МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

РЕЗОЛЮЦІЯ Установчих Зборів комітету опору "За правду!" Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка

03/26/2001 | Майдан-Інформ
РЕЗОЛЮЦІЯ
Установчих Зборів комітету опору "За правду!" Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка

Ми, студенти університету імені Тараса Шевченка, що зібралися на збори 22 березня 2001 року, висловлюємо занепокоєння спробами влади встановити авторитарний режим, що виявилися в масових арештах студентів, незаконних заборонах зборів та демонстрацій, посиленні тиску посадовців усіх рівнів на українських громадян.

З метою захисту власних прав та задля перемоги правди і справедливості в усій Україні ми проголошуємо створення в нашому університеті комітету опору "За правду!" і вимагаємо:

1. Припинення репресій проти студентів, звільнення всіх незаконно заарештованих.
2. Відставки Президента Леоніда Кучми, керівництва міліції та прокуратури і розслідування їхньої причетності до репресій і до гальмування резонансних кримінальних справ.
3. Скасування рішення про присвоєння Кучмі звання почесного доктора, яке ганьбить наш університет.
4. Скасування всіх неконституційних обмежень прав студентів та інших громадян, у тому числі права на свободу слова, преси, зборів і демонстрацій, на вільне висловлювання поглядів.

Поставлених цілей комітет домагатиметься у співпраці з загальноукраїнським рухом опору "За правду!" шляхом проведення мирних зустрічей зі студентами, зборів та демонстрацій, а в разі продовження репресій - шляхом організацій студентського страйку.

Комітет бере на себе справу захисту студентів університету від можливих політичних переслідувань.

Ми також вважаємо, що Верховна Рада України та Київська міська Рада як представницькі органи повинні засудити безчинства міліції 9 березня і стати на захист виборців.

Нашою кінцевою метою є об'єднання зусиль українського суспільства задля його перетворення на спільноту вільних людей, що самі творять свою долю. З нами Бог! З нами правда! Ми переможемо!

Київ, 22 березня 2001 року


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".