МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

вас не може нічого обмежувати!

08/11/2001 | DevRand
Доброї ночі і доброго дня одночасно! Хотілося б почути від спільноти ідеї з приводу організації, а точніше ідей з приводу акцій, які б можна було провести на підтримку наших політв'язнів. Наразі це хлопці з УНА-УНСО.
Будь які пропозиції вітаються, прохання на цьому етапі не обмежувати вашу фантазію. Сподіваюсь, в процесі обговорення все що треба, залишиться. Моя думка - це повинні бути акції протесту, невеликі за масштабом але досить яскраві, та - результативні!
Розглядайте будь ласка це як акт невимушеного мистецтва, типу мозковий штурм. Мозок - до штурму! УНСО - на волю! ;)

Відповіді

  • 2001.08.11 | Рoман ShaRP

    Re: ну ти , друзяко , сам напросився ....

    Одразу перепрошую за божевільність пропози ...

    Колись давно в журналі "Техника-молодежи" я побачив дуже цікаву ... рогатку. Ні, на ній не було оптичного прицілу, але розмах "плечей" цьої штуки сягав більш як півтора метри, ну і "пуляти" вона могла відповідно, -- метрів на півтораста (рекомендувалися "бомбочки" з водою , а у якості "полігону" -- пікнік).

    Ми не мериканці, на пікніках у нас інші розваги ... вже тоді мені здалося занадто банальним використовувати цю штуку просто для забави.

    А коли в мене в голові ця конструкція сполучилася з конструкцією агітаційного снаряду (не треба сміятися -- цілком формальний боєприпас, що ним розкидають листівки , -- вони, згорнуті трубочкою , лежать в корпусі заки на якійсь там висоті не бахне вишибний заряд та не пустить їх кружляти білими птахами в небі). Рогатка не міномет, але нічого ніби не заважає спрямувати її в небо і пустити снаряд по похилій високій траєкторії?


    Ми люди мирні, зарядів, най і вишибних, нам не треба. Листівки можна просто прив*язати до льоски певної довжини , а льоску одним кінцем до того , що ті листівки перев*язуватиме, а іншим -- до чого завгодно, що міцно стоїть на землі (та хоч і гаражу). Довжину можна вирахувати більш-менш приблизно -- радіус розсипання листівок вседно вижде досить широкий.

    Самі "плечі" конструкції можна так-сяк зробити складними на "технологічній базі" вуличного лотка (трубки одна в одну) або телескопічного вудилища.

    Звичайно , справа потребує певних капіталовкладень, але при певній дозі везухи можна декілька разів "стрельнути", а потім навіть змитися, перш ніж "добрі люди" радісно прибіжать дивитися, а хто ж то їх так із неба "просвітив".

    Написати на листівках можна всьо, що завгодно, то вже як вирішить шановне товариство -- от тільки я хотів би колись таки побачити, хто ж то і як саме буде (якщо буде) прибирати від них Майдан, навколо якого так багато файних круч, забудованих будинками із затишними двориками ....

    Крім того, панове, листівки то не гасло -- для того, аби їх всі повідбирати-позабирати , треба, як то кажуть , мати час і велике натхнення, особливо якщо мати велику площу ураження.

    До того ж , ця фантастична конструкція, вибачайте за занудство , має модульний характер. Тобто збірна-розбірна. В одного добродія можуть бути в рюкзаку пару ну зовсім натуральних вудок, в іншого -- велиииииииика стрічка гуми. Носити в кишені жмут листівок взагалі ніби нікому не забороняється, чи не так7

    Ну а якщо знайти двійко здорових та міцних добродіїв (приблизно однакового зросту), що здатні якийсь час протримати гачки поки натягуватиметься гума, то може навіть і вудок не треба. Тоді, якщо не дуже шкода останнім "пострілом" можна і саму гуму запулити куди-небудь (розтягнути , а потім з невеликим інтервалом відпустити обидва кінці).

    А потім зняти робочі рукавички , дістати з кишені пляшку, і спокійно обмити "на троьх", створивши собі таким чином додаткове алібі.

    P.S. якщо будуть ще варіанти -- прошу тримати в курсі. Свистович ніби знає, де ShaRP'и водяться
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.11 | DevRand

      Cool! (-)

  • 2001.08.11 | Рoман ShaRP

    Re: вас не може нічого обмежувати!

    Спосіб другий, важчий, але бомбовіший та руйнівніший.

    Зібрати скрізь, де тільки можна (Америка, Канада, Британія, Чехія, Бразилія ... ) душ хоч по 5 перед українським поольством чи консульством з відповідними плакатами ,

    А до цього "злити" інформацію скрізь де тільки можна -- Reuter , CNN and so on

    приправивши її короткою історією справи Гонгадзе, плівок Мельниченка, планів СБУ поставити нас на облік, і нещодавно знайденого матеріалу про "Поліцмафію" (дав Augusto), сюда ж додати справу Юлі як приклад політичної розправи та вже легендарну заяву гггггггаранта "або я або Тимошенко".

    В Україні , я так гадаю . можна теж шось зробити.

    Тут головне не кількість , головне -- якість.

    Якщо все "пройде" , то вийде шось на кшалт "українці у себе та в світі протестують проти перетворення України на поліційно-мафіозну державу".

    У світі нових санкцій та слухань в Америці ....

    Повторююсь -- тут справа не в кількості , а в якості та синхронності. Про інших можна сказати, що їх більше турбує проблема власного виживання , або що вони вже залякані.
  • 2001.08.11 | Augusto

    Чисто практично.

    Раз на два тижні передати мило, зубну пасту, цигарки (бо то мука якщо людина палить, а цигарок нема), трохи сала та цукерок, треба тільки, щоб хлопці відчували - хтось про них пам'ятає. Коротше, то перші, але виглядає, не останні арештанти, тому треба заздалегідь готувати "Допомогу за гратами" (така була всюди в світі, щось на зразок Прізон реліф''а).
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.11 | Михайло Свистович

      Хороша пропозиція.

      Тут вже деякі майданівці одного разу зібрали таку передачу. Сьогодні на Раді УРП я також розкрутив одного дрібного бізнесмена на збір коштів для ув"язнених.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.12 | Адвокат ...

        Про "натуральну" підтримку в"язнів сумління.

        Я пропоную від імені УРП, а, якщо їхня на те буде добра воля, також і від "Собору" та "Батьківщини" офіційно звернутися до:

        1). Радіо "Свобода"
        2). Всих провідних українських телеканалів

        із проханням протягом 3-4 днів поспіль у прайм-тайм розповсюдити на доброчинних засадах інформацію, що такі й такі люди, члени УНСО, потерпають у слідчому ізоляторі СБУ від того-то й того-то. Що партія така-то розпочала збір доброчинних пожертв на підтримку тих людей, що кошти приймаються там-то, що подробці можна дізнати за телефоном таким-то.

        Зробити це треба якомога швидше, шоб луна пішла напередодні роковин незалежности, коли до України буде увага.

        Гадаю, що наші "незалежні під патронатом" телеканали всі, як один зроблять вигляд, що те звертання не до них, або попрохають "заплатіть за кєфір". Що теж можна вважати непоганим ґрунтом для подальших акцій.

        Зрештою, важливо якомога ширше розповсюдити правдиву інформацію про ролю УНСО в УБК, та й про сьгоднішну УНСО взагалі. Бо кучмоноїди виробили з УНСО таку собі сташилку і лякають нею всих, а чималенко людей -- вже таки залякали.


        Як би там не було, щоб там не "довели" деркачівці-радченківці, але виглядає на те, що ув"язнені УНСО'вці є в'язнями сумління, що УНСО є чи не єдиною пор'ядною в Україні партією, що кучмоноїди перелякалися зовсім не того, що УНСО голими руками візьме штурмом резиденцію хохлан-баші, що небезпека УНСО для для гнилого та смердючого режиму полягає у дисціплінованости та відданости ідеалам її членів.

        Окрім того "справа УНСО" -- приклад яскравий приклад доконаного ідиотизму кучмо-охоронців, що є настільки лінивими й непрофесійними, що навіть таку "просту", як вони запевняли у березні справу, й досі не довели до суду.


        Кучмістан -- на мило! УНСО'вців -- на волю!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.12 | НеДохтор

          ???: Про підтримку в’язнів сумління.

          Адвокат ... писав(ла):
          > Я пропоную від імені УРП, а, якщо їхня на те буде добра воля, також і від "Собору" та "Батьківщини" офіційно звернутися до:
          >
          > 1). Радіо "Свобода"
          > 2). Всих провідних українських телеканалів

          Можливо від малої кількості інформації (і на Майдані також) виникає купа питань (питання не до Адвоката а взагалі):

          А чому не від імені УНСО?
          Чи існує зараз крім УНСО за гратами ще УНСО на волі і чим вони зараз займаються?
          Чи можуть вони провести прес-конференцію, щоб пояснити свою (теперішню) позицію та становище?
          Яким чином вони допомагають товаришам?

          Та і ще багато чого незрозумілого.

          І ще одне питання:

          Пане Свистович, куди поділася ідея "прямих ефірів" з Тетяною Чорновіл?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.12 | DevRand

            Re: ???: Про підтримку в'язнів сумління.

            Так, я теж за те щоб частіше витягати цікавих людей для розмови.
            Я з задоволенням читав постінги Тетяни Чорновіл - тому обома руками за продовження таких конференцій.
            З приводу самої УНСО - IMHO чим більше активності з різних сторін, тим краще.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.13 | SG

              ПОПЕРШЕ,...

              Треба зняти матеріали про участь УНА у Молдові і Чечні. Індивідкали можуть приймати участь, але організації - ні ні!! При такому розкладі, УНА для наприклад американців - як Осама Бенладен.
          • 2001.08.13 | Михайло Свистович

            Re: ???: Про підтримку в’язнів сумління.

            Таня була зайнята, але я зателефоную їй і запрошу на Майдан. По-моєму, вже пора.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.13 | Мартинюк

              Слід змакетувати листівку про вязнів

              Зміст - фотографія, короткі дані, стан судової справи.

              Це все повісити на сайті- нехай всі хто може роздруковують, чи просто дивляться.

              Людина з фотографією це вже не абстрактне прізвище, а майже жива людина.

              До речі з приводу цих вязнів можна і якийсь мітинг невеликий оголосити - не біда якщо прийде всього навсього 100 чоловік чи навіть менше.
              На захист Хмари спочатку приходило не більше 20 чоловік.
              Стати на Хрещатику і збирати для них речі чи гроші.
  • 2001.08.12 | Пані

    А как насчет "пишите письма"?

    В смысле в такие места, как Amnesty International, Human Rights Watch и подобные?

    Смех смехом, а такого рода паблисити еще некому не мешало.

    Если у кого есть опыт успешного писания в подобные инстанции - давайте, колитесь. Если нет - я пороюсь на вебе и сочиню.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.12 | Augusto

      Емнесті навіть не чипайте!

      Вони ніколи не допомогали Україні і не допомогатимуть! Плюс вони мають пунктик в програмі, що не дозволяє захищати тих, хто використовував, чи має програмні застави, що не відкидають насильства. Допомога Емнесті полишена будь-якого плану та дуже хаотична, вона вже дуже давно не дає ніяких наслідків і потрібна тільки самий ЕмІн для грантів та еготріпів. Хьюман Райт Уотч, може, але не покладайтеся занадто на Захід, як вони не допомогли на підйомі, то на зараз не допоможуть ніколи. Як на мене, то глобальна допомога є другорядною. З персонального досвіду знаю, що цигарки потрібні страшно (більше ніж міфична допомога Заходу).Причому можна і без фільтру.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.12 | Горицвіт

        допомога з Заходу

        Я вважаю, що будь-яка інформація - це добре. Опозиція має існувати для західної громадської думки. Звісно, це не вирішальний фактор, але потрібний.

        Про політичних в'язнів повинна знати громадська думка - тут і на Заході.
      • 2001.08.12 | Пані

        А что она кусается?

        Где вы видели "или"? Я предлагала И писать в том числе и уж точно не спорила про папиросы.

        А написать письмо и разослать его во все возможные правозащитные огранизации - так ни с кого не спадет.

        Вот только для письма действительно нужны ответы на вопросы, которые поставил НеДохтор, плюс сведения от адвоктов арестованных.
        Нужны точные сведения о выдвинутых обвинениях, условиях их содержания и проч.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.13 | Augusto

          Та є трошки!

          Але то окрема розмова. Дійсно, треба пробувати, бо героїчна бездіяльність то є лузерська забава. Що я хочу сказати: Емністі взагалі не веде моніторінг України, може є сенс зробити нормальну групу Емністі в Київі (хоча українська група не має право писати листи українській владі, але є можливість наладити моніторінг для майбутнього)?
  • 2001.08.12 | Ihor

    А що фарби бракує? Стін? Обмалюєйте всі будинки та мости, та мерседеси, автобуси, тролейбуси, телефонні будки, туалети(-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".