МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Також Володимир, але не з Полтави.

12/28/2002 | Володимир
Володимиру з Полтави. "Яка може бути духовність у людини, що є, фактично, атеїстом, поганцем (язичником), нацистом чи комуністом, або вірить у космоенергетику, або безбожним маляром, що малює ню або якійсь абстрактний живопис?". Це Ваші слова.

У мене немає слів, щоб коментувати таку тупість.
Я атеїст. Я живу розумом, а не вірою в щось надприроднє, яке Ви називаєте Богом.
Якщо людина, щось не розуміє, то вона каже: "Бог його знає", або "Чорт його знає". Всесвіт існує об"єктивно і ми його частина.
Бога придумали люди "по образу і подобію своєму". До речі не самому кращому у Всесвіті. Це щодо фізичної сутности. А щодо духовної, то
і Бог і Диявол в нашій свідомості. Совість людини - це вроджене, біологічне. Мораль - це виховане, залежить від соціуму в якому живеш, але совість впливає на її формування. То ми і кажемо про совісну і моральну людину "Є у нього Бог у серці"
Тому приведу єдину заповідь по якій я живу:"Якщо ти живеш у цьому світі - живи, радуйся життю і не мішай жити другому. А якщо можеш поможи". Точка. Думай чоловіче. І вір, якщо це тобі помагає. І не пиши і не розповсюджуй дурниць. Думай, якщо є чим!
Всіх благ і успіхів. З новим роком і різдвом.
Володимир Б.

Відповіді

  • 2002.12.28 | P.M.

    Володимиру, але не з Полтави

    Володимиру, але не з Полтави."Якщо ти живкш у цьому світі - живи, радуйся життю і не мішай жити другому. А якщо можеш поможи". Це Ваші слова.

    Якщо Ви живете за цим принципом, чому Ви так емоційно-боляче реагуєте на наведені Вами слова Володимира з Полтави, називаючи це тупістю? Мені здається, що ці слова вивели Вас з рівноваги і змушують відступати від свого ж принципу. Я погоджуюсь з Вашим принципом, але не вірю, що Ви у змозі дотримуватися його. У Вас немає духовного спокою.

    Духовність, про яку пише Володимир з Полтави, якраз і передбачає ЄДИНУ можливість знайти цей духовний спокій.
  • 2002.12.29 | Анатолій

    Re: Також Володимир, але не з Полтави.

    Пане Володимире!
    Дякую за Ваш постинг. Ваші посилання щодо топості по суті правильні, а по формі- той.
    Щодо того, що Ви атеїст, то гадаю, що ви просто хизуєтеся цим словом. Будь-яка людина вірить у Бога, будь-яка. Просто деякі, хто бачить безглуздя нашого християнства, догматизм, приниження особи, елементпрну наукову тупість - той зараховує себе до атеїстів. Але я гадаю, це не найкращий шлях. Якщо Ви щось знаєте про радянські часи, то я Вам хочу навести один приклад: у бувшому Ленінграді був інститут атеїзму. Так от, будь-яка особа, що декілька років пропрацювала у цьому інституті ставала віруючою. І це в радянські часи, і це у інституті атеїзму. Я гадаю, що крім насолодження процесом життя, Вам треба познайомитися з сучасним поглядом на космогонію, почитати щось з Відичної літератури, ознайомитися з діяльністю Ісуса Христа, почитати про Рейкі та Цигун і , я гадаю, Ви щось у собі знайдете божественне, не догматичне, а велике, красиве і повне любові. Вам не треба ставати рабом Божим, та і не тільки Божим. Богу це не потрібно. У нього не треба просити помилування. Йому не потрібні сліпі та тупі раби, яких робе християнство. А Вам треба ставати високодуховною, з любов"ю у серці людиною.
    З повагою, Анатолій
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2003.01.08 | Володимир Б.

      Re: Також Володимир, але не з Полтави. Для Анатолія.

      Пане Анатолію!
      Ви не уважно читаєте. Якщо Ви той Анатолій, що розміщували своє повідомлення на форумі УП, то я дав Вам деякі ссилки на певні сайти.
      Ну хоч би recult.by.ru, lib.com.ua - розділи - релігія, філософія
      Відносно літератури. Я достатньо вивчав історію релігії, заради цікавості, Біблію, Євангелія, Апокрифи, Коран, Ведичну літературу, Велесову книгу, Східню філософію, включаючи Ошо і багато іншого. А також Ніцше, Шопенгауера, Юнга, Фрейда, Канта, Фейєрбаха,.... Ну і звичайно Маркса, Енгельса, Леніна...
      Крім того археологічні дослідження Даниленка, Шилова, астроархеолога Чмихова... І роботи їхні у мене є в друкованому виді і на магнітних носіях деякі і в роздруківках.
      Так що Ваші звинувачення мене в недостатньому рівні знань у області релігії і філософії, я не сприймаю. До того ж я закінчив у свій час мехмат МГУ, а це були 60-ті роки. В ті часи, тай тепер на цей факультет, вибачте, дурнів не брали. Не вважайте це бахвальством чи підкресленням зверхності. Крім того я займався астрофізикою і небесною механікою і розумію дещо в структурі Всессвіту. І в ньому я для себе не знайшов місця моменту творення кимось. А Бог, створений для остраху, тим більше Боголюдина створена людьми і щось , вроді спасіння, через віру в нього, мене не влаштовує.
      Тим більше, що я то точно знаю для себе, що після смерті нічого немає.
      Звідти ще ніхто не вернувся. Так що продовження життя в потомках...
      Як наслідок. Заводьте дітей, і якщо повезе, то вони доглянуть у старості і поховають достойно. Але, як хтось казав:"Я не поділяю Ваших поглядів і переконань, але я готовий померти за Ваше право мати їх і відстоювати їх". Якщо бажаєте спілкуватись, пишіть по милу на vkb@bigmir.net. З повагою Володимир Б.
      Анатолій пише:
      > Пане Володимире!
      > Дякую за Ваш постинг. Ваші посилання щодо топості по суті правильні, а по формі- той.
      > Щодо того, що Ви атеїст, то гадаю, що ви просто хизуєтеся цим словом. Будь-яка людина вірить у Бога, будь-яка. Просто деякі, хто бачить безглуздя нашого християнства, догматизм, приниження особи, елементпрну наукову тупість - той зараховує себе до атеїстів. Але я гадаю, це не найкращий шлях. Якщо Ви щось знаєте про радянські часи, то я Вам хочу навести один приклад: у бувшому Ленінграді був інститут атеїзму. Так от, будь-яка особа, що декілька років пропрацювала у цьому інституті ставала віруючою. І це в радянські часи, і це у інституті атеїзму. Я гадаю, що крім насолодження процесом життя, Вам треба познайомитися з сучасним поглядом на космогонію, почитати щось з Відичної літератури, ознайомитися з діяльністю Ісуса Христа, почитати про Рейкі та Цигун і , я гадаю, Ви щось у собі знайдете божественне, не догматичне, а велике, красиве і повне любові. Вам не треба ставати рабом Божим, та і не тільки Божим. Богу це не потрібно. У нього не треба просити помилування. Йому не потрібні сліпі та тупі раби, яких робе християнство. А Вам треба ставати високодуховною, з любов"ю у серці людиною.
      > З повагою, Анатолій
  • 2002.12.31 | Георгій Пінчук

    Re: Також Володимир, але не з Полтави.

    Пане Володимире, але не з Полтави!

    По-перше, вітаю Вас на форумі і дуже дякую Вам за Ваші цікаві дописи і веб-адреси. По-друге, я мушу Вам сказати, що не поділяю Вашої впевненості, що Бог і диявол існують тільки в нашій з Вами свідомості. Є дуже багато людей, мільйони, які вірять, що Бог і диявол існують об'єктивно, так само як і матерія. Я теж один з них, і Ви тут нічого не вдієте. А як називатимете це тупістю, то й я Ваш світогляд називатиму тупістю. І куди тоді ми з Вами прийдемо? :)

    Щодо Вашого коментаря на гнів пана Володимира з Полтави про ню і абстрактне мистецтво, то тут я не з ним. Найкращі митці світу малювали ню, зовсім не маючи на увазі розбурхувати якісь ниці потяги в людині, точно так само як Соломон писав гімн закоханості чоловіка в дівчину і дівчини в чоловіка, зовсім не маючи на увазі розбурхувати "сладострастіє." Мистецтво є мистецтво є мистецтво. Кохання є кохання є кохання. Троянда є троянда є троянда (Г. Стайн). :)

    З наступаючим Новим роком Вас і всіх інших!

    --Георгій
  • 2002.12.31 | Гура

    Не переймайтесь, кожен сходить з глузду по-своєму :-))) (-)



Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".