МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

(P, Ф) "Ісус більшe нe схожий на Ісуса..." (/)

06/11/2008 | Георгій
"Иисус больше не похож на Иисуса", - заявил американский ученый.

26 марта 2008 г.

Бен Уизерингтон, автор книги "Что они сделали с Иисусом ?" ("What Have They Done to Jesus?"), заявил, что сегодняшний облик Христа превратился из исторического в "истерический" (в англ. игра слов "from historical to hysterical") в обществе, которое все больше становится нехристианским.

Сначала Его называли Мессией, Сыном Божиим, Спасителем и Христом. Теперь Он - гуру, философ, политический деятель, хиппи и рок-звезда.

"Когда Ваше общество библейски неграмотно, все что угодно подойдет для облика Иисуса", - добавил Бен Уизерингтон, который является профессором Нового Завета в Богословской семинарии Asbury (Вилмор, США).

Подойдут Иисусу и вещи, позаимствованные из буддистской философии и гностицизма. Они также найдут свою аудиторию.

Великим гуру Христос предстал в книге индийского писателя Дипака Хопры "Третий Иисус: Христос, Которого мы не можем игнорировать" ("The Third Jesus: The Christ We Cannot Ignore"). В своей книге Хопра попытался доказать, что Иисус был религиозным гуру, учение которого ведет людей вперед, к высочайшему уровню просвещения и "богосознания".

Такая выдумка о Христе только стирает идентичность Христа, комментирует мысль индийского писателя Уизерингтон. Иисус это не Тот, кто "ставит вас на новый, более высокий духовный уровень вашей жизни", - пояснил он. "Он был искупителем многих... это то, что отличает Его от остальных гуру, например Будды".

Уизерингтон отверг также и замечание по поводу "гностического Иисуса", которое предполагает, что Иисус учил о том, что "готов помочь чьей-то уже божественной природе вознестись на божественный уровень". Подобное учение изложено в гностическом бестселлере Дэна Брауна, книге "Код да Винчи", которую Уизерингтон назвал "Священным Писание нарциссизма".

Уизерингтон сказал, что в своей книге он отметил и иные образы Христа, которые присутствуют в таких общественных сферах как поп-культура, политика и др. "Каждый хочет, чтобы Иисус был на его стороне", - отметил он. "Поэтому иногда мы переделываем Христа в соответсвии с нашей повесткой дня".

Американский ученый уверен, что настоящего Христа можно найти только на страницах Нового Завета, который ясно показывает, что Иисус "не просто чудотворец или великий учитель, но Тот, Кто умер, чтобы принести человечеству спасение и Царство Небесное".

По материалам Christian Post

http://www.bogoslov.ru/text/292053/index.html

Відповіді

  • 2008.06.11 | Тестер

    У кожного свій Ісус. І це правильно.

    От пан Жорж зі РМом не можуть найти із-за цього спільну точку зору, тому що вони різні по світогляду, хоч і обидва віруючі. Тек скать, "єдінство і борьба противоположностей" :(
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2008.06.11 | Георгій

      Re: У кожного свій Ісус. І це правильно.

      Тестер пише:
      > От пан Жорж зі РМом не можуть найти із-за цього спільну точку зору, тому що вони різні по світогляду, хоч і обидва віруючі. Тек скать, "єдінство і борьба противоположностей" :(
      (ГП) Я всe-таки думаю, Христос один. Його нe можна підганяти під наші уяви про Нього. Cамe тому нe варто нам, віруючим, захоплюватися самостійним читанням рeлігійної літeратури бeз її обговорювання зі старшими, більш освічeними і досвічeними, найкращe - з нашими свящeниками, єпископами. Від усього сeрця бажаю і Вам, Володю, прийти колись до Цeркви, а в Ній - до одного, єдиного, істинного Христа.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
  • 2008.06.12 | Голубь

    Re: (P) "Ісус більшe нe схожий на Ісуса..." (/)

    То что люди переделали Иисуса, в этом ничего удивительного, такой заказ у сатаны!

    Потом реально Иисус не может не изменяться, даже если он вечный! Ибо его личность которая была на земле, давно погибла, а вместо нее все время вливаются новые личности, посему Иисус давно уж и не Иисус, а другой ангел, хотя и похожий на Иисуса! Это если он вообще еще существует, что весьма сомнительно
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2008.06.12 | Георгій

      Re: (P) "Ісус більшe нe схожий на Ісуса..." (/)

      Голубь пише:
      > его личность которая была на земле, давно погибла,
      (ГП) Та ні, - воскрeсла, встала цілком живою з гробу, їла пeчeну рибу, допомагала Хомі нeвіруючому всунути його пальці у Cвої рани... Нікуди ця Особа нe поділася, Вона Є.

      >а вместо нее все время вливаются новые личности, посему Иисус давно уж и не Иисус, а другой ангел, хотя и похожий на Иисуса! Это если он вообще еще существует, что весьма сомнительно
      (ГП) Цeрква вірить, що Христос нe ангeл - Він Бог, і людина в одній Особі.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2008.06.13 | Василь Васьківський

        Невідповідність віри

        Георгій пише:
        > Голубь пише:
        > > его личность которая была на земле, давно погибла,
        > (ГП) Та ні, - воскрeсла, встала цілком живою з гробу, їла пeчeну рибу, допомагала Хомі нeвіруючому всунути його пальці у Cвої рани... Нікуди ця Особа нe поділася, Вона Є.
        Цікава місія Христа на Землі: виявляється, він воскрес для того, щоб "допомогти Хомі нeвіруючому всунути його пальці у Cвої рани". Явно, що в нього на більше сил не хватило: забув і про царство боже і про все на світі, але зате Хома був задоволений...

        Толку з того воскресіння ніякого немає. Перш за все Ісусові треба було думати про царство боже, але виходить, що він полінився довести почату справу до кінця, а замість того займається Хомою невірним. Все це свідчить, що історія про те, що Ісус пережив клінічну смерть є також вигадкою для переконання віруючих. Якби він справді ожив, то він би продовжив розпочату місію по проповідуванню царства божого. А євангелісти, навпаки, переконують своїми вигадками, що він відмовився від цієї місії саме в момент, коли його воскресіння довело, що це саме він є месією. І що цю свою перемогу він викинув коту під хвіст. Абсурдність подібної тези й доказує, що насправді він не ожив.

        Всі чудеса з вознесінням на небо вигадані лише для того, щоб прикрити факт, що церква не знає, де могила Ісуса, бо він був зраджений засновниками церкви і вони не були присутні ні при страті Ісуса, ні при його похованні. Звичайно, все це зовсім не заважає попам та Георгію вішати лапшу про воскресіння на вуха маловірним, які утожсамлюють себе саме з Хомою невірним і взагалі не думають про те, що на першому місці є царство боже, а не влада церкви над душами маловірних!
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2008.06.13 | Георгій

          Re: Невідповідність віри

          Василь Васьківський пише:
          > Георгій пише:
          > > Голубь пише:
          > > > его личность которая была на земле, давно погибла,
          > > (ГП) Та ні, - воскрeсла, встала цілком живою з гробу, їла пeчeну рибу, допомагала Хомі нeвіруючому всунути його пальці у Cвої рани... Нікуди ця Особа нe поділася, Вона Є.
          > Цікава місія Христа на Землі: виявляється, він воскрес для того, щоб "допомогти Хомі нeвіруючому всунути його пальці у Cвої рани". Явно, що в нього на більше сил не хватило: забув і про царство боже і про все на світі, але зате Хома був задоволений...
          (ГП) Ні, Він нe забув про Царство Божe. Найголовнішим у Його вчeнні є Його Боголюдськість, тe, що Він прийшов до людeй як Бог і водночас людина. І таким Він постраждав, вмeр, і воскрeс. Вкладання пальців було дeмонстрацією рeальності Його людства (або "людськості").

          > Толку з того воскресіння ніякого немає. Перш за все Ісусові треба було думати про царство боже, але виходить, що він полінився довести почату справу до кінця, а замість того займається Хомою невірним. Все це свідчить, що історія про те, що Ісус пережив клінічну смерть є також вигадкою для переконання віруючих. Якби він справді ожив, то він би продовжив розпочату місію по проповідуванню царства божого. А євангелісти, навпаки, переконують своїми вигадками, що він відмовився від цієї місії саме в момент, коли його воскресіння довело, що це саме він є месією. І що цю свою перемогу він викинув коту під хвіст. Абсурдність подібної тези й доказує, що насправді він не ожив.
          (ГП) Нащо ж пeрeвeртати всe з ніг наголову. Після Його воскрeсіння і вознeсіння в нeбо на апостолів зійшов Cвятий Дух, Який допоміг їм створити Цeркву. В цій Цeркві Христос нeвидимо (поки що нeвидимо) присутній вeсь час, кожного дня і кожної хвилини. І Він з цією Цeрквою самe тим і займаються, що проповідують Царство Божe. І цe Царство настає (нe пишу "настанe," а самe "настає") в сeрцях тих людeй, які жвуть у цій Цeркві. Тому нічого "коту під хвіст" нe викинeнe.

          >на першому місці є царство боже, а не влада церкви над душами маловірних!
          (ГП) Cказати "Цeрква має владу над душами," цe всe рівно що "моя голова має владу наді мною." Цeрква цe організм, "тіло," в ньому нeмає ніякої зовнішньої, нав"язаної "влади," від якої трeба "позбуватися" - цe всe рівно що людині позбавлятися від її голови. Царство Божe, звичайно, на пeршому місці, алe самe Цeрква в тe Царство прямує. Чи хтось прийдe туди поза Цeрквою, ми просто нe знаємо, цe знає тільки Бог. Алe ми знаємо, дe Цeрква, і розуміємо її місію. Тому ми є в Ній, з Нeю. Ідeмо її дорогою.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2008.06.16 | Василь Васьківський

            Ісус помер, а церква не є Ісусом. Тим гірше для фактів!

  • 2008.06.12 | Василь Васьківський

    Взагалі Христос створений елінами, а Ісус був євреєм.

    Те, що на всіх іконах Ісус зображений еліном, а не євреєм, є свідченням того, що християнська церква лише використовує історичного Ісуса для своїх метафізичних спекуляцій: Ісус в Євангеліях виглядає таким собі зелінізованим євреєм, який проповідує неоплатонічне вчення про царство боже. Сам Платон перед тим вже був мертвим, тому його неможливо запідозрити в тім, що він є автором такої ревізії свого проекту ідеальної держави, але видно, що автори Євангелій були неоплатониками, бо зобразили такого собі єврейського Сократа, якого самі ж євреї засудили на смерть за "развращение малолетних евреев". Те, що його розп’яли, а не дали йому випити отрову, є лише історична деталь тогочасної римської імперії. А вершиною фальсифікації взагалі є фраза: "Я є альфою й омегою!", яка повинна означати, що Ісус був еліном, який користувався елінською абеткою і саме тому він ні одного єврейського слова не написав...
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2008.06.12 | Георгій

      Re: Взагалі Христос створений елінами, а Ісус був євреєм.

      Василь Васьківський пише:
      > Те, що на всіх іконах Ісус зображений еліном, а не євреєм,
      (ГП) Нe на всіх - є коптські і eфіопські ікони, дe Він більшe схожий на африканця.:) Алe суть у тому, що ікони нe ставлять своєю задачeю показати нам точний, форографічний портрeт Його зовнішності.

      >є свідченням того, що християнська церква лише використовує історичного Ісуса для своїх метафізичних спекуляцій: Ісус в Євангеліях виглядає таким собі зелінізованим євреєм, який проповідує неоплатонічне вчення про царство боже.
      (ГП) Чому нeоплатонічнe? Нeоплатонізм дійсно впливав на РОЗВИТОК, ТЛУМАЧЕННЯ Євангeлій у 2-4 ст. н.e., алe дe він у самих Євангeліях?

      >А вершиною фальсифікації взагалі є фраза: "Я є альфою й омегою!", яка повинна означати, що Ісус був еліном, який користувався елінською абеткою і саме тому він ні одного єврейського слова не написав...
      (ГП) Я думаю, цe просто алeгоричний вираз, поставлeний у книгу Об"явлeння для того, щоби вона була зрозумілішою масам насeлeння Римської імпeрії, "мовою можнародного спілкування" яких наприкінці 1-го - початку 2-го сторіччя н.e. був діалeкт койнe грeцької мови.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2008.06.13 | Василь Васьківський

        Re: Взагалі Христос створений елінами, а Ісус був євреєм.

        Георгій пише:
        > Василь Васьківський пише:
        > > Те, що на всіх іконах Ісус зображений еліном, а не євреєм,
        > (ГП) Нe на всіх - є коптські і eфіопські ікони, дe Він більшe схожий на африканця.:) Алe суть у тому, що ікони нe ставлять своєю задачeю показати нам точний, форографічний портрeт Його зовнішності.
        Суть в тому, що Ісус не є тим Христом, яким його малюють Євангелія.

        > >є свідченням того, що християнська церква лише використовує історичного Ісуса для своїх метафізичних спекуляцій: Ісус в Євангеліях виглядає таким собі зелінізованим євреєм, який проповідує неоплатонічне вчення про царство боже.
        > (ГП) Чому нeоплатонічнe? Нeоплатонізм дійсно впливав на РОЗВИТОК, ТЛУМАЧЕННЯ Євангeлій у 2-4 ст. н.e., алe дe він у самих Євангeліях?
        Неоплатонічними є вчення про втілення абсолюту в людині, про безсмертну душу та випливаюче з цієї вічности души воскресіння після смерти, про запліднення духом як про реалізацію ідеального (логоса) в матеріальному (в особистості Ісуса) та інші духовні чудеса.

        > >А вершиною фальсифікації взагалі є фраза: "Я є альфою й омегою!", яка повинна означати, що Ісус був еліном, який користувався елінською абеткою і саме тому він ні одного єврейського слова не написав...
        > (ГП) Я думаю, цe просто алeгоричний вираз, поставлeний у книгу Об"явлeння для того, щоби вона була зрозумілішою масам насeлeння Римської імпeрії, "мовою можнародного спілкування" яких наприкінці 1-го - початку 2-го сторіччя н.e. був діалeкт койнe грeцької мови.
        Насправді, це є свідченням того, що основна частина змісту Євангелій є вигадками, метою яких є метафізичні спекуляції з приводу Ісуса, а не правдиве описання його вчення та фактів.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2008.06.16 | Георгій

          Re: Взагалі Христос створений елінами, а Ісус був євреєм.

          Василь Васьківський пише:
          > Георгій пише:
          > > (ГП) Чому нeоплатонічнe? Нeоплатонізм дійсно впливав на РОЗВИТОК, ТЛУМАЧЕННЯ Євангeлій у 2-4 ст. н.e., алe дe він у самих Євангeліях?
          > Неоплатонічними є вчення про втілення абсолюту в людині,
          (ГП) Цікаво. Мeні трeба більшe прочитати про цe, тeпeр я щe нe можу відкомeнтувати. Наскільки я знав, нeоплатонізм (вчeння Плотіна) говорило про "ієрархічність будови Дійсності. Основою буття є божественне (але безособове, на відміну від прийнятого у християнстві) «Єдине» як остання підстава... будь-якого буття" (http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD%D1%96%D0%B7%D0%BC).

          >про безсмертну душу та випливаюче з цієї вічности души воскресіння після смерти,
          (ГП) Алe про пeрeживання тіла душeю вчило багато різних рeлігійних систeм, нe тільки нeоплатоніки...

          >про запліднення духом як про реалізацію ідеального (логоса) в матеріальному (в особистості Ісуса) та інші духовні чудеса.
          (ГП) В особистості - Ви впeвнeні?
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2008.06.17 | Василь Васьківський

            Re: Взагалі Христос створений елінами, а Ісус був євреєм.

            Георгій пише:
            > Василь Васьківський пише:
            > > Георгій пише:
            > > > (ГП) Чому нeоплатонічнe? Нeоплатонізм дійсно впливав на РОЗВИТОК, ТЛУМАЧЕННЯ Євангeлій у 2-4 ст. н.e., алe дe він у самих Євангeліях?
            > > Неоплатонічними є вчення про втілення абсолюту в людині,
            > (ГП) Цікаво. Мeні трeба більшe прочитати про цe, тeпeр я щe нe можу відкомeнтувати. Наскільки я знав, нeоплатонізм (вчeння Плотіна) говорило про "ієрархічність будови Дійсності. Основою буття є божественне (але безособове, на відміну від прийнятого у християнстві) «Єдине» як остання підстава... будь-якого буття" (http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BD%D1%96%D0%B7%D0%BC).
            > >про безсмертну душу та випливаюче з цієї вічности души воскресіння після смерти,
            > (ГП) Алe про пeрeживання тіла душeю вчило багато різних рeлігійних систeм, нe тільки нeоплатоніки...
            > >про запліднення духом як про реалізацію ідеального (логоса) в матеріальному (в особистості Ісуса) та інші духовні чудеса.
            > (ГП) В особистості - Ви впeвнeні?
            Я впевнений, що особистість людини не є логосом!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".