МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Містичні ритуали Християнства ?!

07/01/2002 | Anatoliy
Шановні панове!
Може хтось зможе пояснити чи розвінчати містичні Християнські ритуали.
На мою думку, християни не знають кому служать їх церковнослужителі, а незнаючи, довіряють себе в служіння далеко не Господа Бога.
Цитуємо для читачів слово в слово все так, як предписує робити під час містичного ритуалу вкушення крові Господньої і тіла Христового “Устав Богослужения Православной Церкви в вопросах и отвєтах”
Глава шестая, Обожественной литургіи (долі мовою оригіналу)
Вопрос: Какъ приготавливается для таинства св. Евхаристіи хлъб и вино съ водою?
Ответ: Приготовления хлъба для таинства св. Евхаристіи совершается слъдующим образомъ: Благослови владыко; священник, благословляя имя Божіе и взяв в лъвую руку просфору, а в правую копіе, творить копіем на верхупросфорі знаменіе креста 3-жді, говоря каждый разъ: В воспоминаніе Господа и Бога, и Спаса нашего Іисуса Христа. Потом водружает копіе въ правую сторону, т.е. въ ту сторону печати, где находятся Буквы Іис и Ні и говорить слова пророчества: Яко овча на заколеніе ведеся; водружая копіе въ лъвую сторону печати, продолжаетъ слова того же пророчества: И яко агнец неполроченъ, прямо стригущаго его безглавенъ, тако не отверзаетъ устъ своихъ; далъе водружает копіе в верхнюю сторону печати и говоритъ: Во смиреніи Его судъ Его взятся, наконецъ водружаетъ копіе въ нижнюю сторону печати и говоря: Род же Его кто исповнесть? Діакон же, взірая благоговъйно на такое таинство, при каждом водруженіи копія говоритъ:
Господу помолимся. Потом діаконъ же говорит: Возьми владіко; священникъ же, вложивъ копіе в бок просфоры, говоря: Яко вземлется отъ земли животъ Его, и полагает эту часть на св. дискосъ печатію внизъ. После сего діаконъ говоритъ: Пожри, владыко, священник разръзает хлъбъ крестовидно, такъ, чтобы печать оставалась неразръзанною, и при разръзаніи говоритъ: Жрется Агнец Божій, вземляй грех міра, за мірскій животъ и спасеніе,- и по разръзаніи хлъба поставляетъ его на св. дискосъ печатію вверх. Послъ сего діакон говоритъ: Прободи, владыко, и священникъ прободая копіем правую сторону (къ имени Іисусъ) св. хлъба, говоритъ: Единъ отъ воинъ копіем ребра Его прободе:абіе; изыде кровъ и вода: и видневый свиднетельствова, и истинно есть свиднетельство его. Между темъ діаконъ приготовляетъ соединеніе вини и воды; и испросивъ сему соединенію благословеніе отъ священника, вливает его во св. Потиръ. Симъ оканчивается приготовленіе для Евхаристіи хлъба и вина растворенного водою.
Ви бачите, що в “Уставі” котрий належить тільки для служителів культу, все відверто називається своїми демонічними іменами: Диякон так і каже Дияволу- “Пожри владико”
З повагою.

Відповіді

  • 2002.07.01 | Георгій Пінчук

    Re: Містичні ритуали Християнства ?!

    Пане Анатолію,

    Так, це все правда - традиційні "кафоличні" (тобто Православна і Католицька) церкви дійсно сповідають догмат транссубстанціації, тобто вірять, що під час євхаристії хліб і вино якимось містичним чином перетворюються на тіло і кров Ісуса Христа. Вони базуються на таких біблійних текстах, як Матвія 26:26-28 і інших, які вони розуміють не як алегорію, а як доказ дійсного перетворення хліба на Христове тіло і вина на Христову кров. Багато протестантських деномінацій не поділяють цього розуміння Біблії і цієї доктрини, вважаючи, що Христос говорив про хліб і вино алегорично, так само, наприклад, як він говорив про себе як про "двері" або "дорогу." Так чи інакше, головний смисл причастя - це індивідуальне прийняття віруючим Христа як свого спасителя, і як безцінний Божий дар людству, жертву, яка викупила їх від загибелі і наблизила їх до Бога. Символіка порівняння Христа і агнця (ягняти), розрізання хліба, проколювання його списом і т.д. стає зрозумілою, коли Ви прочитаєте сцену заключення першого ("Старого") Завіту між Богом і його (тоді) народом (Вихід 24:1-8), а також деякі месіанські пророцтва Старого Завіту, зокрема книгу Ісайї.
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2002.07.04 | Anatoliy

      Це ж елементарний сатанизм!!

      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2002.07.06 | Георгій Пінчук

        А як Ви розумієте сатанізм?

        Я не бачу зв'язку між прийняттям тіла і крові Христа (чи в буквальному, чи в алегоричному смислі) і сатанізмом. Адже сатанізм, на мою думку, це поклоніння Сатані і підконтрольним йому силам (демонам). Мені здається, що сатаніст - це той, хто свідомо задовольняє Сатану тим, що бреше, вбиває, грабує, знущається з жінок чи дітей, пропагує расову чи національну ворожнечу, культ брутальної сили, жорстокості, зневаги до інших. А чому ж той, хто приймає Христа для фізичного і духовного укріплення, для життя в правді і добрі, є сатаністом? Адже смисл "поглинання" тіла і крові Христа саме в цьому, в прилученні до правди і добра шляхом віри. За традиціями всіх християнських церков, людина не повинна приймати причастя, якщо вона не вірить і не робить чесних зусиль жити в правді і добрі. Прийняття причастя з нечистим сумлінням є великим гріхом. Саме тому за звичаєм православної церкви причастю повинна передувати сповідь. Приблизно те саме і в католиків, і в протестантів, і у Свідків Єгови (які хоч і не приймають хліба і вина всередину, а тільки передають їх з рук у руки, теж мають традицію йти на святкування Пам'ятної Вечері тільки з чистим сумлінням).

        Як Ви взагалі розумієте сатанізм? Хто є слугою Сатани, з Вашої точки зору?

        Вітаю,
        --Георгій
  • 2002.07.08 | Anatoliy

    Елементарний сатанізм сьогодні- це вироджене християнство.

    А воно таки, вироджене.
    Все, Все що зараз пропагують Християнські церкви- ніякого відношення не мають до Ісуса Христа.
    Ні, Християнство не вироджене, воно перероджене. Не дарма Віди кажуть, що Християни служать Богу Шиві, (Сиві,Сава-офу)який в Калі-Юзі надів на себе личину сатани. Не дарма в Ведійській філософії Шиву в епоху Калі називають- шестируким, шестиликим, шестиротим. Це ж 666.
    То кому служать сьогоднішні християни? Гадаю, ви розумієте, що юдео-християнство служить своєму Богові, котрий в епоху Калі називається сатана. Довідка- епоха Калі почалася в 3102 році до нашої ери і буде тягтися 432000років. Епоха саме виродження. Але Бог дає нам шанс. За Ведами, через 5000 років буде різке послаблення епохи Калі на 10000років. І якщо людина не підвищить свою духовність до з"єднання з Богом, то вона має просто виродитися в фізичному плані. Нажаль це все ми зараз і бачимо. Але попереду 10000років послаблення. Свідомій людині треба обов"язково розібратися що є духовність і неухильно підвищувати її, або т.н. страшний суд. Не бійтеся, але працюйте.
    З повагою, Анатолій


    Анатолій
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2002.07.09 | Георгій Пінчук

      Re: Елементарний сатанізм сьогодні- це вироджене християнство.

      > Не дарма Віди кажуть, що Християни служать Богу Шиві, (Сиві,Сава-офу)який в Калі-Юзі надів на себе личину сатани

      (ГП) Не знаю, звідки у Віди потрапив Саваоф. Це не є власне ім"я. Слово "Саваоф" (точніше, "цева-от" або "цева-огт") буквально означає староєврейською мовою "такий, хто командує армією." В Біблії цей прикметник ніколи не стоіть сам по собі, а супроводжує власне ім"я Бога (ЙХВХ) або, в пізніших списках Біблії, його сурогат-заміну "Господь" (напр., 1 Самуїла 4:4, 2 Самуїла 6:2, Ісаї 1:9, Ісаї 6:2, 3, і деінде). Псалом 103:20, 21 пояснює, що під "армією" маються на увазі вірні Богові ангели. Об"явлення 5:11 каже, що армія таких ангелів дійсно дуже велика - їх "десятки тисяч раз по десять тисяч і тисячі тисяч," тобто багато мільярдів.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2002.07.10 | Anatoliy

        Re: Елементарний сатанізм сьогодні- це вироджене християнство.

        Все співпадає і Ви доказали це. Цева-ое і є Сива-от, або Шива-от, котрий за Відами, як я уже казав, надіває на себе личину диявола у Калі-Юзі.
        Дякую за підтвердження, але робіть висновки.
        З повагою, Анатолій
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2002.07.10 | Георгій Пінчук

          Не судіть поверхнево...

          Я думаю, що співзвучання слів цева-от і Шіва абсолютно випадкове, як, наприклад, співзвучання українського слова стіл і англійського steal, або українського море і англійського more. --ГП
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2002.07.10 | Anatoliy

            Re: Не судіть поверхнево...

            Пане Георгію. Відкрийте очі. Це не я суджу, це написано
            у Відах. Розумієте, НАПИСАНО У ВІДАХ. Вибачте, але невже
            Ваша зашореність така велика, що Ви навіть не бачитте очевидне.
            З повагою, та надією на одужання.
            PS В своїй любові до Християнства Ви мені нагадуєте старих наших дідусів-комуністів. Їх зашореність не дозволяє побачити що є демократія, а страх залишитися ні з чим і зізнатися, що все життя загублено за для диявола, бентежить розум.
            З повагою, Анатолій
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2002.07.10 | Георгій Пінчук

              Добре, почитаю

              ... але я не легковірний :).
            • 2002.07.10 | Георгій Пінчук

              Питання про Віди

              Пане Анатолію, де на Інтернеті можна прочитати принаймні витримки з оригінального тексту Від?

              Я знайшов один Веб сайт:

              http://campus.northpark.edu/history/WebChron/India/RigVeda.html

              але там мова іде про історичні обставини написання книги Ріг-Вiда, без особливих деталей щодо її змісту. Є також кілька сторінок, де наведений текст окремих гімнів з Ріг-Вiди (в англійському перекладі). Але це тільки гімни, тобто ритуалістичні звертання до різноманітних богів (вогню, неба, вітру, тощо), без ніякого ділення людської історії на епохи, як Ви про це писали. Звідки Ваша інформація про епоху Калі-Юга і т.д.?

              Вітаю,

              --Георгій
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2002.07.11 | Anatoliy

                Re: Питання про Віди

                Дякую за інтерес. У нас в Україні зараз переклад Від російською продається без проблем. В інтернеті де познайомитися з текстами Від я не знаю, але можу дати сайт, де ви знайдете цікаву інформацію.
                www.arimp.nm.ru
                Про те, що Ви не легковірні, це дуже правильно. Я теж. Між іншим в апокрифічному Тибетському Євангелії Ісус каже- Не довіряйте повністю Відам, бо вони написані людьми, які внесли туди своє бачення. Це я не для того, щоби Ви не читали, а для того, щоби читали якомога більше, апе без шор і без упередженості. З повагою та надією на розуміння.
                Анатолій
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2002.07.11 | Георгій Пінчук

                  Re: Питання про Віди

                  Пане Анатолію, на жаль, цей сайт "ніжегородського центру ведичеської культури" не містить нічого, крім досить аляповатої картинки, схожої на єршовського коника-горбоконика, і електронної адреси Веб-майстра. Мені все-таки цікаво, звідки Ви берете Вашу інформацію. В якій саме частині Від сказано про епоху Калі-Юга і про Шіву-Саваофа? Чи це є в оригіналі Від, чи в коментарях російських перекладачів і популяризаторів? Вітаю,--ГП
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2002.07.15 | Anatoliy

                    Re: Питання про Віди

                    Пане Георгію!
                    Прошу уважно подивитися. На цьому сайті вивішена книжка професора Данилова- Арійська Імперія......
                    Це PDF файл, перекачайте його собі і почитайте. Це дасть Вам деяку інформацію щодо Від. Там не все безспірно, але раціональне зерно є.
                    Крім того, в Україні продається ціла серія книжок московського автора, етнічного українці Шемшука ВА, нажаль їх немає в інтернеті. Якщо ще щось побачу, дам знати.
                    З повагою, Анатолій
                  • 2002.07.15 | Anatoliy

                    Re: Питання про Віди

                    Пане Георгію!
                    Прошу уважно подивитися. На цьому сайті вивішена книжка професора Данилова- Арійська Імперія......
                    Це PDF файл, перекачайте його собі і почитайте. Це дасть Вам деяку інформацію щодо Від. Там не все безспірно, але раціональне зерно є.
                    Крім того, в Україні продається ціла серія книжок московського автора, етнічного українця Шемшука ВА, нажаль їх немає в інтернеті. Якщо ще щось побачу, дам знати.
                    З повагою, Анатолій


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".