МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Невеликі доповнення до статті пана Свистовича. (про пікет)

08/19/2001 | Рoман ShaRP
1. Ще з самого ранку, трохи пізніше 8 , "гуманоїди в синьому " [менти , а не прибульці :)) ] оточили парк Шевченка (чи то по старій пам*яті , чи то я не знаю чого).
2. На підходах до "України", правда , було багато і синіх і "в штатському", але їх було замало, аби перекрити чиселенний пікет , до тогож , біьша частина їх зосередилася навколо автобусів за "Україною", в переходах чи по сторонах.
3. пікетники спокійно зібралися трохи ближче до "Либідської", у парку біля фонтанів, вишикувалися в колону та пішли звичним вже шляхом -- по проїзжій частині. В голові колони мене від початку не було , тому як саме проривалися
не бачив, проте можу сказати, що від початку кордон "синіх" був порівняно рідкий. Люди дисципліновано зупинилися
на сходах перед "Україною", і не лізли далі.
Щільного кордону , як такого , взагалі можна сказати , не було. Можна було зайти за ментів збоку і ходити по майданчику перед Україною за їх спинами.
4. БІльшу частину пікетувальників зібрала "Батьківщина" . Меншу , але краще оснащену та витривалішу -- РУХ, УРП та ще дехто з ними (я ж усіх не знаю).
Свистович, перш ніж заходити в середину, відстояв більше години з прапором УРП під пекучим сонцем (багато хто так не витримав та посідав на сходи) .

Отох Свистович -- не просто герой, а легендарний герой.

Відповіді

  • 2001.08.19 | Рoман ShaRP

    Кілька коментарів стосовно пікету до статті в УП , що вміщена тут панною Л.К. у гілці "Що за дивний присмак?"


    А в цей час близько 1000 представникiв партiй "Батькiвщина", Народного Руху України, Українського Народного Руху, Української республiканської партiї, УНА-УНСО - в основному люди середнього i похилого вiку - в оточеннi сотнi мiлiцiонерiв пiкетували палац "Україна", де проходив форум. При цьому самi опозицiонери на повному серйозi стверджували, що їх 4-5 тисяч.

    Ні, як на мене , на 4 тисячі зібрання не тягнуло. Заскорше, правда, 1000-1500. "В основному" може й середнього-похилого , але мені здалося, що "віковий розподіл" був цілком нормальний, молоді також було чимало , я аж був приємно здивований. Депутацiя УНСО стояла по центру. Декілька прапорів УРП , пара транспарантів РУХу. А от лівих, соціалістів себто, я якраз і не бачив.

    Пiкетники час вiд часу кричали "Кучму - геть!" i тримали транспаранти "Кучма i його прибiчники розграбували Україну", "Українi - українську владу". Щойно закiнчилася промова президента, вона мирно розiйшлися.

    Транспарантів було багато та різних. На них було i про Суркiса-Медведчука і так далі, і про бандитський режим, і про вбивства журналiстiв, і про Ющенка, і про то, що "кучма та Путін зстрічаються без краваток та совісті". Виділялися гасло "Свободу політв*язням!".
    "Свободу політв*язням" і скандували (неодноразово!) також "Україна без кучми", "Україна годі спати треба кучму виганяти".


    Опісля того як більша частина дійсно мирно розійшлася , неподалік від "України" проїхало три чи чотири "Урали" з чи то військовими чи то ОМОНом у кузовах, але зупинятися там не стали (чи то вони вже від*їзжали?).


    Загалом стаття в УП не здається мені Банковою, вона, як би то сказати , вимучено-нейтральна. Хоча якийсь душок тухлятини таки повіює, соррі.


    P.S. У почеснiй президiї засiдали перший президент незалежної України Леонiд Кравчук, голова Верховної Ради Iван Плющ, прем'єр-мiнiстр Анатолiй Кiнах, мiнiстр закордонних справ Анатолiй Зленко, мiський голова Києва, ряд членiв уряду, почеснi гостi.

    А Омельченко, вiднедавна, затятий антикучмiст? Цікаво ...


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".