою жизнь посвятил бы изготовлению таких плит.


        - Дмитрий Корчинский критиковал "соглашательскую" тактику УНА-УНСО во время первых "мирных" демонстраций "Украины без Кучмы" за то, что не было предпринято штурма президентского дворца. Его организация "Щит Батькивщины" была сторонницей радикальных (" с мордобоем") действий оппозиции против власти, за что была исключена из числа "акционеров". Почему Вы 9 марта избрали тактику Корчинского, хотя вначале были против нее? Не жалеете?


        - Его выгнали не за подобные действия, а за откровенно провокационную деятельность и работу на два фронта – на оппозицию и на власть, чтобы только выглядело прикольнее.

        9 марта никакой тактики у оппозиции не было. Мы не жалеем, потому что не за за чем жалеть. Нас посадили совсем не за то, что нам официально инкриминируют. А только за то, что УНА-УНСО не контролируемая партия. Наша власть, если не может надеть намордник, бросает за решетку.


        - Закаляет ли тюрьма революционера? Чувствуете ли Вы, что благодаря тюрьме Вы приобрели некий положительный опыт? Если да, то в чем он?


        - Революционера закаляет все. В первую очередь жизнь. Тюрьма является только составной. В тюрьме есть время и возможность обдумать прошлые шаги и спланировать будущие. Тюрьма, как любое испытание, сильного человека делает сильнее, слабого убивает.

        В общем, тюрьма это много отжиманий от пола, много планов и размышлений о будущем и мало свободы.


        - В Москве в Лефортово сейчас находится под следствием генсек НБП Эдуард Лимонов. Он "свободное" время в камере зря не тратит. Работает сразу над тремя книгами, пишет статьи в "Лимонку". А как Вы тратите свое "свободное" время? Пишите что-нибудь? Ваше отношение к Лимонову?


        - Не знаю как в Лефортово. Не бывал. Но в СИЗО СБУ книжки, конечно, писать можно, а вот с газетными материалами напряг. Несколько моих работ, уже осели в недрах СБУ, потому что были изъяты. Так что пишу в архивы СБУ. Что касается книг, то писателю Лимонову конечно легче. Он сначала известным был, как писатель, а только потом решил реализовать себя в другом. Относительно моих мемуаров, то это еще рановато, но уверен, что результатом моего пребывания здесь будет не только приговор, но и книжка. Также работаю над двумя ТВ-проектами. Это мне ближе, потому что вынужден смотреть ужасное украинское телевидение.

        Лимонов никаких особых эмоций у меня не вызывает.


        - Нет ли у Вас впечатления, что оппозиция Вас бросила? Кстати, как она борется за Ваше освобождение?


        - Во-первых, нужно поставить вопрос: что такое оппозиция и насколько она сконсолидирована? Та ее часть, которая на самом деле борется с режимом, пытается нам помочь. Больше добрым словом, чем добрым делом. Однако и за то спасибо, потому что другие шипят сквозь зубы, что во всем виноваты эти проклятые унсовцы. Мне трудно сказать, как оппозиция борется за наше освобождение, отсюда ее борьба незаметна. Надеюсь, это потому, что она еще не началась. Лакмусовой бумажкой, станет подготовительный процесс к выборам.


        - Будет ли УНА-УНСО участвовать в выборах?


        - Конечно, будем участвовать в выборах. Планируется съезд УНА приблизительно в сентябре, где будет сообщено, как мы пойдем на выборы.

        Александр Чаленко

        ForUm
  • 2001.09.10 | Марта

    КІЛЬКА СЛІВ СТОСОВНО ХВОРОБЛИВИХ ІНСИНУАЦІЙ.

    Кілька слів стосовно хворобливих інсинуацій Фарбованого Лиса, Ростислава, Богдана та ін. на рахунок "гімнюків-унсовців", "цілеспрямованого удару" та інших розумних речей. Я не знаю, як у вас язик повертається (пальці згинаються) писати подібні речі. Пояснюю для тих, хто не розуміє або вдає, що не розуміє, що відбувається насправді. Посадивши керівництво та актив одної з опозиційних партій, офіційної і легально діючої, влада дала ляпаса усій опозиції, а остання намагається зараз вдавати, що ляпаса отримала зовсім не вона, "безкомпромісна" наша, а взагалі хтось інший, до кого вона не має аніякогісінького відношення. Не знаю, чи усвідомлюють вони, що цим розписались у власній немічності і недалекоглядності, бо я переконана , що від зради не в захопленні значна частина їх потенційного електорату. А зі сторони це справді виглядає паскудно і малодушно. Те, що хтось там із вас вважає природнім те, що УНА не взяли до блоку, абсолютно не означає, що так само думає пересічний представник цього електорату як у Києві, так і в регіонах. Особисто чула репліки про "політичних кидал", про те, що "така поведінка опозиції деморалізує тих, хто міг би піти за їхніми знаменами" і т. ін.
    Мені цікаво, чи справді Ростислав ще наївно вірить у безкомпромісність цих людей, чи написав так, бо "Бендер велел"? Бо уявити собі гидкіший компроміс із владою чи совістю, аніж здача одного із співратників, досить важко. Зрештою, я маю інформацію, що на подіях 9 березня купони зістриг хтось зовсім інший із лав "безкомпромісних", але залишимо це, бо перевірити важко, а оббріхування мені задоволення не приносить, цим тут і так є кому займатись.
    На рахунок "цілеспрямованого удару", то удар найсильніший і найцілеспрямованіший - це наразі той, котрий режим наніс по УНА-УНСО (чи хтось може буде сперечатись?). І оговтуватись від нього наша "безкомпромісна" опозиція надала їм можливість наодинці.
    Ну а версія стосовно того, що УНА-УНСО - це такий собі троянський кінь, засланий СБУ у табір "безкомпромісних", то це вже цілком хворе і зовсім купи не тримається. Хочу поцікавитись, у якій формі повинна УНА-УНСО отримувати (чи вже отримала) дивіденди із такої крутої провокації, організованої спільно із спецслужбами чи ще невідомо з ким? Бо наразі їм світить подарунок у формі від кількох до кільканадцяти років зони (це набагато реальніше, ніж ви собі там уявляєте), а в перспективі - заборона діяльності партії.
    І хочу запевнити, що ініціатива "піарити проти" не іде безпосередньо ні від кого з УНА-УНСО. Цікаво, як би ви відповідали на на регулярні запитання журналістів на кшталт "як ви ставитесь до того, що вас кинули?", "чи розцінюєте ви таку поведінку як зраду?" і тому подіб.? А такі питання звучать чи не в кожному інтерв`ю. То як, брехати, вигороджуючи тих, хто поступив із ними підло? Від цього мазохізмом віє, це якось не в їх стилі. Правда наразі ще частково вони пробують затушувати цю проблему,- інтерв`ю А.Шкіля для ForUm є тому потвердженням, але не переконана, що такої толєранції вистарчить надовго. Бо вже менш, ніж за місяць починаються попередні слухання в суді, тобто процес, і надії на те, що він буде справедливим, вже нема ні в кого з хлопців жодної. Нагадаю, що за історію незалежної України до суду справу за подібною статтею довели вперше, і зона їм світить у величезній мірі завдяки мовчазній згоді та малодушності решти опозиції.
    Для зацікавлених повідомлю, що думка про місця у списку виникла тільки після того, як вони зрозуміли, що "безкомпромісні" якось зненацька переглянули свою попередню позицію стосовно "спочатку - скидання президента, а потім вже вибори", і повністю поринули у передвиборчі прибамбаси у вигляді організації референдуму і т. ін. речей, куди проблема політв`язнів якось не хоче вписуватись, хоч ти вмри.
    І ніхто ні з ким наразі ніяких торгів не веде. Інформація цілком достовірна.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".