МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЧИ ЗУСТРІНЕ УКРАЇНА 10-ТУ РІЧНИЦЮ НЕЗАЛЕЖНОСТІ ІЗ ПОЛІТВ’ЯЗНЯМИ?

07/28/2001 | Максим'як
Це повідомлення взяте мною повністю із Укропу.
Крім посилань на Майдан, має досить цікаве судження про опозицію, яке, судячи із тексту, може і на Майдані підчеплене.

"Всеукраїнське молодіжне об"єднання "Молодь - надія України" висловлює стурбованість результатами з якими наша держава підходить до глибоко символічного ювілею, йдеться у заяві об’єднання. - Мова йде не про злиденне життя багатьох українців, про відсутність свободи слова, свавілля чиновників, тощо. Питання у тому, що на десятому році існування держави з"явився прошарок політичних в"язнів. Люди, які стали заручниками політичних амбіцій пройдисвітів - невдах сьогодні виконують роль стрілочників після ганебного провалу фестивалів опозиції. Хлопці, які відривалися у березні 2001, порівняно з активістами світового руху антиглобалістів, виглядають ангелами. Вони не підпалювали автомобілі, не трощили вітрини магазинів, але їм загрожують великі терміни позбавлення волі. Наявність в Україні в"язнів сумління негативно впливає на світовий імідж країни, керівництво якої декларує свою прихильність демократичному розвитку. Напередодні святкування Дня Незалежності перші особи нашої країни мають чудову нагоду продемонструвати добру волю та гуманність до своїх опонентів. Сприяння зміні запобіжного заходу для Андрія Шкіля, Руслана Зайченка, Андрія Мазура та інших політичних десидентів продемонструє демократичним фінансовим донорам України нерозхитану політичну стабільність держави та здатність влади до діалогу навіть з запеклими радикально налаштованими силами". N.B. Основні документи та коментарі політичних в"язнів знаходяться на опозиційному Інтернет - сайті maidan.org.ua/ УНІАН

Відповіді

  • 2001.07.28 | Майдан

    Звертаюся до всіх - ставте прізвища і наявну інформацію про репресованих на Форум.

    Звертаюся до всіх - ставте прізвища і наявну інформацію про репресованих на Форум.



    Слід сказати що політв"язні в Україні були і є без відносно до "фестивалів опозиції". А Гладчук безперечно пробує імітувати яблучно-ананасову тактику Бродського - і владі на коліна сісти і ананас з"їсти...

    Тобто траєктерія Гладчука як траєкторія Бродського буде виглядати абсолютно химерними та незрозумілими, якщо не розглядати їх як доволі послідовне намагання добути для себе ті інші користі і при тому ж в даний час і негайно.

    Але відкидаючи корисливість Гладчука та філліпіки про "ганебний провал фестивалів опозиції" ( не Гладчуку з його малолюдними тусовочками про це судити) слід відмітити що проблема політвязнів абсолютно реальна і зовсім не надумана.

    Це ті хто сидить ще до касетного скандалу - символом цієї категорії репресованих є васильківський політвязень Леонід Ковальчук .

    Далі - члени "Самостійної України" яких по "естафеті" саджають в міру випускання когось попереднього

    Третя категорія - арештовані унсовці а також члени інших партій та безпартійні

    Четверта і постійно діюча категорія це люди. яких затримано або увязнено під приводом нібито порушеннь закону (як правило економічних), а насправді за опозицію режиму чи за підтримку політичної опозиції.
    Прикладом цього можуть бути чоловік Тимошенко та Фалькович.

    Врешті не можна забувати тих , кому режим вже виніс і привів у виконання "смертний вирок": Александров, Гонгадзе, Чорновіл, Маряна Чорна і дивись весь довжелезний список.

    Звертаюся до всіх - ставте прізвища і всю наявну під рукою інформацію ( лінки, тексти, фотографії)про таких людей на форум. Ми будемо зводити інформацію про цих людей в окремий розділ сайту чи бібліотеки.

    Називайте хоча б прізвища таких людей , а ми вже самі шукатимемо решту інформації.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".