МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ПОЛОХАЛО: Ющенко и олигархов связывает общая любовь к Президенту, причем еще неизвестно: кто его больше любит?

08/30/2001 | Спостерігач
http://www.part.org.ua
Ющенко и олигархов связывает общая любовь к Президенту, причем еще неизвестно: кто его больше любит?


30.08.2001

В чем причина вялой реакции экс-премьера на выкрики хора: «Аллилуйя, Ющенко!». О «феномене Ющенко» политолог Владимир Полохало



Владимир Полохало - Если анализировать действия Ющенко после того, как он перестал быть премьером, то он не продемонстрировал какой-либо четкой стратегии поведения в отношении тех или иных политических актеров. Кроме заявления о том, что он готов возглавить блок демократической направленности и широкий спектр политических сил, больше ничего не прозвучало.

На мой взгляд, феномен Ющенко - это инерция. Он по-прежнему воспринимается как премьер-министр, в период деятельности которого удалось выплатить пенсии, зарплаты, в какой то степени вывести из тени экономику в той части, которая касалась энергоносителей, и так далее. Вот эта инерция предыдущего образа накладывается на сегодняшнее восприятие. Но нет нового образа публичного политика, способного бороться за места в парламенте, знающего средства, с помощью которых этого можно достичь. Не видно кого Ющенко видит в качестве тех, с кем можно реализовывать интеграцию в Европу. Поэтому, каков Ющенко в действительности, знает только близкое окружение, знает, чего он хочет не с точки зрения перспектив Украины, а с точки зрения ближайших семи месяцев.

В то же время избирательная кампания будет весьма жесткой и агрессивной, с максимальным контролем со стороны исполнительной власти, как в центре, так и на местах. Она предполагает совершенно иные методы борьбы, чем на прошлых выборах. Поэтому демократический романтизм Ющенко не подкрепленный ясностью, в том, как и с кем организовать политическую кампанию, приводит к коллизиям, подобным сегодняшней. В этом контексте виды на Ющенко высказывал и Плющ, и Аграрная партия, а теперь и Азаров, который не исключил сотрудничество с ним.

Такой блеклый образ Ющенко позволяет сегодня включаться в процесс компрометации Ющенко. Я не удивлюсь, если кто-то из социал-демократов с целью растворения образа Ющенко в массовом сознании выскажет намерение о сотрудничестве с ним.

А почем бы им и не сотрудничать? Что связывает Ющенко со своими бывшими оппонентами олигархами? Это общая любовь к Президенту, причем еще неизвестно кто его больше любит. То ли Ющенко, то ли олигархи… Любовь к Президенту и есть та идеология, которая связывает диаметрально противоположные силы. Эта любовь и делает их союзниками. Особенность этой избирательной кампании в том, что не идеологические принципы, не программы, а именно любовь к Президенту, условно говоря, является условной идеологией выборов 2002 года. А любовь как вы знаете, не делит людей на правых и левых, она создает удивительные симбиозы, а в данном случае это политически и идеологически неподготовленные избирательные блоки. В этом отличие от других стран, где любовь и другие чувства остаются за рамками предвыборных обещаний для электората.

Ющенко не позавидуешь. С одной стороны, социологические исследования показывают уменьшающийся, но пока все-таки еще очень высокий его рейтинг. А с другой стороны, он ничего не сделал для того, чтобы удержать этот рейтинг, не говоря о том, чтобы его поднять. При таком аморфном подходе он будет постепенно терять то, что получил, будучи премьером. Я думаю, что Ющенко разочаровался в тех, кто обивает пороги его квартиры и таким образом демонстрирует «любовь» к ним самого Ющенко.

Возможно, он другими глазами посмотрел на свою бывшую команду, которая уже практически в полном составе служит новому премьер-министру. Возможно, разочаровался в тех правых, которые первыми заявили, о том, что они хотят видеть его во главе блока. Это предположения, но все вместе и может быть причиной вялой реакции Ющенко на выкрики хора: «Аллилуйя, Ющенко!».

В конце концов, пострадает избиратель, который окончательно теряется и разочаровывается, становясь предметом манипуляций различных политических сил.

Интервью взял Юрий Романенко

Відповіді

  • 2001.08.30 | Мартинюк

    Цей колишній парторг обслуговує Кучму дуже високоякісно.

    Полохало сприймається як свій у таборі націонал-демократів і навіть у таборі опозиції.
    Однак він , починаючи з грудня "рідко, але мітко" час від часу попускає в інформаційний простір вигідні для Кучми і його оточенняпропагандистські кліше.

    Зимою Полохало безцеремонно піарив концепцію поділу опозиції. Це ідея реалізувалася весною.
    Зараз Полохало просто професійно підкакує на Ющенка у стилі - "Та я що, та я ж нічого, ну Ви самі ось подивіться..."

    Ознака піару в даному тексті дуже проста - Полохало загалом правильно описує "проблему", але майстерно уникає того що може вказати на вихід з неї.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2001.08.30 | Ростислав

      Всі хто критикують Ющенка - вороги! Сумно...

      Мартинюк писав(ла):
      [..]
      > Ознака піару в даному тексті дуже проста - Полохало загалом правильно описує "проблему", але майстерно уникає того що може вказати на вихід з неї.

      Про вихід з цього вже півроку каже опозиція - висвітлення Ющенком своєї позиції. В Полохало це звучить наступним чином: "Поэтому демократический романтизм Ющенко не подкрепленный ясностью, в том, как и с кем организовать политическую кампанию, приводит к коллизиям, подобным сегодняшней."
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.30 | Мартинюк

        Виходів дуже багато

        І не тілько у виправдовуванні у тому в чому насправді не винний...
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.30 | Ростислав

          Re: Виходів дуже багато

          Мартинюк писав(ла):
          > І не тілько у виправдовуванні у тому в чому насправді не винний...

          Тобто це не Ющенко винний, що він не окреслив свою позицію?
      • 2001.08.30 | Shooter

        Набагато сумніше те, ...

        ...що ті, хто "критикують" (хоча більшість з них - піарить. а чого ж ще можна очікувати від яскарво антиукраїнського парторґа?) не пропонують жодної реальної альтернативи.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.30 | Ростислав

          Re: Набагато сумніше те, ...

          Shooter писав(ла):
          > ...що ті, хто "критикують" (хоча більшість з них - піарить. а чого ж ще можна очікувати від яскарво антиукраїнського парторґа?)
          > не пропонують жодної реальної альтернативи.

          Не співати скрізь гімни Ющенкові і примусити його бути більш рішучим. Може коли він відчує, що більшість його прихильників чекають від нього иншого він і зміниться?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.31 | Богдан

            Сумно так, що далі нікуди,,,,,

            Ростик, чекати, що Ющенко зміниться вже не доводиться. Ми думали, що коли людина проти олігархів, то вона автоматично і проти кучмівської системи. Але це не так. Ющенко збирається працювати в тій системі і надалі "успішно піднімати рівень життя народу". Він ніколи не говорив і не скаже про якісь претензії до Кучми. Він чітко визначився з ким він і я би нам того не хотілося не змінить своєї стратегії. Нажаль це стратегія, а не тактика. Мені дуже жаль, бо я також до кінця плекав в собі цю надію. Але коли він сказав, що коли Кучма клянеться на біблії, то він йому беззастережно вірить, то тут нема слів. Одне з двох або він повний дебіл, який по дитячому ідеалізує Кучму, або свідомо йде на співпрацю з злочинним режимом і переступає через трупи Чорновола і Гонгадзе. Адже коли закриваєш на злочин очі, то стаєш співучасником.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.31 | Augusto

              Треба вам, шановні, слідчого-президента!

              Дійсно, будь-який бугалтер може злочини викривати, є в нього і досвід, і знання для цього! Ще Ленін вчив відкинути хімери буржуазного закону та вірити класовому чуттю! Право, коли ніхто не повинний грати в поліцію - на смітник! Ющенку - ГАНьБА! Є в нього і засоби вести слідство - не веде, гад! І наказу такого не дає, а в нього ж всі умови для цього! Його ж слухаються всюди!
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.31 | Богдан

                Любов сліпа :-))

                Шановний, ніхто нікого непросить вести слідство, але називати підозрююваного у вбивстві батьком, а потерпілих фашистами - це трохи занадто як на рядового підлизу. А ви скоро будете казати, що Кучма - батько нації тільки тому , що так улюблений Ющенко сказав.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.31 | Augusto

                  Та я ж вас підтримую!

                  завтра з ранку нехай Ющенко з мотузкою йде до кубла Q-чма (а вони ж сусіди були, то знає де це) та викликає його "до гиляки"! Q-чмо, "подлий трус, вихаді"(с)! Після цього він може розраховувати на два екстра голоси, але яких - Ростислав та Богдан! Вибори в кишені!
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.09.01 | Богдан

                    Який у вас план?

                    Наскільки я зрозумів, Ви вважаєте, що Ющенко дуже хитрий і хоче обдурити президента, клянучись йому в любові. Причому дурні кучмісти на цю вудочку купляться і проголосують за Ющенка, а мудрі патріоти зрозуміють натяк і також проголосують за Ющенка. Він прийде до влади і порозганяє всіх злодіїв, посадить до тюрми вбивць і т.д. Такий у вас план?

                    Дуже розумно задумано, але боюся, що нічого з того не вийде. Кучма остаточно зганьбить Ющенка серед опозиціонерів, але винагороди йому за це не дасть.

                    Пам'ятаєте, як Ющенко чіплявся за владу в квітні? Звертався до батька нації, жалівся на поганого Медвидчука, просив допомоги, здав Юлю, навіть не згадуючи про неї в тюрмі, демонстративно ігнорував опозицію та робив вигляд що касетного скандалу немає взагалі і чого він тільки не робив заради світлої мети - залишитись на посаді прем'єра. Всі ми на нього молилися і прощали йому всі образи про фашистів (мовляв так треба, все стерпимо, щоб наш лідер лишився при владі). І що вийшло? Кучма прийняв від Ющенка всі жертви та лобизання, а потім дав йому ногою під зад.

                    В мене питання: що перешкодить і тепер поступити Кучмі так само? Чи ви думаєте, що він відштовхне Азарова і Пінчука, а дасть дорогу Ющенкові? Якщо ви такі наївні, то дуже раджу ще раз передивитися чудовий білоруський фільм "Дєла Лоховського".
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.09.01 | Augusto

                      Якщо дивитися на "кандидатів"...

                      то Ющенко кращий з гірших. АЛЕ якщо залишиться Q-чмо тому, що хтось твердолобо захищав цноту ідейної позиції, всі будуть дуже вдячні! зараз якщо чесно, з усіх українців (бандеровець Медведчук, чи Деркач-Коростєль можуть вважатися українцями тільки щоб уникнути звинуваченнь в націоналізмі)саме у нього є реальний шанс. Мій план - якщо Ющенко не подобається - затиснути носа і все ж голосувати за нього, а якщо він підведе - тоді вже і розмовляти про це ( а не заздалегідь! він що, генерал КГБ?).
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.09.01 | Богдан

                        Кращий з гірших? Згоден.

                        А тепер дайте мені відповідь!!! Доки ви будете голосувати з затисненим носом і вибирати кращого з гірших. Не так давно вже з двох гірших Симоненка та Кучми ви вибрали Кучму. Вітаю. Кучма підвів (мяко кажучи) ми з вами говоримо і що далі? Чи ви не бачите, що ця схема вам підсовується щоразу і ви щоразу купляєтесь. Вже вкотре!!!!
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.09.01 | Andrij

                          Богдану, Ростиславу, та іншим критикам

                          Знаєте, скільки я вже читав-перечитав Ростислава та зараз вас, все ніяк не натраплю ЩО САМЕ ви пропонуєте. Окрім як плювати на Ющенка, звичайно. В чому тут секрет?

                          За кого ви, шановні панове? Скажіть вже, не мучте. Дуже дякую за відповідь.
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.09.01 | Ростислав

                            Re: Богдану, Ростиславу, та іншим критикам

                            Сходіть на www.oksamyt.org.ua - може і зрозумієте за кого я :-)
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.09.01 | DevRand

                              питання до всіх трьох:

                              Якщо ваша ласка, чи не могли б ви пояснити мені чим відрізняється ФНП (крім задекларованої опозиційності Q-чмі) від того ж Ющенко і віртуальної НУ?

                              Прохання варіанти "вони(а) сиділа", "вони не підписували звернення 3-х" етс. не подавати.

                              Питання в тому, чи є якісь гарантії того, що ФНП дійсно буде міняти систему, а не осіб на якомусь рівні цеї системи?

                              В будь якому випадку, прояснення позиції і методів ФНП, а також реклама його програми на цьому сайті IMHO принесе вашому блоку більше користі, ніж намагання відібрати пару тисяч голосів у Ющенка, чим ви зараз займаєтесь.
                              згорнути/розгорнути гілку відповідей
                              • 2001.09.01 | Ростислав

                                Тим, що опозиційність не лише задекларована

                                Одне з питань антипрезидентського референдуму звучить приблизно так - "чи Ви за європейську модель розподілу влади, коли прем'єра призначає парламент". До речі це питання було внесене за наполяганням "червоного" Мороза. Нічого подібного від Ющенка я не чув навіть в теорії.
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.09.01 | Спостережливий Shooter

                                  Ги-ги :)))

                                  Пардон, Ростиславе, а коли ж ми підем на той референдум, не підкажете?

                                  :):
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.09.01 | Ростислав

                                    Не знаю, Шутере, коли Ви на нього підете :-)

                                    Ви ж бо окрім патякати в Інтеренті нічим і не займаєтесь, судячи з усього :-)))
                                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                    • 2001.09.01 | Shooter

                                      Не знаєте?

                                      > Ви ж бо окрім патякати в Інтеренті нічим і не займаєтесь, судячи з усього :-)))

                                      То не патякайте, IMHO.

                                      А як дізнаєтесь, то повідомте мені завчасно, будь-ласка, - заради Вас "вийду з Інтернету" і піду на референдум.

                                      Але виглядає, що не буде в мене такого шансу...Що свідчить про те, про що ще на самому початку цієї безперспективної затії казали Стецьків і Чорновіл.

                                      Видно, так і залишусь "віртуальним" до кінця днів своїх...
                                      :):
                                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                      • 2001.09.02 | Богдан

                                        Швидше за все референдуму справді не буде.

                                        Не останню роль в цьому зіграв Ющенко
                                      • 2001.09.02 | Ростислав

                                        Re: Не знаєте?

                                        Shooter писав(ла):
                                        > > Ви ж бо окрім патякати в Інтеренті нічим і не займаєтесь, судячи з усього :-)))
                                        >
                                        > То не патякайте, IMHO.

                                        Це здається роздвоєння особистості називається, нє :-)))

                                        > А як дізнаєтесь, то повідомте мені завчасно, будь-ласка, - заради Вас "вийду з Інтернету" і піду на референдум.

                                        Так Ви як той Ємєля на печі чекаєте поки Вас покличуть? Нуну.

                                        > Але виглядає, що не буде в мене такого шансу...Що свідчить про те, про що ще на самому початку цієї безперспективної затії казали Стецьків і Чорновіл.

                                        Шансу скористатись можливостю проголосувати проти Кучми, коли цю можливість виборють для Вас инші? Сидіть-сидіть, чекайте :-)
                                        Я до речі не здивований, що Ви підтримуєте Ющенка.Всю брудну роботу за нього зробила Тимошенко. Й акції на його підтримку робила опозиція. Але блок він хоче робити з Тундрою. Фірмовий стиль :-)

                                        > Видно, так і залишусь "віртуальним" до кінця днів своїх...
                                        > :):

                                        Не комплексуйте. Головне не забувати, що Медведчук з Суркісом - ще гірші :-)
                                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                        • 2001.09.02 | Спостережливий Shooter

                                          Чергове патякання Ростислава

                                          Ростиславе, Ви думаєте, що якщо n-разів повторити брехню, то вона перетвориться в правду?

                                          >Але блок він (Ющенко) хоче робити з Тундрою.

                                          Ви це від кого почули? Чи для Вас попатякати - понад усе?
                                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                          • 2001.09.02 | Ростислав

                                            На дурнуваті питання не відповідаю (с) ШУТер

                                            -
                                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                            • 2001.09.02 | Спостережливий Shooter

                                              За слова свої не відповідаєте

                                              Котрі і не слова, а "гниле патякання".
                                              згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                              • 2001.09.02 | Ростислав

                                                Уті-путі, перед ким я маю відповідати за свої слова - перед віртуальним ШУТерОМ? :-)

                                                Який до того ж або не вміє читати або клепок не вистачає зрозуміти прочитане:
                                                http://uatoday.net/kernel/polit/news-5655.html
                                                ВЕД.: Є така у нас цікава особа в політиці – пан Азаров. Там начебто теж складається такий блок, – “Трудова Україна”, НДП, "Регіони", Аграрна партія – такий блочок складається. От він нещодавно заявив, що він не виключає можливості, що до цього блоку приєднається блок “Наша Україна”. Ви мали якісь перемовини з паном Азаровим, безперечним лідером одного із серйозних об`єднань на подібні теми?
                                                ВІКТОР ЮЩЕНКО: Були, були розмови не в такому ключі і не так... Були розмови з ним , з його партнерами. Якщо нам вдасться зробити з наших демократичних сил один блок, чи два блоки-партнери, які будуть підписаний мораторій про ненапад, про ведення неагресивної по відношенню один до одного політики. Що б я хотів, так це щоб демократи України зрозуміли: проблема знаходиться не в демократичному загоні. І нам треба вибрати таку систему консолідації, яка б не формувала самоїдство. І мені боляче коли від Миколи Яновича місяць чи півтора назад отак репліки йшли, що “нашими противниками будут рухи, националисты и коммунисты”, а ви знаєте – це трохи різні речі. Це трохи різні категорії – повірте".
                              • 2001.09.01 | Ростислав

                                Щодо "відбираємо голоси у Ющенка"

                                Якщо поміркуєте, то зрозумієте що електорат Ющенка і ФНП/СПУ не перетинається.

                                Инша річ, що перетинається електорат ФНП і СПУ.
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.09.01 | DevRand

                                  я не вмію міркувати, соррі ...

                                  > Якщо поміркуєте, то зрозумієте що електорат Ющенка і ФНП/СПУ не перетинається.

                                  ну і? І якого біса дався вам якись там Ющенко? Вам до того що він робить і говорить, яка справа? Електорати ж не перетинаються? ;)
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.09.01 | Ростислав

                                    Re: я не вмію міркувати, соррі ...

                                    Буде жаль, якщо такий рейтинг буде подарований Кучмі.

                                    До того ж враховуючу, що далеко не в останню чергу той рейтинг зроблений завдяки Тимошенко :-)
                                • 2001.09.01 | ilia25

                                  Я б не був таким категоричним

                                  Розмову про те, чи перетинаються електорати, чи ні, можна було б вести тільки тоді, якщо б йі електорати були б чітко визначені.

                                  Проблема в тому, що більшість виборців ще не визначились, за кого вони будуть голосувати. І за цих умов, критика опозиції з боку Ющенко (одночасно з відмазуванням Кучми) об'єктивно відбирає в ФНП потенційних прихильників.
                                • 2001.09.03 | Фарбований Лис

                                  Re: Щодо "відбираємо голоси у Ющенка"

                                  Можливо, ви праві. І якщо я себе потенційно вважав прихильником як блока Ющенка так і ФНП, і вибирав би не стількир міжє ними, а скільки між доцільністю, то тепер я вже не є перед вибором. Я не голосуватиму за ФНП тільки через те, що вона потроху та кидає камінці в Ющенка, а Ющенко у відповідь каміння не жбурляє. Тільки не треба нагадувати, що Ющенко підписався за ФНП як за фашистів. Будь ласка, хай ФНП називає Ющенка фашистом. Такі обзивання результатів не матимуть. Але не треба робити яихось реальних дій один проти одного...
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.09.03 | Ростислав

                                    Re: Щодо "відбираємо голоси у Ющенка"

                                    Фарбований Лис писав(ла):
                                    > Можливо, ви праві. І якщо я себе потенційно вважав прихильником як блока Ющенка так і ФНП, і вибирав би не стількир міжє ними, а скільки між доцільністю, то тепер я вже не є перед вибором. Я не голосуватиму за ФНП тільки через те, що вона потроху та кидає камінці в Ющенка, а Ющенко у відповідь каміння не жбурляє. Тільки не треба нагадувати, що Ющенко підписався за ФНП як за фашистів. Будь ласка, хай ФНП називає Ющенка фашистом. Такі обзивання

                                    "В Америцы демократыя, бо там кожен може сказати, що Буш - мудак! - Тю, уу нас теж кожен може сказати, що Буш - мудак!"
                                    Трохи не в тему, але менше з тим: якби наприклад Лук'яненку дали зачитати заяву з цього приводу по УТ-1, то ми б довились мало б це результати чи ні.

                                    Далі: Ющенко приблизно раз на тиждень зомбує елкторат демагогією a la "опозиція непмає конструктивної програми. Бути в опозиції просто". Це впливає на людей досить сильно - бачу по своїм знайомим, все це частіше починають говрити, що опозиція не має програми і т.ин.

                                    Ну а тепер нарешті перерахуйте камінці, що ФНП ніби кидає в Ющенківський город.
                              • 2001.09.01 | ilia25

                                Опозиційність -- це не піар, а принципова позиція

                                На дуже базовому рівні, опозиційність -- це визнання того, що українська влада як за персональним складом, так і за організацією не є адекватною своій головній меті -- служінню українському народу.

                                Опозиція не тільки визнає це, але й пропонує як саме ця влада повинна бути реформована. Основний напрямок цих реформ -- обмеження повноважень Президента.

                                Щодо Ющенка, то він не тільки не пропонує своєї програми політичних реформ, але й не бачить, власне, такої необхідності. Все, про що він говорить -- це необхідність просуватись до демократії разом (читай -- під керівництвом) Кучми, та критика опозиційності як такої.
                          • 2001.09.01 | ilia25

                            Я -- за ФНП (-)

                          • 2001.09.01 | Богдан

                            Я за ФНП.

                      • 2001.09.01 | ilia25

                        Re: Якщо дивитися на "кандидатів"...

                        Augusto писав(ла):
                        > то Ющенко кращий з гірших. АЛЕ якщо залишиться Q-чмо тому, що хтось твердолобо захищав цноту ідейної позиції, всі будуть дуже вдячні!

                        Вам намагаються пояснити, що Кучмі як раз буде набагато легше залишитись, якщо ви замість ФНП проголосуєте за Ющенка. Бо дилитись владою з ним Кучмі 100 років непотрібно, а шанси того, що Ющенко може натиснути на Кучму == 0.

                        > Мій план - якщо Ющенко не подобається - затиснути носа і все ж голосувати за нього, а якщо він підведе - тоді вже і розмовляти про це ( а не заздалегідь! він що, генерал КГБ?).

                        Ні. Але ж генрал хоч був в опозиції до Кучми. Інша річ, що ця опозиційність була потрібна Марчуку тільки доти, доки вона давала шанс здобути владу. Тобто це не було його принциповою позицією.

                        Але ж Ющенко взагалі не збирається боротись з Кучмою. То як можна розраховувати, що він його колись здолає?
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.09.01 | Augusto

                          Я дам одну відповідь, можна?

                          ФНП просрав вже майже всі шанси, якщо і мав якись, хто голосуватиме за нього ВЗАГАЛІ? 5-6%? Ото шампанське, Ростиславе, виходить зараз боком! Q-чмо і Симоненко то не Ющенко, а Ющенко - не вони, не треба спрощувати. Я ніколи не голосував за Q-чмо, але мій батько - так, голосував, що з того? Марчук ніколи не був в опозиції, то знов була його спЄцопЄраціЯ, він і втопив всю опозицію (цікаво що з катом Марчуком блокуватися виходило набагато легше, ніж з бугалтером Ющом...).
                          Ющу не треба боротися наметами з Q-чмом-могутнім, йому треба перетворити того в "просто Q-чмо" та передати справу в потні руки "органів", а ще краще підтягнути "Q-чму на пенсії" трубопровод з самогоном в вікно та забути назавжди про нього...
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.09.01 | ilia25

                            Так де ж відповідь?

                            Augusto писав(ла):
                            > ФНП просрав вже майже всі шанси, якщо і мав якись, хто голосуватиме за нього ВЗАГАЛІ? 5-6%?

                            Ну добре, 96% виборців -- ідиоти. То вам буде легше, якщо ви і свій голос до них додасте?

                            До того, що у опозиції 5-6%, до речі, доклала руку саме наша "надія нації", коли популярно пояснила затаївшому подих народу, кого вона -- надія -- вважає фашистами, а кому збирається підставити плече та вірить як батьку.

                            > Ото шампанське, Ростиславе, виходить зараз боком! Q-чмо і Симоненко то не Ющенко, а Ющенко - не вони, не треба спрощувати. Я ніколи не голосував за Q-чмо, але мій батько - так, голосував, що з того?

                            А можна ще раз, тільки повільно. Я тут нічого не зрозумів за винятком того, що ви мене сплутали з якимось Ростиславом... (шутка :)

                            > Марчук ніколи не був в опозиції, то знов була його спЄцопЄраціЯ, він і втопив всю

                            Був. Я розумію, що зараз ви на нього ображені, але він дійсно сподівався перемогти Кучму. Просто не вийшло, а там вже діє старе правило опортуністів: can't beat them -- join them.

                            > опозицію (цікаво що з катом Марчуком блокуватися виходило набагато легше, ніж з бугалтером Ющом...).

                            У боротьбі з Кучмою опозиція має приймати всю допомогу, яку тільки може знайти. З Ющенком опозиція не блокується тільки тому, що той не збирається брати участь у боротьбі з Кучмою. Та й Ющенку опозиція не потрібна, він це прекрасно розуміє.

                            > Ющу не треба боротися наметами з Q-чмом-могутнім, йому треба перетворити того в "просто Q-чмо" та передати справу в потні руки "органів", а ще краще

                            Ага, а ще Ющенку потрібно зробити кожного українця міліонером, винайти ліки проти раку та замирити євреїв з палестнцями (те ж не завадить :)

                            Питання було -- як він досягне оте ваше пертворення Кучми на "просто Q", не переходячи в опозицію? Ласкаво переконає останнього, що так усім буде краще?
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.09.01 | Augusto

                              Що цікаво, ту відозву 3-ох не бачив майже ніхто.

                              Так вона була зроблена :):, не треба переоцінювати її вплив на виборцівв. Марчук не міг виправдати мої надії участю в виборах, єдине щоб він зробити доброго що тоді, що тепер - повіситися на кривий осиці, за прикладом Юди. А чому ви весь час плутаєте президентські та парламентські вибори?
                              згорнути/розгорнути гілку відповідей
                              • 2001.09.01 | Богдан

                                Re: Що цікаво, ту відозву 3-ох не бачив майже ніхто.

                                Augusto писав(ла):
                                > Так вона була зроблена :):, не треба переоцінювати її вплив на виборцівв.

                                Це чітка і публічна демонстрація Ющенком своєї позиції. Чому ви власне так впевнені, що Ющенко проти Кучми? Він ніразу про це навіть не натякнув. Зате протилежне він доводить в кожному своєму виступі та інтерв'ю.

                                > А чому ви весь час плутаєте президентські та парламентські вибори?

                                А яка різниця? Схоми по облапошуванню вас одні і ті самі на всіх виборах.
                              • 2001.09.01 | Ростислав

                                Автентични аркуш з заявою дійсно майже ніхто не бачив - тут Ви маєте рацію. Її лише прочитали по УТ-1.

                                До того ж її вплив був деморалізуючий саме на опозицію.
            • 2001.08.31 | Мартинюк

              А -у-у-у-у-у -а-а-а!!!!

              Нет в жизни Ющенка!

              Рекомендую випити по сто грам - вам стане легше.

              Тільки потім спробуйте хлопці якось пост-модерніше, а то все затягуєте по Станіславському і по Станіславському. Мені ця російська драма а-ля "подмосковний мятущийся інтелігент" чесно кажучи набридає.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.31 | Пані

                Вот и я ж о том. Где высокое искусство?

                Для меня поэтический жанр чужой. Может, кто продолжит?

                -------
                Я чую в Ющенко измену
                Он маму родную продаст
                ........
        • 2001.08.31 | ilia25

          Кращої альтенративи чому саме? Ющенківській любові до Кучми?

          Бо цій любові існуе безліч кращих альтернатив. Та якщо Ющенко зараз піде застрелиться, то й з того буде більше користі для України (точніше менше шкоди), аніж з його нинішнього блюзнірства.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.31 | Спострережливий Shooter

            Кращої

            ...і буде нерозумними Іллями та Ростиславами правити августєйшій Мєдвєдчук, і будуть вони чіхати потилиці, а країна увєрєнно крокувати в бандюкстан.

            І розкаяться вони - але вже буде пізно.

            Прости їх, Господи, - не відають, що роблять.

            Амінь.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.31 | Фарбований Лис

              Гадина Шутер правду каже (-)

              -
            • 2001.08.31 | ilia25

              В 98-му підтримали Кучму, щоб врятуватись від коммуністів

              Спострережливий Shooter писав(ла):
              > ...і буде нерозумними Іллями та Ростиславами правити августєйшій Мєдвєдчук, і будуть вони чіхати потилиці, а країна увєрєнно крокувати в бандюкстан.

              Ага, тобто тепер вже треба любити Кучму (вибчате -- консолідуватись), щоб він нас врятував від злого Медведчука?

              І ви не помічаєете, що працює та ж сама схема, по якій вас Кучма розводить із року в рік?
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.09.01 | Богдан

                Re: В 98-му підтримали Кучму, щоб врятуватись від коммуністів

                Консолідувалися навколо Кравчука проти Кучми
                Консолідувалися навколо Марчука проти Кучми
                Консолідувалися навколо Кучми проти Симоненка
                Кнсолідуємося навколо доброго помічника Кучми (Ющенка) проти злого помічника Кучми (Медвидчука)

                Щось ми консолідуємося, консолідуємося і нічого путнього з того не виходить. Нас тупо розводять по одній і тій же схемі вже вп'яте. Скільки можна!!!!
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.09.01 | Спостережливий Shooter

                  В 2004-му

                  Ще би трішки брати до уваги список ймовірних претендентів на корону-2004.

                  В упор не бачу там Кучми.

                  Бачу Сіманєнка/Крючкова, Мєдвєдчука, Тігіпка, Ющенка і інших дрібніших.

                  Будем вибирати?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.09.02 | Богдан

                    У вас щось із зором.

                    Ви бачите лише негідників. А розмови типу: голосуєм за Ющенка, бо опозиція і так не пройде я вже чую багато років підряд. Я повторюю, що на таку схему розводу вже давно не купляюся чого і вам бажаю.
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.09.02 | Спостережливий Shooter

                      щось із зором.

                      З не-негідників один Ющенко належить до категорії
                      "не-дрібніші".

                      Ось і вся - проста, але реальна схема.

                      Бо якщо не Ющенко, то в 2-му турі-2002 доведеться вибирати між Мєдвєдчуком і Сіманєнком/Крючковим.

                      Невже це Вам не зрозуміло?
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.09.03 | Богдан

                        Хочу уяснити для себе вашу позицію.

                        Бо не знаючи вашої позиції важко дискутувати. Прихильники Ющенка поділяються на дві категорії:

                        1) Люди, які вслід за Ющенком поважають і вірять Кучмі, кажуть, що опозиція це не конструктивно, хоча не зовсім задоволені окремими олігархами (Медвидчук, Волоков).

                        2) Люди, які є в опозиції до президента. Їм не подобається ні він, ні його оточення. Вони вважають Кучму і всіх його наближених ворогами, яких треба поборювати. Вони не поділяють ні заяв ні поведінки Ющенка, але голосують за нього, бо в того великий рейтинг і він є "реальним" кандидатом.

                        Мені цікаво, хто ви є. Знаючи це я зможу аргументованіше пояснити вам ваші помилки.

                        На моє запитання легко відповісти вирішивши одне просте питання:
                        якщо у Ющенка та ФНП по 10 % рейтингу, тоді за кого ви проголосуєте?
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.09.03 | Фарбований Лис

                          Re: Хочу уяснити для себе вашу позицію.

                          Богдане, вибачаюсь, що втручаюсь, але я майже завжди погоджуюсь з Шутером, хоча його гальма не завжди спрацьовують вчасно.
                          Ви надто упрощуєте тих, хто голосуватисе за Ющенка. Є ще як мінімум третя група - ті, хто не люблять Кучму та бадюків і кому подобається Ющенко.
                          ****
                          Тут мова не про закоханість. Я прихильник тієї ідеї, що саме Ющенко робить найбільше для того, щоб змінити ситуацію в країні на краще.
                          Взагалі, то не дуже добре, що зараз чолом в чоло тут стукаються прихильники ФНП та НУ.
                          Я все таки збираюсь стримуватись від негарних закидів на адрусу ФНП. Дискусія хто гірший непродуктивна.
                          Я думаю, що варто гіпотетично розглянути модель як, в майбутній ВР ФНП та НУ вплине на:
                          газові борги
                          ручне управління економікою
                          корупцію
                          олігархію
                          життя по понятіям.
                          А про 10% рейтингу ФНП і такого ж рейтингу Ющенка ви птаєте надто гіпотетично...
                          У них не по 10% рейтингу.
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.09.03 | ilia25

                            Технічне зауваження

                            Фарбований Лис писав(ла):
                            > Ви надто упрощуєте тих, хто голосуватисе за Ющенка. Є ще як мінімум третя група - ті, хто не люблять Кучму та бадюків і кому подобається Ющенко.

                            Я не бачу ніякої різниці між вашою "третьою" групою, та другою групою Богдана.
                          • 2001.09.03 | Богдан

                            Нова для мене позиція. Дуже цікаво.

                            Чесно кажучи, я люблю мислити логічно і формулювати свою та чужу позицію коротко і точно. Я раджу вам це також робити. Це не спрощення, а впорядкування думок. Тоді в голові буде менше емоцій. Я можу назвати конкретних людей, що належать до кожної з груп (1 - Удовенко, 2 - Стецьків і т. д.) Я до того, що ваша "третя позиція" для мене досить не сподівана з точки зору логіки.

                            1) Ви проти президента, отже ви в опозиції. Так як реальна влада в президента і лише в нього, тому кожен, хто проти нього є в опозиції. Ви погоджуєтесь, що президент винен в корупції і його треба усунути.

                            2) Ющенко називає опозицію не конструктивним шляхом. Президента називає батьком. Каже, що повністю вірить йому, бо той поклявся на Біблії (не знаю правда звідки Ющенко це взяв, можливо президент клявся особисто перед ним?).

                            3) Ви у всьому погоджуєтесь з Ющенком???!!!

                            Поясніть мені в якому з трьох пунктів я припустився помилки, разом всі три пункти явно не грають.


                            > Я прихильник тієї ідеї, що саме Ющенко робить найбільше для того, щоб змінити ситуацію в країні на краще.

                            Що саме він робить?

                            > Взагалі, то не дуже добре, що зараз чолом в чоло тут стукаються прихильники ФНП та НУ.

                            Не зголен з вами. Є дві принціпово різні позиції: позиція ФНП та позиція НУ. Ніхто негативних емоцій один до другого не відчуває, бо всі за Україну. Йдеться про з'ясування позицій.

                            > Я все таки збираюсь стримуватись від негарних закидів на адрусу ФНП. Дискусія хто гірший непродуктивна.

                            Не стримуйтесь, бо інакше дискусії не вийде. Звісно не треба нас обзивати фашистами, але що на вашу думку ФНП робить погано скажіть. А то якась одностороння виходить полеміка. Ми вказуємо на негативні поступки Ющенка, а у відповідь отримуємо не оправдування цих поступків та слів, а роздратування на нас як на ворогів Ющенка (читай ворогів України). Спробуйте висловити свою думку чому саме ви проти ФНП і я не буду лютувати, а наводити контаргументи.

                            > Я думаю, що варто гіпотетично розглянути модель як, в майбутній ВР ФНП та НУ вплине на:
                            > газові борги
                            > ручне управління економікою
                            > корупцію
                            > олігархію
                            > життя по понятіям.

                            По-моєму Юля досить чітко і наглядно продемонструвала як на це потрібно впливати. Вийшло дуже переконливо. Чому такий вплив не підтримав Ющенко? Як саме він збирається вливати по іншому?

                            > А про 10% рейтингу ФНП і такого ж рейтингу Ющенка ви птаєте надто гіпотетично...
                            > У них не по 10% рейтингу.

                            Боже, ну як ви не розумієте???!!! Я ж не прошу вас робити реальні політичні прогнози. Я хочу зрозуміти вашу принципову позицію, а не те, як вас вимушують голосувати обставини. Чомусь всіх прихильників Ющенка ставить в тупик одне просте питання: Хто кращий Кучма чи Мороз? Відповіді немає, а починається розпатякування про гіпотетичність такого вибору. Чи може для вас між ними стоїть знак дорівнює? То так і скажіть.
                          • 2001.09.03 | Богдан

                            Нова для мене позиція. Дуже цікаво.

                            Чесно кажучи, я люблю мислити логічно і формулювати свою та чужу позицію коротко і точно. Я раджу вам це також робити. Це не спрощення, а впорядкування думок. Тоді в голові буде менше емоцій. Я можу назвати конкретних людей, що належать до кожної з груп (1 - Удовенко, 2 - Стецьків і т. д.) Я до того, що ваша "третя позиція" для мене досить не сподівана з точки зору логіки.

                            1) Ви проти президента, отже ви в опозиції. Так як реальна влада в президента і лише в нього, тому кожен, хто проти нього є в опозиції. Ви погоджуєтесь, що президент винен в корупції і його треба усунути.

                            2) Ющенко називає опозицію не конструктивним шляхом. Президента називає батьком. Каже, що повністю вірить йому, бо той поклявся на Біблії (не знаю правда звідки Ющенко це взяв, можливо президент клявся особисто перед ним?).

                            3) Ви у всьому погоджуєтесь з Ющенком???!!!

                            Поясніть мені в якому з трьох пунктів я припустився помилки, разом всі три пункти явно не грають.


                            > Я прихильник тієї ідеї, що саме Ющенко робить найбільше для того, щоб змінити ситуацію в країні на краще.

                            Що саме він робить?

                            > Взагалі, то не дуже добре, що зараз чолом в чоло тут стукаються прихильники ФНП та НУ.

                            Не зголен з вами. Є дві принціпово різні позиції: позиція ФНП та позиція НУ. Ніхто негативних емоцій один до другого не відчуває, бо всі за Україну. Йдеться про з'ясування позицій.

                            > Я все таки збираюсь стримуватись від негарних закидів на адрусу ФНП. Дискусія хто гірший непродуктивна.

                            Не стримуйтесь, бо інакше дискусії не вийде. Звісно не треба нас обзивати фашистами, але що на вашу думку ФНП робить погано скажіть. А то якась одностороння виходить полеміка. Ми вказуємо на негативні поступки Ющенка, а у відповідь отримуємо не оправдування цих поступків та слів, а роздратування на нас як на ворогів Ющенка (читай ворогів України). Спробуйте висловити свою думку чому саме ви проти ФНП і я не буду лютувати, а наводити контаргументи.

                            > Я думаю, що варто гіпотетично розглянути модель як, в майбутній ВР ФНП та НУ вплине на:
                            > газові борги
                            > ручне управління економікою
                            > корупцію
                            > олігархію
                            > життя по понятіям.

                            По-моєму Юля досить чітко і наглядно продемонструвала як на це потрібно впливати. Вийшло дуже переконливо. Чому такий вплив не підтримав Ющенко? Як саме він збирається вливати по іншому?

                            > А про 10% рейтингу ФНП і такого ж рейтингу Ющенка ви птаєте надто гіпотетично...
                            > У них не по 10% рейтингу.

                            Боже, ну як ви не розумієте???!!! Я ж не прошу вас робити реальні політичні прогнози. Я хочу зрозуміти вашу принципову позицію, а не те, як вас вимушують голосувати обставини. Чомусь всіх прихильників Ющенка ставить в тупик одне просте питання: Хто кращий Кучма чи Мороз? Відповіді немає, а починається розпатякування про гіпотетичність такого вибору. Чи може для вас між ними стоїть знак дорівнює? То так і скажіть.

                            Дуже хочу АРГУМЕНТІВ!!!!

                            Поки що я почув один: Як не Ющенко, то хто? Чому він мене не влаштовує ви я сподіваюсь вже зрозуміли. Тепер я хочу почути про інші переваги Ющенка крім високого рейингу (який він зробив не в останню чергу завдяки Юлі).
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.09.03 | Фарбований Лис

                              Re: Нова для мене позиція. Дуже цікаво.

                              Закид про нелогічність сприймаю. Я був не в формі.
                              Зараз теж не дуже, але спробую.
                              Давайте спочатку зробимо деякі оцінки ситуації в країні. Якщо з чякоюсь з оцінок не згідні, то скажіть.
                              1. В державі наявна майже абсолютна влада президента.
                              2. Розклад політичних сил в законодавчі владі такий, що унеможливлює обмеження дій президента, так ВР навіть не може побороти вето президента, любе, на протязі двох років, тобто ВР не може нічого не узгодженого з президентом зробити.
                              3. Суди в Україні підконтрольні президенту і неможливо виграти якусь справу проти президента чи оточення, більше того, справи фабрикуються проти опонентів. Тут і всі голосні справи і подання до суду відносно референдуму, Іванченко і так далі.
                              4. Абсолютно нейтралізовано зовнішні чинники на президента через його шантажований баланс як заходу так і сходу. Президент не став Саддамом для заходу і є "другом" сходу.
                              5. Виконавча влада повністю залежна від президента, за законами телефонного дзвінка презирдент править силовиками, податковою.
                              6. Близько 200 людей в Україні (оточення президента), що володіють більше ніж 90% приватного майна, ЗМІ та реальною владою абсолютно контрольовані президентом.
                              Тобто, є наявний авторитарний режим з елементами тоталітаризму. Держава чимось нагадує не то СРСР не то комуністичну Румунію, Чехословакію чи Угорщину.
                              Скажіть но, а де є слабке місце сучасної влади?
                              Відносно моїх пунктів 3, 4, 5 та 6 ми (опозиція)нічогісінького зробити не можемо, бо у нас нема важелів ні на суди ні на багатих людей ні на СМІ, ні на закордонні чинники.
                              Все, далі не можу.
                              Хотів дописати, що ФНП не матиме важелів на зміну системи через низький рейтинг. А НУ може не ставитиме такихї великих неосяжних цілей як ФНП, зате НУ змінить систему.
                              згорнути/розгорнути гілку відповідей
                              • 2001.09.03 | Shooter

                                Дуже цікаво.

                                Цікаво, яким чином донести "гарячим головам" очевидні (в принципі) речі, котрі Ви у своєму постингу описуєте?

                                Бо їх все на барикади тягне. Навіть якщо та барикада останнє і апріорі абсолютно програшна.

                                І ніби 100 фронтових-матросівських не п'ють...
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.09.03 | ilia25

                                  Барикади у вас в голові

                                  Ви знову ваші фантазії видєте за факти. Ніхто тут на барикади не кличе, є багато інших засобів боротьби.

                                  Мова йде про два принципово різних підходи. Один полягає в досягнені мети через опозицію та боротьбу зі злочиннним режимом. Другий -- в співпраці з ним.

                                  Все, що ми намагаємось довести, це що шлях співпраці є безперспективним, бо в Кучми нема ніякого бажання проводити якісь зміни на краще, і нема ніяких підстав вірити в те, що комусь вдасться "умовити" Кучму.
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.09.04 | Shooter

                                    З точністю до навпаки

                                    Бо наскільки я пам'ятаю, кав'ярню "Остання барикада" відкривав і революційно-полум'яні речі в Інтернеті "толкав" не Шутер, а один відомий радикальний "ідеолог". Тут вже на рівні Фройда свідомість працює...:):

                                    Щодо Кучми, то читайте тут:
                                    http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_free&key=999536154&first=999546639&last=999444059

                                    Радикальна опозиція знову не усвіломлює елементарної речі: сьогоднішній режим - це не тільки і далеко не гр. Кучма. І що витрачаючи зусилля на довбання головою метрового муру (див наведений лінк), радикальна опозиція полегшує шлях до крісла нумер їден майбутнім "режимникам паканкрєтнєє".

                                    Правда, якщо радикали вбачають перманентну і вічну боротьбу з режимом за головну свою ціль - тоді вони дійсно діють правильно. Проте якщо не Ющенко, то постсовіцький режим після зходження з політичної сцени гр. Кучми набере чітких рис бандюківського.

                                    Рекомендував би радикалам завчити останнє речення і повторювати його щодня замість вечірньої та вранішньої молитов.
                                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                    • 2001.09.04 | Богдан

                                      До цих пір Ющенко лише укріплював режим. Коли ж він почне його міняти?

                                      От памя' таю такий собі Марчук все обіцяв, обіцяв поміняти систему, а потім чомусь передумав :-))
                                    • 2001.09.04 | ilia25

                                      Ну і як Ющенко має здолати цей режим?

                                      Shooter писав(ла):
                                      > Бо наскільки я пам'ятаю, кав'ярню "Остання барикада" відкривав і революційно-полум'яні речі в Інтернеті "толкав" не Шутер, а один відомий радикальний "ідеолог". Тут вже на рівні Фройда свідомість працює...:):

                                      Це ви про свою свідомість? Не бачите різниці між кав'ярнею та терором, чи масовими заворушеннями?

                                      >
                                      > Щодо Кучми, то читайте тут:
                                      > http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_free&key=999536154&first=999546639&last=999444059

                                      Ну добре, Кучма сильний, опозиція слабка (завдяки, в значній мірі саме Ющенку). Ну так а як Ющенко зможе цей режим здолатит?

                                      > Радикальна опозиція знову не усвіломлює елементарної речі: сьогоднішній режим - це не тільки і далеко не гр. Кучма. І що витрачаючи зусилля на довбання головою метрового муру (див наведений лінк), радикальна опозиція полегшує шлях до крісла нумер їден майбутнім "режимникам паканкрєтнєє".

                                      А що ж таке цей режим? Всі його вади та шкода Україні як раз і полягають в тому, що практично вся влада в країні зосереджена в руках гр. Кучми. І боротись з цим режимом, залишаючиись лояльним до Кучми, неможливо.

                                      > Правда, якщо радикали вбачають перманентну і вічну боротьбу з режимом за головну свою ціль - тоді вони дійсно діють правильно. Проте якщо не Ющенко, то постсовіцький режим після зходження з політичної сцени гр. Кучми набере чітких рис бандюківського.

                                      Ну і?.. Як саме Ющенко цьому завадить? Умовить Кучму зробити себе своїм наступником? А якщо той відмовиться -- Ющенко хоробро виступить проти волі "любимого папи"? Краще б ви мріяли виграти мільйон у лоторею, і то більше б шансів було.
                                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                      • 2001.09.04 | Ющенку посвящається

                                        Очолити його

                                        Пам'ятаєте історичну пардигму "освіченого монарха"? Діяло же ж (в певних випадках). І зараз діє - в дещо європейськіших ніж Україна країнах.

                                        >Ну добре, Кучма сильний, опозиція слабка (завдяки, в значній мірі саме Ющенку).

                                        :): Опозиція слабка виключно через свою слабкість. Як і через загальну ситуацію в Україні.

                                        >Ну так а як Ющенко зможе цей режим здолати?

                                        Ще раз прочитайте лінки з попереднього мого і "програмного" Фарбованого Лиса постів. Цей режим (на превеликий жаль) не годен здолати. Проте можна очолити країну і ліквідувати режим "августішою волею". Знову ж таки - нажаль, то сьогодні єдиний реальний шлях для України.

                                        >А що ж таке цей режим? Всі його вади та шкода Україні як раз і полягають в тому, що практично вся влада в країні зосереджена в руках гр. Кучми.

                                        Кучма - то, дай Боже, добре, якщо половина сьогоднішнього українського режиму. Другу половину радикальна опозиція (чомусь) не бачить/не хоче бачити.

                                        > якщо не Ющенко, то постсовіцький режим після зходження з політичної сцени гр. Кучми набере чітких рис бандюківського.
                                        >Ну і?.. Як саме Ющенко цьому завадить?

                                        Виключно єдиним шляхом: якщо виграє вибори-2004. А перед цим відносно виграє вибори-2002.

                                        >Умовить Кучму зробити себе своїм наступником? А якщо той відмовиться

                                        :): "Манія Кучми". Та під кінець Кучми-2 ложити на нього будуть всі підряд. Читайте Золотарьова.
                                        http://maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_free&key=999597306&first=999604106&last=999518674
                                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                        • 2001.09.04 | Богдан

                                          Очолити режим Ющенко зможе лише в тому випадку, коли Кучма призначить його своїм наступником.

                                          А цього ніколи не станеться, як би пристрасно не вилизував Ющенко "репутацію" Кучми. Завжди знайдеться той, хто буде вилизувати ще пристрасніше.

                                          Коли дискутуєте, уважно слідкуйте за логікою. То ви пишете, що пробити метровий мур неможливо і не варто навіть пробувати, а потім, що всі будуть на Кучму ложити.

                                          Коли ми говоримо про Кучму, то не маємо на увазі лише безграмотного "тєхнаря", а його СІМ'Ю. В розумінні не родину, а в Єльцинському розумінні: дочка з фаворитами та найближчи оточенням. Саме СІМ'Я буде призначати наступника. І це буде не Ющенко, повірте мені.

                                          Для того, щоб краще зрозуміти ситуацію в Україні уважно послідкуйте за тим, що робиться в Росії. Адже одні і тіж самі політтехнологи працюють. Наприклад, саме там була вперше винайдена схема: ГОЛОСУЙ ІЛІ ПРОІГРАЄШ. За допомогою цієї схеми українців вже успішно розводять на третіх виборах. Так от в Росії переміг саме правоприємнік і нічого демократи не змогли зробити. А причина саме в тому, що вони не пішли в жорстку опозицію, а розділились, одні виступили проти Путіна (там Яблуко, в нас ФНП), другі - за Путіна (там СПС, в нас - Ющенко).

                                          Так що шляхом піару проти опозиції і публічного підлизування до Кучми, Ющенко нічого не досягне. Своїм там він ніколи не стане. Якщо припустити, що Ющенко справді проти Кучми десь глибоко в душі, то все одно рано чи пізно для здобуття перемоги він повинен буде виступити проти нього. Ми доводимо, що краще це було зробити рано, коли Кучма був слабкий і деморалізований. А залишаючись вірним Кучмі, він назавжди залишиться шестіркою в його команді.
                                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                          • 2001.09.04 | Shooter

                                            Про логіку (просту і ускладнену)

                                            Абсолютним, мій милий опоненте, є тільки Big Bang і, як його наслідок, - зоряне небо над нами. Все решта прив'язується до часу і простору.

                                            >То ви пишете, що пробити метровий мур неможливо і не варто навіть пробувати, а потім, що всі будуть на Кучму ложити.

                                            Слідкуйте за логікою.
                                            "Пробити мур головою" є неможливим в 2001 році. В 2004 році "мур впаде сам".

                                            >Для того, щоб краще зрозуміти ситуацію в Україні уважно послідкуйте за тим, що робиться в Росії.

                                            Порівняння невдале. Кучма - не Єльцин, Україна - не Росія. Ніхто в Україні "войнушку заради президенства мутіть" не буде.

                                            >Так от в Росії переміг саме правоприємнік і нічого демократи не змогли зробити.

                                            Якщо Ви зауважите, то переміг не "призначений Єльциним", а "зроблений іншими".
                                            Тонко натякаю: при 30% рейтингу Ющенка "призначити спадкоємцем" когось інакшого - самовбивство для Кучми і Ко. Крім того, Ющенко чи не одна "нейтральна" особа, котра може цілком успішно "разводіть братву". Вступ на трон одних буде жорстко (а можливо, і жорстоко) контруватися з боку інших.

                                            >Так що шляхом піару проти опозиції
                                            :): "Злодій кричить ...?"
                                            НУ абсолютно не піарить проти ФНП чи СПУ. Окремим же симпатикам згаданих сил не вистачає здорового глузду - не піарити проти Ющенка (принаймі тут, на Майдані).

                                            >Якщо припустити, що Ющенко справді проти Кучми десь глибоко в душі, то все одно рано чи пізно для здобуття перемоги він повинен буде виступити проти нього. Ми доводимо, що краще це було зробити рано, коли Кучма був слабкий і деморалізований.

                                            :): І коли мав всі - законні і незаконні повноваження, + аж 10 тисяч народу на вулицях Києва.

                                            Тепер ще раз уважно прослідкуйте за логікою. Не зважаючі на наші смаки і уподобання, кандидатуру прем'єра-2002 буде пропонувати Кучма. Прем'єрство в 2002 - це 70-80 відсоткова гарантія президенства-2004.

                                            Як Вам така логіка?
                                            + ще одне (логічне) зауваження, що Кучма ніколи не запропонує на посаду ПМ відвертого антикучміста. Навіть якщо фракція того у ВР (трішки пофантазуймо) нараховуватиме 40% голосів.

                                            Логіка - вона цікава штука. Особливо, коли намагєшся догічно продумати хоча би 1-2 кроки наперед.
                              • 2001.09.04 | Богдан

                                Абсолютно згоден з Ілльою. Додам лише декілька штрихів.

                                Щодо ваших пунктів:

                                1. Згоден повністю.

                                2. Не згоден. Так вето президента подолати не зможемо, але і жоден важливий закон президент не зміг би протягнути за однієї умови: якщо б підконтрольні Ющенку в парламенті сили (назвемо їх умовно НУ) пішли б у жорстку опозицію разом з ФНП та соціалістами. Що це, як не суттєвий важіль вплаву? Пам'ятаєте, як навесні лютували пропрезидентські ЗМІ? Більшість розвалюється!!! Більшість поділяється на пропрезидентську та проющенківську!!! А що робив Ющенко? Підставляв папі плече: умовляв своїх прихильників не відриватися від волковсько-сурківської більшості. Саме тоді мене покоробила вперше поведінка Ющенка, але я подумав, шо хлоп мудрий і знає, що робить. Але він це робить і по сьогоднішній день незважаючи, що йому копняка під зад дали. Це вже дивно. Хіба білоруська опозиція набивається в союзники до Лукашенка, щоб "змінити систему"?

                                3. Не згоден. По-перше існує Бойко - голова Верховного суду і "падлюка рідкісна" за визначенням Кучми. Тимошенко свій суд виграла, хоч і пройшла через сім кругів пекла. Крім того ми не в Китаї живемо і ще існує Європейський суд по правам людини. Звичайно простіше всього сісти і заплакати, що ми програємо. А Ющенко пробував боротися?

                                4. Абсолютно згоден. Одне тільки питання, а ким нейтралізовано? Ким як не Ющенком? Ви знаєте, що Захід думати не вміє, Захід сотворює собі на пострадянському просторі кумирів і в них свято вірить (Горбачов, Єльцин, Ющенко і т.д.). От для цього і була потрібна заява трьох. Не тільки для того, щоб прихильників Ющенка відсікти від вуличних протестів (хоча і це також), а в основному для Заходу. Якщо в Європи, США чи когось іншого виникали якісь сумніви про розквіт демократії в Україні, то їм зразу під ніс заяву трьох. Мовляв, дивіться ми, Кучма з Ющенком - демократи, а отам то все фашисти. Ось в чому полягає основна провина Ющенка, яка граничить зі злочином перед Україною. Чомусь всі думають, що опозиція страшно образилась на Ющенка за обзивання. Та ні, мені байдуже, хай би хоч комуністом обізвав. Але він, як ви правильно замітили, нейтралізував всі зовнішні чинники на президента, крім російських природньо. І якщо білоруська та сербська опозиції отримували широкомасштабну допомогу в боротьбі з режимом, то українська опозиція опинилася на самоті перед Кучмою. І вина в цьому - виключно Ющенка.

                                5. Повністю згоден.

                                6. Повністю згоден.

                                Одже, як ви пишите, ФНП не має важелів для зміни системи. Ок, вітаю, Ющенко здобув цю перемогу. Що далі? Тепер в гру вступає НУ з своїм неосяжним рейтингом в 22,5 %. І як вона змінить систему? Підійде до Кучми і попросить його посприяти по старій дружбі? Чи як? Я справді не розумію. ФНП хоче поміняти систему зкинувши Кучму (без цього, сподіваюсь ви розумієте, системи не поміняти). Мабуть це ви називаєте неосяжними цілями. Цікаво, а що ж таке реальна ціль. Здобути крісло прем'єра і працювати під наглядом держсекретарів? Тю, та заради такої мети я і пальцем не поворохну, бо це нічого не дасть. А ви впевнені, що Удовенко чи Лавринович чи Бойко чи Поровський чи Білас прийшовши в парламент захочуть міняти систему? Я думаю подумавши ви впевнитеся в протилежному.

                                Отже Ющенко допоміг зруйнувати опозицію і укріпити Кучму. Для чого він це зробив? Хитрість, щоб непомітно підкрастися до Кучми і зруйнувати систему. Слабо віриться. Не зможе він цього зробити навіть, якби хотів. Але він НЕ ХОЧЕ. Логіка підказує, тай сам Ющенко не заперечує, що робив він це свідомо, бо любить він Кучму і вірить йому. А коли віра в Кучму не виправдається, то це буде для нього особиста драма. Це слова Ющенка і я, на відміну від вас, йому вірю.

                                Декілька слів до Шутера. Бідолаха дуже чомусь хоче бачити мене на барикадах. Я збирався в сімнадцяте пояснити йому, що на барикади я йти не збираюся, але передумав. Якщо до нього 16 разів не дійшло, то вже напевне не судилося.

                                Ви, пане Лис, як я бачу людина логічно мисляча і логічні аргументи сприймаєте. Ви зрозуміли не логічність "третьої групи прихильників Ющенка" і тому я вас знову зараховую до "другої групи". :-)) Повірте вам з Удовенком і Кендзьором не по дорозі і якщо можете, то відговоріть Ющенка мати справу з цими добродіями, а то ще гірко наплачетесь.
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.09.04 | Augusto

                                  Мені дещо не зрозуміле.

                                  Що за схоластика: він зробить оце і оце і тому він гад. Він це зробив чи ні? Інакше йдеться про "мислезлочин" якийсь. Чи можете для мене навести, хто входить до ФНП, де там кришталевочисті, яскраві особистості, може я трохи випустив щось? Який механізм зміни Q-чма існує для ФНП (кинджал, отрута, вибори, "бонбою його")? "Ось добре було б", або є щось тверде? Чому ніхто з ФНП не йде на переговори з Ющенко, хоча це було задеклароване з боку ФНП та Ющенко? Є ще декілька темних плям, але давайте спочатку ці трохи розберем!
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.09.04 | Богдан

                                    Пояснюю.

                                    Augusto писав(ла):
                                    > Що за схоластика: він зробить оце і оце і тому він гад. Він це зробив чи ні? Інакше йдеться про "мислезлочин" якийсь.

                                    Я так зрозумів, що ви за Удовенка, Кендзьора та Лавриновича образились :)) Так вони дійсно вже багато чого встигли зробити. Удовенко багато зробив для перемоги Кучми на виборах: неборака агітував за Кучму більше ніж за себе. В другому турі завдяки його старанням рухівці, які мяко кажучи недолюблювали Кучму за вбивство свого лідера, все ж таки проголосували за гаранта. Лавринович, прямо скажем віртуозно, заглушив касетний скандал та розслідування смерті Гонгадзе. Білас, Кендзьор, Поровський та ін. теж чимало зробили. Деталізувати не хочу бо противно цю погань згадувати. І повірне мені на слово: прийдуть на плечах Ющенка в парламент і ще не мало зроблять. І не сумнівайтесь.

                                    > Чи можете для мене навести, хто входить до ФНП, де там кришталевочисті, яскраві особистості, може я трохи випустив щось?

                                    Наведіть дуже цікаво. Невже Юля справді взятку Лазаренку давала?!!! :))

                                    > Який механізм зміни Q-чма існує для ФНП (кинджал, отрута, вибори, "бонбою його")? "Ось добре було б", або є щось тверде?

                                    РЕФЕРЕНДУМ І ПАРЛАМЕНТСЬКІ РОЗСЛІДУВАННЯ КОРУПЦІЇ В КРАЇНІ. Написав великими буквами, бо маленькими вже декілька разів писав, та ви не зауважили.

                                    > Чому ніхто з ФНП не йде на переговори з Ющенко, хоча це було задеклароване з боку ФНП та Ющенко?

                                    Юля говорила, що згідна підлоги мити в штабі НУ, тільки б Ющенко отямився і перестав любити папу. Так що умова ФНП відома :))

                                    > Є ще декілька темних плям, але давайте спочатку ці трохи розберем!

                                    З нетерпінням чекаю наступних темних плям і буду їх розбирати, бо не терплю бруду.
                                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                    • 2001.09.04 | Фарбований Лис

                                      Re: Пояснюю.

                                      Ви пишете:
                                      РЕФЕРЕНДУМ І ПАРЛАМЕНТСЬКІ РОЗСЛІДУВАННЯ КОРУПЦІЇ В КРАЇНІ. Написав великими буквами,
                                      бо маленькими вже декілька разів писав, та ви не зауважили.
                                      :))
                                      То був жарт?
                                      Референдуму не буде по тій же причині чому його зараз немає. Кучма не дасть. А відносно парламентських розслідувань, то вже тепліше. Але ФНП має подумати наперед скільки на то треба голосів і де їх взяти. І ще, ці розслідування потрібні тільки як профілактика. Якщо завтра на УТ-1 в прямому ефірі Кучма гвалтуватиме неповнолітню, то все одно це не матиме наслідків, гарантую на 99.6%.
                                      :))
                                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                      • 2001.09.04 | Богдан

                                        Панове, не вам злорадно усміхатися по поводу провалу парламентських розслідувань та референдуму.

                                        Бо саме активісти НУ зробили все можливе, щоб провалити і одне і друге.
                                    • 2001.09.04 | Augusto

                                      Сценарій "справжніх борців з режимом" має величезну білу пляму.

                                      З про Q-чмівською більшостью в Верх. Зраді там вже були ПАРЛАМЕНТСьКІ РОЗСЛІДУВАННЯ (гаркну і я раза), які закинчилися ничім. Зміни до конституції зараз реальні тільки в вигляді "імплементації" (дай боже це зупинити), а в іншому напрямку, чекає на них доля ПАРЛАМЕНТСьКИХ РОЗСЛІДУВАННь. ІМХО "бонбою його" має більше шансів на успіх, ніж ПАРЛАМЕНТСьКІ РОЗСЛІДУМАННЯ під керівницьтвом бандерівського Героя СССР Медведчука та свинопаса Плюща.

                                      П.М. Я питав про Ющенка, що він зробив для такої палкої ненависті (зробив, а не "зробить і тому він гад").
                                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                      • 2001.09.04 | Богдан

                                        Читайте мій постер під назвою: Повністю згоден з Ілльою. Додам лише декілька штрихів". Там все сказано.

                                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                        • 2001.09.04 | Augusto

                                          А небагато! ("Маловато будєт! маловато! (с)")

                                          >ФНП хоче поміняти систему зкинувши Кучму

                                          Пропоную ще один реалістичний пункт програми: колонізація планет навколо зірки Бетельгейзе під прапором незалежної України.
                                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                          • 2001.09.04 | Богдан

                                            Re: А небагато! ("Маловато будєт! маловато! (с)")

                                            Augusto писав(ла):
                                            > >ФНП хоче поміняти систему зкинувши Кучму
                                            >
                                            > Пропоную ще один реалістичний пункт програми: колонізація планет навколо зірки Бетельгейзе під прапором незалежної України.

                                            Наскільки я зрозумів, ви вважаєте Кучму всемогутнім богом, який раз і назавжди нам даний і якось вижити можна лише якось добившись його ласки.
                                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                            • 2001.09.04 | Augusto

                                              Того "бога" нехай хто-небудь вкраде!

                                              Ще раз, сказати "Q-чмо геть " є недостатнім для перемоги. Те, що в ФНП нема не тільки реалістичної, але будь-якої програми для втілення в життя цього чудового гасла, та неясно, що робити з їншими гвинтиками та гаєчками Q-чмоїни, то всі заклики м'яко переїзжають на острів десь в океані, так чудово описаний Т.Мором.

                                              П.М. Ну а що поганого, якщо космічний крейсер "Гетьман Сагайдачний" виходить на орбиту другої планети системи Бетельгейзе?
                                • 2001.09.04 | Фарбований Лис

                                  І все таки я з третьої групи.

                                  Ви знаєте, я цілий день думав про ці групи. Думки роїлися, кристалізувалися, але нічого прозорого я так і не зумів склеїти.
                                  Я не погоджуюсь із вашою тезою першого пункту "Люди, які вслід за Ющенком поважають і вірять Кучмі"...
                                  Слова Ющенка не є доказом істини. Наскільки мені відомо з деяких джерел Ющенко не має ні поваги ні віри в Кучму. У них відносини в іншій площині де існує етикет "начальник-підлеглий". Дехто розчаровувався в заявах Ющенка, але він все робив за правилами службового етикету.
                                  Далі ви приписуєте до цієї групи Удовенка та інших пердунів. Тут трохи недоречно їх приписувати, бо їх закоханість в кучму має пряму дію, без посередництва Ющенка. І якщо там є посередники, то вони серед оточення президента, до якого Ющенка не зараховуємо.
                                  Відносно пункту 2 нема заперечень, але якщо модифікувати цей пункт з тим, що можна бути проти Кучми, але оправдовувати дії і заяви Ющенка, то буде пункт 3. Пізніше я спробую пояснити чому дії Ющенка можна оправдати (не всі).
                                  Далі про ваш допис відносно логіки чи її відсутності.
                                  Є зауважекння до другого пункту. Знову ж, слова Ющенка ви взяли за істину, а я не схильний вважати його слова за істину. Та не вважає він Кучму батьком і не вірить він йому, так як ніхто вже кучмі не вірить. А те, що він таке говорить має деякі пояснення.
                                  Ну і відносно пункту 3, то звісно, я не у всьому і далеко не у всьому погоджуюсь з Ющенком.
                                  *******
                                  Тепер поясню що Ющенко робить для зміни ситуації на краще. В політиці бувають дискретні досягнення. Тобто, неможливо стати напівпрезидентом чи майже прийняти закон. Ющенко вперше в нашій новітній історії робить реальні дії на досягнення можливого замість недосягнення неможливого. А саме, він формує і я надіюсь, що сформує демократичний (!!!) блок, який в ВР не просто буде присутнім, а буде приймати закони чи блокувати. І я знаю, що цей блок не буде ідеальним, але ідеальні блоки залишаться поза стінами ВР.
                                  Я не знаю, чи очевидна доцільність цього блоку. Також Ющенко все ще зможе витягти з пазурів олігархів масу ще не пропащого політикума. Зокрема таких як Омельченко, Кушнарьов, Плющ... половину НДП... Я би волів бачити цих людей в НУ, а не в СДПУ чи Тундтрі.
                                  Тут ми підійшли до питання як мінятиметься система. В Вашому наступному постингу є питання як це робиться з 22%-ним рейтингом.
                                  Для довідки нагадаю, що СДПУ пройшло в ВР з 5%, а зараз є майже найвпливовішими. Тобто 22%-ти можуть вирости за рахунок тих, що пройшли мажоритарку, але які ітимуть в перспективні фракції. Хочу нагадати, що серед олігархічних груп є критична маса півнів, що обростають пір*ям і яких не задовільняє все життя працювати на суркіса і бути гнидою (історія з закарпаттям не єдина). До того ж, я надіюсь, що ФНП буде представлений теж.
                                  Я абсолютно погоджуюсь з Вами, що Удовенко та інші не захочуть міняти систему. Але чекаймо, ніхто ще скрипку №1 не віддавав в руки Удоовенкам-бойкам.
                                  Надіюсь, що не віддадуть.
                                  Повертаюсь до обіцяних пояснень чому я оправдовую попередні дії Ющенка. Тут трохи буде субєктивних моментів. Ющенко наперекір Кучмі і кучмарикам бере Юлю в уряд. Юля (чи ющенко Юлиними руками) добре чистить олігархів. Я не буду зупинятись на методах. Але результат був - гроші пішли поза їхні кишені в бюджет. Далі - Ющенко пустив державні гроші по відкритих шляхах і це вдарило по олігархах вдруге, бо вони не отримали по 80 млн на ремонти Україн. Завдяки Ющенку були зрушення в економіці. Неправда те, що була добра конюктура на світових ринках. Завдяки Ющенку появився внутрішній ринок. І кожен день перебування Ющенка в уряді послаблював позиції тих хто є опорою ситеми-бандократії. Я не відкитаю того, що Ющенко міг робити помилки, і в критичний момент він не став на сторону опозиції, мені це не подобалось, але я не відкидаю того, що він міг мати кращу оцінку ситуації.
                                  У мене є унікальний лист, датований майже зразу після відставки Ющенка. Компанія- партнер повідомляє, що в зв*язку з відставкою Ющенка вона вважає неможливою дальшу діяльність. В результаті приходу Ющенка я заробив 3000 гривень, а в результаті відставки недоотриммав 15000 і втратив 2000...
                                  ****
                                  І на десерт - скоріше за все РУХ Удовенка є троянською кобилою для НУ. І Ющенко це прекрасно розуміє. Надіюсь, ми ще побачимо як Ющенко "розведе" їх або власників цієї троянської кобили.
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.09.04 | ilia25

                                    Re: І все таки я з третьої групи.

                                    Фарбований Лис писав(ла):
                                    > Ющенко вперше в нашій новітній історії робить реальні дії на досягнення можливого замість недосягнення неможливого.

                                    Тобто ви будете голосувати не за тих, хто бореться з режимом, а за Ющенка, що з ним намагається співпрацювати тому лише, що він має більше шансів змінити ситуацію на краще? Ну давайте подивимось на його шанси.

                                    > А саме, він формує і я надіюсь, що сформує демократичний (!!!) блок, який в ВР не просто буде присутнім, а буде приймати закони чи блокувати.

                                    Так, значить його фракція мусить мати десь біля 200 місць у парламенті? Рейтинг 20% (якщо він його втримає) гарантує йому менше 50-ти. Але ви вважаєте цілком реальним для Ющенка знайти ще 150 до його фракції? Подивимось чому ви так вважаєте.

                                    > Тобто 22%-ти можуть вирости за рахунок тих, що пройшли мажоритарку, але які ітимуть в перспективні фракції.

                                    а трохи раніше ви писали

                                    > Наскільки мені відомо з деяких джерел Ющенко не має ні поваги ні віри в Кучму.

                                    150 мажоритарщиків підуть до "перспективного" Ющенка? З дозволу Кучми, що не менше вашого розуміє, що Ющенко йому не вірить і не поважає? Тобто Кучма дозволить своєму де-факто ворогу загарбати "контрольний пакет" у парламенті, а свою ТУНДРУ буде тримати в чорному тілі?

                                    І заради такого реалізму ви відмовляєте в підтримці справжнім борцям з режимом?

                                    > Я абсолютно погоджуюсь з Вами, що Удовенко та інші не захочуть міняти систему. Але чекаймо, ніхто ще скрипку №1 не віддавав в руки Удоовенкам-бойкам.

                                    І це сподівання ви теж вважаєте реалістичним? А кого ви тоді сподіваєтесь побачити в списку НУ? Противників Кучми?

                                    Розумієте, я саме в цьому логіки не бачу -- що, з одного боку, Ющенко буде руйнувати цей режим, а з другого -- залишатись лояльним до Кучми. І Кучма на все це буде дивитись з олімпійським спокоєм. Та в цьому сценарії реальності не більше, аніж в казочці про Іванушку-дурачка.

                                    Щоб змінити ситуацію на краще, з Кучмою, з його режимом треба боротись. Співпраця з ним не має сенсу, бо це означає, що в жодному принциповому питанні ти не можеш сказати Кучмі "ні". Точніше, "співпрацювати" з Кучмою можна лише якщо сила на твоєму боці. А у Ющенка за душею нема нічого, крім тих жалюгідних 20% (які, до того ж, тають з кожним днем).

                                    Є тільки одна причина, за якої Ющенко залишається в політиці, а не обкурює бджіл. Кучма ще не готовий його остаточно мочити. Тобто він може це зробити в будь-який момент -- вчора, согодні, завтра. Але Кучма ще може використати Ющенка, щоб відібрати підримку в своїх справжніх ворогів -- ФНП. Вашу підтримку, Лисе. Вашу, та таких як ви. Як тільки це буде зроблено, перед Ющенком залишаться два шляхи -- на пасіку, або до прокуратури.

                                    Добре, може Кучма залишить Ющенко в політиці і надалі -- як зручну дубинку проти Суркіса, чи комуністів, чи щоб продовжувати тримати ФНП на голодному пайку. Але в одному я впевнений -- на наступних президентських виборах ви Ющенка серед кандидатів не побачите.
                                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                    • 2001.09.04 | Богдан

                                      Знову ж таки за мене відповів Ілля. Вичерпно і повністю вірно.

                                      Отож дозвольте підсумувати Ваші тези та мої тези, з якими ви не сперечалися.

                                      Ющенко укріпив Кучму (читай режим) всередині країни та на міжнародній арені. Заради чого?

                                      1) Ющенко приведе в парламент по списку 80-90 "своїх" людей (я маю на увазі кращий випадок і не беру до уваги стабільне падіння рейтингу Ющенка). Слово "своїх" я взяв в лапки бо це серед іншого це і удовенки-бойки і кушнарьови-плющі, тобто люди, які, як Ви влучно висловились, люблять Кучму без посередництва Ющенка. Вони вірою і правдою вже не один рік служили Кучмі. Як Ющенко збирається їх заставити проти Кучми боротися? За рахунок чого?

                                      2) Ваша мрія про мажоритарників просто наївна. Перемога в мажоритарному окрузі здобувається зарахунок грошей, та адмінресурсу. Протистояти цьому можуть лише такі яскраві особистості, як Чорновіл. А таких в НУ раз-два і все. В парламенті фракції пухнуть і худнуть за рахунок депутатів, які стараються підібратися ближче до кормушки. І тут навіть не таку важливу роль грають гроші, які депутат отримує безпосередньо під час переходу до фракції, як перспектива, яка відкривається перед депутатом в тій чи іншій фракції. СДПУ(о) стала великою фракцією не тому, що отримала блискучі перемоги в округах, а тому що була найближче до кормушки. Ясно, що тепер всі полізуть в ТУНДРУ. І фракція Ющенка не лише не збільшиться, а і значно схудне. Так само, як це було з РУХом. Він зайняв друге місце після комуністів, а зараз має 15-17 депутатів.

                                      3) Звісно ж Кучма і не подумає допомагати НУ і рахуватися з нею. Єдина причина лояльного ставлення Кучми до Ющенка зараз є відтягування Ющенком надзвичайно великого числа голосів від опозиції, адже якби не Ющенко, то всі ви голосували б за ФНП. І якщо навіть припустити, що любов Ющенка до Кучми удавана, то Кучма на таке ніколи не відреагує, бо дуже добре знає ціну підлизам (чого-чого, а цього добра у нього було багато і він навчився відрізняти "своїх пацанів").

                                      Одже, в кращому випадку, Ющенко опиниться в парламенті в компанії 50-60 не найкращих людей (ви самі це визнали). 40 людей проведуть в парламент спільними зусиллями Юля та Мороз. Причому це будуть не кар'єристи, а справді борці з режимом. Кар'єру в соцпартії та ФНП не зробиш. Таким чином ми отримаємо таку ж ситуацію, яку маємо зараз. Не ліпше і не гірше. Сподіваюсь, Ви розумієте, що Ющенко знову нічого не зробить. Все буде, як і раніше: Ющенко разом з НУ увійдуть в більшість разом з ТУНДРОЮ та СДПУ (о) та здобудуть аж два комітети. Комітет з духовності і комітет з освіти. А якщо і Ющенко доб'ється знову прем'єрства, то буде він працювати в оточенні різних дубин і під наглядом держсекретарів. Так що внаслідок другого прем'єрства Ющенка ви навіть нещасних 3000 гривень не заробите, а втратите країну ще на 10 років. На тому боротьба з системою і закінчиться.

                                      В одному я не згоден з Ілльою. Ющенко на президентські вибори піде, бо владі знову буде потрібен громовідвід для людського гніву. Але займе він третє місце, ну а далі ви знаєте (не перший раз замужем). Він скаже люди добрі голосуймо за Тигибка, а то не дай Боже комуністи прийдуть. І далі все по старій схемі.

                                      І на сам кінець, ну їй Богу не розумію, навіщо "розводити троянських кобил". Невже не простіше взагалі їх не пускати в свій блок. А рух Удовенка це далеко не єдина троянська кобила в НУ. Згадайте Бойка, Поровського, частина КУНу (Білас), різні християнські демократи і т.д. Не зається вам, що троянські кобили займуть левову частку списку НУ?
                                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                      • 2001.09.04 | Фарбований Лис

                                        Re: Знову ж таки за мене відповів Ілля. Вичерпно і повністю вірно.

                                        Ви так пишете, наче ви були відсутні на земній кулі під час прем*єрства Ющенка.
                                        Дай Боже, щоб бодай повернулись часи його прем*єрства че хоч на 2-3 роки.
                                        І якщо він стане президентом, то мене менше турбуватиме чи є Кучма почесним пенсіонером чи пєтухом на зоні.
                                        Ви говорите про Юлю, наче юля завдяки самій собі була в уряді. Юля - продукт Ющенка. І завдяки Юлі всі тільки говорять про порядук в ПЕКу, наче ПЕКом єдиним ми живемо. Є ще інші сфери, як то медицина, харчова промисловість, СГ та інше, де прорив був дуже великим і без Юлі.
                                        Я не хочу принижувати роль Юлі, але вона була тільки інструментом в руках Ющенка, коли дубини були в руках кучмариків.
                                        Ви зщнаєте, Юля з її харизмою мені дужуе і дуже симпатична, я не хочу, щоб ви подумали,Ю що я проти неї.
                                        Повернеться до влади Ющенко, то повернеться до ПЕКу Юля.
                                        Зворотня теза не працює, бо Юля до влади не прийде.
                                    • 2001.09.04 | Augusto

                                      "Нема людини, нема проблеми". І.Сталін.

                                      ilia25 писав(ла):
                                      >Але в одному я впевнений -- на наступних президентських виборах ви Ющенка серед кандидатів не побачите.

                                      Ну а списи тоді чого ж ламати?
                                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                      • 2001.09.04 | ilia25

                                        Re: "Нема людини, нема проблеми". І.Сталін.

                                        Augusto писав(ла):
                                        > ilia25 писав(ла):
                                        > >Але в одному я впевнений -- на наступних президентських виборах ви Ющенка серед кандидатів не побачите.
                                        >
                                        > Ну а списи тоді чого ж ламати?

                                        Елементарно: значна частина голосів відданих за Ющенко -- то голоси відібрані у ФНП.

                                        Я ж не кажу, що Ющенко був би поганим президентом. Але справа в тому, що він президентом ніколи не стане. Справжні вороги Кучми при цьому залишаються без підтримкі виборців, які потім знову будуть себе питати, чому в Україні так погано жити.
    • 2001.08.31 | Богдан

      Re: Цей колишній парторг обслуговує Кучму дуже високоякісно.

      Цікаво, а ви аналізували вистуупи Полохала і Ющенка?

      Ющенко - суцільні дефірамби Кучмі.
      Полохало- єдиний політолог, який в час касетного скандалу називав речі своїми іменами.

      То хто кого обслуговує? Так обслужити Кучму, як це робив Ющенко називаюч його батьком, не вдавалося навіть олігархам.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2001.08.31 | Мартинюк

        А мені плювати що там Ющенко говорить.

        Мене більше цікавить те що він зробив і те що робить...
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2001.08.31 | Богдан

          Згоден, нічого путнього він не сказав...

          Але ще менше зробив. Як казав Яворівський він відігнав свиней від корита, але навіть цю просту операцію робив не він, а Юля.
        • 2001.08.31 | ilia25

          Що Ющенко робить? Кидає весь свій авторитет на дискредитацію опозиції.

          Це єдине, що він робить послідовно, з початку касетного скандалу.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.31 | Пані

            А теперь спокойно и серьезно изложите это подробно (-)

            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.31 | ilia25

              Шо, опять?!..

              Снова Ющенко цитироваить? Та сколько ж можно, весь форум уже исписан этими цитатами..
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.08.31 | Пані

                Что-то с памятью моей стало

                Заявленье на троих помню
                А больше - не помню

                Можете не торопиться, ибо я сейчас от компа сваливаю.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.08.31 | ilia25

                  Re: Что-то с памятью моей стало

                  Пані писав(ла):
                  > Заявленье на троих помню
                  > А больше - не помню

                  А что, в этом заявлении что-то недостаточно ясно изложено? Ведь от этой своей подписи Ющенко отрекаться не собирается. Только вчера он еще раз объяснял, почему нужно было заклеймить оппозицию:
                  http://www.maidan.org.ua/news/view.php3?bn=maidan_free&key=999272603&first=999289313&last=999208837

                  Добавь к этому заявления об отстутвии у оппозиции конструктивности и позитивной программы, плюс защита Кучмы от обвинений в организации убийства Гонгадзе. И все это говорит политик, словам которого верят.

                  Как это еще можно назвать, если не дискредитацией действий и самой идеи оппозиции? Отрицать сам этот факт бессмысленно, можно только спорить о том, является ли это тактическим приемом, или же это принципиальная позиция Ющенко.
        • 2001.08.31 | Ростислав

          Мені відверто кажучи теж.

          Але достаньо того, що він підтримав (не на словах) взимку Кучму, а не опозицію.

          Якщо чесно, то мені здається, що зараз йде дуже велика торгівля між умовно "Ющенко" і умовно "Кучмою". Саме тому такі дивні і взаємовиключні заяви з обох боків.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2001.08.31 | Мартинюк

            Ющофоби - ви довели мене до повної втрати критицизму !!!

            Я після Вашої інтенсивної 24годининадобу критики Ющенка вже АБСОЛЮТНО НЕ СПРИЙМАЮ НІЯКОГО НЕГАТИВУ стосовно Ющенка !!!

            Ви що з якоїсь супер-крутої проющенківської піар-контори? Чи ви такі бездарні у своїй занудності, що повністю поховали святе діло критики майбутнього президента ( чи там обер-парламентника?).

            З такими справами мені скоро доведеться Ющенка критикувати власноруч!
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2001.08.31 | Пані

              Такими темпами я сама его скоро полюблю

              Похоже, урок Ельцина никого ничему не научил.

              Лучшей антирекламой Ющенко в наших условиях было бы если б его например Долганов хвалить начал. А так - серьезно пахнет эффектом Ельцина.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.09.01 | Ростислав

                Нічого дивного - він же ж такий сексуальний :-)))

            • 2001.09.01 | Ростислав

              Вам ще не пояснили, що Ющенко - це Марчук вчора?

              Незабаром за рогом з'являться граблі, але Ви їх знову не помітите.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2001.09.01 | Augusto

                А Q-чмо -вчора, сьогодня і завжди однаковий!

                Якщо загратися в "войнушку" є шанс залишитися з гарантом до.....
                А начин розмови з Президентом України Ку-чмом (ПУК - скорочено) і просто "громадянином Q-чмом" - дуже відрізняється...
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.09.01 | Богдан

                  Re: А Q-чмо -вчора, сьогодня і завжди однаковий!

                  Ви чудово знаєте, що гарант на початку касетного скандалу висів на волосинці. Його переляканий вигляд і повна відсутність розумних дій цьому доказ. Навіть олігархи перелякалися і шарахалися від Кучми, як від чумного. Вони були готові його здати. Кучма вижив завдяки Ющенкові. Ющенко маючи тоді, справді небачену досі, підтримку людей та необмежену довіру Заходу міг однією заявою звалити Кучму. Але він не лише цього не зробив, а підставив гаранту плече. Це що також була хитра стратегія? По моєму вона не вдалася. В результаті Гарант отямився, а Ющенко - разом з Удовенком Костенком та Бойком штурмують Говерлу. Ще кажуть Поровський приклеївся. Це що такі хитрощі щоб привести весь цей зброд в парламент (Удовенко, Бойко, Поровський)? Визнайте очевидне. Ющенко разом з всією цією братією за Кучму щиро. Мені дуже хочеться, щоб Ющенко був проти Кучми, але нажаль навіть натяку на це немає. Під час свого працевлаштування сьогодні він сидів разом з Кравченком і дуже мило бесідував. Притворявся? Не думаю.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.09.01 | Augusto

                    Не перебільшуйте, плз!

                    Готовності забабаханого народу України кинутися на штурм Банкової. Що тоді то був журавель в небі, що зараз. Потрібна кропітка робота, а не одна рішуча атака сотні камікадзе (ще і поміркованих до того!). Мільйони людей досі не можуть збагнути що сталося, сенкь ю вєрі мач активні Пі(сю)Аршикі, вже так заплутали, що дві промови ТОЧНО схожі одна на одну! Плюс етичні проблеми (легше сказати:Це не правда! ніж визнати жахливу істину).
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.09.01 | ilia25

                      Це вже тупе перекручення фактів

                      Augusto писав(ла):
                      > Готовності забабаханого народу України кинутися на штурм Банкової. Що тоді то був

                      Ніхто в опозиції не запрошує камікадзе штурмувати Банкову.

                      У опозиції є план демократичного реформування влади. А в Ющенка -- нічого, крім закликів до всіх демократичних сил згуртуватись навколо Кучми.
              • 2001.09.01 | Богдан

                Цікаво, що жоден що голосував за Марчука маніакально вперто не хоче визнавати своєї помилки.

                Ростиславе, люди не визнають ОЧЕВИДНИХ МИНУЛИХ ПОМИЛОК, а Ви хочете, щоб вони ходи наперед прораховували. Це не реально. Завжди згадую слова Мороза : "Українські виборці - вівці". Тоді я образився на нього, а тепер не перестаю дивуватися, як точно сказано!!!
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.09.02 | Мартинюк

                  І це особливо не подобається кучмістам.



                  За Марчука голосували люди , які не хотіли голосувати ні за Кучму ні за лівих.
                  І їх проголосувало не 5%, як тут уже написали а 10 %.
                  Це трохи більше аніж 5%. ( А скільки було насправді - можливо і більше)

                  Ну а те що в другому турі Марчук не забажав підтримувати Симоненка, хоча б тому, що знав що той все одно піддастся Кучмі.

                  Зараз Вас послухати, то в Україні не Кучма Президент, а Ющенко. Скоро почуємо що то він і Гогадзе замочив.
                  Не знаю на що Вас взяли - на зарплату чи на хохляцьку заздрісність - але Ви зараз тут піарите по принципу "Нема ворого більшого чим сусід по вулиці".

                  А ще Ви як дика квочка відводити увагу та обурення від гнізда з націннішими "яйцями" - Кучмою та ТУНДРОЮ.

                  Та й врешті за кого ж Ви такі розумні голосували на минулих виборах?
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.09.02 | Богдан

                    Кучмістам подобаються люди, які піддаються на провокації

                    Мартинюк писав(ла):
                    >
                    >
                    > За Марчука голосували люди , які не хотіли голосувати ні за Кучму ні за лівих.

                    Про що я і говорю. Люди проголосували за підставну качку, яку їм підсунув Кучма. Марчук з самого початку був в "камандє моладасті нашєй" і йшов на вибори для того щоб позбирати голоси таких простофіль як Ви. На сході аналогічну роль відігравала Вітренко і Ткаченко. Ви голосували по схемі розробленій в адміністрації президента і не тільки цього не зрозуміли, а і зараз збираєтесь наступити на тіж самі граблі під назвою Ющенко. Марчук після виборів дістав свою заслужену кістку і тепер слухняно гавкає на всіх ворогів папи. Так само буде і з Ющенком. Він займе 3 місце і зі сльозами на очах закличе голосувати за Тигибка, бо інакше будуть комуністи. Після цього як він віддасть ваші голоси Кучмі ІІ, йому дадуть трохи попрем'єрити під наглядом держсекретарів.

                    > І їх проголосувало не 5%, як тут уже написали а 10 %.
                    > Це трохи більше аніж 5%. ( А скільки було насправді - можливо і більше)

                    Уважно читайте мої постинги. Я говорив про 5 %, які проголосували і проти Кучми і проти Симоненка, тобто проголосували не по схемі, передбаченій банковою. А виборці Марчука якраз немов вівці голосували по заздалегідь розробленому плану.


                    > Ну а те що в другому турі Марчук не забажав підтримувати Симоненка, хоча б тому, що знав що той все одно піддастся Кучмі.

                    Вам самим не смішно те, що ви говорите?

                    Марчук не забажав підтримувати Симоненка, хоча б тому, що знав що той все одно піддастся Кучмі і тому сам піддався Кучмі :-))

                    >
                    > Зараз Вас послухати, то в Україні не Кучма Президент, а Ющенко. Скоро почуємо що то він і Гогадзе замочив.
                    > Не знаю на що Вас взяли - на зарплату чи на хохляцьку заздрісність - але Ви зараз тут піарите по принципу "Нема ворого більшого чим сусід по вулиці".
                    >
                    > А ще Ви як дика квочка відводити увагу та обурення від гнізда з націннішими "яйцями" - Кучмою та ТУНДРОЮ.
                    >

                    Не вмієте ви дискутувати. Коли нема чим відповідати на аргументи супротивника, ви застосовуєте смішний прийом: ви за мене висловлюєте "мої думки". От коли щось почуєте від мене, то тоді і будете відповідати, а зараз відповідайте на те що почули. Гонгадзе вбив не Ющенко і не наркомани. Ющенка я звинувачую лише у братанні з вбивцями. Звинувачення в тому що я захищаю Кучму та ТУНДРУ взагалі смішне. Це саме Ющенко називає Кучму батьком і саме Ющенко веде переговори з ТУНДРОЮ, так що не варто приписувати свої гріхи іншим. Хоча, що дивуватися? Чисто Ющенківський прийом: всі хто не з ними фашисти і працюють за зарплату. Я один люблю Укаїну, а всі решта рвуться до влади :-))

                    Нарахунок того, що я піарю, то подивіться на мої постинги. К-сть переглядів не більше 30. Навіть якщо я переконаю їх всіх (в чому я дуже сумніваюся), то це не варте навіть грошей затрачених на Інтернет. Так що нічого з вашим Ющенком не станеться, адже ФНП доступу до ЗМІ не має і мати не буде. Ющенко спокійно свою роль виконає.


                    > Та й врешті за кого ж Ви такі розумні голосували на минулих виборах?

                    На минулих виборах я голосував за Чорноволівський РУХ, бо він ніколи не лягав під владу, за що Чорновола і вбили. Чорновіл ніколи не був контрольованим на відміну від Удовенка, Костенка, Лавриновича, Кендзьора і іншої ющенківської братії. Про Бойка та Поровського я взагалі не говорю.

                    Ну що будемо відповідати на мої аргументи, чи будемо обзиватися фашистами та деструктивним елементом?
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.09.02 | Мартинюк

                      Ти диви...

                      Серйозний опус...

                      Але все таки за кого Ви голосували на минулих президенських виборах?
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.09.03 | Богдан

                        Радий, що ви оцінили.

                        Мартинюк писав(ла):
                        > Серйозний опус...

                        Бачу контр аргументів у вас знову немає.

                        >
                        > Але все таки за кого Ви голосували на минулих президенських виборах?

                        Проголосував би за Олійника, але коли він зняв свою кандидатуру на користь Мороза, я не зміг переступити через свої бандерівські політичні погляди. А дарма треба було проголосувати за єдиного реального ворога Кучми - Мороза. Так що в першому турі ні за кого, а в другому проти обох. По-перше між ними ВЕЛИКИЙ ЗНАК ДОРІВНЮЄ як між політиками. По-друге Симоненко був простим опудалом, щоб вас лякати і смішно голоосувати проти опудала за його господаря, так само як і за опудало проти господаря. До речі як би так само проголосувало б проста більшість, то обидвоє би вже упокоїлись в політиці, але клепок не вистарчило.
              • 2001.09.01 | Augusto

                Хлопці, а Ющенко це не Мартін Борман, випадково? Чи може - Сталін?

                Виявиться що він в КГБ з "укрнаціоналістами" працював? Не смішить!
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.09.01 | Богдан

                  Re: Хлопці, а Ющенко це не Мартін Борман, випадково? Чи може - Сталін?

                  Augusto писав(ла):
                  > Виявиться що він в КГБ з "укрнаціоналістами" працював? Не смішить!

                  Це було б смішно, чкби не було б так сумно. Ціла масса людей голосувала за Марчука, як за спасителя. Він просто кинув своїх виборців. Ющенко кинув виборців навіть ще до виборів. Я наводжу вам аргументи, а ви навіть не намагаєтесь відповідати. На попередніх виборах одна жіночка скрикнула до мене: Ви не голосуєте за Марчука?!!! То ви зрадник України!!! Я виявився правий, а вона помилялася. Те саме зараз я чую і від прихильників Ющенка. А вам не здається, що я в черговий раз правий, а ви в черговий раз помиляєтесь?
                • 2001.09.01 | ilia25

                  Ні, його як і Марчука назначено грати роль надії нації

                  Назначено тільки для того, щоб він в самий потрібний для Кучми момент зрадив тих, хто йому повірить.

                  Власне, Ющенко йе вже зробив зимою. І буде зраджувати далі, докі будуть знаходитись такі, що йому вірять.

                  Це я вам на пальцях пояснюю, бо ви вдаєте, що не розумієте в чому схожість між Ющенко та Марчуком. Не в праці на КДБ, а в тому, що вони зраджують всіх, хто вірить, що вони зможуть здолати злочинний режим Кучми.
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.09.01 | Богдан

                    По моєму наші старання немають сенсу.

                    Скільки я пояснював перед другим туром, що голосувати потрібно і проти Кучми і проти Симоненка. Глухо!!! наче в стіну головою б'єшся. Так і тепер. В людей в головах сидять запрограмовані схеми і мислити не по схемі мало хто може. Здається говориш аргументовано і очевидні речі, а все одно не достукаєшся. Тих же 5 відсотків, які голосували тоді не по схемі, а проти обидвох і зараз проголосують за ФНП. Решта піде по схемі:

                    1) за комуністами
                    2) за Кучмою
                    3) за штучно створеним міражем
                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.09.01 | Augusto

                      Я вас ніколи не називав зрадниками!

                      Але "гарні хлопці" то недостатньо для перемоги. Тим більше ФНП поставився холодно до полонених, що навіть мене, який не є палким УНСОвцем, покоробило. Кінець зв'язку, пішов спати!
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.09.01 | ilia25

                        Ми тебе те ж (-)

                      • 2001.09.01 | Ростислав

                        А хто ж своїм підписом під заявою надав карт бланш для арештів і побиття?!

                        Невже Ви не розумієте? Та Ющенко ж сам це визнає! Бо не було б його підпису, і всі ці дії 9 березня булоб проявом тоталітаризму і азіатчини в оочах Заходу. А так Кучма кожному західному посадовцю, що намагався протестувати, підсовував заяву, де надія нації і заходу заочно називає всіх опозиціонерів - націонал-соціалістами. А їх не толерують навіть на Заході.
                      • 2001.09.01 | Богдан

                        Re: Я вас ніколи не називав зрадниками!

                        Я не буду пояснювати, чому ФНП не вирішує ситуацію з УНСО, в яку ті попали через виключно власну тупість. Скажу лише, що Ющенко не тільки нічого не зробив для того, щоб його батько не саджав людей в тюрму за політичні погляди, а і гаряче схвалив такі дії гаранта. Якщо вас покоробило ФНП, то дії Ющенка повинні взагалі викликати огиду.
                    • 2001.09.01 | ilia25

                      Tell me something I don't know :(((

                      Я знаю, що більшість українців не проголосують за опозицію. Сумно те, що навіть серед тих людей, що не сумніваються в злочинах Кучми дуже мало таких, що підтримають ФНП чи СПУ.

                      По-моєму, це просто тупість. Люди чомусь вважають, що Кучма такий дурний, що його запросто можна обвести навколо пальця. Або.. я навіть не знаю. Логіки тут немає, а в психоаналізі я не експерт :)
                • 2001.09.01 | Ростислав

                  Не гальмуйте, Ауґусто :-)

                  Мається на увазі роль Марчука у "консолідації" опозиції на минулих президентських виборах.
              • 2001.09.01 | Спостережливий Shooter

                Міняю старі граблі на нові!!

                Спочатку скромно зауважу, що Ющенко - це далеко не Марчук - і по моралі, і по освіті, і по способу дій.

                А з другого боку зауважу, що Мороз-2004 як альтернатива Мороза-1999 - це граблі-оперетковий фарс.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2001.09.01 | Ростислав

                  Ви краще дайте відповідь на дуже просте питання

                  У 2004 році Ющенко знімає свою кандидатуру на користь Кучми і у другий тур виходить Кучма і Мороз. Ви за кого будете голосувати?

                  Тільки величезне прохання не вдаватись в розмірковування чи це можливо і т.ин. - мене це мало обходить, а обходить лише Ваша відповідь на просте питання :-)
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2001.09.01 | Shooter

                    На дурні питання відповіді не даю. (-)

                    згорнути/розгорнути гілку відповідей
                    • 2001.09.02 | Богдан

                      Питання не дурне, а конкретне

                      І схоже, що відповідь ми також ясно почули. Добродій проголосує за Кучму і рука в нього не здригнеться :-))
                    • 2001.09.02 | Ростислав

                      Слабак :-)))

                      Шутере, так Ви удар тримати виявляється не здатні.
                      згорнути/розгорнути гілку відповідей
                      • 2001.09.02 | Спостережливий Shooter

                        Хе-хе :)))

                        Підростайте, Ростиславе.

                        А за одно спробуйте порадити американцям, за кого їм голосувати на наступних виборах - за Фіделя Кастро чи Лєоніда Кучму.

                        Ймовірність цього є едентична українському 2 туру-2004 в консталяції "Кучма-Мороз".
                        згорнути/розгорнути гілку відповідей
                        • 2001.09.03 | Ростислав

                          Для дідів спростимо завдання до мінімуму:-)

                          Діду, бачу окрім всього у Вас проблеми з уявою, ну то ми Вам спростимо завдання: в 99 році МАрчук все ж таки погодився, аби Мороз був єдиним кандидатовід К4. Отже маємо трьох реальних кандидатів: Кучма, Мороз, Симоненко. За кого? :-)
                          згорнути/розгорнути гілку відповідей
                          • 2001.09.03 | Богдан

                            Та не викручуйте Ви йому руки, Ростиславе!!!

                            Хіба не бачите? Людина за Кучму, просто встидається в цьому признатися. Все таки касетний скандал даремно не пропав. Раніше прихильники Кучми не встидалися свого кумира :-))
                            згорнути/розгорнути гілку відповідей
                            • 2001.09.03 | Ростислав

                              У тому то й річ, що він проти Кучми

                              Просто він не здатен логічно пояснити свій комплекс відносно Мороза.
                              згорнути/розгорнути гілку відповідей
                              • 2001.09.03 | Shooter

                                :)

                                Шкода, що я не психолог і не можу Вам навести точну назву Вашого комплексу, котрий є навішуванням мені Вашого "комплексу Ющенка" в личині Мороза.

                                Взагалі-то, не вбачаю сенсу в подальших дискусіях з Вами як мінімум з 3 причин:
                                1) Ви через певні періоди задаєте все одні і ті ж питання (після того, як Ви отримуєте на них докладну відповідь)
                                2) Ви займаєтесь свідомим перекрученням чужих слів.
                                3) Ви не можете запропонувати жодної реальної виграшної альтернативи Вашому лозунгу "Ющенка геть!-Хай живе Мороз/ФНП!".
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.09.03 | Ростислав

                                  Про методи Ющенка і його прибічників :-)

                                  Shooter писав(ла):
                                  > Шкода, що я не психолог і не можу Вам навести точну назву Вашого комплексу, котрий є навішуванням мені Вашого "комплексу Ющенка" в личині Мороза.

                                  Ви все ж таки спробуйте :-)

                                  > Взагалі-то, не вбачаю сенсу в подальших дискусіях з Вами як мінімум з 3 причин:
                                  > 1) Ви через певні періоди задаєте все одні і ті ж питання (після того, як Ви отримуєте на них докладну відповідь)

                                  Бачте, я все тішу себе надією, що Ви колись дасте відповідь на дуже просте, але принципове питання: хто краще - Кучма чи Мороз? А щоб Вам було легше спрощую завдання: за кого Ви б проголосували на гіпоптетичних виборах, в яких брали б участь лише Мороз і Кучма.
                                  Шутере, це не складно - спробуйте :-)

                                  > 2) Ви займаєтесь свідомим перекрученням чужих слів.

                                  Розумієте Шутере, якщо Ви не бачите логіки в якихось моїх логічних ланцюжках, то не обов'язково, що я займаюсь перекрученням - просто декому бракує логічного апарату :-)

                                  > 3) Ви не можете запропонувати жодної реальної виграшної альтернативи Вашому лозунгу "Ющенка геть!-Хай живе Мороз/ФНП!".

                                  Бачте, і методи арґументації у Вас зажди і одні й ти самі - приписати опоненту те, що він не казав і на цьому будувати свої дурнуваті наїзди.
                                  Бо я жодного разу не казав "Геть Ющенко" - лише переконував, що три сили мають бути разом. Инакше опозиція програє, а Ющенко створить черговий пропрезидентський блок.
                                  До речі в цьому Ви дуже схожі на свого кумира Ющенка. Той теж любить патякати про відсутність позитивної програми в опозиції, хоча знає про її наявність і Юля навіть з ним її обговорювала.
                                  І це при тому, що сам він жодної програми ще не опублікував.
                              • 2001.09.03 | Богдан

                                Re: У тому то й річ, що він проти Кучми

                                Не згоден він вважає Кучму гіршим за Ющенка, але кращим за Мороза. Як наприклад я вважаю Ющенка кращим за Кучму але гіршим за Юлю.
                                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                • 2001.09.03 | Ростислав

                                  От тут я з Вами не можу погодитись

                                  Тимошенко як Президент гірше, ніж Ющенко. Принаймі при тих повноваженнях, що має нині український Президент. Бо вона "заривається". Так само, як Президент Ющенко без прем'єра Юлі ніц не зможе зробити. Тому зв'язка Ющенко/Тимошенко видається найефективнішою.
                                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                                  • 2001.09.03 | Богдан

                                    Ви мене не правильно зрозуміли.

                                    Я не порівнював Юлю і Ющенка як президентів. До цього ще дуже далеко. Я мав на увазі, що Юля мені подобається значно більше ніж Ющенко в даний політичний момент. А нарахунок того що Юля буде не найкращим президентом, можливо ви і праві. А може і ні. Рано щось аналізувати. Я думаю, що обидвоє суттєво зміняться до часу президентських виборів.
                • 2001.09.02 | Богдан

                  Терпіти не можу червоних і недолюблюю рожевих

                  Але я людина об'єктивна і мушу визнати, що Ющенку "по моралі" з своїми підленькими зрадами та лобизанням з душителями України заради "майбутнього України" ще дуже далеко від Мороза. Якщо абстрагуватися від ідеології, то я не пригадую, щоб Мороз лицемірив. Вчора подивився як мило бесідує Ющенко з Кравченко. Стало дуже гидко. Це він також притворявся заради нашого блага?
  • 2001.08.30 | Абдула

    Re: ПОЛОХАЛО: Ющенко и олигархов связывает общая любовь к Президенту, причем еще неизвестно: кто его больше любит?

    Спостерігач писав(ла):
    > http://www.part.org.ua
    > Ющенко и олигархов связывает общая любовь к Президенту, причем еще неизвестно: кто его больше любит?
    >

    Скорш за все треба говорити не про "любов", а про демонстрацію любові, а це зовсім інше і може мати в собі різні причини, щоправда, любов у тому числі.
  • 2001.08.30 | DevRand

    довго плакав :)))

    Я щось не зрозумів, це був пАлохало
    чи елькравчук????!!!!

    "Любоооов, тількоо любоооов ...
    пру ру рум
    пру ру рум бум"

    :))))))


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".