МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УКРАЇНА У НЕБЕЗПЕЦІ - заява ГК "За правду!"

03/06/2001 | Майдан-Інформ
Україна у небезпеці!

Олігархічно-комуністична влада, яка протягом останніх років знущалася з України, пішла у наступ на український народ. 1 березня прихильники Леоніда Кучми застосували проти опозиції силу і ліквідували наметове містечко на Хрещатику у Києві. Протягом трьох місяців президентське оточення вагалося з впровадженням силових методів вирішення політичного конфлікту в Україні. Президент вже пробував проводити обшуки на квартирах опозиційних діячів і арештовувати лідерів опозиції. Тепер же він переходить у відкритий наступ на опозицію. Ми стоїмо на порозі репресій. 1937-й рік може повторитися знову.

Що може протиставити опозиція Президенту?

Насамперед, згуртованість своїх рядів і рішучість боротися до кінця, до повної перемоги демократії в Україні.

Опозиція протиставляє грубій силі і репресіям влади свою чітку програму дій. Ми заявляємо, що повалення режиму Кучми для нас - не самоціль. Опозиція виступає за корінні перетворення в державі, спрямовані на унеможливлення повернення до авторитаризму і диктатури. Владні повноваження повинні бути перерозподілені у межах трикутника Верховна Ради - Прем'єр - Президент. Україна повинна провести чесні парламентські і президентські вибори - без фальстфікацій, без тиску адміністративного апарату, на пропорційній основі. Партії повинні сформувати парламент. Парламентська більшість має визначити Прем'єр-міністра і склад коаліційного уряду. Функції і повноваження Президента повинні бути суттєво обмежені.

Україна знову у небезпеці. І ця небезпека полягає не лише у посиленні диктатури Леоніда Кучма, а й у форсованій інтеграції в "Единое Славянское Государство".

Сьогодні не можна мовчати і не можна ставати на коліна. Сьогодні не можна спати чи вдавати, що нас це не стосується. Сьогодні ми можемо втратити не лише залишки демократії, а й Україну. Нам цього не пробачать ні ті, хто виборював незалежність і демократію, ні наші нащадки. Грубій силі влади ми можемо протиставити лише об'єднану силу прихильників демократичної, незалежної, процвітаючої України. Позасистемній, корумпованій, олігархічній владі ми можемо протиставити прогресивну програму дій. Прихильникам союзу з Росією ми можемо протиставити європейський вибір.

Люди, будьте пильні!
Не мовчіть!

Громадський комітет "За правду!"


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".