МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Звернення до молоді та студентства України.

05/18/2001 | Майдан-Інформ
Всередині Всеукраїнського громадського комітету опору "За Правду!" (далі - Комітет) утворилася демократична опозиція - Ініціативна група демократизації ВГКО "За Правду!".

17 травня було зроблено спробу розпочати безпрецедентний діалог між політиками і простими студентами: Президія Комітету запросила на своє засідання і визнала Ініціативну групу демократизації ВГКО "За Правду!". Здавалося, що вперше з'явилася можливість подолання найсерйознішої проблеми Комітету, яка вже поставила його життєздатність під загрозу - тотальної відсутності зворотнього зв'язку між переважно партійним керівництвом та позапартійною більшістю рядових членів, а також відстороненості більшості членів Комітету від впливу на його стратегію діяльності. Однак, зрештою, Президія відкинула всі запропоновані вимоги рядових членів.

Спільному засіданню (17 травня) Президії та учасників Ініціативної групи передувала рішуча Заява рядових студентських активістів Комітету з різних міст України. Заява була подана 12 травня на Координаційну Раду Комітету і містила вимоги, спрямовані на його реформування і забезпечення демократичних норм, засад позапартійності та принципу зворотнього зв'язку. Коли ж Координаційна Рада необґрунтовано відмовилася розглядати поставлені Ініціативною групою на голосування вимоги з цієї Заяви, учасники і прихильники Ініціативної групи в знак протесту залишили залу засідань Ради.

Фактично, зараз керівництво Комітету "За Правду!" стоїть перед вибором. Чи захочуть політики дослухатися до рядових членів, чи продовжать і надалі нав'язувати свою авторитарну модель керівництва нашою громадською організацією, ризикуючи опинитися в ролі мельниківських (оунівських) "генералів без армії"?


Ініціативна група демократизації ВГКО "За Правду!"

E-mail ініціативної групи: vilnamolod@yahoo.com


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".