МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ОУН хочет в «ТУНДРу»

07/30/2001 | Спостерігач
ОУН хочет в «ТУНДРу»
Руководство ОУН в Украине ведет переговоры относительно вступления в блок АПУ-НДП-ТУ-ПРУ. Как заявил глава главного провода ОУН в Украине Роман Козак, вхождение ОУН в центристский блок, в котором представлены властные структуры, “значительно усилило бы звучание в его рядах национальной идеи, принесло национальное мышление и украинскую мораль”. Козак не отрицает, что переговоры проходят сложно, и участники блока не спешат с окончательным ответом относительно вхождения ОУН в Украине в их число, сообщает «Форум». Роман Козак заверил, что ни в коем случае ОУН в Украине не будет блокироваться с такими партиями, как “Батькивщина” или “Собор”, поскольку считает сотрудничество с “бывшими комсомольцами-атеистами и просто не всегда честными и порядочными людьми” недопустимой. В то же время, если не удастся достичь понимания относительно вхождения ОУН в Украине в блок АПУ-НДП-ТУ-ПРУ, Роман Козак не исключает возможности вступления организации в блок Виктора Ющенко “Наша Украина”, хотя конкретных предложений со стороны лидеров новообразованного блока относительно сотрудничества с ОУН в Украине не поступало.

Відповіді

  • 2001.07.30 | Наливайко

    Re: ОУН хочет в «ТУНДРу»

    А звідки така новина?
  • 2001.07.30 | Горицвіт

    Слід чекати спростувань

    1. "ОУН" і "ОУН в Україні" - це різні організації. З тексту видно, що йдеться саме про другу.

    2. Проколи в тексті:

    (2.1)
    > бывшими комсомольцами-атеистами и просто не всегда честными и порядочными людьми

    А в Гориничі хіба хто?

    (2.2) про блок Ющенка говориться "новостворений блок", хоча він не створений.

    3. Тому блоку (Гориничу) не потрібне членство організації, в назві якої є "ОУН". Вони ж "центристи", тому мають виступати проти всього українського.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.30 | Миклухо-Маклай

      Ідея гарна (в стилі Алєксєя Марєсьєва! ), але нереальна - не візьмуть!

      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.07.30 | Майдан

        Кожному блоку - по ОУНу !!!

        Навіть таких, що зареєстровані як політична партія ( хоча стосвно ОУН Ко (Козака) я в тому не певний).
        Найповажнішим ОУНом є ОУН Плавюка ( нащадки мельниківців).
        Є ще якісь відносно поважні ОУНи за за кордоном ( бо за означенням мають трохи долларів) і не боюся перебільшити - до десятка різних ОУН та ОУНчиків на території нашої багатостраждальної України,з різним станом реєстрації і різним станом чисельності та відомості.
        Деякі з них були засновани виключно під спадщини конкретних національно-свідомих але полишених розумом дідусів та бабусь з Канади, Америки чи Австралії, деякі створені взагалі невідомо ким і невідомо для чого , але факт що існують і можуть бути реанімовані в будь який час. Гадаю що можна навіть найти по ОУНу для болокування з КПУ та Рсским движением, просто треба пошукати...
    • 2001.08.03 | Горицвіт

      Перше вже є

      Заява ОУН:

      http://maidan.org.ua/news/index.php3?bn=maidan_news&action=view&key=996844691
  • 2001.07.31 | Володимир Паламарчук

    Re: ОУН хочет в «ТУНДРу»

    Зрештою, ті люди розуміють, що вони хочуть? Не певен. Альтернатива: або з олігархічно-антиукраїнською бандою, або з РУХами, а таки пройти, у вигляді політичної організації. Словом, аби як, тільки не з тими, хто дійсно стоїть за НЕЗАЛЕЖНУ Україну, бо вони, бач "нащадки" комсомольців. Ой, мої білі рукавичка!
    Цікаво, а з ким у блоці Азарова-Пустовойтенка вони бачать своє майбутнє. Там хоча 5 чоловік на всю ту компанію розмовляють українською в побуті. Майже напевно — ні. Страшно подумати, до чого дійшли націоналісти. (Взагалі, слово "націоналізм" із логотипу пора б прийняти, нема його там, ну нема...)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.07.31 | Мартинюк

      Це просто комерція на політиці

      Націоналізм передбачає не тільки назву, але й адекватну цій назві поведінку.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".