МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

(P) Віра людини не потребувала рук і ніг-відeо

06/22/2008 | Роксана
YouTube - "No arms, No legs, No worries!" -- Nick VujicicRemember how the bible said in metaphor better have no arms or legs in life .... was born blind was 'so that the works of God may be revealed through Him. ...
www.youtube.com/watch?v=u3LFBqvvW-M - 111k - Cached - Similar pages

Відповіді

  • 2008.06.22 | P.M.

    Який сильний кліп про ЛЮДИНУ!

    Ви знаєте, пані Роксано, дивлячись на цього чоловіка, ми маємо чудовий приклад для усвідомлення людини преображеної, котра усе необхідне для життя черпає від Бога без видимих рук і ніг.
    А тепер сам раз вдуматись про сутність людини преображеної!
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2008.06.23 | Роксана

      Re: Який сильний кліп ро ЛЮДИНУ!

      Ви праві, пане РМ. Не знаю на скільки ви розумієте англійську мову, але варто послухати, яка сильна віра у цієї людини. Жодних нарікань. Просто подиву гідне, як він любить Бога і приймає все без нарікань. Він ще може і жартувати над своїм каліцтвом. Ось від кого треба брати приклад.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2008.06.23 | P.M.

        Re: Який сильний кліп про ЛЮДИНУ!

        Ви знаєте, пані Роксано, дивлячись на цього чоловіка, ми маємо чудовий приклад для усвідомлення сутності людини преображеної, котра усе необхідне для життя черпає від Бога без видимих рук і ніг.
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2008.06.23 | Роксана

          Re: Людина і Бог.

          -Ви знаєте, пані Роксано, дивлячись на цього чоловіка, ми маємо чудовий приклад для усвідомлення сутності людини преображеної, котра усе необхідне для життя черпає від Бога без видимих рук і ніг.-

          То ж чи варто заводити тему про те чи Бог має руки і ноги? Ми кажемо "Бог є всюди". Він немає обмеження. Додавши йому частини тіла, вкладаємо його в рамки. Мені часом здається, що ваші розмови з Георгієм про Бога, зводяться більше до прочитаного вами чи то в біблії, чи то в роздумах Св. Отців церкви, ніж СВОГО ВІДЧУТТЯ БОГА.Все що писалося раніше, писалося для людей тодішнього часу, до їхнього поняття навколішнього світу. Бог дав людині розум і людина росте так як Бог і хотів. Вона все більше вдосконалюється і БІЛЬШЕ розуміє Бога. Бог, це не чоловічок на хмарці з сивою бородою. Подумайте над цим. Бог це ВЕЛИЧ, володар космосу.
          Ви повторюєте, що Бог сотворив людину по "образу і подобію " Бога.
          А на який образ сотворив Бог все решту? Тобто, тваринний і рослинний світ? Невже він сидів і думав, як має виглядати те чи інше його творіння? А чи не створив Він природу і вже після цього дав можливість творення всього існуючого в додаток до всього. Тобто Він дав ПОШТОВХ творення, і природа сама наповняла води і землю всім уснуючим. Що легше і мудріше зробити- кожну тавринку рослинку казати- зробись це чи те, а чи просто дати поштовх і силою обставин щоб творилася ця безліч живих істот і рослин? Тобто "ПРИЧИНА ТВОРИЛА ПРИЧИНУ", а все це було закладено Богом.
          згорнути/розгорнути гілку відповідей
          • 2008.06.23 | P.M.

            Re: Людина і Бог.

            Роксана пише:
            > (Р.М.) Ви знаєте, пані Роксано, дивлячись на цього чоловіка, ми маємо чудовий приклад для усвідомлення сутності людини преображеної, котра усе необхідне для життя черпає від Бога без видимих рук і ніг.-
            > То ж чи варто заводити тему про те чи Бог має руки і ноги? Ми кажемо "Бог є всюди". Він немає обмеження. Додавши йому частини тіла, вкладаємо його в рамки.
            А ви Його не вкладайте в рамки, й не дивіться на Його Божі руки, ноги як на свої.


            Ви повторюєте, що Бог сотворив людину по "образу і подобію " Бога.
            > А на який образ сотворив Бог все решту? Тобто, тваринний і рослинний світ?
            Сотворив, так як вважав за потрібне.
            Різниця ж у тому, що Свого Божественого віддиху удостоїв Він лише людину, котру й сотворив на Свій образ.
            згорнути/розгорнути гілку відповідей
            • 2008.06.23 | Роксана

              Re: Людина і Бог.

              Пане Юрій,

              Не ухиляйтеся від відповіді. Мені цікаво почути вашу думку БЕЗДУХОВНОГО творіння. Що це означає "Сотворив, так як вважав за потрібне."


              Рокс.-Ви повторюєте, що Бог сотворив людину по "образу і подобію " Бога.
              > А на який образ сотворив Бог все решту? Тобто, тваринний і рослинний світ?

              РМ.Сотворив, так як вважав за потрібне.
              Різниця ж у тому, що Свого Божественого віддиху удостоїв Він лише людину, котру й сотворив на Свій образ.-
              згорнути/розгорнути гілку відповідей
              • 2008.06.24 | P.M.

                Re: Людина і Бог.

                Роксана пише:
                > Пане Юрій,
                > Не ухиляйтеся від відповіді. Мені цікаво почути вашу думку БЕЗДУХОВНОГО творіння. Що це означає "Сотворив, так як вважав за потрібне."
                Ніколи не ухиляюсь від відповідей. Інша справа, що не завжди ці відповіді хочуть почути.
                Питання таке містке, що можна без перебільшення сказати у ньому міститься УСЕ :)
                Тож відповім тезово, якщо будуть запитання, розмову продовжимо, якщо на умі щось інше, можемо й не починати.

                - Бог є ЧИСТИЙ Дух, себто незмінний і НЕРУХОМИЙ.
                - Усе сотворене -- започатковане-змінне-УРУХОМЛЕНЕ.
                - Чистий Дух -- є Божим Тілом (споживаємо Боже тіло -- приймаємо Духа Небесного)
                - Урухомлений дух -- є тілом в противагу Божому тілу. Св. оо. Церкви говрять про тонкі тіла (духовні) й тіла грубі (звичайні). В інших релігійних вченнях, тонкі тіла це як астральні й ефірні можливо ще якісь, грубе ж тіло -- фізичне.
                - Увесь світ сотворений Богом для людини, котра лиш одна сотворена для Нього Самого.
                - Усе сотворене Богом -- тонкотілесне, якщо так можна виразитись, себто відноситься до духовних тіл
                - Фізичні ж тіла, а з ними й тлінна плоть, це як наслідок збочення душевних устремлінь в зовнішю сферу. Тут дуже важливо зрозуміти, що саме своїм духовним сприйняттям людина творить для себе навколишнє середовище.

                Тобто якщо коротко резюмувати Бог сотворив людину, аби вона стала досконалою, як Сам Бог. Досконалість же не набувають з під палки, вона має бути осягнена з власної свобідної волі.
                Усе сотворене Богом (тонкі тіла) відображало тодішній стан душі людини. Впустивши гріх у душу, людина понизилаась, а з її пониженням огрубів й світ.


                Ще можете заглянути сюди:
                http://www2.maidan.org.ua/n/rel/1208818779

                p.s. Ще раз повертаючись до вищесказаного, підняте питання дуже непросте, як кажуть тверда їжа, і направду потребує виваженості й певної підготовки. Найкраще, коли ви будете задавати запитання, посилаючись на Святе Письмо й просто на здоровий глузд.
                згорнути/розгорнути гілку відповідей
                • 2008.06.24 | Роксана

                  Re: Гарна відповідь

                  Пане РМ,

                  Я справді вдумуюся у ваші відповіді. Багато про що ви пишете є цікаве, але часом не "ПОВНЕ". Тобто з маленькими вихилясами. Ось ви мені пробуєте відповісти- чи Бог творив кожну живу тваринку, кожну рослинку,на що ви "реверансом" відповідаєте-

                  РМ -Бог є ЧИСТИЙ Дух, себто незмінний і НЕРУХОМИЙ.
                  - Усе сотворене -- започатковане-змінне-УРУХОМЛЕНЕ."

                  Далі говорите про ЛЮДИНУ, про що я не питалася і що не заперечую.

                  От я і можу вибирати відповідь. А ви так помаленько "ухилилися".
                  Чому б не признати рації моїй думці. Бог дав поштовх творінню світу у даному разі , землі, і ПРИЧИНА ТВОРИЛА ПРИЧИНУ. Бо якщо, все започатковане Богом "змінне" ,"урухомлене", то це і є той "ПОШТОВХ ЕНЕРГІЇ". Ну то чи так я думаю? Просто так чи ні. Якщо ні, поясніть як творилася Богом кожна "бездушна рухомість".
                  згорнути/розгорнути гілку відповідей
                  • 2008.06.24 | P.M.

                    Є гарний вираз у Св. Макарія Египетського

                    Роксана пише:
                    > Ось ви мені пробуєте відповісти- чи Бог творив кожну живу тваринку, кожну рослинку,на що ви "реверансом" відповідаєте-
                    > > (Р.М.) Бог є ЧИСТИЙ Дух, себто незмінний і НЕРУХОМИЙ. Усе сотворене -- започатковане-змінне-УРУХОМЛЕНЕ."
                    Бог сотворив кожну живу тваринку й кожну рослинку тілесними у відповідності до душевного стану людини.
                    Їхня тілесність завідомо не є ЧИСТИМ ДУХОМ, ЩО є Бог, але й не фізична. Фізичним себто конечним (проклята земля) увесь світ став через зовнішність душевних устремлінь.


                    > Чому б не признати рації моїй думці. Бог дав поштовх творінню світу у даному разі, землі, і ПРИЧИНА ТВОРИЛА ПРИЧИНУ. Бо якщо, все започатковане Богом "змінне" ,"урухомлене", то це і є той "ПОШТОВХ ЕНЕРГІЇ". Ну то чи так я думаю? Просто так чи ні. Якщо ні, поясніть як творилася Богом кожна "бездушна рухомість".
                    Бачите, з цим я не можу погодитись, бо тоді виходить, що й людина сотворена ПРИЧИНОЮ.
                    Але ж тільки людина і ніщо інше містить у собі Образ Божий. І це дає підстави вважати, що саме людина і є головною метою Божого задуму.
                    Світ же є сотвореним для неї як для господаря і для її становлення у ньому.

                    Стосовно ж "бездушної рухомості", бездушною вона є в стосунку до Бога Духа незмінного й нерухомого. Урухомленим же духом ми її можемо називати. Саме таким був сотворений світ урухомленим, але до певної міри.
                    Є гарний вираз у Св. Макарія Египетського з цього приводу:

                    Источник изливает чистую воду; но на дне его лежит тина. Если возмутит кто тину, — весь источник делается мутным. Так и душа, когда бывает возмущена, срастворяется с пороком. И сатана чем-то одним делается с душею; оба духа во время блуда или убийства составляют что-то одно. http://www.krotov.info/library/m/makarygr/makari01.html

                    Тобто джерело хоч і рухоме, але природньо чисте. Якщо ж його вскаламутити (саме те що диявол зробив з нашими душами) воно стає брудним.
  • 2008.06.24 | P.M.

    Св. Іван Дамаскин про духовну і безтілесну природу

    Телесное место есть предел содержащего, в котором содержится содержимое; например, воздух содержит, а тело содержится. Но не весь содержащий воздух есть место тела содержимого, а только предел содержащего воздуха, объемлющий содержимое тело. Вообще же (должно знать), что содержащее не заключается в содержимом.
    Но есть и духовное (νοητος, мысленное) место, где представляется и находится духовная и бестелесная природа, где именно она присутствует и действует; но содержится не телесно, а духовно; ибо она не имеет определенного вида, чтобы могла содержаться телесно.
    http://www.wco.ru/biblio/books/ioannd2/Main.htm
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
    • 2008.06.24 | Роксана

      Re: І сказав Бог- "Нехай земля вродить

      траву,ярину,що насіння вона розсіває, дерево овочеве, що з родом своїм плід приносить, що в ньому насіння його на землі". І сталося так. І земля траву видала, ярину, що насіння розсіває за родом її і дерево, що приносить плід, що насіння його в нім за родом його."

      Отже що ми читаємо? Бог ДАВ ПОШТОВХ ЗЕМЛІ(яку сотворив) для розквіту ВСЬОГО що на даному континенті можливе і потрібне.
      Так само він поступив і з водою(яку сотворив)-" Нехай вода вироїть дрібні істоти, душу живу і птаство що літає..."-
      Ось саме це і сходиться з наукою, що все живе походить з води.

      Він не казав створися акула, створися делфін, створися "золота рибка" і т.д. Вода була тим життєдайним рушієм всього, що має живу душу.
      Тобто Наказ, чи як я кажу "поштовх дії" прийшов від Бога, а все решта творилося залежно від обставин.

      Одну ЛЮДИНУ він особисто створив і дав їй свій подих свій ДУХ. Все що живе має душу, але не має ДУХУ Господнього. Тобто Святий Дух увійшов тільки у людину від початку її сотворіння.

      Заперечте, якщо щось не так. І не починайте від СВОГО. Говоріть по суті.
      згорнути/розгорнути гілку відповідей
      • 2008.06.25 | P.M.

        Re: І сказав Бог- "Нехай земля вродить

        Роксана пише:
        > траву,ярину,що насіння вона розсіває, дерево овочеве, що з родом своїм плід приносить, що в ньому насіння його на землі". І сталося так. І земля траву видала, ярину, що насіння розсіває за родом її і дерево, що приносить плід, що насіння його в нім за родом його."
        > Отже що ми читаємо? Бог ДАВ ПОШТОВХ ЗЕМЛІ (яку сотворив) для розквіту ВСЬОГО що на даному континенті можливе і потрібне.
        > Так само він поступив і з водою(яку сотворив)-" Нехай вода вироїть дрібні істоти, душу живу і птаство що літає..."-
        > Ось саме це і сходиться з наукою, що все живе походить з води.
        > Він не казав створися акула, створися делфін, створися "золота рибка" і т.д. Вода була тим життєдайним рушієм всього, що має живу душу.
        > Тобто Наказ, чи як я кажу "поштовх дії" прийшов від Бога, а все решта творилося залежно від обставин.
        > Одну ЛЮДИНУ він особисто створив і дав їй свій подих свій ДУХ. Все що живе має душу, але не має ДУХУ Господнього. Тобто Святий Дух увійшов тільки у людину від початку її сотворіння.

        > Заперечте, якщо щось не так. І не починайте від СВОГО. Говоріть по суті.

        Заперечити можна хоча б тим, що разом з тим, коли Бог сказав нехай вода вироїть; нехай видасть земля, також сказано:
        І створив Бог риби великі, і всяку душу живу плазуючу, що її вода вироїла за їх родом, і всяку пташину крилату за родом її. І Бог побачив, що добре воно.
        І вчинив Бог земну звірину за родом її, і худобу за родом її, і все земне плазуюче за родом його. І бачив Бог, що добре воно. (Буття 1:21,24)


        Те, що усе живе походить з води вірно. Вода є СВЯТОЮ, але аж ніяк не в біологічному смислі.
      • 2008.06.25 | Тестер

        І в літню мІсячну ніч музично сере під вербою

        Звідки ти все те знаєш. Як рідновірка Лідія.
        Таки мусульманство по відношенню до жінок правильно поступає...
        згорнути/розгорнути гілку відповідей
        • 2008.06.25 | Роксана

          Re: І в літню мІсячну ніч музично сере під вербою

          тестер,

          Не починайте з вульгарністю, а то знову Георгій закриє гілку. Говоріть по суті. Підповім- ви не любите жінок. Ну бувають і такі збочення. Це мене особисто не турбує, особливо в теперішньому часі.
          А у вас партнер чи партнерка? Ні,не відповідайте! Це ваша приватна справа. Доброго дня вам.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".