МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

10-ту Річницю Незалежності України Радіо Ініціатива 102,5 FM та Галерея "Дзига" святкували в темряві!

08/25/2001 | Маркіян Іващишин
10-ту Річницю Незалежності України Радіо Ініціатива 102,5 FM та Галерея "Дзига" святкували в темряві!

22 серпня в приміщенні Мистецького Об'єднання "Дзига" за адресою м. Львів вул. Вірменська 35, було проведено позачергову перевірку електропостачання офісу, після якої четверо осіб, котрі назвалися, представниками "Міських електромереж" без попередження відключили електропостачання приміщення. Основне обгрунтування - грубі порушення електрообладнання. Хоча, насправді, нібито виявлені порушення є достатньо сумнівними (електролічильник не закріплений, віджата перемичка на одному елементі ел.лічильника). Складений, цими особами акт про порушення "Правил користування електричною енергією" містить технічні та граматичні помилки.
Таким чином з 22 серпня, напередодні 10-ої річниці Незалежності України, паралізована робота Культурно-Мистецького Центру "Дзига", галереї з діючою виставкою, магазину котрі залишились без охорони. МО "Дзига" також є продюсером Радіо Ініціатива 102,5 FM, яке працює в тому ж приміщенні. При намаганні працівників центру відновити енергопостачання та дізнатися реальну причину відключення електропостачання, єдиним фактом, який змогли повідомити працівники Львівобленерго є те, що відключення було проведене за спеціальною вказівкою керівництва Львівобленерго.
Керівництво МО "Дзига", насьогодні, розглядає декілька версій, того, що відбулося в приміщенні центру 22 серпня.
Перша версія - політична. Директор МО "Дзига", Маркіян Іващишин, працівники Центру та Радіо Ініціативи завжди займають активну політичну позицію, є засновниками та учасниками Громадського Комітету Опору "За Правду!. Також МО "Дзига" тісно співпрацює з політичною Партією Реформи і Порядок та іншими незалежними структурами. Приміщення Дзиги є своєрідним осередком для політично активних любдей міста, журналістів. Ці та інші причини безперечно могли стати причиною тиску на Нас, як на політично незалежну структуру.
Друга версія - кримінальна. (Малоймовірна, проте можлива). В приміщенні центру знаходиться магазин - салон з великою кількістю антикварних речей, картин та інших мистецьких вартостей. Окрім цього в офісі центру та радіо є достатньо велика кількість технічного обладнання. Після відімкнення електроенергії приміщення було відключене від охоронної сигналізації, що могло стати причиною вчинення грабунку. Та оскільки кількість охорони центру відразу було збільшено, на щастя, ніяких правопорушень не було вчинено.
Ми однозначно розцінюємо цей крок збоку керівництва Львівобленерго, як політичний, і як безпосередній тиск та перешкоду роботи незалежних засобів масової інформації. МО "Дзига " під час відімкнення від електромережі зазнало значних матеріальних та моральних втрат, львів'яни та гості міста не змогли відвідати виставочну галерею, Радіо Ініціатива було інформаційно паралізованим.
Ми будемо в судовому порядку добиватися відшкодування втрат та просимо звернути увагу громадськості до цього випадку, як до прикладу корумпованості, беззаконня та політичного тиску.

Директор МО "Дзиґа" Маркіян Іващишин

Відповіді

  • 2001.08.25 | Олександр

    Re: 10-ту Річницю Незалежності України Радіо Ініціатива 102,5 FM та Галерея "Дзига" святкували в темряві!

    А як не жителі Львова зможуть дізнатись про розгляд справи в суді та рішення суду? Може, в якихось газетах буде надруковано?
  • 2001.08.25 | Shooter

    Залишається тільки..

    ...додати, що на чолі Львівобленерго стоїть такий собі сопливий хльопчик, котрому ще навіть 30 не стукнуло.

    Ну і що контролюють Львівенерго дуже соціалістичні, дуже демократичні і дещо абрєзані...


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".