МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Ба! Знакомиє всьо харі!!

08/01/2001 | Shooter
Відступне за розлучення? :gun:

Компанию "Черноморнефтегаз" возглавил народный депутат Игорь Франчук
http://www.liga.kiev.ua/lenta/get.html?id=19743

Нефтегаз Украины" вместо уволенного две недели назад Николая Ильницкого председателем правления компании "Черноморнефтегаз" назначил 33-летнего народного депутата Игоря Франчука. Такое решение, как сообщает ФК "Укранет-Траст", было принято на заседании Наблюдательного совета национальной акционерной компании "Нефтегаз Украины", которая владеет 100% акций "Черноморнефтегаза", во вторник, 31 июля.
33-летний И.Франчук – народный депутат Украины, входит во фракцию СДПУ(о).

Игорь Франчук – сын Анатолия Франчука, бывшего главы правительства Автономной республики Крым, ныне – народного депутата Украины.

Как сообщалось, 16 июля "Нефтегаз Украины" уволил председателя правления "Черноморнефтегаза" Николая Ильницкого, возглавлявшего компанию с апреля 1995 года.

"Черноморнефтегаз" является единственной крупной компанией, которая занимается разведкой и добычей нефти и газа на украинском шельфе Черного и Азовского морей.

B 2000 году "Черноморнефтегаз" сократил добычу нефти и газового конденсата на 11,7% – до 65,1 тыс. тонн, а также сократил добычу газа на 1,6% – до 764,4 млн. кубометров.

Відповіді

  • 2001.08.01 | Shooter

    + ще деякі деталі

    Зяті президента поділили Крим
    Ліля Буджурова для УП, 1.08.2001, 21:09

    Сьогодні Ігоря Франчука привезли з Києва, щоб в 17-00 представити його колективу ДАТ “Чорноморнафтогаз» як нового голову правління. Як стало відомо, він отримав це призначення учора на засіданні спостережної ради ДАТ в НАК «Нафтогаз Україна». Ігор Франчук, якому тепер буде належати увесь видобуток, зберігання і постачання споживачам нафти і газу на півострові, буде повноправним господарем величезного і чудом збереженого його попередником, Миколою Ільницьким, господарства.

    А це - більше за 1200 км магістральних газопроводів; 43 газорозподільні станції; 9 морських стаціонарних платформ; 2 плавучі автопідйомні бурові установки «Сиваш» і «Тавріда»; Глібовське підземне сховище газу на 3 млрд. кубометрів повної місткості; технологічний флот в складі 22 суден; порт в смт. Чорноморське з усією береговою технічною інфраструктурою. Належати йому будуть і 16 родовищ, що експлуатуються сьогодні «Чорноморнафтогазом», які щодобово добувають 2,5 млн. кубометрів вуглеводнів, до яких скоро приєднаються Казантіпське родовище на Азовському морі і відкрите нещодавно (перше в Україні) нафтове родовище на площі Олімпійській поблизу острова Зміїний, запаси якого, що прогнозуються, на думку фахівців, становлять 100 млн. т нафти.

    Честь збереження і примноження цієї солідної технологічної бази «Чорноморнафтогазу» і відкриття нових родовищ на шельфі двох морів належить Миколі Ільницькому. За його спиною кандидата технічних наук, що має звання “Заслужений працівник промисловості України", нагородженого орденом “За заслуги" 3-го ступеню - величезний досвід з освоєння нафтогазових ресурсів шельфових зон Охотського, Південно-Китайського, Каспійського, Балтійського, Баренцевого, Чорного, Азовського морів, а також Кубинського шельфу і навіть будівництва підводного нафтопроводу в Аденській затоці.

    За спиною Ігоря Франчука - досвід випускника Ризького військово-політичного училища, горде звання колишнього зятя президента і батька його єдиного внука, а також сумна слава власного батька, Анатолія Франчука. Правда, досвід роботи на паливному ринку у сім'ї є. Франчук-молодший був засновником «ТЕР-Холдингу», який у часи кримського прем'єрства тата став монополістом з постачання паливних ресурсів на півострові, причому оплачувалися вони з бюджету.

    Як передає українська служба BBC, «інтереси сім'ї були максимально захищені і під час акціонування об'єднання «Кримнафтопродукт». З весни минулого року Анатолій Франчук став головою спостережної ради АТ «Кримгаз».

    Поки батько і син Франчуки затверджувалися на паливному ринку, людей, які керували підприємствами комплексу, переслідували всілякі неприємності. У під'їзді свого будинку застрілили керівника «Кримтеплокомуненерго» Кузіна, його участь розділив директор «Кримгазу» Синельник. При загадкових обставинах помер начальник «Кримнафтопродукту» Родін. Декілька керівників принадливих підприємств просто емігрували».

    Ільницького зняли з посади у Києві 16 липня на зборах акціонерів «Чорноморнафтогазу», якими керує НАК «Нафтогаз» України. Немилість була пояснена сміхотворною причиною - ніби то ДАТ скоротило об'єми видобутку газу. Після цього прес-служба підприємства, ризикуючи головою, назвала цей довід не гідним розсудливих людей. НАКу повідомили, що «в 2000 році план по видобутку газу, затверджений керівництвом НАК в об'ємі 750 млн. м3; фактично видобуто 763 млн. м.3 На перше півріччя 2001 року план по видобутку газу - 370 млн. м.3; фактично видобуто 383.2 млн. м.3

    У порівнянні з 1999 роком дійсно має місце деяке зниження об'ємів видобутку, але цьому є об'єктивні причини:
    - природне падіння видобутку на родовищах, що розробляються. Це природний і неминучий процес, який може компенсуватися тільки введенням в розробку нових родовищ, що, як згадано вище, і робиться в Азовському морі. У наступному році за рахунок введення в розробку першої черги південно-азовської групи родовищ, видобуток газу в Криму значно зросте;
    - примусова подача імпортного газу в Крим, що призводить до ситуації, коли нікуди дівати газ власного видобутку».

    Про цю примусову для споживачів подачу імпортного (і будь чийого, в порівнянні із здобутим «Чорноморнафтогазом») газу, як про засіб довести підприємство до банкрутства ще в кінці травня заявляв заст. голови правління ДАТ Анатолій Хачиян. Він же розповів журналістам про цінову політику НАК «Нафтогаз України». Компанія встановила ціну на газ, що поставляється ДАТ "Чорноморнафтогаз" промисловим споживачам, в розмірі 331 грн. за 1 тис. кубометрів, хоч раніше підприємство продавало його по ціні 260-270 грн.

    «Нас спеціально заганяють в рамки, щоб ми прийшли до жахливого фінансового становища для того, щоб потім звинуватити "Чорноморнафтогаз" в тому, що він не справився із завданням по збільшенню видобутку вуглеводнів на шельфах Чорного і Азовського морів», - говорив тоді Хачиян, вже знаючи, що до жахливого становища підприємство доводять з іншою метою - щоб подарувати його Франчуку.

    Хоч сьогоднішньої події вже всі давно чекали в Криму, але проте вона викликала шок. Сподівалися, що сім'я не ризикне діяти так нахабно і підшукає «своєї», але іншої людини, у якої не буде зловісного для Криму прізвища «Франчук». При цьому, всі розуміють, що такі призначення не робляться без прямої вказівки президента.

    Залишається тільки повторити те, про що УП писала раніше. Крим сьогодні поділений між двома чоловіками однієї дочки гаранта. Курортно-рекреаційний комплекс відданий Пінчуку (розпорядженням прем'єра Горбатова на минулому тижні в.о. віце-прем'єра куратора санаторно-курортним сектором призначений «трудовик», тричі судимий Володимир Тутеров). Інший найгрошовитіший - паливно-енергетичний комплекс - відданий Франчуку. Батько і син тепер тут цілковиті монополісти.

    «Чорноморнафтогаз» Ігоря Анатолійовича буде займатися видобутком, «Кримгаз» Анатолія Романовича - постачати газ споживачам, а «ТЕР-Холдинг» Ігоря Анатолійовича - продавати його.

    Сьогодні на вулицях Сімферополя, куди звістка про вчорашнє призначення «зятька-Ігорка» прийшла сьогодні у другій половині дня, жартували: «Зате нам залишається каналізація».
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.02 | Майдан

      А ще "Союз-Віктан"

      та інші фірми, які рекламувалися взимку на щиті , яким прикрили палатку Гонзандзе. Оскільки приналежність "Київстар" до сімейного ходингу Кучмів всім відома то виникла підозра щодо третьї торгової марки - "Вест" , - чи ж ці сигарети також не стали сімейним бізнесом?.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".