МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Кучма: "Або я або Тимошенко"

08/02/2001 | Спостерігач
Кучма порівнює себе з Тимошенко

УП, 2.08.2001, 13:59

Кучма поставив у залежність свою появу на Всесвітньому Форумі українців від того, чи буде там присутня лідер виборчого блоку Батьківщина-ФНП Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

Спілкуючись з членами оргкомітету та обговорюючи можливість своєї участі у форумі Кучма безапеляційно заявив: "Або я, або Тимошенко".

Відповіді

  • 2001.08.02 | Деструктивний Елемент

    Чим менше "кучми" тим ліпше

    Спостерігач писав(ла):
    > Кучма порівнює себе з Тимошенко
    >
    > УП, 2.08.2001, 13:59
    >
    > Кучма поставив у залежність свою появу на Всесвітньому Форумі українців від того, чи буде там присутня лідер виборчого блоку Батьківщина-ФНП Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".
    >
    > Спілкуючись з членами оргкомітету та обговорюючи можливість своєї участі у форумі Кучма безапеляційно заявив: "Або я, або Тимошенко".

    На біса він там потрібен? Офіційна організація форуму, перетворення його на офіціоз, вказівки Кучми - щоб не було критики все більше девальвують захід і можуть підірвати традицію форумів. Тож чим менше на форумі буде кучми і його духу, "заходів безпеки" - тим краще.

    В народі кажуть: кучма - те місце де гниди заводяться (рос.аналог: риба гріьот с голови). І правильно кажуть.

    Заяву Кучми можна розуміти і так - якне під моїм "патронатом" - не буде вам взагалі форуму. От хай на свято Незалежності візьме й зірве форум й додасть собі рейтингу. І діаспорі буде більш зрозумілим "що є що", бо все ж вони його шанують як Президента, а скандали вважають підступами Москви.

    Звертає увагу збіг у назвах: Форум українців -- Форум національного порятунку. Врешті подібну технологію слід застосовувати й надалі. Як було досі? Активісти від мас створюють партію, потім її очолюють люди від номенклатури/АП і керують на свій розсуд. Те саме з деякими успішними підприємствами, що зросли знизу - відбирають або руйнують. Прийшов час змінити підхід. Олігархи чи АП створюють структуру, ситуацію, а потім опозиція додає свої ключові п'ять копійок і розвертає структуру чи ситуацію на свою користь. Це як в дзюдо чи айкідо спосіб використовувати енергію супротивника на свою користь (дзю-до дослівно "шлях гнучкості").
  • 2001.08.03 | Dmytro

    Там Кучмы дух, там Кучмой пахнет... (Л.Кучма і Всесвітній форум українців)

    Спостерігач писав(ла):
    > Кучма порівнює себе з Тимошенко
    >
    > УП, 2.08.2001, 13:59
    >
    > Кучма поставив у залежність свою появу на Всесвітньому Форумі українців від того, чи буде там присутня лідер виборчого блоку Батьківщина-ФНП Юлія Тимошенко

    Матеріал в розвиток теми:


    Тарас Чорновіл
    ГАРАНТ АНТИУКРАЇНСТВА
    Час, 27 липня — 2 серпня 2001, №28 (78), с.1—2

    Ще на зорі української незалежності дуже популярним був заклик: «Українці всіх країн, братайтеся!» Після першої «Червоної рути» 1989 року в усіх закутках країни молодь ходила в футболках з цим або подібними написами, старі люди раділи, що нарешті знову можуть духовно поєднатися зі своїми рідними й близькими, яких доля розкидала по всьому світу. І навіть тодішня ще комуністична влада УРСР, хоч і не завжди щиро, робила реверанси перед українською діаспорою. Здавалося б, що це вже стало аксіомою для нашого суспільства.

    Однак однією з нових, але не дуже гарних традицій нинішнього правлячого режиму в Україні стало перекреслення як давніх історичних, так і новітніх звичаїв свого народу.

    Як стало відомо минулого тижня з повідомлень інформаційних агентств та діаспорної преси, внаслідок деяких брутальних, зневажливих і взагалі безглуздих висловлювань нашого горе-президента під загрозою відміни опинився наступний Всесвітній форум українців. Небуденна акція, яка мала б підсумувати спільну десятилітню працю українців на рідній землі та в місцях закордонних поселень з розбудови нашої держави та намітити шляхи дальшої роботи, може не відбутися, бо президента знову прорвало в його зневазі до українців та всього українського. На цьому може й не визначальному, але красномовному прикладі ми зайвий раз маємо нагоду переконатися, наскільки лише українською стала Україна в порівнянні з 1991 чи навіть з 1989 роками. Регрес нашого суспільного й національного буття аж надто помітний.

    Те, що українська влада зневажає свій, український, народ в усіх сферах його життя — від мовної й до економічної та соціальної, вже стало звичним явищем. Нині черга дійшла й до української діаспори, бо там, бачте, знайшлися діячі, яких турбують ті негативні тенденції, які відбуваються в Україні, а дехто дозволив собі навіть у досить коректній формі покритикувати нинішнього президента за його недемократичну й неукраїнську політику.

    Свого часу зусиллями партії «Реформи і Порядок» було проведено ряд досліджень, спрямованих на виявлення причин падіння міжнародного іміджу України, та на пошук шляхів виправлення такої ситуації. Але жодні заходи, націлені на порятунок репутації нашої держави, не тільки не матимуть результатів, якщо найвища посадова особа не буде не тільки зацікавлена в піднятті її іміджу, а й повсякчас ганьбитиме. Внутрішні політичні скандали трапляються в багатьох країнах, і діаспора, як зовсім не сторонній спостерігач, у той чи інший спосіб у них втручається. Але чи мислимо, щоб, скажімо, президент Польщі, дружбою з яким похваляється Л.Кучма, дозволив собі зневажити польську імміграцію — Полонію? Тільки представники диктаторських (у тому числі комуністичних) або зовсім безвідповідальних режимів опускалися до подібних заяв. Тому не варто перекладати бодай якусь частку відповідальності за цей українсько-український конфлікт на діаспору й слідом за Михайлом Горинем заявляти, що закордонним українцям слід би було утриматися від негативних політичних суджень щодо того, що коїться в Україні. Але принаймні на наступних виборах (як парламентських, так і президентських) обрати собі справді українську владу, коли вже не можемо зараз сказати діючим можновладцям: ласкаво просимо у відставку.

    Однак події, пов'язані з можливим зривом Всесвітнього форуму українців, мають ще декілька нюансів. Згадаймо хоча б не таке вже й давнє голосування у Верховній Раді за Закон про статус закордонних українців — його успішно разом з лівими провалили й численні представники пропрезидентських фракцій. Натомість проросійське комуністичне об'єднання «ЗУБР» («За союз України, Білорусії і Росії») поповнилося братиком-близнюком — міжфракційним об'єднанням «В Європу разом з Росією», породженим тими ж пропрезидентськими фракціями. Доповнимо це все останніми повідомленнями про те, що прикордонні українсько-російські відносини повністю залагоджені, а отже, демаркації кордонів (невинного позначення на місцевості), щоб не розділяти два братні народи, проводитися не буде. Нинішня влада, яка так відверто дбає про політичні інтереси сусідньої держави й зневажає українців в Україні та поза нею, у майбутніх підручниках історії кваліфікуватиметься як режим, що бореться за чиї завгодно інтереси, лише тільки не свого народу. От тільки чи потрібна нам така влада?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.04 | ВАСЯ ПУПКІН

      Мене, до речі, теж на Форум українців не запросили..(Л.Кучма і Всесвітній форум українців)

      А який же Форум Українців без Васі Пупкіна ??? Пам"ятаю Перший Всесвітній Форум Українців. Йду повз Палац культури "Україна", дивлюся = якесь збіговисько. Дай, думаю, погляну, шо воно таке. Читаю : Всесвітній форум Українців. Ну, гадаю, це ж мені сюди. І йду до входу. Мене перепиняє "чєловєк в штацком" і питає : Ви куда ?. Я кажу - ну як, я ж українець, хочу побувати на Форумі українців. А "чєловєк в штацком" так єхидно посміхнувся та й каже : ето нє для такіх українців, как ви
  • 2001.08.05 | Raid

    Re: То що, залишилося тільки випустити одеколон "Тимошанель №5" і масово розповсюдити , -- тож буде тікати?

    Або футболки тоже можна типу "I :love: Юлю! "

    Етикетки на машини

    Портрети з вікна повивішувати.

    Так, з завтрашнього дня -- всі у "Батьківщину" за матеріалом !!!

    (млін, Юля мабуть і не мряла про таку рекламу -- а тут само в руки .... )


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".