МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Потрібне подвійне громадянство

08/11/2001 | Eridan
Нинішнє українське законодавство не передбачає статусу подвійного громадянства.

Тим часом, поза межами України мешкає кілька десятків мільйонів українців і осіб українського походження.

Не їх вина була в тому, що політичні і економічні обставини унеможливили негайних переїзд до України і набуття суто українського громадянства. Багато хто з них просто елементарно кормив родичів в Україні. А відмова від громадянства країни перебування на користь українського означало і втрату можливостей заробітку в тій країні.

Я вже не кажу про висланих на Сибір членів УПА і їх рідних. Вони як ніхто інший заслужили на українське громадянство. Вони не могли все кинути в тому-таки Сибіру і приїхати в Україну, в яких їх ніхто не чекав : рідні або повмирали, або самі жили в скруті - згадайте економічні реалії останнього десятиліття.

Знову ж таки: можливість отримання громадянства для діаспори стимулюватиме вкладення капіталів в Україну.

Ну і так далі....

Ізраїль турбується за євреїв у всьому світі: будь-який єврей може вільно набути ізраїльске громадянство і бути під захистом єврейської держави. Що і роблять українскі євреї, де-факто зберігаючи про цьому громадянство українське. Так само як і росіяни приймають громадянство Росії, де-факто зберігаючи громадянство українське. Тільки українці, як завжди, пасинки на історичній Батьківщині.

Українська держава, виходить, зовсім не піклується про українців у світі. Це при тому, що у діаспорі живуть далеко не найгірші українці. У всіх сенсах цього поняття.

Форум "культура, історія, філософія, футурологія" : http://www.internetri.net/forum

Відповіді

  • 2001.08.12 | Адвокат ...

    Скоріше потрібна українська держава

    що взмозі захистити права й свободи своїх громадян, хочаб заради вульґарного піару.
    Те, що почав "вибудовувати" Кравчук і остаточно "збудував" Ку-чмо, є дикунською сумішу ідиотизму та бандитизму. Такій "українській" державі нетреба людей, що пізнали свободи, досягли успіху. Їй теба бомжі, жебраки та кріпаки. Тільки начолі такого"народу" Ку-чмо із своїм звіринцем можуть відчувати їхню "руководящу ролю", тобто безкарно знущатися із людей. Несимпатичних назовні та всередені, а всеж -- людей.

    Відверто кажучи, не думаю, що буде багато охочих українців з діяспори, які захочуть зробитися громадянами ку-чмо-стану.
  • 2001.08.13 | SG

    Ні - подвійному громадянству

    Українці = Укр громадяни. Якщо буде подвійне, хтось захоче російського. Навіщо нам російські громадяни у Запоріжжі чи Дніпропетровську?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.13 | Чучхе

      Аргумент з іншого боку

      Зате в нас не вдасться вписуватися усіляким африканцям. Процедура позбавлення зімбабвійсько-дагомейського громадянства для них дуже ускладнена через місцеві закони, а нормально працювати влаштуватися їм тут без українського громадянства трохи важко (це не стосується ринків). А українського громадянства їм не дають, поки вони не вийдуть із громадянства єкваторіально-гвінейського. Виходить замкнене коло, негри плюються і їдуть до Голяндії.

      Туди їм і дорога.
  • 2001.08.13 | ilia25

    А якже, розігнався. Це тобі не Швейцарія.

    Рада Європи теж постійно натякає, що подвійне громадянство є ознакою демократії. Але ж хіба Україна може собі дозволити поводитись зі своїми громадянами як з вільними людьми? Не пущать -- це наша мантра.
  • 2001.08.13 | Shooter

    Для початку - хоча би статус закордонного українця

    Проект Закону про який так успішно "зарізали" комуняки і милі серцю деяких тутейших диспутантів бандюки.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.13 | Майдан

      Дискусія зкопійована у форум "ДІаспора"

      Оскільки це напевно для діаспори життєво-важливе питання.
      На жаль дуже суттєве уточнення Шутера туди не встигло попасти. Якщо він не проти, то нежхай сам додасть туди свої зауваження.
      Попасти на форму "Діаспора" можна натиснувши відповідний лінк у нижньому меню цієї сторінуи.
  • 2001.08.13 | эксльвоянин

    Полностью согласен!

    Я с Вами согласен на все 100%.Но хочу немного дополнить,Вы упомянули Россию,в ней тоже нет двойного гражданства,так что люди на Украине ,которые желают преобрести рос.гражданство,должны отказываться от украинского-это легальный способ.Но,есть моменты,погрешности в законодательстве Украины и России,что не разрешено двойное гражданство(т.е. не существует института двойного г-ва так такового),но не запрещено иметь два и более,вдумайтесь...
    P.S. из собственной жизни,неимоверными усилиями,мне удалось сохранить украинское гр-во,и "заполучить" еще два(если не против я оставлю это секретом):)))
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.13 | Адвокат ...

      Re: Полностью согласен!

      эксльвоянин писав(ла):
      --КУСЬ! --

      > P.S. из собственной жизни,неимоверными усилиями,мне удалось сохранить украинское гр-во,и "заполучить" еще два(если не против я оставлю это секретом):)))

      Пане, чи Ви часом не є крупним міжнародним злодієм? ( Ну, там, шахрайство з кредитними ресурсами, підробка пластикових карток, "пральні послуги" ).
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.13 | эксльвоянин

        Re: Полностью согласен!Вы тоже?:)

        Нет,а что Вы хотите предложить мне свои услуги,адвоката?Юристов я предпочитаю из евреев,но у Вас есть шанс,могу оставить свой е-майл,можете туда направить резюме,я обещаю расмотрю и Ваше предложение.
        P.S.Что вы имеете ввиду под финансово-кредитными махинациями???В "СНГее" (Союз Недоразвитых Государств)обналичивание денег и конвертация,уже попадают под валютное законодательство.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.13 | Адвокат ...

          Тож, я помилився... ;-)

          эксльвоянин писав(ла):
          > Нет,а что Вы хотите предложить мне свои услуги,адвоката?Юристов я предпочитаю из евреев,но у Вас есть шанс,могу оставить свой е-майл,можете туда направить резюме,я обещаю расмотрю и Ваше предложение.

          1). Я -- не єврей.
          2). Я не шукаю роботи.
          3). Я не не маю охоти пряцювати із Вами.
          4). Я щиро Вам вдячний за довіру та готовність сповітити мені Ваш e-mail.


          > P.S.Что вы имеете ввиду под финансово-кредитными махинациями???В "СНГее" (Союз Недоразвитых Государств)обналичивание денег и конвертация,уже попадают под валютное законодательство.

          Не розумієте, ну що ж поробиш. А я, грішним ділом, приняв Вас за таку собі українську копію пана Дж. Сороса. :): Помилився, виходить. Не ображайтесь!
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.13 | эксльвоянин

            Ай донт,андерстенд-типа:)))


            >
            > 1). Я -- не єврей.
            > 2). Я не шукаю роботи.
            > 3). Я не не маю охоти пряцювати із Вами.
            > 4). Я щиро Вам вдячний за довіру та готовність сповітити мені Ваш e-mail.
            > 1).Ну ничего,бывает:)))(шуткую)
            > 2).Я рад за Вас:)
            3).Ну вот а это не по-деловому,охота,тоже покупается,поверьте мне:)
            4).Ну что Вы,на Нет и проблем Нет....Хотя мне сейчас нужен хороший юрист именно в Украине.Имеются планы,пАнимаЕшььь:))
            > > P.S.Что вы имеете ввиду под финансово-кредитными махинациями???>
            > Не розумієте, ну що ж поробиш. А я, грішним ділом, приняв Вас за таку собі українську копію пана Дж. Сороса. :): Помилився, виходить. Не ображайтесь!
            О нет,меня и пана Сороса,я еще не дорос до тААких размеров "финансового" гения,может СНГу повезло:))))Хотя мне конечно приятно,когда меня воспринимают как ув.пана Сороса,ну Вы мне льстите.А лесть я не люблю,я люблю шутку:)Будем считать,что у Вас хорошее чувство юмора(?):))))
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.13 | Адвокат ...

              То чого ж Ви не зрозуміли?

              Із співставленням Вас та Сророса -- я, дійсно, пожартував. Чи поталанило СНҐ завдяки його ( чи подібної до нього людини ) тут відсутности -- не знаю, бо мертві бджоли не гудуть.

              P.S. Як зреалізуєте свої плани в Україні, пишіть, можливо, порадію разом із Вами.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".