МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УХВАЛА про продовження роботи Вільнюського міжнародного громадського трибуналу, створення Міжнародного координаційного комітету та призначення українських представників до нього.

08/25/2001 | Майдан-Інформ
Українське громадське представництво
на Вільнюському Міжнародному громадському трибуналі
з оцінки злочинів комунізму

УХВАЛА
про продовження роботи Вільнюського міжнародного громадського трибуналу,
створення Міжнародного координаційного комітету
та призначення українських представників до нього.

Доповідач – голова Українського представництва Л. Лук’яненко – поінформував, що голова організаційного комітету Вільнюського міжнародного громадського трибуналу з оцінки злочинів комунізму Вітас Міляускас надіслав матеріали Вільнюського трибуналу: дві книжки, звернення, резолюції, вердикт про перебіг трибуналу і ухвалені ним документи та лист із запрошенням підтримати ініціативу створення міжнародного координаційного комітету і призначити до нього від нас одного-двох представників.

Обговоривши книжки і документи, Українське громадське представництво

УХВАЛЮЄ:

1. Підтримати ідею продовження роботи Міжнародного громадського трибуналу з оцінки злочинів комунізму у Вільнюсі та створення Міжнародного координаційного комітету для узгодженого продовження міжнародної роботи у цій справі.

2.

а) Шляхом консультацій з іншими зацікавленими цією справою українськими організаціями добитися на основі теперішнього складу представництва створення єдиного українського комітету українського громадського представництва на Вільнюському міжнародному громадському трибуналі з оцінки злочинів комунізму;

б) Доручити це завдання голові Українського представництва Л. Лук‘яненку, виконавчому секретарю Асоціації дослідників голодоморів в Україні Л. Стасів та членові Асоціації С. Недільку.

3. Уповноважити представляти Український комітет Громадського представництва в Міжнародному координаційному Комітеті у Вільнюсі:
Зінченка Арсена Леонідовича, члена комітету, доктора історичних наук;
Стасів Любов Володимирівну, виконавчого секретаря Асоціації дослідників голодоморів в Україні;
Неділька Сергія Вікторовича, члена Координаційної Ради гурту «Самостійна Україна», голови українського молодіжного оргкомітету «Нюрнберг -2».

4.Для допомоги в проведенні подальшої підготовки до суду над комунізмом – Нюрнбергу-2.

а) Доручити українському звинувачувачеві на Вільнюському трибуналі Л. Лук’яненку виготовити брошуру про підготовку в Україні до Нюрнбергу-2 та участь української сторони у Вільнюському трибуналі.

б) У співпраці з американським українським комітетом з вивчення голодоморів в Україні надрукувати 2001 року брошуру накладом 3-4 тисячі примірників.

5. Доручити виконавчому секретареві Асоціації дослідників голодоморів в Україні п. Л. Стасів замовити в Литві два примірники відеокасети про вільнюський міжнародний громадський трибунал.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".