МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Апостольському Нунцію в Україні.

06/14/2001 | Майдан-Інформ
Апостольському Нунцію в Україні

Слава Ісусу Христу!

Ваше Преосвященство!

Наближаються дні візиту Святійшого Отця Папи Римського в Україну. Вітаємо його приїзд і віримо в духовне відродження України.

Убивство журналіста Георгія Гонгадзе сколихнуло не лише громадськість України, а й цілого світу. Всі дії Президента України та його оточення направлені на те, щоб заплутати та затягнути розслідування цієї справи, викликали протести широких політичних та громадянських кіл в Україні, спричинили активізацію опозиції і створення Комітету захисту Конституції "За Україну без Кучми".

На сьогоднішній день в камерах слідчого ізолятора Служби безпеки України в м. Києві за участь у мирній маніфестації 9 березня 2001 р. ув'язнено 15 осіб: Андрія Шкіля, Руслана Зайченка, Олега Бойка, Миколу Ляховича, Володимира Горошука, Владислава Мирончука, Андрія Косенка, Сергія Гальчика, Павла Литвиненка, Олега Бурячка, Василя Назара, Сергія Самохвалова, Дениса Андрусенка, Володимира Павлюка, Павла Селегу.

Громадськість Львівщини на всенародному віче, що відбулося 27 травня 2001 р. вирішила: доручити головам опозиційних партій підготовити відповідне звернення і передати його через Апостольського Нунція в Україні Святішому Отцю Папі Римському Івану-Павлу П з проханням відвідати політв'язнів у слідчому ізоляторі Служби безпеки України та благословити на жертовне служіння Україні.

Наше звернення спричинене тривогою за здоров'я і життя ув'язнених, котрі розпочали голодування в знак протесту проти незаконності їх арешту.

А тому уклінно просимо Вас передати наше звернення Найсвятішому Отцю, а також відправити Святу Літургію за здоров'я вищезгаданих політичних в'язнів.
Нехай Мати Божа Благословить Вас.
Звернення до Найсвятішого Отця додаємо.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".