МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗАЯВА Президії ГКО "За правду!" з приводу рішення Нацради з питань телебачення про позбавлення радіостанції "Континент" ліцензії на право мовлення

04/18/2001 | Майдан-Інформ
Заява

Всеукраїнський громадський комітет опору "За правду!" висловлює протест проти рішення Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення про позбавлення радіостанції "Континент" ліцензії на право мовлення. Політичні мотиви цього рішення очевидні, оскільки жодна неупереджена людина не поставить під сумнів фаховий рівень та високу популярність цієї радіостанції.
Для українських слухачів радіо "Континент" є одним з не багатьох джерел об'єктивної інформації, а ретрансляція програм "Свободи", Бі-Бі-Сі та "Німецької хвилі" дає можливість почути точку зору західних журналістів на події в Україні і світі. Ми також пам'ятаємо, що саме радіо "Континент" наважилося транслювати у ефірі гострі матеріали Георгія Гонгадзе.
Комітет "За правду!" вимагає скасування рішення Національної Ради і припинення в Україні політичної цензури. Ми закликаємо журналістів проявити солідарність з радіостанцією "Континент", а українську та світову громадськість - засудити дії влади. Якщо сьогодні дозволити закрити рота хоча б одній редакції, завтра Україну чекатиме диктатура.
Паростки свободи в Україні ще дуже слабкі, і завойовані вони надто дорогою ціною, щоб їх можна було віддати на поталу режиму. Тому влада повинна знати - у справі захисту свободи слова ми не відступимо ні на крок.

Президія ГКО "За правду!"
Київ, 17 квітня 2001 року


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".