У Москві затримали 60-70 опозиціонерів

Близько 60 осіб було затримано в суботу ввечері за спробу проведення несанкціонованої акції на Тріумфальній площі в Москві.

Про це повідомили “Інтерфаксу” у прес-службі ГУ МВС Росії по Москві.

“В цілому на Тріумфальній площі ввечері в суботу зібралися близько 200 осіб, а також близько ста журналістів і блогерів”, – сказали в прес-службі.

“Після багаторазових попереджень за спробу проведення несанкціонованого заходу були затримані близько 60 людей”, – відзначили там.

Затримані доставляються у відділи поліції для оформлення протоколів про адміністративне правопорушення відповідно до ст.20.2 КоАП РФ (порушення правил проведення мітингів і пікетів).

У той же час, в опозиції заявили про затримання не менше 70 людей на Тріумфальній.

“Затримано не менше 70 осіб”, – сказав “Інтерфаксу” представник незареєстрованої партії “Інша Росія” Олександр Аверін.

При цьому опозиціонер Едуард Лімонов був затриманий майже відразу після прибуття на Тріумфальну площу.

Близько 18:15 Лімонов у супроводі кількох молодих людей, які імовірно виконували функції його охорони, вийшов з автомобіля і спробував пройти до Тріумфальної площі. Але після нетривалої бесіди з одним з офіцерів поліції був затриманий і перепроваджений в поліцейський автобус.

Крім того, близько десяти осіб було затримано за участь у несанкціонованому мітингу біля Гостиного двору в Петербурзі в суботу.

Про це повідомив “Інтерфаксу” офіційний представник головного управління МВС по Петербургу і Ленінградській області.

Несанкціонований мітинг опозиції також відбувся в суботу в Нижньому Новгороді на площі Свободи, передає ІТАР-ТАРС.

На ньому один з активістів “Стратегії 31” Борис Нємцов заявив про свою можливу участь у виборах губернатора Нижегородської області у разі повернення до виборності голів регіонів.

У нижегородському мітингу взяли участь 50-60 осіб. Акція пройшла спокійно. За присутніми спостерігали поліцейські, які не заважали проведенню акції, однак попередили опозиціонерів, що їхній мітинг є незаконним.

Опозиційні рухи кожен місяць 31-го числа намагаються провести мітинг на Тріумфальній площі на підтримку 31-ї статті Конституції (“Громадяни Російської Федерації мають право збиратися мирно, без зброї і проводити збори, мітинги і демонстрації, ходи і пікетування”). Однак московська влада не дають дозволу на проведення цих акцій на Тріумфальній площі і пропонує інші місця, з чим учасники “Стратегії-31” не погоджуються.

Українська Правда