МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Ющенко виявився розумнішим за ющенкофілів

08/18/2001 | Спостерігач
Ющенко і Тимошенко намагаються об'єднатися

УП, 18.08.2001, 13:40

Екс-прем'єр Ющенко і передвиборчий блок Тимошенко "Форум нацпорятунку" проводили протягом літа переговори щодо створення широкої коаліції демократичних сил. Результати дебатів неозброєним оком не видно.

Про спробу двох правих сил домовитися про об'єднання УП повідомили перед відкриттям ІІІ Всесвітнього форуму українців лідер блоку "ФНП" і партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, її заступник Олександр Турчинов і голова "Собору" Анатолій Матвієнко.

"У нас було декілька консультацій", - зазначив Турчинов і відразу додав що "ситуація залишилася така, яка була". Причиною, яка "ускладнює переговорний процес", за словами заступника Тимошенко, є те, що блок Ющенка ще не сформовано.

Найоптимістичніша лексика у лідера блоку "ФНП" Тимошенко – вона все ж думає, що "потужна широка коаліція буде" – після "десяти кіл всіх консультацій".

Голова партії "Собор" Матвієнко також заявив, що "постійно консультації ведуться з Рухами [Костенка і Удовенка] та ПРП". "У понеділок на засіданні "ФНП" будемо обговорювати те, що наконсультували". На думку Матвієнка, блок "ФНП" є першим кроком до широкої демократичної коаліції, а складатися вона має з Рухів-ПРП-КУН, "Форуму нацпорятунку", а також "профспілок, національного бізнесу і представників місцевого самоврядування".

А головний суб'єкт переговорів – Ющенко – казати речі хоча б з натяком на конкретику просто відмовляється. Формування блоку, за його словами, зараз перебуває на "організаційному етапі". Учасників коаліції він назве не раніше, ніж закінчаться консультації, а поки обмежується реплікою про те, що "мова іде про декілька десятків представників".

Пішов від прямої відповіді Ющенко і на запитання про відношення до того, що ІІІ Всесвітній форум українців під антикучмістськими гаслами пікетували фактично його прибічники ("Батьківщина", "Собор", УНР, УНА-УНСО тощо): "Я хотів би менше говорити про політику. Чисто українська традиція: хороше свято перепаскудити питаннями "хто за кого?" Я шаную політиків і зліва, і справа, і розумію, чому вони там стали".

Відповіді

  • 2001.08.18 | Мартинюк

    А яке відношення має цей заголовок до тексту? (-)

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.18 | Спостерігач

      Назва статті "Ющенко і Тимошенко намагаються об'єднатися"

      Проти чого на цьому форумі виступали і виступають послідовні "ющенкофіли".
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.18 | Мартинюк

        При таких "ющенкофілах" можна обійтися без ющенкофобів

        Або ж про "друзів" з якимим і вороги не страшні...
      • 2001.08.19 | Богдан

        Помиляєтесь.

        Наскільки я знаю думки людей, яким не подобається Ющенко, то саме не бажання його об'єднуватися з демократичною опозицією та демонстративна вірнопідданість владі і є причиною нелюбові до Ющенка. А якщо він об'єднається з ФНП, то здобуде і мій голос в тому числі. Так що я навпаки радий. От тільки щось мені піказує, що об'єднання таки не станеться.
  • 2001.08.19 | Спостерігач

    Нарешті! 24 серпня - спільна "прес-конференця учасників блоків "Наша Україна", "Форум нацпорятнку", Соцпартії. "

    Агітаційна акція "За правду!" заблокована у Запоріжжі. Опозиція упевнена, що на вимогу Києва

    УП, 18.08.2001, 19:04

    Запорізьке підприємство, що відає шлюзами, у суботу зранку поставило на межу зриву агітаційну акцію комітету опору "За правду!", повідомив УП один з лідерів комітету Тарас Стецьків.

    Як пояснив депутат, 9 серпня з Одеси на Київ вийшла Чайка, яка протягом маршруту мала зупинитися в 15 містах України, де активісти "За правду!" планували проводити "агітаційну роботу, прес-конференції, публічні заходи з метою привернути увагу громадськості до ідеї чесних виборів". 24 серпня на День незалежності Чайка мала б пришвартуватися на річковому вокзалі у Києві, де потім була запланована прес-конференція учасників блоків "Наша Україна", "Форум нацпорятнку", Соцпартії.

    "Очевидно, владі це не сподобалося. Команда – затримати до понеділка", - повідомив Стецьків. Формальним приводом для цього стало те, що "у документах на кораблі не вистачало якогось паперу". "Судно має дозвіл на плавання, виданий на 10 років. Зараз воно повертається до України після того, як вони пропили по всій Європі, і у них не було проблем, і ніде не сказали, що цього дозволу не достатньо. Але навіть якби у них було все нормально, то вони все рівно знайшли б, за що зачепитися".

    "Дозвіл не відкриття шлюзів не дало підприємство, яке відає шлюзами. Потім заправдівцям дали зрозуміти, що команда затримати Чайку надійшла з Києва. Спочатку говорили про мінтранс, а потім, за непідтвердженою інформацією – про МВС", - зазначив Стецьків. "Вони думають, що ця акція є альтернативним святкуванням Дня незалежності. Ідея – щоб човен "За правду!" не прийшов до Києва. Це скандал, що дискредитує владу".

    Зараз, за словами Стецьківа, якщо активісти комітету до понеділка на місці не зможуть розблокувати Чайку, то до Запоріжжя мають виїхати депутати-опозиціонери.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.19 | Птах

      Де яка сторона?

      Отже праві і ліві. Тю - то вже ліпше той паразит шо є ніж нові паразити.

      На стику ідей компромісів небуває.

      С. Бандера
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.19 | Спостерігач

        Я Вас розумію. Нові "паразити" не будуть підгодовувати провокаторів.

        Котрі до того ж весь час цитують і одне й теж речення з Бандери. Та й те трактують безграмотно.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".