МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Заява партії "Батьківщина".

08/08/2001 | Майдан-Інформ
Повідомлення про можливе відкриття правоохоронними органами Росії карної справи проти голови нашої партії, лідера виборчого блоку демократичної опозиції "Форум національного порятунку" Юлії Тимошенко, партія "Батьківщина" розцінює як дешеву провокацію, сфабриковану під тиском і на замовлення Президента Кучми з метою компрометації опозиційного руху, який щодня збільшує свій вплив та здобуває мільйони прихильників серед громадян України.

Як раніше повідомляли засоби масової інформації в Україні та за кордоном, Президент Кучма умовляв Володимира Путіна на відкриття сфабрикованої справи щодо лідера опозиції Юлії Тимошенко в обмін на протекціонізм та пільговий допуск російського капіталу на український ринок. Тому можливу фабрикацію справи щодо Юлії Тимошенко можна розцінювати виключно як недвозначний "сигнал" про те, що Росія почала виконувати свою "частину контракту", за яким Москва отримає монопольне право на українську економіку, а Кучма матиме "привід" для нової атаки на демократичну об'єднану опозицію на чолі з Юлією Тимошенко. Партія "Батьківщина" з абсолютною впевненістю стверджує, що нова хвиля провокацій проти лідера опозиції Юлії Тимошенко має українське коріння. Після того, як ганебні спроби звинуватити нашого лідера руками української прокуратури бездарно провалилися, Кучма та його кримінальне оточення покликали на допомогу Москву. Звертаємо увагу на те, що чутки про відкриття справ проти Тимошенко завжди з'являються саме після зустрічей російського і українського президентів. Так було після київської, сочинської зустрічей. Так є і зараз, - після зустрічей Путіна і Кучми у Вітебську на "Слав'янському базарі", в Криму та на сочинському самміті глав держав СНД.

Партія "Батьківщина" застерігає російських політиків та посадовців правоохоронних структур від можливої авантюрної участі у "стабілізації" кримінально-олігархічного режиму в Україні).

Водночас, запевняємо громадян України, наших політичних однодумців та соратників, що у відповідь на чергову дешеву провокацію влади, опозиційні сили ще тісніше згуртують свої ряди, консолідують зусилля для безперечної перемоги на парламентських виборах і очищення України від кримінально-олігархічного бруду.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".