МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Ющенко: "Я серцем був з тими людьми, що були в палатках"

08/29/2001 | Спостерігач
Ющенко: "Я серцем був з тими людьми, що були в палатках"

Марина Пирожук, для УП, 29.08.2001, 17:53

Віктор Ющенко переконаний, що блок "Наша Україна" має шанси на успіх за умов, коли лідери партій, що претендують увійти в блок відмовляться від власного ЕГО і згуртуються навколо ідеї. Марина Пирожук мала інтерв'ю з екс-прем'єром перед його від'їздом до Польщі.

- Пане Ющенко, ваш рейтинг залишається надалі дуже високим. Чи не тому значна частина політичних інституцій вела і веде активне полювання за вами для реанімації свого життя, чи, якщо хочете, для того, аби використати вашу популярність в своїх цілях? Як ви на це все реагуєте?

- З мене будуть робити те політичне м'ясо, яке робили перед цим 10 років поспіль приблизно в аналогічних розкладах. Але якщо у мене є якийсь шанс зробити політичну консолідацію – моє тіло і моя ідея будуть належати до цього напрямку політичного модернізму в Україні. Я не говорю, чи я перший в списку, чи двадцятий!? Мене це не цікавить.

- Блок "Наша Україна" поки має віртуальний характер. Коли буде уже більш чітка ситуація і з партіями, які увійдуть до нього, і програма блоку?

- Ви ж бачите, що деякі політики знаходяться місяцями у відпустці. Але за 7-8 днів ми плануємо визначитися. Що ж до мети, то там можуть бути всі, хто працюватиме на Україну.

- Пане Вікторе. Деякі аналітики вважають, що народження цього блоку узгоджувалося з адміністрацією президента. Якщо це так, то чи не вийде, що та ж сама адміністрація буде вам нав'язувати свої кандидатури в списки?

- Це не так.

- Ваш блок має намір і може абсорбувати політичні сили, лідери яких мають великі амбіції. Ви не боїтеся, що вони пересваряться?

- Пересваряться тільки тоді, коли не буде політичної консолідації. Що передбачає політична консолідація – ідейну консолідацію. Не може бути в ідейних побратимів десять версій політичного облаштування країни.

- А як списки формуватимуться. Всі ж хочуть бути першими?

- Дуже просто. В будь-якій політичній системі при зміні однієї влади на іншу змінюються, як правило, декількасот політичних посад. Якщо виходити з перемогою в 10%, то це дає вам змогу поставити навіть міністра того, кого б ви хотіли. Коли виходить 20-30%, то це геометрично збільшує право на список. Якщо у вас у руках є контрольний пакет, то ви можете взагалі формувати ті виборні посади, які відповідно до українського законодавства формуються не тільки в центральній владі , а по всій вертикалі. І автоматично поняття списку розширюється – що більший і монолітніший блок, тим легше вирішується питання списку. Тому що геометрія, яка дістає розподіл тих місць, які у меншій квоті, взагалі не розглядаються як політично функціональна. Тут проблема не в списку. Головне – це ідея, ідейний принцип консолідації. Але як мені говорити з моїми колегами з РУХу?... Що їх відрізняє? Те, як будувати Україну? Ні! Як формувати внутрішній курс – ні. Зовнішній курс – ні. ЕГО… ЕГО… ЕГО… Маленька людина, маленький егоїзм. Це те ядро, яке розриває ідею. Я хочу повернути все навпаки.

Чому у нас чотири християнські партії, чи чому чотири СДПУ, чи чотири десятки демократичних партій? Хіба кожен з них менш демократичний, ніж інший? Така політична незрілість. Є вождик, біля цього вождика є ЛТД , якийсь кооператив бізнесового, економічного характеру. Обов'язково колись був якийсь або банк, або біржа, бо без цього вождя нема, ну і звичайно партія. Я хочу сказати, що це бездарна форма побудови політичних стосунків, тому я вкотре буду підкреслювати, що якщо мені вдасться серед своїх партнерів провести лінію, що ідейна єдність – це найбільш важливе, що тримає майбутній політичний блок під контролем, я переконаний , що наш план виграє.

- Що, уже встигли пережити якісь серйозні розчарування в тих політиках, які вас оточують?

- Для того, аби пережити розчарування, треба побувати в стані зачарування…

- Ви часто говорили про те, що Україні не щастило з лідерами , і висловлювали побажання, що при владі мають бути люди, для яких слово "Україна" – не порожнє. До речі, саме такі люди вас знімали з посади...

- Це ще невідомо, кому від цього стало гірше...

- Напевно, не вам?

- Не мені, звісно.

- Але я про інше. "Форум національного порятунку" також декларує бажання бачити при владі людей, для яких Україна щось означає. Чи не плануєте ви об'єднатися з ним і таким чином разом боротися з олігархами та іншими ворогами українського державотворення?

- Я готовий проводити з ними переговори.

- Пане Ющенко, давно хотілося поставити вам це запитання. Деякі спостерігачі вважають, що найбільшою проблемою у вашій політичній кар'єрі була відсутність команди інтелектуалів, фахівців у галузі політтехнологій і таке інше, які б опікувалися вашим реноме і застерігали від помилок, скажімо, від сумнозвісної заяви "трьох". Ви до речі не шкодуєте зараз, що тоді вчинили саме так?

- Я уже казав, що завжди був з вулицею. Я серцем був з тими людьми, що були в палатках. Але з іншого боку, коли президент клянеться на Біблії, я не можу йому не вірити. Якщо я помилився в ньому – то це виключно моя проблема. Щодо заяви, то ви ж зрозумійте, що інакше тоді в тому статусі я не міг поводитися.

- Могли дистанціюватися...

- Це було неможливо. З мого боку тоді був зроблений політичний форс-мажорний крок.

Марина Пирожук – кореспондент української служби радіо "Свобода"

Відповіді

  • 2001.08.29 | Адвокат ...

    Почалося!

    Він -- заговорив, поки що натяками, напів натяками. Але -- те, що від нього й чекали, зрештою.

    Ющ -- молодчаґа!!!
  • 2001.08.29 | trick

    YES! :) (-)

  • 2001.08.29 | Пані

    Детский вопрос про Ющенко

    Нарушая обет молчания по сабжу, не могу не спросить панство взагали, и Свистовича в частности - а что, собственно, вам всем не понравилось в выступлении Ющенко на форуме?

    Вот выступление
    http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_mai&key=999113613&first=999113613&last=998517846

    А вот рассказ Свистовича о том, как не понравилось всем его выступление
    http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_mai&key=999113478&first=999113613&last=998517846

    А мне понравилось. Я согласна с каждым словом. Я серьезно спрашиваю, что именно в этом выступлении не то?
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.30 | Адвокат ...

      Не так питання поставили!

      ( ІМНО ), треба питати не "що?", а "чому?". І все стане на свої місця. :): Бо відповідь очевидна: всим набридло чекати. Вся Україна вимагає від Юща зрештою щось зробити!
      Ку-чмо-ноїди -- фальстарту та наступного сідання в калюжу. Опозиція -- гетьманства. Помірковані -- сигналів до консолідації, щоб скоріш "кинути папіка".

      Але Ющ -- великий актор, він вміє тримати паузу.
    • 2001.08.30 | Ростислав

      Re:

      Пані писав(ла):
      [..]
      > А мне понравилось. Я согласна с каждым словом. Я серьезно спрашиваю, что именно в этом выступлении не то?

      Я от читав нещодавно інтерв'ю Медведчука - також з усім був згоден.

      Виступ аґітатора не найвищого штибу. "Купуйте акції МММ, тьху - голосуйте за НУ, будете щасливі й багаті". Ніц не сказав про те, хто довів Україну до цього стану і якою він би хотів її бачити - конкретнія речі, а не демагогічні абстракції.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.30 | Shooter

        Re:

        Ростислав писав(ла):

        > Ніц не сказав про те, хто довів Україну до цього стану

        А Ви того, поді, не знаєте? ;):

        > і якою він би хотів її бачити
        Та він вже не раз те говорив.

        Ох ці гарячі революційні голови - любителі декларацій та красівих жестів :):.

        Тре виграти вибори. Цим буде все сказане.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.30 | Ростислав

          Re:

          Shooter писав(ла):
          > Ростислав писав(ла):
          >
          > > Ніц не сказав про те, хто довів Україну до цього стану
          >
          > А Ви того, поді, не знаєте? ;):

          Я багато що знаю. Але поки Ющенко не скаже це в голос він буде залишатись людиною з їхнього табору. Можливо і найкращою. І цілком природньо будуть запрошення Азарова і Медвдечука приєднатись до них.

          > > і якою він би хотів її бачити
          > Та він вже не раз те говорив.

          Я не про демагогію.

          > Ох ці гарячі революційні голови - любителі декларацій та красівих жестів :):.

          Так Ющенко виявляється ще й гаряча революційна голова.
          :-)

          > Тре виграти вибори. Цим буде все сказане.

          Угу. Все ніяк не дочекаємось доки Ющенко визначиться з ким він. Бо тоді одним ворогом в опозиції може стати більше...
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.30 | Богдан

            Ющенко вже давно визначився.

            Ющенко: "Я серцем був з тими людьми, що були в палатках" (але тим не менше обізвав цих людей фашистами і неодноразово зневажливо про них висловлювався). Отак і за Сталіна люди серцем співчували "ворогам народу", але голосували за їх розстріл. У мене запитання: якщо вся ця маскіровка для того щоб виграти вибори, то може рано чи пізно ми пошкодуємо, що він ті вибори виграв. Бо на мою думку він в черговий раз сотворить якусь підлість і потім зробить жалісне лице і скаже, що то він тільки зарада України.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.31 | Мартинюк

              То голосуй за Медведчука чи Азарова

              Тут уже точно не прогадаєш -отримаєш те що бачиш
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.31 | Спостерігач

                А чим вони власне відрізняються від Ющенка?

                І Ющенко і Медведчук на відміну від опозиції мають позитивну програму. І той і той підтримують Кучму. Ющенко - фінансист-професіонал, Медведчук - юрист-професіонал. Ну, то чим вони відрізняються?
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.31 | Спостерігач

                  А ось і підтвердження моїх слів самим Ющенком

                  http://www.maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_free&key=999275268&first=&last=
                • 2001.08.31 | DevRand

                  та майже нічим!

                  дві руки, дві ноги, голова і х№;!
                  ось ви шановний ще трохе гімінцем побризкаєте, так взагалі нічим відрізнятися не будуть! ;)
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.08.31 | Пані

                    Значит, я рассказываю

                    DevRand писав(ла):
                    > дві руки, дві ноги, голова і х№;!
                    > ось ви шановний ще трохе гімінцем побризкаєте, так взагалі нічим відрізнятися не будуть! ;)

                    Вчера посмотрела Ющенко в прямом эфире с Набокой.

                    Вывод: если его увидит народ, то никаким черным пиаром или чем еще народ не удасться заставить проголосовать за кого-то другого.

                    Отличие называется ХАРИЗМА. За деньги не покупается и с помощью АП или ЦРУ не взращивается.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.09.01 | АВ

                      Re: Набока...

                      У Набоки - и Ющенко, и автор "Вурдалак Тарас Шевченко" предстают великанами. Набока - гений интервью, бывший когда -то популярным Урмас Отт в сравнении с Набокой - как "киевстар" в сравнении с "Моторолой".

                      Жаль, что клонировать Набоку нельзя - он гениально "окрыляет" всех, кто с ним в эфире. Настоящий интеллигент в непонятном, но удивительно эффективном значении этого слова.

                      Когда в эфире Набоки был Бузина и заявил, что пишет уже про Грушевского - сотни людей сразу начали об этом говорить и нетерпеливо готовиться к прочтению путём обсуждения Грушевского и его карьеры в УССР.

                      Ющенко хорош, пока с ним не спорят. Лишь начинается спор - он тонет, как топор...Мастер монолога ещё не становится мастером диалога, а нужен именно диалог, сложный диалог...
              • 2001.08.31 | Богдан

                А може за ФНП?

                Медвидчук і Азаров якраз тим і добрі, що добре всім видно що вони собою представляють. Вона прямо кажуть, що чхали вони на життя Чоновола і Ґонгадзе головне щоб трудящим жилося добре. І навіть список трудящих оприлюдьнють. А Ющенко - темна конячка: з одного боку плаче, що він за Україну, а з другого називає Кучму батечком, а нас з вами фашистами. І тут же підмигує мовляв не вірте, це я так для іміджу. Мені здається що він взагалі на вчинок не здатний, а щоб Україну з того г... витягти потрібні люди здатні на вчинки. Поки що я не бачу інших таких людей крім ФНП. Це я не агітую, а пояснюю, що я не за Азарова. А Ющенко вже не раз вчинив підло і ніщо не заважає йому так чинити завжди.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.31 | Ростислав

                  Та Ви що - вони ж за Кучму! Пам'ятаєте, як Морз з Тимошенко Кучму татусем називали? І підписували з ним заяву, що Ющенко - фашист?

                  Ну а на доданок вони тепер збираються робити блок з бандюками з ТУНДРи, уявляєте?!
    • 2001.08.30 | Мартинюк

      Присутні хотіли почути племінного вождя, а перед ними виступив адміністратор..

      Українцям як відомо хороші адміністратори не потрібні - вони самі собі адміністратори і самі знають що робити.
      А ось могутньо-сексуальний та грізно величний вождь племені, який одною рукою може скрутити шию печерному ведмедю, а іншою ( перепрошую іншим органом) позбавити від набридлої цноти дюжину дівчаток незалежно від їх статевої належності.

      Не відповідність Ющенка цим критеріям просто кричуща. Він таки дійсно ще й трохи прогадав - поліз із своїм неоковирним бухгалтерським штилем конкурувати з провідним виконавцями української політичної естради та щей в їхньому ж ораторському стилі.

      Ех, знав би ще Мовчан бухгалтерію - такий президент був би! А ось всім без винятку сподобалася Мовчан. Я дуже добре знаю Мовчана і знаю що завдяки якомусь незбагненному телепатичному таланту Мовчан на 100% говорить саме те що що хоче почути дана конкретна аудиторя в даний конкретний момент. Саме тому я хотів дізнатися що саме він говорив . Однак всі говорили - "ну клас!" ... але не могли пригадати жодного конкретного постулату.

      Маю надію, що Михайло Свистович ще прикрасить першу сторінку сайту дублетом знайомого заголовку з промовою Мовчана в додачу, тому що це надзвичайно цінний матеріал для вивчення української суспільної свідомості ( перепрошую підсвідомості).

      Врешті офіційна та неофіційна пропаганда вже накачала в українську підсвідомість стільки фекальних психологічних установок стосовно Ющенка , що його промову напевно б не оцінили навіть якщо б вона була "виречена" на рівні Ціцерона.

      Основна тактика владного піару у боротьбі з Ющенком полягає у навязуванню системи оцінки його особи та його дій не в сфері адміністрування української макроекоміки, в чому його ніхто на разі не перевершив, а різних сферах, в яких він не є фахівцем і на які він врешті не претендує - наприклад на писання і читання промов для представників української діаспори.

      Чи може йому там слід було про емісійний мультиплікатор розказувати?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.30 | Ростислав

        Re: Присутні хотіли почути модерного лідера нації, а перед ними виступив агітатор...

        Якщо Ви мені покажете, що саме у виступі Ющенка було адміністраторського, то я з'їм свого капелюха.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.30 | Мартинюк

          Невдале наслідування стилю політиків-поетів та інших представників трибунної естради.

          В цьому від видав себе в неналежності до Спілки письменників а також у тому що не має референта з того середовища.

          Зато ось Кучма виступив дуже модерно . А освистування навіть пертворило його виступ у повноцінне пост-модерністичне шоу. Майже як Клінтон на виборах Хілларі в Нью-Йорку.

          Тільки мене вже всі ці наші доморощені політмодерністи-естрадники протягом останніх 10 років дуже задовбали.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.30 | Ростислав

            Отже довести свою тезу про "виступ адміністратора" не бажаєте?

            Вам кажуть, що Ющенко не сказав нічого нового або цікавого, а Ви приписуєте опоненту бажання почути плач a la Драч.

            Може у Вас щось з настроєм, Мартинюк? Бо арґументація вже вдруге за сьогодні у Вас просто жахлива.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.30 | Сергій Кабуд

              поки Мартинюк мовчить...

              щойно прочитав вимову Ющенка

              все сказано вірно.

              головний акцент на відігнанні свиней від яблуні і на тому що "скористалися" сітуацією лише "окремі"

              далі, про те що влада проходить випробовування на совість.

              Все сказане точно характеризує українську ситуацію і вказуює куди йти.
              Навіть є про антидержавні сили. Ми знаємо що це номенклатура, бо на початку він каже про найстрашніші 70 років.
              Є навіть про віртуальні демократичні сили!!!

              До тих хто шукає так зване "нове" в промовах Юща–

              НОВОГО НЕМАЄ І НЕ БУДЕ

              все відомо і давно. Розумні люди все це знають.

              Форум Діаспори не є часткою політичного процесу, чи не є важливою часткою. Ющенко залишився в своєму амплуа.
              Не зробивши ніякої шкоди продовженню просувати свій блок.
              І це головне.
      • 2001.08.30 | Сергій Кабуд

        Oто п.Мартинюк сказали влючно, взагалі блискуча характеристика всіх нашіх т.зв. квінтесенцій! Вчиться панове!

        Мартинюк писав(ла):

        > Українцям як відомо хороші адміністратори не потрібні .....
        > А ось могутньо-сексуальний та грізно величний вождь племені, який ...іншим органом) позбавити від набридлої цноти дюжину дівчаток !!!!!!!!!!!незалежно від їх статевої належності!!!!!!!!!

        Шо "дівчатка"???????
        В голові пісок???
        >
  • 2001.08.30 | АВ

    Re: Сам Ющенко признаёт:

    Что он - отдельно, а его сердце - отдельно...;):
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.31 | Адвокат ...

      От Ви натура художня, а не розумієте

      то ж -- пост- модерн!!!

      Ви, мабуть, адепт соц- реалізьму?! :):


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".