МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Невже Ющенко й на це знущання ніц не відповість?

08/29/2001 | Спостерігач
Азаров не исключает присоединения к ТУНДРЕ блока Ющенко



Лидер Партии регонов Украины Николай Азаров не исключил, что к Блоку ТУНДРА (Трудовая Украина-НДП-Регионы Украины-Аграрная партия Украины) присоединится будущий блок Виктора Ющенко «Наша Украина». Об этом Н.Азаров заявил на встрече со своими однопартийцами в Ялте.

Как сообщает УКРОП, по мнению Н.Азарова, в Украине нет социальной базы для всех 130 политических партий. Поэтому, по его мнению, борьбу за депутатские мандаты должны повести только четыре или пять избирательных блоков. Левый оппозиционный политический спектр должны представлять коммунисты, которые, по словам Н.Азарова, являются «серьезной политической силой». В правой части бороться будут национал-демократы и крайние националисты, которые, по мнению главы Партии регионов, никак не определятся, находятся ли они в оппозиции к нынешней власти, или нет.

Как особую часть, которая не будет иметь большой поддержки избирателей, но с которой придется считаться, Н.Азаров очертил «непримиримую оппозицию», т.е. ФНС и другие движения, главная цель которых - отстранение от власти президента Л.Кучмы. Центристские силы в парламенте должен представлять избирательный блок, который недавно создали Партия регионов, НДП, Трудовая Украина и Аграрная партия, заявил Н.Азаров.

Відповіді

  • 2001.08.29 | %

    Чого ви вважаєте що нормальна людина повинна автоматично реагувати на дебільні закиди усякого непотребу? Уявіть собі, що тут, на форумі, хтось голослівно заявив "Спостерігач - підарас". Ви шо відповідати будете?

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.29 | Спостерігач

      Як сказав "А" - кажи й "Б"

      Якщо людина, яку я не поважаю й проти якої теоретично я борюсь (а Ющенко ніби бореться з олігархами) публічно називає мене ймовірним союзником, то я так само публічно спростую це - в жорсткій або дипломатичній формі, в залженості від темпераменту.
      Якщо я звісно себе поважаю.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.29 | Ростислав

        Та до чого тут самоповага?

        Якщо її немає, то принаймі має бути звичайний політичний розрахунок і розуміння логіки виборців. Бо як міркує пересічний виборець: якщо олігархи пропонують Ющенку бути з ними, а Ющенко нічого не заперчує, то може він такий самий?
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.29 | Augusto

          Все це має рацію тільки в одному випадку:

          якщо Ющ пристане на союз зі злиднями. До того діє золоте правило: "Говорила-балакала".
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.29 | Ростислав

            Се правило діє для Вас зі мною

            Для людини ж, що політикою не цікавиться, діють звичайні правила людської психології.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.29 | %

              Вважаю, Ющенкові треба уникнути "виправдовування", реагувати на ВСЕ не можна ... "Спростовувач" у програшній позиції .. психологічно ...

              Ви ж розумієте що його зараз завалюють всіма методами, один з них - казати дурниці, і примушувати їх спростовувати. результат - той хто спростовує лавину ідіотських чуток, втрачає імідж "самоповаги" в очах інших ..
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.29 | Ростислав

                Та до чого "спростування" і "виправдовуання"?!

                Йдеться про "відповідь". Наприклад коротеньке повідомлення "попри те, що деякі олігархи і їхні союзники у вищих ешелонах влади намагаються залучити мене до себе, я буду послідовно з ними боротись й надалі". Гадаю це б лише додало Ющенку рейтингу. Плюс зайвий інформаційний привід.

                Політика - це забавка, в яку треба гратись, а не тупцювати на місці. Тим паче під час найдинамічнішої частини цієї гри - виборів.
  • 2001.08.29 | Л.К.

    Re: А Ви, панове, можете собі уявити, щоб подібне припущення Азаров зробив стосовно …

    Левка Лук"яненка, або Мороза? Ні? Чому? Напевно не тільки тому, що вони ТУНДРІ не підходять, а і тому, навіть, головним чином, тому, що позиції цих людей є чітко визначеними, публічними і радикально протилежними "тундрівським". З одного боку, це добре - за ними свідомий електорат, а з другого- не дуже, бо цього свідомого електорату набирається всього 6-8%.
    Стосовно ж Ющенка, то хто завгодно може будувати припущення про об"єднання з ним. Його популярність робить його жаданим для всіх блоків і партій. Його мовчання позволяє всім розраховувати на нього. Цей мовчазний ідол, якому поклоняється більшість плебсу, позволяє марити собою всіх. Ющенко, як ніхто інший в українській політиці має свободу вибору.
    Що він вибере?
    Не знаю. Але я впевнена, що у виборі союзників він керуватиметься не корисливими, не ідеалістичними, а прагматичними мотивами. І з ким би він не об"єднася це буде прораховане об"єднання з метою отримання реальної, вагомої перемоги на виборах.
    Думаю, що для перемоги Ющенко застосує любу комбінацію, яка буде вигідна йому. І нехай. Переконана, що для цієї людини влада - не мета, а засіб для здійснення державних перетворень.

    Якщо і я помиляюся і, ідеалізуючи пусте місце, видаю бажане за дійсне, буде жаль. Але ж не може помилятися пів України, закоханої у Ющенка.
    І все ж перше варто було довідатися позицію самого Ющенка, а вже потім щось прогнозувати.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.29 | Спостерігач

      Re: А Ви, панове, можете собі уявити, щоб подібне припущення Азаров зробив стосовно …

      Коментувати міркування про недоліки принципової публічної політики Мороза і переваги мовчання Ющенка - бажання немає. Але от з цим

      >І все ж перше варто було довідатися позицію самого Ющенка, а вже потім щось прогнозувати.

      на 100% згоден. Власне це і є темою треда - чи довідаємось ми про позицію Ющенка до виборів чи як барани будемо голосувати невідомо за що.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.29 | Л.К.

        Re: А Ви, панове, можете собі уявити, щоб подібне припущення Азаров зробив стосовно …

        Спостерігач писав(ла):
        Власне це і є темою треда - чи довідаємось ми про позицію Ющенка до виборів чи як барани будемо голосувати невідомо за що.


        Гадаю одне з двох, або довідаємося, або будемо голосувати як барани. Потім ми самі собі пояснемо, що парламентські вибори - це не мета, а засіб. Головне президентські виборі.
        Одже треба Ющенка підтримати. А він нам у 2004 все скаже.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.29 | ilia25

          Якщо ви будете підтримувати Ющенка, то хто підтримає ФНП?

          Чи ви бажаєте отримати ВР, що буде підконтрольна Кучмі?

          В голові Ющенка давно визрів конфлікт, який ви намагаєтесь не помічати. Це конфлікт між бажанням працювати на користь України, та бажанням ні в якому разі не дратувати Президента.

          Ви чомусь впевнені, що перемога в цьому конфлікті буде за першим. І вже готові голосувати за цією вірою, хоч вона і протирічить фактам.

          А що як ви помиляєтесь?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.29 | Л.К.

            Re: Якщо ви будете підтримувати Ющенка, то хто підтримає ФНП?

            ilia25 писав(ла):
            Чи ви бажаєте отримати ВР, що буде підконтрольна Кучмі?
            >
            > В голові Ющенка давно визрів конфлікт, який ви намагаєтесь не помічати. Це конфлікт між бажанням працювати на користь України, та бажанням ні в якому разі не дратувати Президента.
            >
            > Ви чомусь впевнені, що перемога в цьому конфлікті буде за першим. І вже готові голосувати за цією вірою, хоч вона і протирічить фактам.
            >
            > А що як ви помиляєтесь?


            Пане Ілля, Ви як завжди "не в бровь, а в глаз" - МОЖЕ, а може і ні. :-))

            На перший погляд, це дивно прозвучить і все ж…
            Режисер Віктюк якось сказав, що театральна вистава, щоб приваблювати глядача, повинна бути подібною на БАГАТОслойний пиріг - тобто різноглибинною, щоб відвідавши її (виставу) і гомосапіємс і гомовульгаріс знайшли для себе те, що здатні осягнути місками. Політика - це той самий театр і популярність забезпечена "багатослойним" сценаріям. Може Ющенко теж знає закони мистецького успіху?
            Особисто я в ідеалі хотіла би об"єднання Ющенка з опозицією, але ж ідеали недосяжні.
            Маєте рацію - сьогодні від того з ким об"єднається Ющенко залежить склад наступної ВР. Конфлікт же Ющенка, який бажає працювати на користь України з Ющенком, який бажає ні, в якому разі не дратувати президента додає гостроти інтризі. І тільки сам Ющенко може довести її до кінця і стати або місією, або ...

            Може і помиляюся.
  • 2001.08.29 | Москаль з Москви

    Сегодняшний полит.ру о Ющенко

    http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_rus&key=999088456&first=999088456&last=998067576
  • 2001.08.30 | Пані

    А кто-то сам тут писал, что его жена майдан читает...

    ... и меня, наверное, тоже читает. Особенно в той части, где я популярно рассказывала, почему не надо отвечать на провокации.

    Читайте и дальше на здоровье!

    ПС. Для форумных "психиатров". То, что жена Ющенко читает майдан - это не моя мания величия, а утверждение (или намек, деталей не помню) Спостеригача.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".