МАЙДАН - За вільну людину у вільній країні


Архіви Форумів Майдану

Тест на християнство, або ж як розпізнавати "антипкових"

11/27/2009 | _P.M._
Церква своїм вченням оберігає паству від єресей, котрими антихрист хоче з віри в Христа Бога зробити АНТИвіру в Христа людину.
Для цього антипкові вдаються до доволі дешевого (як і уся їхня сутність) прийому підміни понять.

Згідно християнського віровчення Бог, на образ Кого й сотворені, послав Сина Свого на хресні муки, нашого ради спасіння.
Ставши чоловіком й узявши на Себе тягар гріху, й умерши з цим тягарем, Христос Істиний Бог наш тим самим Собою умертвив гріх.

Бо що було неможливе для Закону, у чому був він безсилий тілом, Бог послав Сина Свого в подобі гріховного тіла, і за гріх осудив гріх у тілі (Римлян 8:3)

Антипкові ж намагаються довести, що саме на землі Христос виростив для Себе руки ноги й усе інше, й таким чином ставши чоловіком, з усим тим тілесним причандаллям з зовіншньо/видимими ознаками, вознісся на Небо і воссідає праворуч Отця.
Суть таких їхніх тверджень полягає в тому, аби замість Бога прославляти людину з її множествєними тілесними відчуттями, котрі вони й називають небесними :crazy:

Про таких сказано:

Ваш батько диявол, і пожадливості батька свого ви виконувати хочете. Він був душогуб споконвіку, і в правді не встояв, бо правди нема в нім. (Івана 8:44)

Антихрист усупротив Євангелії ..
Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа (Филип'ян 3:20)
.. також намагається довести, що людина своєю величчю прирівняна до Бога, уже тут на землі здатна сповнити усі месіанські уповання, себто створити земний рай.

Церква також рішуче засуджує цю фальсифікацію прийдешнього Царства в історії:

КАТЕХИЗМ
675 Найбільший релігійний обман – це обман Антихриста, тобто обман псевдомесіанізму, коли людина прославляє себе саму замість Бога і Його Месії, що став людиною.
676 Цей обман з боку Антихриста вже вимальовується у світі кожного разу, коли хтось задумує сповнити в історії месіанську надію, яка може завершитися лише поза історією через есхатологічний суд http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/0668.html (рос.)


Як і учить Церква:
671 Присутнє вже у Його Церкві, Царство Христа ще не завершилося «з силою і славою великою» (Лк. 21,27) приходом Царя на землю. Царство це зазнає ще нападів злих сил http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/0668.html (рос.)

Тож розпізнавати Христових і тих злих що анти, маємо у самому Слові.

Відповіді

  • 2009.11.27 | _P.M._

    дрімуче невігластво -- характерна ознака "антипкових"

    Хоч і називають змія хитрим, насправді ж він лузер, що дістав копендупен. Таких і обирає собі в прислугу.

    Обмежені ДУХОМ, своєю обмеженою зовнішньо/просторовою уявою, антипкові ніяк не здатні діткнутися духовної суті. Ніяк не можуть збагнути, що ДУХОВНЕ пізнання відкидує видиме зовнішньо/просторове.

    Й коли святитель каже про Божі руки, ноги сідалищну частину, ниценька уява зразу ж переносить їх у лазню совєцьких часів, де колись доводилось споглядати усе це :crazy:

    ======================================================================
    5. «Сотворим человека по образу и по подобию Нашему». По образу Бога мы созданы. Как же именно по образу Бога? Очистим свое грубое сердце, невоспитанное восприятие, отбросим невежественные представления о Боге. Если мы сотворены по образу Бога, как об этом сказано, то и строение (συμμορφος) у нас то же самое. У Бога есть глаза и уши, голова, руки, седалищная часть, — ведь и говорится в Писании, что Бог восседает, — также ноги, на которых Он ходит. Разве Бог не таков? Но устрани из сердца непотребные выдумки (представления). Отбрось от себя мысли, не соответствующие величию Бога. Бог не имеет очертаний (ασχηματιστος), Он прост (απλους).

    6. Давайте исследуем то, что относится к Богу, и мы познаем то, что касается нас, а именно, что мы не имеем образа Божиего, если понимать его в телесном смысле. Внешние очертания бывают (лишь) у тела, подверженного гибели.

    http://www.orthlib.ru/Basil/sixday10.html

    ======================================================================

    Й не переконаєш їх, що Тіло Боже ДУХОВНЕ й споглядається духовним, як учить Церква «блаженним баченням»: http://www.krotov.info/acts/20/2vatican/1020.html п.1028 (рос.)
    Вони радше будуть опускатися до інших огидних єресей, стверджуючи що Божого Тіла взагалі нема, але того, що бачили колись в лазні, зі своєї уяви не викинуть.
  • 2009.11.27 | _P.M._

    з "антипковими" набагато серйозніше ніж в політиці

    В політиці, як і в усьму світському, можна знаходити компроміси.
    У Божому Слові компромісів не існує; або з Ним, або проти Нього. З супротивниками Слова нічого панькатися, таких треба усувати Словом.

    Но народ, который совсем недостоин того, чтобы подняться, и не способен к столь возвышенному созерцанию, остается у подножия горы, не приближаясь к ней, потому что он нечист и непосвящен: он мог бы погибнуть. Если он постарается несколько очиститься, он сможет услышать издали звуки труб и голос, то есть какое-нибудь простое объяснение таин... Если имеется здесь какой-нибудь злобный и свирепый зверь, то есть люди неспособные к умозрению и богословию, пусть они яростно не нападают на догматы, пусть они отойдут как можно дальше от горы, а не то они будут побиты камнями"[51]. http://www.wco.ru/biblio/books/lossk1/Main.htm (гл. 2)
  • 2009.11.27 | _P.M._

    вести дискусії з "антипковими" немає смислу

    По-перше, на усі їхні єретичні й недолугі, з огляду на саме богословіє викладки, давно існують чіткі відповіді грунтовані на Святому Письмі, офіційних документах Церкви КАТЕХИЗМУ зокрема й також на працях святителів Церкви.

    По-друге, усвідомлюючи власну неспроможність у Слові, в плани антипкових вести дискусії ПО-СУТІ не входять. Їхній коньок це переливання з пустого в порожнє, пересмикувати, виливати словесний понос у намаганні закаламутити водицю й сплигнути з теми.

    Й ще вони дуже полюбляють зіграти на публіку, бо від опінії людей їм найбільше залежить. Для цього наводять розмаїті довжелезні посилання з жирними виділеннями (вочевидь розраховуючи, що читати й так ніхто не буде), котрі по-суті й заперечують їхню єресь.


    Розмова з такими проста -- знищувати Словом.
    :gun:

    І тоді то з'явиться той беззаконник, що його Господь Ісус заб'є Духом уст Своїх і знищить з'явленням приходу Свого. (2-е Солунян 2:8)

    Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця. (Євреїв 4:12)
    згорнути/розгорнути гілку відповідей
  • 2009.11.27 | Георгій

    Панe _Р.М._, чeкаю на конкрeтну відповідь.

    Прошу дeтально пояснити тeкст св. Дамаскіна, що я його навів, і також ОДНИМ словом дати відповідь на запитання: в Особі Ісуса Христа ДВІ природи, Божа і людська - ТАК, чи НІ?
  • 2009.12.22 | _P.M._

    аби довести чорноту в білому, "антипкові" біле виділяють жирним

    .. шрифтом
  • 2010.02.27 | _P.M._

    ніколи не відповідати по суті -- девіз "антипкових"

    Сказано:
    Ваше ж слово хай буде: так-так, ні-ні. А що більше над це, то те від лукавого. (Матвія 5:37)

    У антипкових же по-іншому. Вони ніяк не можуть бути відвертими, бо практично усе чим наповнені містить у собі відверту антихристиянську сутність. Тому й доводиться таким мутити і словоблудити.

    Для прикладу. Церква учить, що Воскресіння відбудетья в нЕземних преображених ДУХОВНИХ тілах.
    Про це сказано в Євангелії:
    Є тіло звичайне, є й тіло духовне.
    Так і написано: Перша людина Адам став душею живою, а останній Адам то дух оживляючий.
    Та не перше духовне, але звичайне, а потім духовне.
    Перша людина з землі, земна, друга Людина із неба Господь.
    Який земний, такі й земні, і Який небесний, такі й небесні.
    І, як носили ми образ земного, так і образ небесного будемо носити.
    І це скажу, браття, що тіло й кров посісти Божого Царства не можуть,
    ані тління нетління не посяде. (1-е Кор. 15:44-50)

    Життя ж наше на небесах, звідки ждемо й Спасителя, Господа Ісуса Христа,
    Який перемінить тіло нашого пониження, щоб стало подібне до славного тіла Його, силою, якою Він може і все підкорити Собі. (Филип'ян 3: 20,21)


    Про це говорять святителі й богослови:
    Но в чем же, по церковному учению, состоит человеческое величие. Не в подобии тварному миру, но в том, чтобы быть по образу естества Сотворившего. http://www.vehi.net/nissky/nissky.html (гл.16)

    [174]. Совершенство человека заключается не в том, что уподобляет его совокупности тварного, а в том, что отличает его от космоса и уподобляет Творцу. Глава VI. ОБРАЗ И ПОДОБИЕ http://www.wco.ru/biblio/books/lossk1/Main.htm


    Усе ясно й зрозуміло. Немає у воскресших тілах ні плоті ні крові, немає нічого матеріального земного ані космічного. Є Боже ДУХОВНЕ.

    Антипкові аж ніяк не можуть змиритися з таким станом речей (про це детельніше тут http://www2.maidan.org.ua/n/rel/1267248357) , але відверто запречити Євангелії не сміють і їм нічого не залишається, як вдатися до дешевенького прийому.
    Для цього подають довжелезні передруки з купою червоних виділень, як осьо http://www2.maidan.org.ua/n/rel/1267223358 , й з піною у рота намагаються довести, шо буцімто в працях святителя по-іншому трактується (1-е Кор. 15:44-50). І що насправді, земне/матеріальне/плотське буде присутнє в Царстві Небесному.

    Коли ж просиш їх, ну вкажи ж на ці слова, бодай на одну фразу де було б про це сказано, антипкові подають ще довші передруки і з ще більшою кількістю червоних виділень, мовляв, ось маєш підтвердження.
    Й така з ними розмова. :crazy:
  • 2010.02.27 | xantim

    А що означає "антипкових"?

    згорнути/розгорнути гілку відповідей
  • 2010.02.28 | xantim

    А-а-а!..он воно чому в казках всі чорти Антипками називаються:)

    До речі, мені, як я вже і казав, більше подобається версія інтепретації того, що там написано, без "додумувань"

    Бо з тими реальними-матеріальними "перетвореннями" овечого молока на тричі дистильований Скоч-віскі - особливо якщо пояснює науковець-біолог - важко довго утримувати аудиторію з IQ>80% без того, щоб хтось не почав пальцем біля скроні вертіти. То для калік, невдах та інших потенційних кандидатів "аудиторії Геббельса" гарний підхід: для них чим крутіше загнещ - тим сильніше увірують.


Copyleft (C) maidan.org.ua - 2000-2024. Цей сайт підтримує Громадська організація Інформаційний центр "Майдан Моніторинг".