МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

ЗВЕРНЕННЯ Української Народної Партії "СОБОР" до громадян України в зв'язку з ініціативою проведення Всеукраїнського референдуму

05/17/2001 | Майдан-Інформ
Шановні співвітчизники!

Наша земля - багата й родюча, наші люди - розумні й працьовиті. Десять років тому ми сподівалися, що станемо однією з найзаможніших і найсильніших держав Європи. Проте цього не сталося. Україну розікрали й розтягнули по шматках, - з благословення влади, яку вже вісім років очолює Л.Кучма.

Ми не побудували добробуту й безпеки для громадян. Люди відчувають себе абсолютно беззахисними перед сваволею державної машини. Україні реально загрожує виключення з Ради Європи, бо в затишному і влаштованому Європейському домі давно вже не крадуть сотнями мільйонів бюджетні кошти, не закривають незалежні газети, не переслідують опозиційних політиків, не вбивають журналістів, які наважилися написати правду.

Владний режим Л.Кучми переступив усі норми закону й людської моралі. Його повсякденними знаряддями стали сваволя й брехня. Це підтверджується записами розмов у президентському кабінеті, у правдивості яких не сумнівається сьогодні вже ніхто. Замість того, щоб чесно подати в відставку й не ганьбити далі себе й України, Л.Кучма ще дужче чіпляється за владу і готовий в ім'я спасіння продати й решту наших національних багатств і суверенітету.

Народні депутати України - члени УНП "СОБОР" виступили з ініціативою початку процедури імпічменту Л.Кучми. Проте контрольовані президентом депутатські фракції, ігноруючи тягар абсолютно неспростовних фактів посадових зловживань президента, досі опираються включенню цього питання до порядку денного Верховної Ради.

За таких умов УНП "СОБОР" разом з іншими державницькими, демократичними, патріотичними партіями та організаціями спільно вийшли з ініціативою проведення Всеукраїнського референдуму, на якому народ повинен сказати: чи не пора Л.Кучмі подати у відставку й звільнити тим Україну від свого бездарного керівництва?

Єдиним джерелом влади в Україні за Конституцією є народ. Народ надає владу, народ може її й забрати. Л.Кучма не виправдав сподівань народу, не використав надану йому величезну владу на благо народу. Тому він має бути позбавлений влади. Ми маємо право зробити це, бо ми - народ.

Тому ми закликаємо всіх чесних людей, незалежно від їхньої партійності й політичних переконань, згуртуватися навколо ідеї проведення Всеукраїнського референдуму щодо відставки Л.Кучми. Створюймо ініціативні групи референдуму, збираймо підписи на його підтримку, роз'яснюймо громадянам суть референдуму.

Покажімо всім, що ми - народ, а не бидло, яким нас хоче зробити Л.Кучма та його посіпаки. Підведімося з колін і здобудьмо гідне життя для себе, наших дітей і онуків!


Ухвалено Президією Центральної Ради УНП "СОБОР"
16 травня 2001 року


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".