МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

СТРУКТУРА ( 1. Грант, 2. Реклама)

07/27/2001 | Мирослава Свистович
Панове, якщо ви не проти я буду намагатися допомагати Свистовичу вивчати і узагальнювати ваші пропозиції.

Бо в нього на це не завжди вистачає часу. А мені як “наближеному до тіла” робити це найпростіше. Драфти обіцяю почитати, як з’явиться трохи часу і доступ до інтернету, бо тут в УРП на даний момент усі комп’ютери зайняті, і я скориставшись з нагоди вирішила подрукувати на виданому мені в тимчасове використання лаптопі.

Отож щодо структури, оскільки більше двох чоловік схвально ставляться до її створення, то будемо вважати, що вона існує.

Перше питання, яке вже неодноразово розглядалося, це фізичне виживання сайту. Не будемо повторюватися на цю тему. Грант це один із наших шансів. Враховуючи завантаженість Свистовича реалізовувати його він буде іще сто років.

Потрібно, щоб хтось з вас взяв на себе :

1. Написання проекту для гранту. Сюди ж можна включити видання незалежної газети “Майдан” за матеріалами сайту, або окремо. Як ви думаєте? Якщо хто добровільно візьметься за цю справу, то у Свистовича є деякий систематизований матеріал по сайту, який можна буде використати.

2. Потрібно відшукати адреси фондів (в Україні і поза її межами), які могли б профінансувати проект.

3. Зв’язатися з ними розпитати про умови подачі проектів та отримання грантів.

Хто візьметься за втілення в життя якогось з пунктів? Відгукніться.

Друге питання, як збільшити відвідуваність сайту.

Прочитавши, ваші пропозиції і узагальнивши, пропоную наступне:

1. Потрібна реклама сайту в засобах масової інформації. Пишіть статті про інтернет і згадуйте про “Майдан”. Або напишіть саме про “Майдан”, спробуйте розмістити її у газетах, присилайте нам ми попробуємо зробити те саме.

2. Пропоную започаткувати традицію проведення інтернет-конференцій.

Наприклад, робимо розсилку, що на сайті “Майдан” з такого по таке число буде проводитися інтернет-конференція на таку-то тему (це може бути та ж тема “ про те , як поводити себе, якщо тебе затримала міліція”, яку ви вже розглядали). Запрошуємо вас взяти в ній участь.
Найцікавіші матеріали будуть надруковані в брошурі, яка буде видаватися по матеріалам конференції. Подібні листи тільки з проханням профінансувати видавництво брошури розсилаються різним фондам та благодійним організаціям. Брошура звичайно ж виходить під логом майдану (теж реклама). Може ще й копійку яку заробимо.

3. Якщо ви згідні, для початку пропоную обговорити, яку тему найкраще взяти, враховуючи, що зараз “мертвий сезон”.

Поки все.

Відповіді

  • 2001.07.27 | Горицвіт

    Про гранти

    Теоретично є три шляхи:

    1. Західні фонди, які вже працюють в Україні в подібному напрямку.

    2. Західні фонди, які не мають представництва в Україні.

    3. Місцеві організації. Цей варіант відкидаємо, як неможливий.

    Найперше спадає на думку "Відродження" (Фонд Сороса).

    Є також організації типу такої:

    "Центр інновацій та розвитку-
    київська громадська організація, зосереджує свою діяльність на інформаційно-методичній підтримці діяльності неприбуткових організацій України, зокрема, шляхом видання методичної і довідкової літератури з питань діяльності громадських організацій та благодійних фондів, здійсненні досліджень тенденцій розвитку неприбуткового сектору, а також практичної апробації моделей залучення бізнесового сектору до фінансування неприбуткових соціальне значимих проектів. "

    Їхня адреса:

    www.idc.org.ua

    У них на сайті є книжка зі списком фондів, які дають гроші громадським організаціям в Україні.

    01023, Київ,вул. Еспланадна, 28, кв. 6
    Tел/факс /+380-44/ 2487249, 2487239

    Спробуйте туди подзвонити і поговорити. Якщо вони не у відпустках.
  • 2001.07.30 | Skapirus

    Umova oderzhannia grantiv

    <img src='icons/icon40.gif'>Shanovna spiljnota!

    Vyvchav umovy oderzhannia grantiv na sajti fondu <a href="http://www.irf.kiev.ua"
    Vidrodzhennia</a>. Vony nadajutj granty vykluchno <b> zarejestrovanym organizacijam </b> i ni v jakomu razi ne fizychnym osobam. Naskiljky meni vidomo, v Rozrobkah na pochatku chervnia obgovorjuvavsia "Статут громадської організації "Майдан: громадянський форум"", ale ce obgovorennia tak i nichym ne zakinchylosj. To, mozhe vse-taky varto
    bulo b povernutysj do zabutogo statutu ta zakinchyty oformlennia Majdanu jak jurydychnoji osoby<img src='icons/icon5.gif'> <img src='icons/icon32.gif'>


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".