МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Як перекладається "сверхъестественные силы" і що це таке ?

06/29/2002 | Карло
С точки зору християнства. Чи існують ліші, відьмы и тому подібна нечисть? Хто має ті сили?

Відповіді

  • 2002.06.29 | Георгій Пінчук

    Re: Як перекладається "сверхъестественные силы" і що це таке ?

    Вітаю, пане Карло!

    Про наприродні сили, і т.д.

    Звичайно, ніяких лісовиків, домовиків, відьом і т.д. з точки зору Біблії не існує. Існує Бог (Отець) з його Сином (Христом) і Святим Духом (особливою животворчою силою, яка походить безпосередньо від нього і виконує багато особливих функцій, зокрема наближує до Бога людей); ангели (нематеріальні істоти, які раніше, до створення Біблії і виникнення церкви, виконували функцію посланців від Бога до людей і інші доручення Бога-Отця і Христа); люди; тварини, рослини, органічний світ в цілому; неорганічний світ. Бог (Отець), Христос, Святий Дух, і ангели є надприродніми силами.

    Деякі ангели, згідно з Біблією, в певний момент свого існування повстали проти Бога (див. Юди 6) і сформували певного роду армію злих сил під керівництвом Сатани, що намагається протидіяти Божим планам. Таких злих ангелів Новий Завіт називає "daimones" (демони) або "pneumata akatara" ("нечисті духи"). Вони, з точки зору Біблії, дійсно існують, але вони, як і всі ангели, не мають матеріального тіла і тому ми їх не бачимо. (Іноді ангели можуть "одягатися" в матеріальне тіло, як, наприклад, був "одягнутий" в матеріальне тіло ангел Гавриїл, який сповістив Марії, що вона народить Христа. Але це тіло не є їх власним, природнім; вони, як і сам Бог, є нематеріальні, не складаються з атомів і молекул, і саме тому Біблія називає їх "духи," "pneumata." Зображення злих ангелів у вигляді істот з рогами, хвостами і т.д. не мають біблійного підкріплення, це чистої води фольклор.)

    Нечисті духи або демони можуть, згідно з Біблією, захопити людину в полон, повністю контролювати її. Іноді біблійний текст вказує на контроль однієї людини багатьма демонами (як, наприклад, у Луки 8:2 і 8:26-33). Люди, яких контролюють демони, мають ознаки різноманітних фізичних і психічних хвороб (хоча Біблія зовсім не ототожнює хворобу з демонічним впливом). Христос мав повновагу і силу негайно припиняти демонський контроль, і передав цю повновагу своїм 82 учням (спочатку 12 апостолам, а потім і ще 70 вірним послідовникам). Біблія містить пророцтва, що активність демонів і їх вплив на окремих людей, а також на людські уряди і політичні системи, триватиме довго і, очевидно, триває і навіть збільшується в наші дні (див., напр., 1 Коринфян 10:20, 2 Кор. 4:4, Об'явлення 12:9, 12).

    Звичайно, середньовічні полювання на людей, які могли знаходитися під контролем демонів (наприклад, так званих відьом), тортури і спалення таких людей не мають ніякого грунту в Біблії і є страшним злочином збоченої, осатанілої від земної влади одержавленої християнської церкви.

    --Геогій
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2002.06.29 | Горицвіт

      Re: Як перекладається "сверхъестественные силы" і що це таке ?

      > Біблія містить пророцтва, що активність демонів і їх вплив на окремих людей, а також на людські уряди і політичні системи, триватиме довго і, очевидно, триває і навіть збільшується в наші дні (див., напр., 1 Коринфян 10:20, 2 Кор. 4:4, Об'явлення 12:9, 12).

      Чи мають демони координацію? Яка їхня мета?
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2002.06.29 | Георгій Пінчук

        Re: Як перекладається "сверхъестественные силы" і що це таке ?

        Так, вони всі є підлеглими Сатани - "головнокомандуючого" цієї невидимої армії. Про те, що демони не діють на свій розсуд, а підкоряються Сатані, можна переконатися, напр., з Матвія 12:22-27, де Христос говорить про "царство" (тобто ієрархічну організацію) Cатани.

        Мета Сатани і його підлеглих, демонів - протидіяти Богові, намагаючися довести всьому Божому творінню, що Бог не є сувереном, що він помиляється, бреше, що без нього можна обійтися, і (дуже важливо) що люди тільки прикидаються лояльними Богові з розрахунку на винагороду, а насправді нездатні любити Бога і служити йому (Йова 1:6-12, 2:1-7).

        Вітаю,
        --ГП
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2002.06.30 | Карло

          Це так і ми під демонів конаємо? (-)

        • 2002.06.30 | Горицвіт

          Re: Як перекладається "сверхъестественные силы" і що це таке ?

          > і (дуже важливо) що люди тільки прикидаються лояльними Богові з розрахунку на винагороду, а насправді нездатні любити Бога і служити йому (Йова 1:6-12, 2:1-7).

          Теж вітаю,

          Пане Пінчук, чи знаєте Ви особисто таких людей, які люблять Бога і служать йому (не за винагороду)?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2002.06.30 | Георгій Пінчук

            Re: Як перекладається "сверхъестественные силы" і що це таке ?

            Це нелегке запитання :). Звичайно, я знаю багато дуже хороших людей, які безмежно віддані своїм родинам, праці, друзям, колегам, людям взагалі, і чесно працюють у своїх церквах. (Тут у провінційній південній глибинці бути регулярним відвідувачем церкви зовсім не є ознакою темряви чи сільськуватості - у старквільській Церкві Христа, наприклад, дияконами служать декан нашого Коледжу Мистецтв і Наук, професор-хімік Філіп Олдем, суперінтендант нашого гольфового курсу Пет Снід і інші.) Але я, звичайно, не можу судити про те, наскільки ці люди щирі і чи будуть вони служити Богові до кінця (Матв. 24:13). Цьому суддя тільки сам Бог. Проте, все-таки християнські церкви живуть і міцніють, попри всю сучасну політичну коректність і популярність атеїзму і богошукання. --ГП
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2002.07.01 | Thinker

              Добр. Георгію, Ви не помітили підковирку?

              Мені здається, Вона є в запитанні добр.Горицвіта.

              Нагадаю:
              >Пане Пінчук, чи знаєте Ви особисто таких людей, які люблять Бога і служать йому (не за винагороду)?

              Оце, начебто між іншим, в дужках: "не за винагороду"?
              Як воно Вам?
              Тільки беріть питання широко - йдеться не лише про земну та матеріальну винагороду, а й про винагороду у вигляді Раю та про покарання у вигляді Пекла.
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2002.07.01 | Георгій Пінчук

                Re: Добр. Георгію, Ви не помітили підковирку?

                Ну, в такому широкому сенсі всі християни мають надію на нагороду і прагнуть її заслужити. Але Біблія вчить, що ми насправді не "заробляємо" собі спасіння і вічне життя - Бог дає його абсолютно даром усім "вівцеподібним," тобто м"якосердним, совістливим людям, які здатні розкаятися в помилках і неупереджено навчатися правді.
            • 2002.07.02 | Горицвіт

              підковирка - це занадто

              Георгій Пінчук писав(ла):
              > Це нелегке запитання :). Звичайно, я знаю багато дуже хороших людей, які безмежно віддані своїм родинам, праці, друзям, колегам, людям взагалі, і чесно працюють у своїх церквах.

              А питання було таке:
              "Пане Пінчук, чи знаєте Ви особисто таких людей, які люблять Бога і служать йому (не за винагороду)? "


              > (Тут у провінційній південній глибинці бути регулярним відвідувачем церкви зовсім не є ознакою темряви чи сільськуватості - у старквільській Церкві Христа, наприклад, дияконами служать декан нашого Коледжу Мистецтв і Наук, професор-хімік Філіп Олдем, суперінтендант нашого гольфового курсу Пет Снід і інші.) Але я, звичайно, не можу судити про те, наскільки ці люди щирі і чи будуть вони служити Богові до кінця (Матв. 24:13). Цьому суддя тільки сам Бог. Проте, все-таки християнські церкви живуть і міцніють, попри всю сучасну політичну коректність і популярність атеїзму і богошукання. --


              Дякую, принаймні зрозуміло, яке значення вкладається в поняття "любити Бога і служити Богу".

              Звісно ж, підковирки не було. Питання здавалося мені цілком прозорим.
  • 2002.07.01 | Anatoliy

    Re: Як перекладається "сверхъестественные силы" і що це таке ?

    Надприродні сили.
    Існують, але мають інші назви.
    З повагою. Анатолій


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".