МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗАЯВА Президії Центральної Ради УНП "СОБОР" з приводу підготовки до ІІІ Всесвітнього Форуму українців

05/17/2001 | Майдан-Інформ
ЗАЯВА
Президії Центральної Ради УНП "СОБОР"
з приводу підготовки до ІІІ Всесвітнього Форуму українців

Однією з програмових засад УНП "СОБОР" є консолідація всього українства, використання його величезного інтелектуального потенціалу для здобуття Україною гідного місця в сьогоднішньому динамічному світі. Цій меті повинно служити проведення традиційних Всесвітніх форумів українців.

Проте склад Організаційного комітету з підготовки та проведення ІІІ Всесвітнього Форуму українців, затверджений розпорядженням Президента України № 41/2001-рп, свідчить, що сьогоднішній владний режим прагне використати Форум, присвячений 10-й річниці Незалежності України, виключно як пропагандистську акцію з метою зміцнення своєї влади. Наявність у складі 50-членного Оргкомітету 25 посадових осіб з органів державної влади вже спонукала ряд організацій українців з інших країн відмовитися від участі в запланованому заході.

УНП "СОБОР" вважає, що за умов, які склалися, бойкот Форуму є недоцільним. Ми наполягаємо на тому, щоб на Форумі було представлено максимальне число об'єднань українців з усього світу і в такий спосіб сьогоднішній владний режим в Україні почув правдиву оцінку своєї діяльності. Водночас ми вважаємо, що Форум виконає свою місію тільки тоді, коли в його рамках вдасться організувати неформальні дискусії щодо найактуальніших питань дальшого розвитку України. УНП "СОБОР" зі свого боку готова взяти активну участь у проведенні Форуму.

Голова УНП "СОБОР",
народний депутат України А.Матвієнко


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".