МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

УСТАНОВЧА ДЕКЛАРАЦІЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ГРОМАДСЬКОГО КОМІТЕТУ ОПОРУ "ЗА ПРАВДУ!"

03/27/2001 | Майдан-Інформ
Ми, представники громадських організацій, студентських і викладацьких колективів, та інших суспільних середовищ, зважаючи на політичну кризу, що склалася в країні, вважаємо своїм обов"язком об"єднатися у Громадський комітет опору "За Правду!" з метою виконання таких вимог:

1.Внесення змін до Конституції України з метою збільшення повноважень Верховної Ради України у частині формування Уряду України, конституційного забезпечення здійснення ним повноважень вищого органу виконавчої влади у країні.

2.Відставка Президента України Леоніда Кучми та проведення дострокових президентських виборів.

3.Відставка міністра внутрішніх справ та Генерального прокурора України, які не можуть належним чином розслідувати справу вбивства Георгія Гонгадзе та інші резонансні справи, неодноразово дезінформують суспільство, внаслідок чого стали чинниками політичної нестабільності у країні.

4.Забезпечення в Україні реальної свободи слова та преси, припинення цензури.

5.Недопущення вирішального впливу Російської Федерації на формування зовнішньої політики України.

6.Припинення антизахідної істерії, що роздмухується оточенням Президента та повернення України на європейський шлях розвитку.

7.Проведення незалежної експертизи "плівок майора Мельниченка" під егідою офіційних європейських інституцій або відповідних установ у США, які мають належне обладнання та не можуть бути піддані тискові з боку влади. Ми також вимагаємо від владних структур (Президента України, Верховної Ради або Кабінету Міністрів) офіційного звернення до відповідних західних установ щодо необхідності проведення такої експертизи.

Викладені вище вимоги не є самодостатніми, оскільки наша мета - докорінна зміна структури влади та суспільства і перетворення його на спільноту вільних громадян, які самі творять свою історію.

З нами Бог!

З нами Правда!

Ми переможемо!


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".