МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Хто може розповісти: які учпіхи "Батьківщини" в підготовці референдуму? (-)

09/06/2001 | Чучхе
хоча щось мені підказує, що не найкращі...

Відповіді

  • 2001.09.06 | Ростислав

    Чому "Батьківщини"? Референдум готує ФНП

    Насправді до референдуму все готово, окрім головного - немає дозволу ЦВК. І це знаходиться поза можливостями ФНП. Бо суди просто тупо відмовляють визнати недійсним рішення ЦВК у відмові в реєстрації вже здається 28 груп.
  • 2001.09.06 | Спостерігач

    Суд-стрілочник "скасував" референдум?

    Суд-стрілочник "скасував" референдум?
    Районна Феміда відмовляє тернопільським прихильникам добровільної відставки Кучми
    "ЗМІна", 2001-09-06 12:31:00

    Жовтневий місцевий суд Києва відмовив у задоволенні скарги членів Тернопільської ініціативної групи з проведення Всеукраїнського референдуму щодо добровільної відставки президента України Леоніда Кучми на постанову Центрвиборчкому про відмову в реєстрації. Як передає УНІАН, згідно з висновком судді Миколи Панченка, підстави, якими керувався ЦВК, відмовляючи у реєстрації, відповідають чинному законодавству. Центральна виборча комісія у відмові посилалася на неточності і порушення в оформленні документів, на внесення виправлень і поправок, не оформлених належним чином, а також на ряд інших порушень у ході проведення зборів Тернопільської ініціативної групи та оформлення документів. Словом, Жовтневий райсуд, “придирок” у роботі відомства Рябця не побачив.

    Адвокат Віктор Швець, який представляє у суді інтереси Тернопільської ініціативної групи, вважає, що референдум “провести буде неможливо”. Він повідомив журналістам, що всі скарги ініціативних груп, яким Центральна виборча комісія відмовила у реєстрації, згідно із законодавством має розглядати Верховний Суд України. Щодо цього, зазначив пан Швець, “існує ціла глава у Цивільно-процесуальному кодексі”, однак Верховний Суд “розкидав” справи по місцевих судах Києва, що на практиці унеможливить винесення хоч одного позитивного рішення для ініціативних груп. Це пов’язано з тим, пояснив адвокат, що рішення ВС підлягали б обов'язковому виконанню, а рішення місцевих судів “у будь-якому випадку при будь-якому рішенні будуть оскаржуватись однією чи другою стороною”.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".