Російська опозиція бойкотує вибори

У Росії проходять вибори до Державної думи РФ шостого скликання  – нижньої палати парламенту. Російська опозиція закликає до бойкоту і проводить несанкціоновані акції.

Близько 15 активістів «Лівого фронту» зібрались на Театральній площі у Москві і спробували прорвати поліцейський кордон, щоб пройти до пам’ятника Жукову. Учасників акції затримали правоохоронці.

Кордони міліції перекрили входи на Манежну та Красну площу, пояснюючи це «технічними причинами». До центру російської столиці також підтягнуто підрозділи внутрішніх військ.

Російські ЗМІ повідомляють про «проблеми з поліцією» у лідерів російських опозиційних сил. Зокрема з’явилась інформація про затримання координатора «Лівого фронту» Сергія Удальцова. Дружину Удальцова також затримали.

​​«В обставинах, що склалися, ми вважаємо «парламентські вибори» 4 грудня нелегітимними, такими, що порушують Конституцію. Ми закликаємо громадян бойкотувати ці ганебні «вибори» будь-яким розумним способом. Також ми закликаємо 4 грудня вийти на акції протесту, які пройдуть на центральних площах російських міст і селищ», – йдеться в повідомленні «Лівого фронту».

Російські опозиціонери і прихильники бойкоту парламентських виборів проводять несанкціонований громадянський схід під гаслом «Народ проти незаконних виборів!» на Красній площі у Москві. Учасники акції планують принести на площу невикористані відкріпні посвідчення, бюлетені для голосування, заяви про виключення зі списку виборців – як докази бойкоту виборів. Про проведення несанкціонованої акції заявили партія «Парнас» та «Трудова Росія», рух «Солідарність».

З самого ранку російські «незалежні» ЗМІ заявляють про систематичні масовані DDoS-атаки на їх веб-ресурси. Близько 7:00 атакували сайт радіостанції «Ехо Москви». Технічні проблеми, пов’язані з нападом хакерів, мають сайти Slon.ru и The New Times, на яких розмістили «карту порушень».

Радіо Свобода