МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Шо ж такое!!!

08/28/2001 | Shooter
Факт продажи Харцызского трубного завода


Сегодня "Индустриальный союз Донбасса" признан победителем конкурса по продаже контрольного пакета акций Харцызского трубного завода. ИСД предложил за пакет 126 млн. грн. при стартовой цене - 122 млн. 695 тыс. грн.
По словам заместителя председателя ФГИУ М.Чечетова, ИСД изъявил готовность "в самое ближайшее время" перечислить деньги за пакет акций предприятия. М.Чечетов отметил, что если договор будет подписан завтра, то уже "в конце этой - начале следующей недели" ИСД осуществит проплату, - сообщает УКРОП.

Также М.Чечетов сообщил, что в финальной стадии конкурса приняли участие "Индустриальный союз Донбасса" и "Интерпайп"

Мож хто в курсі - "зятьок" вже "нє удовлєтворяє" августєйшую доньку августєйшого папіка?

Чи папік Ріната засцяв? Ганьба, ганьба!!!

Смішним є те, що "недолугий" Mannesman навіть в друге коло не вийшов.

Куди там німцям до донєцкіх....

Відповіді

  • 2001.08.29 | Наливайко

    Re: Шо ж такое!!!

    В вересні у Ріната наче бьорсдей, може, то "від нашого столу вашому":)).
    А взагалі-то, мля, яке паскудство!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.29 | :-)

      Re: Шо ж такое!!!

      А шо ж тут такого???
      Один бандит у іншого виграв "свєчной заводик"
      Тепер буде справжня ринкова конкуренція на ринку труб великого діаметра Ж-)
      Не розумію Вашого песимізму
    • 2001.08.29 | Shooter

      Та не все так просто

      Бо відразу ж на другий день "дрібний акціонар" (не Мааннесманн, звичайно :): ) побіг подавати в суд на перебіг конкурсу. Але не тут то було - в кратчайшіє срокі договір з ІСД був підписаний і бабки переведені в казну.

      Залишається тільки додати, що продавали "серйозно" - 75 % акцій. Он наївним словакам продали 4 обленерго, проте менше 60 відсотків (не впевнений, чи всі, чи тільки в деяких). І тепер, згідно дурнуватих українських законів, словаки не можуть провести збори акціонерів, оскільки достатньо 40% + 1 голос, щоб збори не були чинними.

      І була потрібна словакам та гризота? :):
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.29 | словак

        Re: Та не все так просто

        там точнісінько такі ж словаки як я :)
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.30 | Shooter

          Re: Та не все так просто

          То пан - німець?

          Бо приватизер-словак VSE сам до року повинен бути приватизований...

          Невже Вами? ;):
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.30 | Shooter

            Тільки не...

            V(ychodo)S(lovenske)E(lektrarne), а V(ychodoslovenske)E(nergeticke)Z(avody)...

            Назви, панімаєшь, міняють як хочуть, а ти все пам'ятай....
          • 2001.09.01 | Shooter

            В розвиток теми

            Оклад в 370 гривень і титул держсекретаря Міністерства палива і енергетики на наступні п'ять років – якщо, звичайно, обійдеться без фатальних помилок – отримав у п'ятницю глава Житомирської обладминистрации Володимир Лушкін.

            Призначення Лушкіна держсекретарем записано в указі Кучми. Іншим указом, повідомляє Інтерфакс-Україна, главою Житомирської обладміністрації призначений Микола Рудченко, який був раніше першим заступником глави регіону.

            Володимир Лушкін народився 1946 року. З квітня 1998 року очолював Житомирську обладміністрації. Раніше працював головою правління "Житомиробленерго". Є заступником глави обласної організації Народно-демократичної партії.

            Непримітне на перший погляд призначення Житомирського губернатора держсекретарем Мінтопенерго набуває нового звучання в зв'язку зі свіжим листом, підписаним фахівцями київських представництв Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку і Агентства США з міжнародного розвитку.

            Історія така. У зверненні до першого віце-прем'єра Дубини вони досить жорстко попросили український уряд не втручатися у тарифну політику обласних енергокомпаній, інакше Україна не зможе залучити західний капітал на приватизацію нового пакету обленерго і може змусити піти з ринку капіталістів, що вже встигли прописатися.

            "Західні експерти – члени української робочої групи з приватизації енергетичної галузі проінформували пана Дубину, що стратегічні інвестори, які в квітні 2001 року купили на конкурсі чотири обленерго, дотримуються всіх прийнятих на себе зобов'язань. У тому числі головного – оплачувати 100% всієї електроенергії, що постачається з оптового ринку. Сьогодні настала черга української сторони виконувати свої обов'язки за угодою", - пише російський "КоммерсантЪ" у п'ятницю.

            Уряд обіцяв створити інвесторам такі умови, щоб вони не тільки могли відшкодовувати експлуатаційні і виробничі витрати, але і отримувати 17% річних на внесені інвестиції – тобто фактично погодився на підвищення тарифів на електроенергію. Відпрацьовувати вкладені гроші в серпні цього року зажадала "Житомиробленерго", де 75,56% належить словацькій фірмі Vychodoslovenske Energeticke Zavody, яка придбала компанію на конкурсі в 2001 році.

            Однак, пише "КоммерсантЪ", заявка приватизованого обленерго на підвищення тарифів була проігнорована – "під тиском адміністрації Житомирської області", яку і очолював новопризначений держсекретар.

            Офіційно пояснювалося це тим, що підвищення тарифів приведе до посилення соціальної напруги аж до масового безладдя. А неофіційно – крайньою непопулярністю рішення напередодні парламентських виборів.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".